Искам да благодаря на всички които се включиха в това събитие (състезание) провело се през уикенда. На първо място на организаторите , които са се постарали то да се случи. Да привлечеш толкова състезатели не е лесно , но важното е да си различен имайки предвид че такова до момента не бе проведено в такъв формат.Състезателите които участваха бяха що годе от елита на България. По голямата част участват в състезания ХС формат , но този път решиха че трябва да се пробват и на това изпитание.Определено това състезание искаше специялен подбор на колело. Имаше 5 етапа, които бяха що годе различни и предоставяха различни изпитания. Доколкото следейки по отблизо най-тежкият етап който поизмори състезателите бе 3-тият. Той бе високоскоростен и там се налагаше бързите състезатели да въртят. А това иска допълнителни усилия. Аз лично минах по този етап по цялата му дължина де го спусках де го бутах от мерки за сигурност, защото аз си бях един любител фотограф , но гледах да не се преча на състезателите. За да стигнеш до началото на всеки етап се изискваше да се направи изкачване с не много малка денивилация. Спускаш - Качваш - Спускаш .... и така до 5 етап. Да имаше и придвижване по равно горе по билото. Умората на състезателите идваше допълнително в тези преходи, които организаторите бяха измислили да стават по-най бързият начин , който своевременно бе и за каране нагоре. Но тука вече излиза проблема на тежките велосипеди , които трудно се карат нагоре, а предимно се бутаха. Все пак това време за придвижване бе лимитирано, защото състезанието трябваше все пак да свърши в същият ден. Така отностно организация без забележки , ако е имало пропуски не се забелязват. Така, отностно състезателите мога да кажа следното. На първо място бих откроил младите момчета от КК Одрински (Сашо , Коко) , за най-бърз състезател между младите (Димитър) ,той летеше с неговият твърдак така че дори и DH машините не вървяха така. Митко изглежда рискуваше най-много а това го виждах отстрани, но на 4 етап нещата приключиха след влизане с висока скораст на първите камъни и там "литна" и що годе направих снимка на това, но уви тежеста падна върху предната му гума и тя се усука и бликира във вилката. Сред младите толкова. При жените макар и само 4-ри да бяха пак се получи състезание. Аз лично по отблизо познавам (Ани и Ирена) , но за възможностите им в ХС дисциплините а тука нещата са други. Но въпреки това Резултатите не ме изненадаха. Определено всяко едно състезание се окрасява с това когато има женско присъствие. В категория 30+ бяха едни от най- аплодираните състезатели както и състезанието така и на награждаването; Естествено най-бурни увации бяха за Любомир Ботушаров, който е познат на всички. Той отразява целият сезон на всички провеждащи се състезания със снимков материал и невероятни статии. Него също го следях отблизо , ами така е 3-то място го изненада ,но мен не, защото неговото спускане си бе на ниво и с добро темпо минаваше пред очите ми. В тази категория и също всепознат състезател е Емо Кръстев - него мога да го откроя като най-стилен състезател, изпипан всяко едно отношение от екипа до колелото и възможностите му. Неговият предпазен екип ми направи най-добро впечатление сред останали състезатели. Най-преуспяващата категория и най-конкурентната битката бе най-жестока; Аз не съм запознат много в този стил несъм спускач, но като се наложи да спускам виждам че тука подготовката трябва да е на ниво. Първите 3ма на стълбица не ги познавам отблизо , но доколкото разбрах че са едни от най добрите спускачи в страната, но така или иначе тях не ги следя отблизо или казано този стил каране. Имам някакъв погледа върху тези DH "машини" (колелета) управлявани от тях, а там всичко е масивно конструирано здраво и доста по надежно; окачването е невероятно и това ти дава предимство ,сигурност доста по голяма сравнение с по-леките колелета, който се ползват в другите стилове.Но това не е всичко такава "машина" неможе да управлява всеки а и забелязвам че този стил DH трябва да си доста здрав корав и невероятна умстрвена, физическа подготовка. И накрая моите мисли свързано с това се оправдаха като на първо място излезе най-големият мъжага (Боби Крумов) от "RAM-Bikes".
ето и най-добрите ми кадри от цялата колекция :
https://www.facebook.com/galin.krastev. ... ploaded=13