от bio » Пон Апр 19, 2010 9:03 am
Здравей masada,
можеш да използваш търсачката на форума "Gila T5" има няколко теми за въпросната вилка. въпросната вилка се сервизира подобно на DART 1 (всяка друга вилка с пружина/еластомер). незнам на какво се дължи твоя проблем. при мен preload-а също не работи. вилката се втвърдява, но след преминаване и на най-малко препятствие отново омеква. резбата, която я разтяга просто изпуска и толкова. аз съм лек и за мен не представляваше проблем, пък и вече не я ползвам тази вилка.
решения има няколко ...
1. купуваш си нова вилка от същият клас ... 70-80 лв.
2. даваш я за ремонт - предполагам че цената за ремонта ще е съизмерима с тази за нова вилка
3. оправяш си я сам.
- резервни части няма да намериш, въобеще не си права труда да търсиш.
- ключ за тапите също няма да намериш, пак няма нужда да търсиш
- вземаш едни гарги или тръбен ключ и много внимателно сваляш тапите от горните тръби (на тях са врътките за preload-a).
- виждаш колко е максималният ход на разгъване и си изработваш при стругар втулки, които да подложиш между тапите и пружините ( така че те да винаги натегнати ). доста зор ще видиш ако решиш да си оправяш 'врътките", затова те съветвам да се откажеш ... довечера ще ти кача снимки на тези тапи ... да добиеш представа за какво иде реч.
- накрая сглобяваш всичко и си караш без да пипаш врътките и вилката ще си бъде твърда.
анти-каски !!!