Държавна Купа Узана

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Държавна Купа Узана

Мнениеот botroid » Съб Юли 14, 2012 7:37 pm

golfaaa3 написа:второ: нямаше никакви кошове за отпадаци а се ревете да опазваме околната среда

Какво ти пречи да опазваш средата и без да има кошове? В планината, боклука се слага в раницата, а ако не носиш такава, в джобовете.

golfaaa3 написа:трето: вода на "старта" на 4-тата обиколка вече нямаше. пето: вода горе на върха, още на 2-3тата обиколка вече нямаше

Според мен, не е задължение на организаторите, състезателите да са нахранени и напоени през цялото време на състезанието. Това е задължение на отборите, представящи състезателите. Подкрепителните пунктове имат само спомагателна функция.

golfaaa3 написа:(как може) да те наградят на ХС състезание със въдица и макара за нея

Ми може организаторите да искат да те правят рибарин :nuts:
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот golfaaa3 » Съб Юли 14, 2012 7:45 pm

botroid написа:
golfaaa3 написа:второ: нямаше никакви кошове за отпадаци а се ревете да опазваме околната среда

Какво ти пречи да опазваш средата и без да има кошове? В планината, боклука се слага в раницата, а ако не носиш такава, в джобовете.

golfaaa3 написа:трето: вода на "старта" на 4-тата обиколка вече нямаше. пето: вода горе на върха, още на 2-3тата обиколка вече нямаше

Според мен, не е задължение на организаторите, състезателите да са нахранени и напоени през цялото време на състезанието. Това е задължение на отборите, представящи състезателите. Подкрепителните пунктове имат само спомагателна функция.

golfaaa3 написа:(как може) да те наградят на ХС състезание със въдица и макара за нея

Ми може организаторите да искат да те правят рибарин :nuts:

Или ще има вода за всички и посяко време или да няма
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот nicky bike » Съб Юли 14, 2012 7:45 pm

botroid написа:Супер беше, много съм доволен, изкарах си отлично. Перфектно състезание! :)

Това, че си бил там не значи, че си участвал! ... Не се обаждай :smash: :smash: :smash:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Юли 14, 2012 7:51 pm

Не съм присъствал и няма да коментирам условията, браво на всеки който се захване с подобна организация.
Но на състезание по колоездене амортизацията на байка е голяма и е редно наградата да е по темата !!!!

edit: @botroid Забелязвам как всячески защитаваш организаторите ( не че ги нападаме ) каква е причината ?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот botroid » Съб Юли 14, 2012 9:13 pm

nicky bike написа:Това, че си бил там не значи, че си участвал! ... Не се обаждай

Ще ме извиниш, но не мога да си мълча. Бях там, изкарах си петте обиколки в трудни за каране условия, заради жегата, пламтящото слънце, оскъдицата на вода и почти пълната липса на сянка. Това че съм нямал номерче, не значи че нямам впечатление от състезанието. Ти си бил сред организаторите на състезания в предишни години и знаеш, как винаги идват хора с нагласата да мрънкат, да критикуват и като цяло да се оплакват от всичко, вместо да гледат как да си изкарат добре и да се забавляват. И колкото и да се стараеш да направиш както трябва състезанието, накрая все ще има такива на които им е крив света и вместо да кажат "браво", ще рекат че състезанието е било малоумие и трагедия, въпреки целия ти труд.

RastaWarrioR написа:Забелязвам как всячески защитаваш организаторите, каква е причината ?

Tи по принцип не би ли се отнасял положително към хора, които и да са те, които правят нещо полезно за колоезденето?
Аватар
botroid

Мнениеот golfaaa3 » Съб Юли 14, 2012 9:24 pm

botroid
Ще ме извиниш, но не мога да си мълча. Бях там, изкарах си петте обиколки в трудни за каране условия, заради жегата, пламтящото слънце, оскъдицата на вода и почти пълната липса на сянка. Това че съм нямал номерче, не значи че нямам впечатление от състезанието. Ти си бил сред организаторите на състезания в предишни години и знаеш, как винаги идват хора с нагласата да мрънкат, да критикуват и като цяло да се оплакват от всичко, вместо да гледат как да си изкарат добре и да се забавляват. И колкото и да се стараеш да направиш както трябва състезанието, накрая все ще има такива на които им е крив света и вместо да кажат "браво", ще рекат че състезанието е било малоумие и трагедия, въпреки целия ти труд.

така колега аз съм на 16 год. занимавам се с колоездене лека атлетика и ориентиране ходил съм на стотици състезания в страна и извън нея никога не съм искал да се заяждам с някого или да се карам карах си днес като пич станах си II-ри :clap: просто пича от варна си е корав и това е :) но исках само да кажа какви са недостатъците на този евент
но явно ти си голям философ и си ходил на състезания само в БГ. и то не повече от 30-40 максимум и мислиш че тук организацията е на голямо ниво :roll2:

Каня от сега колоездачите по ХС от цяла БГ. на нашето състезание септември месец в Гр. Горна Оряховица ще го правим за първи път и ще си заслужава на 100% :D
golfaaa3

Мнениеот botroid » Съб Юли 14, 2012 9:48 pm

golfaaa3 написа:колега аз съм на 16 год. карах си днес като пич станах си II-ри.

