Geronimo написа:Проблема не е в оста, а в главината, която оказва неправилно натоварване върху оста.
Тук може да прочетеш подробно http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... 3D%25D0%25.
Моя съвет е нова главина която е за редещ блок, за целта ще ти трябва и друг блок.
geco написа: капла на шлиц ...
axelmax написа:Ако ще го правиш имай предвид стъпката на резбата не е стандартна
evilzet написа:Като 75 кг човек, изкривил 3 оси на ситибайка и каращ с четвърта вече крива, може да те посъветвам да си сложиш касетъчна главина. М/у другото се учудвам, че има Онтарио с главина на резба, но щом казваш.
nihonjin написа: но съм тръгнал да експериментирам с оси за "лошите" главини.
AlMitov написа:На Weldtite осите са здрави. Ползвам такава от половин година и не е крива, а дори съм скачал по 40-60см тук-там (аз съм 96кг говедо без дрехи и багаж). Положението обаче не е цветущо с конусите - смених 3бр. за този период, а резбата на оста не е като на тези от 2лв. и не стават тези от счупените оси. Като цяло както всички казаха(написаха) вече - главина на шлици му е майката и нямам търпение до следващата заплата да си оправя ядовете...
nihonjin написа:Аз съм 96 кг. с дрехите и скачам най-много от 25 см.
nihonjin написа:...
AlMitov написа:
Не го казах за да те обнадеждавам... .
Geronimo написа:Тук може да прочетеш подробно http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... 3D%25D0%25.
Ozzie написа:А дали няма още един лагер в най- външния край на барабана?
Шлек_народен написа:А, на тая главина, къде точно е лагера? Модела е на едни от задни най-скъпите главини ...
did написа: Екзотики има всякакви, но твърдението, че главините на резба са по правило скапани е ФАКТ!
Шлек_народен написа:Да кажем 2 плочи. 2 х 9 =18 - малко неточна е сметката ,но нека не влизаме в подробности. То и 3 х 6 =18!
Шлек_народен написа:Ми половината и повече карат по две, даже и с по една плоча отпред.
манджа написа:Истината е ,че кухите оси на формула са очудващо здрави..
APD написа:....и с външен диаметър, съвпадащ с точност 1/30 ~ 1/50 от вътрешният на лагера.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта