Enduro Warriors Challenge-готови ли сте за ендуро състезание

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Enduro Warriors Challenge-готови ли сте за ендуро състезание

Мнениеот Анелия » Нед Ное 03, 2013 10:51 pm

kibikoff написа:Победителите в отделните групи:
до 30г
1. Боби Крумов
2. Георги Радев
3. Иван Колев

Купи риза на момчето :D
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот po_taka » Нед Ное 03, 2013 11:03 pm

Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот Admin » Нед Ное 03, 2013 11:59 pm

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот galin_krastev » Пон Ное 04, 2013 9:54 am

Искам да благодаря на всички които се включиха в това събитие (състезание) провело се през уикенда. На първо място на организаторите , които са се постарали то да се случи. Да привлечеш толкова състезатели не е лесно , но важното е да си различен имайки предвид че такова до момента не бе проведено в такъв формат.Състезателите които участваха бяха що годе от елита на България. По голямата част участват в състезания ХС формат , но този път решиха че трябва да се пробват и на това изпитание.Определено това състезание искаше специялен подбор на колело. Имаше 5 етапа, които бяха що годе различни и предоставяха различни изпитания. Доколкото следейки по отблизо най-тежкият етап който поизмори състезателите бе 3-тият. Той бе високоскоростен и там се налагаше бързите състезатели да въртят. А това иска допълнителни усилия. Аз лично минах по този етап по цялата му дължина де го спусках де го бутах от мерки за сигурност, защото аз си бях един любител фотограф , но гледах да не се преча на състезателите. За да стигнеш до началото на всеки етап се изискваше да се направи изкачване с не много малка денивилация. Спускаш - Качваш - Спускаш .... и така до 5 етап. Да имаше и придвижване по равно горе по билото. Умората на състезателите идваше допълнително в тези преходи, които организаторите бяха измислили да стават по-най бързият начин , който своевременно бе и за каране нагоре. Но тука вече излиза проблема на тежките велосипеди , които трудно се карат нагоре, а предимно се бутаха. Все пак това време за придвижване бе лимитирано, защото състезанието трябваше все пак да свърши в същият ден. Така отностно организация без забележки , ако е имало пропуски не се забелязват. Така, отностно състезателите мога да кажа следното. На първо място бих откроил младите момчета от КК Одрински (Сашо , Коко) , за най-бърз състезател между младите (Димитър) ,той летеше с неговият твърдак така че дори и DH машините не вървяха така. Митко изглежда рискуваше най-много а това го виждах отстрани, но на 4 етап нещата приключиха след влизане с висока скораст на първите камъни и там "литна" и що годе направих снимка на това, но уви тежеста падна върху предната му гума и тя се усука и бликира във вилката. Сред младите толкова. При жените макар и само 4-ри да бяха пак се получи състезание. Аз лично по отблизо познавам (Ани и Ирена) , но за възможностите им в ХС дисциплините а тука нещата са други. Но въпреки това Резултатите не ме изненадаха. Определено всяко едно състезание се окрасява с това когато има женско присъствие. В категория 30+ бяха едни от най- аплодираните състезатели както и състезанието така и на награждаването; Естествено най-бурни увации бяха за Любомир Ботушаров, който е познат на всички. Той отразява целият сезон на всички провеждащи се състезания със снимков материал и невероятни статии. Него също го следях отблизо , ами така е 3-то място го изненада ,но мен не, защото неговото спускане си бе на ниво и с добро темпо минаваше пред очите ми. В тази категория и също всепознат състезател е Емо Кръстев - него мога да го откроя като най-стилен състезател, изпипан всяко едно отношение от екипа до колелото и възможностите му. Неговият предпазен екип ми направи най-добро впечатление сред останали състезатели. Най-преуспяващата категория и най-конкурентната битката бе най-жестока; Аз не съм запознат много в този стил несъм спускач, но като се наложи да спускам виждам че тука подготовката трябва да е на ниво. Първите 3ма на стълбица не ги познавам отблизо , но доколкото разбрах че са едни от най добрите спускачи в страната, но така или иначе тях не ги следя отблизо или казано този стил каране. Имам някакъв погледа върху тези DH "машини" (колелета) управлявани от тях, а там всичко е масивно конструирано здраво и доста по надежно; окачването е невероятно и това ти дава предимство ,сигурност доста по голяма сравнение с по-леките колелета, който се ползват в другите стилове.Но това не е всичко такава "машина" неможе да управлява всеки а и забелязвам че този стил DH трябва да си доста здрав корав и невероятна умстрвена, физическа подготовка. И накрая моите мисли свързано с това се оправдаха като на първо място излезе най-големият мъжага (Боби Крумов) от "RAM-Bikes".
ето и най-добрите ми кадри от цялата колекция :
https://www.facebook.com/galin.krastev. ... ploaded=13
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Мнениеот X_NRG » Пон Ное 04, 2013 10:48 am

Днес ще е непродуктивен ден на работа, защото явно цял ден ще си мисля как искам да изкарам и 5-те етапа по още поне веднъж. Страшна работа беше. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот outfaced » Пон Ное 04, 2013 10:55 am