Аха, силно подозирам, че определи състезанието като "малоумие" и "трагедия", просто от яд, че не си станал първи, заради коравия пич преди теб. Келешка му работа, колега :)
Аватар
botroid

Мнениеот golfaaa3 » Съб Юли 14, 2012 9:53 pm

botroid написа:
golfaaa3 написа:колега аз съм на 16 год. карах си днес като пич станах си II-ри.

Аха, силно подозирам, че определи състезанието като "малоумие" и "трагедия", просто от яд, че не си станал първи, заради коравия пич преди теб. Келешка му работа, колега :)

да не се обиждаме аааа !!! :emlaugh: защото мен лично не ме бърка кой ще стана първи пети или 143 разбираш ли но просто нещата като ще се правят да се правят като хората :agree:
golfaaa3

Мнениеот botroid » Съб Юли 14, 2012 10:10 pm

golfaaa3 написа:Или ще има вода за всички и посяко време или да няма

И аз искам да има колоездачки за всички и по всяко време, ама няма :lol2:

golfaaa3 написа:ходил съм на стотици състезания в страна и извън нея... Просто нещата като ще се правят да се правят като хората

Респектиран съм от националния ти и международен опит. Вече съм уверен, че състезанието в Г.О. което ще организирате, ще си заслужава не на 100%, а на 1000% :agree:
Аватар
botroid

Мнениеот nicky bike » Съб Юли 14, 2012 10:54 pm

botroid написа:Ще ме извиниш, но не мога да си мълча. Бях там, изкарах си петте обиколки в трудни за каране условия, заради жегата, пламтящото слънце, оскъдицата на вода и почти пълната липса на сянка. Това че съм нямал номерче, не значи че нямам впечатление от състезанието.

Когато се регистрираш в състезанието, платиш си таксата, вземеш си състезателен номер, участваш по всички правила на организаторите, завършиш успешно или не състезанието, чак тогава имаш право да коментираш организация, трасе, съдийство, подкрепителни пунктове, награждаване и всичко свързано със състезанието! Писах ти по горе не се обаждай
botroid написа:Ти си бил сред организаторите на състезания в предишни години и знаеш, как винаги идват хора с нагласата да мрънкат, да критикуват и като цяло да се оплакват от всичко, вместо да гледат как да си изкарат добре и да се забавляват. И колкото и да се стараеш да направиш както трябва състезанието, накрая все ще има такива на които им е крив света и вместо да кажат "браво", ще рекат че състезанието е било малоумие и трагедия, въпреки целия ти труд.

Точно Ти не си човека който да ме поучава, който не си вързал и една лента за да мислиш, чистиш, маркираш трасе, слагаш постове обикаляш трасето за да си сигурен ,че всичко е наред... защо ли ти отговарям ти си болдройд!!! :crazy:
Така трябваше да изглежда стълбичката при мастърите (ветерани)
Изображение
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Pinky76 » Съб Юли 14, 2012 11:22 pm

A,момчета прекалихте с мненията си един към друг и стана голям спам.
И меко казано за тези,които не са били може да си съставят негативно мнение към това прекрасно състезание!

Значи - винаги има какво да се направи по-добре и тук имаше някои пропуски!
За вода - ХС кратко състезание,особено за 2-3 обиколки не ти трябва много вода.За 5-6 обиколки вече трябват няколко бидона,но аз като минавах до 4-5 обиколка ми предлагаха навсякъде вода,а аз даже им отказвах,защото ние си имахме от отбора. :agree:
Относно трасето - нямаше хора по този гол склон и всички се бяха струпали долу(стотиците хора от цялата страна,които бяха дошли за феста).Така,че аз съм карал предишни години на ХС-тата на Узана и маршрута с изкачването към връх Исполин е 100 пъти по-добре,защото първо е на сянка и е много по-интересно изкачване в гората.Отделно имаше миналата година още едно изкачване на запад,което беше много технично,но караемо на 100% и то също липсваше тази година.Аз там миналата година доста се поозорих в тази гора на баира по една тясна пътека,която виеше палаво,но и беше добра тренировка да стана по-добър.
А участъците със скалите накрая също не са за всеки и беше некараемо за 99% от хората на няколко места.Аз си бутах на тези места,защото не ми се троши байка.

Иначе се събрахме почти всички най-добрите състезатели по ХС в България и стана добро състезание.За 3-тото място е било много оспорвано,аз бегло погледнах накрая класирането (чакаме протоколите от всички възрастови групи скоро).
Жалко за моят нов съотборник Васко Василев,който спука 2 гуми и отпадна от състезанието,а в началото като се откъснахме от старта беше много приятно чуство - аз,той,Емо Стойнев - голям пич и много силен състезател като му пожелавам много успехи в триатлона и да има още десетки като него така отдадени на това,което правят. :agree:
И разбира се Добри Лиловски,още един от моя отбор "Алекси Николов" Варна(който също спуска гума,но навакса докрая и с много малко изпревари момчето от Горна Оряховица при юношите.
Мерси много за подкрепата на тренъора и на всички от отбора.Просто е удоволствие да си част от такъв сплотен екип и такива прекрасни хора.

