A,момчета прекалихте с мненията си един към друг и стана голям спам.
И меко казано за тези,които не са били може да си съставят негативно мнение към това прекрасно състезание!
Значи - винаги има какво да се направи по-добре и тук имаше някои пропуски!
За вода - ХС кратко състезание,особено за 2-3 обиколки не ти трябва много вода.За 5-6 обиколки вече трябват няколко бидона,но аз като минавах до 4-5 обиколка ми предлагаха навсякъде вода,а аз даже им отказвах,защото ние си имахме от отбора.
Относно трасето - нямаше хора по този гол склон и всички се бяха струпали долу(стотиците хора от цялата страна,които бяха дошли за феста).Така,че аз съм карал предишни години на ХС-тата на Узана и маршрута с изкачването към връх Исполин е 100 пъти по-добре,защото първо е на сянка и е много по-интересно изкачване в гората.Отделно имаше миналата година още едно изкачване на запад,което беше много технично,но караемо на 100% и то също липсваше тази година.Аз там миналата година доста се поозорих в тази гора на баира по една тясна пътека,която виеше палаво,но и беше добра тренировка да стана по-добър.
А участъците със скалите накрая също не са за всеки и беше некараемо за 99% от хората на няколко места.Аз си бутах на тези места,защото не ми се троши байка.
Иначе се събрахме почти всички най-добрите състезатели по ХС в България и стана добро състезание.За 3-тото място е било много оспорвано,аз бегло погледнах накрая класирането (чакаме протоколите от всички възрастови групи скоро).
Жалко за моят нов съотборник Васко Василев,който спука 2 гуми и отпадна от състезанието,а в началото като се откъснахме от старта беше много приятно чуство - аз,той,Емо Стойнев - голям пич и много силен състезател като му пожелавам много успехи в триатлона и да има още десетки като него така отдадени на това,което правят.
И разбира се Добри Лиловски,още един от моя отбор "Алекси Николов" Варна(който също спуска гума,но навакса докрая и с много малко изпревари момчето от Горна Оряховица при юношите.
Мерси много за подкрепата на тренъора и на всички от отбора.Просто е удоволствие да си част от такъв сплотен екип и такива прекрасни хора.
И поздравления и за всички жени, които се престрашиха да участват,а те почват да стават все повече по състезанията.Чакаме и юношите да станат в десетки скоро!
И така - аз видях много весели хора,позивитно настроени + много деца,които родителите им са го довели да се порадват на планината и чистия въздух през уикенда ме зареди с много добро настроение.И се радвам,че дойдох да участвам.
Следваща спирка - Пампорово и националния шампион по ХС и ДХ!
До нови срещи!
Поздрави Тодор Ангелов!