Мммм много интересно как се събраха на едно място ХС и DH елит и как всеки вижда нещата по различен начин, но и едните и другите показаха майсторство. Момчетата от КК Одрински наистина се движеха впечатляващо бързо по тия камънаци. Респект за психиката и увереността. Хубаво е да се каже, че спускачите с някои изключения все пак не бяха дошли с тежката артилерия, а се бяха приготвили подобаващо за случая с АМ колела всякакъв калибър ... 26,27,29" :)

Трансферните етапи не бяха тежки и при едни нормално каране можеха да се въртят на 100%, стига да не си с DH колело. Времената оставени за трансферите също бяха идеални - при нормално каране/бутане оставаха 15мин. поне преди старта. В случая доста хора бутаха за да пестят сили, защото все пак някои от етапите изискваха сериозно въртене, а и сумарната денивелация не беше малко. Само по тая точка с въртенето имам критика - въртенето на 2ри етап беше излишно много и досадно. Мнозинството мисля щяха да са по доволни, ако се стартираше по навътре по трасето. Така щеше да акцентира на ендуро частта в края. Така или иначе на 1ви, 3ти и 4ти етап имаше достатъчно прави и въртеливи отсечки за добър баланс на въртене / спускане. Това в началото на 2ри етап наклони везните една идея повече от нужното към ХС.

Инак преди това състезание бях на мнение, че без тренировки е по истинско, но конкретно за тоя терен и препятствия (доста от тях не можеха да се видят, камо ли преценят на скорост) определено имаше нужда от оглед на отсечките. В случая това доведе само до по чисто и добро каране и до повече кеф за всички. А може би микс от отворени за трениране отсечки и няколко пазени в тайна ще е най добре :)

Формата както се и очакваше е особено забавен и приятен и всички ще се радваме на повече такива състезания догодина. Ако се вземе и подходящата система за измерване на времената и хамалогията по организацията намалява драстично.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот telemark08 » Пон Ное 04, 2013 8:55 pm

Яки почетания за проведеното ендуро състезание но,защо навсякъде се пише първото ЕНДУРО състезание и яко се пренебрегва труда на ИЦО от Троян.питам се и нищо не разбирам :banghead:
telemark08

Рейтинг: 1225

Мнениеот Admin » Вто Ное 05, 2013 7:52 am

telemark08 написа:...защо навсякъде се пише първото ЕНДУРО състезание...

Здравей! Никой не пренебрегва Ицо, още повече, че част от хората, които бяхме в Търново, бяхме преди това и в Троян.
Enduro Warriors Challenge беше първото състезание в дисциплината ЕНДУРО. А състезанието в Троян, макар да не се вписваше изцяло в никое твърдо определение (което беше добре), приличаше най-много на формата Megavalanche, който се нарича маратон по спускане (downhill marathon) или спускане за издръжливост (enduro DH). По света вече има най-различни форми на състезания за издръжливост, при които акцентът е върху спускането - включително 24-часови маратони по спускане, така че да, от тази гл.т. много са проявите, които могат да бъдат наречени ендуро състезания (в случая ендуро е като прилагателно), но в тесен смисъл (и като съществително) ендуро се използва за този формат, който е със специални етапи предимно надолу (с времеизмерване) и трансферни етапи предимно нагоре (без времеизмерване, но с времеви рамки за достигане до следващия специален етап). Както вероятно знаеш, от тази година дисциплината е призната официално и от UCI, има и Световни ендуро серии (които обаче нямат общо с UCI).
Ето и една статия, където са обяснени набързо нещата около ендуро състезанията: http://www.chopmtb.com/2013/03/22/insta ... ro-racing/.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот outfaced » Вто Ное 05, 2013 10:28 pm

Aйде и тука пълните резултати https://drive.google.com/file/d/0B9FHLe ... sp=sharing
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот telemark08 » Вто Ное 05, 2013 11:00 pm

Благодаря за изчерпателният отговор :bowdown:
telemark08

Рейтинг: 1225

Мнениеот ludanik » Сря Ное 06, 2013 3:47 am

И аз благодаря, беше, беше много добър уикенд. МЕРСИ ДОБРИ :agree:
ludanik

Рейтинг: 1100

Мнениеот outfaced » Сря Ное 06, 2013 9:49 am

telemark08 написа:Яки почетания за проведеното ендуро състезание но,защо навсякъде се пише първото ЕНДУРО състезание и яко се пренебрегва труда на ИЦО от Троян.питам се и нищо не разбирам :banghead:

Aко трябва да сме точни това в Троян и аналогични (Мегаавеландж и прочие) се водят Super D - http://en.wikipedia.org/wiki/Mountain_bike_racing Идва от САЩ и е доста старо като идея http://www.bikemag.com/news/exclusive-w ... s-super-d/
Ендуро като формат е нещо, което възникна последните 2 години и тепърва предстои да се дефинира точно. Поне за момента има две течения - многоетапни състезания по 3-4-5 дена без тренировки или серия от двудневни такива с единия ден за тренировка.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот troll4et0 » Сря Ное 06, 2013 9:04 pm

Мернах този въпрос и във фейсбук страницата на събитието,но не беше отговорено.Та аз ще попитам-как да си използваме ваучерите,като не сме от София и само за сервизиране на байка ли може да се ползва?
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот TheBlackPathway » Чет Ное 07, 2013 7:30 am

Някой снимал ли е с Head Cam? :beer:
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Мнениеот outfaced » Чет Ное 07, 2013 2:36 pm

TheBlackPathway написа:Някой снимал ли е с Head Cam? :beer:

Поне 4-5 човека.