И поздравления и за всички жени, които се престрашиха да участват,а те почват да стават все повече по състезанията.Чакаме и юношите да станат в десетки скоро! :agree:

И така - аз видях много весели хора,позивитно настроени + много деца,които родителите им са го довели да се порадват на планината и чистия въздух през уикенда ме зареди с много добро настроение.И се радвам,че дойдох да участвам.
Следваща спирка - Пампорово и националния шампион по ХС и ДХ!
До нови срещи!
Поздрави Тодор Ангелов!

:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот sensation_blue » Нед Юли 15, 2012 11:28 am

Нямам намерение да коментирам състезанието и по-конкретно организацията, понеже видях, че е положен доста труд, а където е имало пропуски - предполагам ще бъдат взети поуки.
Моите скромни фотографски опити да заснема повечето участници, които минаваха покрай мен в началото на спускането:
http://www.album.bg/itzoa/zoom/29740798/190018
Предварително се извинявам за качеството на снимките.
Пълната резолюция може да бъде изтеглена от линк-а долу вдясно - размер на оригинала - "..."
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Анелия » Нед Юли 15, 2012 11:46 am

Благодаря на организаторите за положения труд :bowdown:
На всички момчета и момичета: радвам се, че покарахме. Пийвам си от биричката от награждаването дето Тошко ни почерпи, студена е по-хубава :beer: Наздраве, Тошко :beer:
На всички габровци ще кажа да гледат по-отгоре на нещата, един живот живеем, няма какво толкова да делим :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот stendec » Пон Юли 16, 2012 1:21 am

Състезанието беше хубаво весело трасето беше интересно.

Не че това би ми попречило да се забавлявам но .. .това което написа "Голфаааа " ми направи впечатление и на мен!!!!!!!!!!
по принцип и аз мразя хейтърите дето се нещо им е криво ... но в случая "голфааа" има право, може би не чак толкова настървено защото нещата които е споменал не са достатъчни да развалят един прекрасен ден с хубаво трасе и хубави хора но... аз също имах късмета да участвам в състезания извън страната и наистина има какво да научим !
тук не става въпрос да се оплакваме от България или просто да мрънкаме а да поучим от състезания които са много добре организирани.
все пак когато човек прави нещо първо гледа успешните и качествени състезания по света и у нас. А и организаторите на бъдещите състезания четат форума и няма лошо всеки да напише какво не му е харесало и какво му е харесало
поздрави на всички участници и до нови срещи!
ето и малко снимки от мен.
https://picasaweb.google.com/1068061907 ... directlink

и две клипчета на награждаването :)
http://youtu.be/6AR2Tz7vGpM
http://youtu.be/OwvY0NuNI0s
:beer:
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот golfaaa3 » Пон Юли 16, 2012 5:21 pm

Класиране скоро може ли да се публикува от някъде или е ТАЙНО :roll2:
golfaaa3

Мнениеот motomarzel » Пон Юли 16, 2012 5:36 pm

Аватар
motomarzel

Мнениеот golfaaa3 » Пон Юли 16, 2012 8:09 pm

motomarzel написа:Класирането

еее благодаря един свестен тук в форума :) :beer:
golfaaa3

Мнениеот vas69 » Пон Юли 23, 2012 9:18 pm

Анелия е права. Няма какво да се дърляте като баби на селска свада, беше много добре.
:xx(: :xx(: :xx(:
Life is behind bars and between legs.
I'll be BACK.
Аватар
vas69

Рейтинг: 1290

Мнениеот vas69 » Пон Юли 23, 2012 9:22 pm

Мисля че е станала грешка, в категория "дедковци" се класирах 6ти, даже се качих на сцената, а сега гледам че съм станал 8ми.
:deal:
Life is behind bars and between legs.
I'll be BACK.
Аватар
vas69

Рейтинг: 1290

Мнениеот nicky bike » Вто Юли 24, 2012 10:54 pm

vas69 написа:

Мисля че е станала грешка, в категория "дедковци" се класирах 6ти, даже се качих на сцената, а сега гледам че съм станал 8ми.

Организаторите трябваше да напишат някой ред до сега, за така направените грешки в класирането.
КК Исполин и най вече Николай Дянков чакаме медала за 2-ро място (при ветерани) ,но ... :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Аватар
nicky bike

Мнениеот golfaaa3 » Сря Юли 25, 2012 7:30 pm

nicky bike написа:
vas69 написа:

Организаторите трябваше да напишат някой ред до сега, за така направените грешки в класирането.
КК Исполин и най вече Николай Дянков чакаме медала за 2-ро място (при ветерани) ,но ... :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Мисля , че ще си чаааааааакаме доста ..... Има грешка в времето междо 1-вият и 2-рият в младша възраст не е токола голяма разликата. :nono:
golfaaa3

Предишна

Назад към Състезания