RST Gila T5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

RST Gila T5

Мнениеот masada » Нед Апр 18, 2010 10:19 pm

здравейте колеги и колежки.имам следния проблем,става дума за най обикновенна вилка RST Gila T5.проблема ми е че врътката на единия ботуш която трябва да затяга и отслабва пружината ми превърта и не работи.следсвие вилката е ужасно мека и кофти за каране.какво трябва да се направи и къде за да се оправи,ако може...? :dontknow: thak you :beer:
masada

Рейтинг: 1035

Re: RST Gila T5

Мнениеот bio » Пон Апр 19, 2010 9:03 am

Здравей masada,
можеш да използваш търсачката на форума "Gila T5" има няколко теми за въпросната вилка. въпросната вилка се сервизира подобно на DART 1 (всяка друга вилка с пружина/еластомер). незнам на какво се дължи твоя проблем. при мен preload-а също не работи. вилката се втвърдява, но след преминаване и на най-малко препятствие отново омеква. резбата, която я разтяга просто изпуска и толкова. аз съм лек и за мен не представляваше проблем, пък и вече не я ползвам тази вилка.
решения има няколко ...
1. купуваш си нова вилка от същият клас ... 70-80 лв.
2. даваш я за ремонт - предполагам че цената за ремонта ще е съизмерима с тази за нова вилка
3. оправяш си я сам.
- резервни части няма да намериш, въобеще не си права труда да търсиш.
- ключ за тапите също няма да намериш, пак няма нужда да търсиш
- вземаш едни гарги или тръбен ключ и много внимателно сваляш тапите от горните тръби (на тях са врътките за preload-a).
- виждаш колко е максималният ход на разгъване и си изработваш при стругар втулки, които да подложиш между тапите и пружините ( така че те да винаги натегнати ). доста зор ще видиш ако решиш да си оправяш 'врътките", затова те съветвам да се откажеш ... довечера ще ти кача снимки на тези тапи ... да добиеш представа за какво иде реч.
- накрая сглобяваш всичко и си караш без да пипаш врътките и вилката ще си бъде твърда.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: RST Gila T5

Мнениеот bio » Пон Апр 19, 2010 5:55 pm

анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик