Изтриването на темата е лесно решение, но за момента би било прибързано според мен. Все пак не сме чули никакъв отговор от страна на организаторите на състезанието и на работата по трасето (Holz не ми е известно да е такъв). Нито те, нито собствениците са представили някакви реални доказателства.
Опитах се да открия План за управление на ПП "Сините камъни", но засега без успех. В сайта на дирекцията на парка го няма публикуван. А това е основният нормативен акт, от който може да се добие представа дали карането на велосипед там е изначално забранено и къде точно. Защото за момента аз не знам какви са границите на парка и дали трасето попада в тях. Освен това в някои от природните и националните паркове карането на велосипед не е забранено, а дори и изграждането на трасета мисля, че е възможно, стига да се спазят необходимите изисквания.
Нека не забравяме, че дори в съда обвиняемият е невинен до доказване на противното, а тук дори не сме съд - иначе казано, струва ми се коректно да дам шанс на организаторите да се защитят и най-добре е да го направят с документи, защото приказките не вършат работа.
Както писах и по-горе, ако не го направят в някакъв разумен срок и то публично, МТБ-БГ като медиа няма да подкрепи това събитие и да, темата дори може да бъде изтрита. Но първосигналните реакции едва ли ще са полезни за когото и да било.