Opposites Attract: Brendan Fairclough and Nino Schurter
http://www.mbr.co.uk/news/brendan-fairc ... ries-video
http://www.mtb-news.de/news/2013/11/07/ ... e-italien/
:)
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот golfaaa3 » Нед Ное 10, 2013 8:55 am

Няма ли снимки с добро качество и професионален апарат толкова много хора снимаха :)
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот hris » Нед Ное 10, 2013 10:36 am

Можем ли някъде да си видим времената на отделните етапи :)
Аватар
hris

Рейтинг: 1208

Мнениеот double_d » Вто Ное 12, 2013 2:28 am

Извинявам се за голямото закъснение с времената от етапите, но пътувам извън страната и нямах време да се занимавам до сега. Днес успях да ги оформя все пак и ето линка:
https://drive.google.com/file/d/0B9FHLe ... sp=sharing
В първият файл бях объркал времената на някои хора от категория мъже 30+, за което много се извинявам, сега са поправени.
Аватар
double_d

Рейтинг: 1264

Мнениеот Jildo » Вто Ное 12, 2013 1:05 pm

Как аз видях състезанието... :popcorn:
Етап 1
Етап 2
Етап 3
Етап 4
Етап 5
Изображение
Аватар
Jildo

Рейтинг: 1310

Мнениеот galin_krastev » Вто Ное 12, 2013 8:03 pm

Колега, благодаря за предоставената информация отностно вашите клипове; Аз снимах непрофесионално, но доста хора се накефиха на снимките колкото и с гадно качество да са; Успях да се видя отстрани благодарение на вас; Но вашата информация е доста ценна, затова какво е било трасето и какви препятствия трябваше да преодолявате на скорост;
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Мнениеот Admin » Сря Ное 13, 2013 3:13 pm

Enduro Warriors Challenge 2013 - галерия
Това е една от най-големите галерии, които някога сме публикували - в нея има над 200 снимки. За всички тях благодарим на авторите, които ни ги предоставиха!
Аватар
Admin

Мнениеот golfaaa3 » Сря Ное 13, 2013 5:03 pm

Към колегите от клуб "Крива спица" , покривам ли норматива за да съм във вашият клуб :D http://mtb-bg.com/index.php/gallery/pho ... 2013-13177 ( Шегичка )
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот outfaced » Чет Ное 14, 2013 10:03 am

Малко още за понятието "ендуро". UCI вкара някои нови разпоредби за 2014 ...
Една от тях е, че състезания с масов старт и дълги спускания вече се класифицират като Downhill Marathon [DHM]

Добрата новина е, че регламента за ендуро формата се ориентира към наложения вече регламент на Enduro Mountain Bike Association и техните състезания в Enduro World Series
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот GF » Чет Ное 14, 2013 2:59 pm

golfaaa3 написа:Към колегите от клуб "Крива спица" , покривам ли норматива за да съм във вашият клуб :D http://mtb-bg.com/index.php/gallery/pho ... 2013-13177 ( Шегичка )

Пробвай направо в "Крива Капла" :magnify:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот Анелия » Съб Ное 16, 2013 7:41 am

Малко офтопик от конкретното състезание, но не знаех къде да постна другаде новината, че UCI включи в правилника си правила за Ендуро
Аватар
Анелия

Мнениеот Admin » Нед Ное 17, 2013 11:21 am

Enduro Warriors Challenge - репортаж
Две седмици след това състезание, което беше първо за България в сравнително новия, но изключително популярен напоследък формат ендуро, седнах да напиша впечатленията си от него. Мислех, че ще е съвсем лесно - какво трудно би могло да има в това да опиша едно от най-хубавите състезания, на които съм бил? Но се оказа, че точно това е трудното... каквото и да кажа, все имам чувството, че на живо беше по-добре!
Аватар
Admin

Мнениеот skruj__ » Нед Ное 17, 2013 7:14 pm

Моля, организаторите да си съберат маркировката от PVC Ленти, които все още стоят в гората! :smash:
Аватар
skruj__

Рейтинг: 1198

Мнениеот Анелия » Съб Ное 30, 2013 2:56 pm

troll4et0 написа:Мернах този въпрос и във фейсбук страницата на събитието,но не беше отговорено.Та аз ще попитам-как да си използваме ваучерите,като не сме от София и само за сервизиране на байка ли може да се ползва?

Аз си изпратих вилката по куриер и момчетата в Джестър бяха така добри да ми я сервизират. Благодаря! :bowdown:
Аватар
Анелия

Предишна

Назад към Състезания