За нещастие, след 2 години каране и около 2000+ километра на колелото, ми се счупи рамката, малко преди задното ухо от задната дясна страна.
Не знам по каква причина е станало, предполагам че е свързано с неволното преминаване през шахта без капак с височка скорост (майка им мръсна циганска). Това се случи преди няколко месеца.
В петъка всичко изглеждаше наред, тъкмо ми пристигнаха Авид ББ7, монтирах ги, кеф. Покарахме с приятеля из южния парк, без някакви големи натоварвания. Върнахме се, починахме малко. Вечерта решихме да се повозим отново и прибирайки се, приятелят ме помоли да му дам едно кръгче, за да види как са се разработили спирачките. Напъна по-силно педала и последва едно зловещо "ХРЯЯС". Стреснахме се, казах му да спре. Гледаме, гледаме, нищо не си личи. Казах му да врътне педала ръчно и оп - задната капла се измести. Тъй като каплата беше чисто нова и наплетена същия ден, казах си, че най-лошото е станало и наистина беше така...

Телосложение 99-101кг, 196 ръст.
Начин на возене: Предимно градско на заключен преден амортисьор, понякога карам из южния парк и Борисовата градина, нищо екстремно, а все леки скорости. Три пъти сме се спускали от Витоша, но сравнително бавно. Това беше и доста отдавна. Не съм скачал с това колело.
Както и да е, въпросът ми е дали рамката има оправия, защото надеждите ми са много слаби. Пределно ясно е, че заварката няма да бъде по-здрава, заради което ще губя сигурност в колелото. Идеята ми беше, дали не може да се завари и някоя планка/ тръба, успоредна или леко под ъгъл на хоризонталната тръба, така че да се получи триъгълник и съответно подсилка.
Ако и вашите мнения са негативни, можете ли да препоръчате някоя друга рамка по-здрава и все така голяма. А ако инвестирам във въглеродна рамка от ибей? Те вървят по 450-500 лева, но са до 22".
Благодаря предварително.