Фрезист в София.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Фрезист в София.

Мнениеот X_NRG » Пон Ное 30, 2009 11:09 pm

Търся фрезист в София, за да си направя 1-2 дубликата на ухото за рамката. Човекът трябва да знае от какъв материал да го направи. Проверих в темата за специализираните услуги и намерих 2 мнения, които ме устройват:
Windstream написа:
barbarossa написа:
значи в мойта работа има един стругар-фрезист и аз си правя при него разни неща, и понеже чета тук по темите че се търсят добри стругари та си викам може да помогна:D:D

... ми значи намира се срещу 28-ма поликлиника в Дружба, служебния телефон е: 973 27 27/вътр.:226 и GSM 0898 505 965 Николй Петров - фрезови и стругарски услуги:D
аз си направих при него по-дълго бутало за задния шок:D работи с хубава фрезова машина и аз съм доволен от него:D, и понеже и аз бачкам в тоя район ако на някой не му е ясно как да го открие ще помагам:D

Windstream написа:
Plamen написа:
Finni strugarski uslugi maximalen razmer na detaila: D=100mm; L=200mm

[email protected]
0888 712 710

Ceni niski, po dogovorka:D, Struga go imam zaradi hobito si, [:p]ne si izkarvam parite s nego;-). Freza -da imam pristavka za strug4eto no stava za prosti detaili x/y/z, njamam vyrtjashta masa.

... materialite - namirat se: jelazo, mesing, dural, bronz, teflon...

Първото ми звучи добре. Утре ще звънна да проверя, че сега е късно, но все пак искам да попитам дали някой има впечатления от въпросния майстор?
Относно второто мнение: не съм сигурен, че ухото на рамката спада към простите детайли.

Също искам да попитам някой правил ли си е уши за рамката при някой фрезист в София и какви са му впечатленията? Очаквам препоръки.

П.П. Също прочетох, че Animal се занимавал с подобни неща, но след като му писах отговори, че било сложно и ми отказа, така че също отпада като вариант.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Re: Фрезист в София.

Мнениеот outfaced » Вто Дек 01, 2009 8:11 am

X_NRG написа:но след като му писах отговори, че било сложно

Геометрията е сложна, ако може да я свалиш на чертеж в DWG ще си увеличиш шанса някой да му се занимава.
Иначе самия детайл е прост от към качество на повърхнините и допуски.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот TENDER » Вто Дек 01, 2009 9:25 am

На бул. " Ломско шосе" 104 има веломагазин където се предлага голям асортимент от уши.Това е в "Надежда". Магазина се зарежда с всякакви уши които им попаднат. Пролетта бяха по 8 лв. Лошото е че не се знае кое за какъв модел е, трябва да се проверява на място. Ако ми пратиш снимки на които ясно си личи профила на ухото от вътрешната страна, мога да проверя дали имат модела който иаскаш.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот PtD » Вто Дек 01, 2009 9:55 am

В сградата на Атия зад ПИБ до КАТ има един пич, който се занимава с офроуд, той има 3D скенер и CNC фреза, може да се пробваш. На мен ми е казвал, че няма проблем да се направи.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Вто Дек 01, 2009 6:02 pm

TENDER написа:На бул. " Ломско шосе" 104 има веломагазин където се предлага голям асортимент от уши.Това е в "Надежда". Магазина се зарежда с всякакви уши които им попаднат. Пролетта бяха по 8 лв. Лошото е че не се знае кое за какъв модел е, трябва да се проверява на място. Ако ми пратиш снимки на които ясно си личи профила на ухото от вътрешната страна, мога да проверя дали имат модела който иаскаш.

Доколкото знам, при Дани също има такива уши за най-различни марки и модели. Ж.к. Сухата река, ул. "Летоструй" 6А.
Отиди където ти е по-близо и провери. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот X_NRG » Вто Дек 01, 2009 11:57 pm

Мерси много. Утре ще опитам да пообиколя и да проверя. :)

П.П. @outfaced
Бих могъл да се опитам да го направя на Solidworks, но не ме бива много много и съм почти убеден, че ще засера нещо, така че първо ще си пробвам късмета с пича с 3D скенера от поста на PtD. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот PtD » Сря Дек 02, 2009 5:01 pm

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот veskoz » Сря Дек 02, 2009 5:32 pm

В същата сграда на която се помещава и Комисията за защита от дискриминация :D .
бул. Г.М. Димитров 54 е официалния адрес (но няма да го намериш на табелка)
Ако питаш наоколо някои хора го знаят като сградата на ЦТК("Център за транспортна кибернетика") (естествено сега няма нищо общо, всички са под наем) ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот F1-MAN » Нед Дек 13, 2009 12:32 pm

Не виждам смисъл да се сканира или чертае нещо, което се оформя на ръка. Ухото има няколко по-важни форми и размера, които трябва да се докарат и те се правят лесно с пила, и бързо ако се прави от алумуниева сплав. Фрезата е необходима единствено, за да изкопае по-тънката част на ухото, тази която се допира до рамката, останалото е ръчен труд с ножовка, пила и в последствие или предварително няколко дупки.
Ако ще правиш десетки бройки може и да си струва пускането на CNC...

С риск да бъда порицан, ухото може да се направи и от достатъчно мека стомана, на стария ми Бехемот при скъсване на веригата обтегачът се завъртя на 180 градуса и ухото просто се скъса, при същото изпълнение на следващото колело алуминиевото ухо на Скот се оказа толкова твърдо, че разказа играта на обтегача.

Но все пак ще бъде по-лесно да се направи от подходящия алуминий, стоманата се обработва повече време...

И, всеки, който се има малко за фрезист, би трябвало да може да ти го направи!
Аватар
F1-MAN

Назад към Веломеханик