Велосервиз - Варна

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Велосервиз - Варна

Мнениеот Like » Чет Сеп 15, 2011 1:36 pm

Здравейте, нов съм във форума и има един въпрос. Къде в посока кварталите има велоателие? Аз знам до техникумите срещу Локомотив, но ми идва твърде далеч, а и ходих вече няколко пъти без успех при човека. Единия път не работеше, другия път пък имаше много работа и т.н. Колелата са две и не мога да ги побера в колата, за да ги закарам на един път. Търсих в интернет, намерих няколко, но те са още по-далеч. Едното е на центъра, а другото в кв. Чайка и не ме устройват понеже колелата се намират във Владиславово.

п.п Благодаря предварително.
Like

Рейтинг: 1200

Re: Велосервиз - Варна

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm

Нямаш други шансове. Всички други сервизи са съсредоточени около централната част на града или широкия център.
Та примиряваш се с това, товариш велосипедите един по- един в МПС-то и си избираш:
"Доктор Вело"
"Нико байк"
"Устрем"
Бугито (този при когото си ходил безуспешно) почива в неделя и понеделник.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Like » Чет Сеп 15, 2011 2:49 pm

Тайничко се надявах, но явно ще става по-трудния начин. Благодаря ти все пак. Ще закарам едното, че то е по-належащо за регулиране на скоростите пък другото само веригата трябва да му се смаже и ще го направя сам.
Like

Мнениеот Burned » Чет Сеп 15, 2011 3:15 pm

Аз ще ти препоръчам Нико Байкс, много добре си знаят работата, малко надалече е магазина, но мисля, че си струва. :agree:
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот Like » Нед Сеп 18, 2011 8:52 pm

Благодаря ви за отговорите. За сега се разминах да ходя там понеже се хванах сам да си регулирам скоростите и доло горе успях с малки забележки. Имам два въпроса и ще питам в тази тема, за да не създавам нова. На едното колело му се скъса жилото при самото катинарче или как да го нарека не знам. Спирачките са от старите, не са В-образни и на мен ми трябва късото парче жило, което свързва двете машинки с гумичките. То преставлява жило, на което единия му край има топче, та въпроса ми е само във Веломагазин ли мога да намеря такова или не и къде?

Другия ми въпрос е свързван с едно досадно друсане. Когато се спускам по баир надоло и усещам едно доста неприятно биене на кормилото под ръцете ми. Направо е непоносимо, целия се друсам. На интервали е през секунда туп-туп, туп-туп. Свалих кормилото, че беше вдигнато. Гумата прегледах, каплата също. Движи се добре, има добра инерция, но при по-висока скорост направо ще ми откачи ръцете. Вилката може ли да се е разбила? Съвсем обикновенна е, както и самото колело впрочем. Нямам подходящ ключ, за да я натегна и да видя как ще бъде. Ако може малко помощ.

п.п Благодаря пак предварително.
Like

Мнениеот Ozzie » Нед Сеп 18, 2011 9:11 pm

Like написа:Спирачките са от старите, не са В-образни и на мен ми трябва късото парче жило, което свързва двете машинки с гумичките.

"Кантарчета" им викаме по нашите географски ширини.
Трябва ти жило за спирачки. Като го монтираш, просто режеш което не ти трябва. :D
1.50 BGN струват обикновенните. Мисля, че и в "Кауфланд" имаше. Поне няма да се разкарваш 10 км. за едно жило. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Like » Пон Сеп 19, 2011 1:47 am

Мерси, ще проверя.

За друсане май открих проблема. Възможно ли е от деформирани външни гуми да бъде това подрусване? Тъй като колелото е стояло доста години в мазе и най-вероятно с изпуснати гуми. Като гледам в профил гумата след като съм я завъртял се вижда, че на моменти все едно хлътва. След внимателен оглед установих, че на едно място стои по-ниско. Може ли от това да друса така? Всичко възможно прегледах даже направих една профилактика на главината. И ако е от гумата има ли начин да се оправи примерно ако я надуя повечко или направо нова?
Like

Назад към Веломеханик