от FUNN » Сря Юни 30, 2010 9:36 am
Здравей! Преди два дена аз имах същия проблем. Моята вилка е Marzocchi Z1 Sport 2006, тя също е с ЕТА система.
Колелото ми беше стояло на дъжда и не го бях карал от около седмица. Когато отидох до него и натиснах вилката с врътнато ''кранче'' на ЕТА-та, вилката не се заключи. Обвиних баща ми, защото си помислих, че някой от неговите приятели, които идват на гости, си е играл с вилката. Оказа се, че никой не я е пипал. Понатисках я малко, смазах я със силиконов спрей пак я натисках и след около петнадесет минути пробвах да я заключа. Учудих се, вилката се заключи, все едно нищо не и беше ставало. Така като по ''чудо'' ЕТА-та ми се оправи и досега не съм имал проблеми. Пък и не ми се налага да я използвам често.
Надявам се и твоята ЕТА да се оправи, пробвай както описах по-горе, ако не стане отиди да я погледнат в сервиз!
пп: bikerider ти е отговорил точно какъв е проблема, но исках да допълня как би могло да стане без доливане.
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...