Обиколка на Витоша 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2011

Мнениеот lostrider@ » Пет Юли 01, 2011 9:57 pm

Майкооо..Догодина 1000 :smash:
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот GRUEL » Пет Юли 01, 2011 10:52 pm

Много тинейджъри, много нещо бре :rofl:
GRUEL

Рейтинг: 1270

Мнениеот nahi » Пет Юли 01, 2011 10:57 pm

Тез 11-годишните, дали всички ще са с придружители??? :rofl:

На всички пожелавам успешно финиширане!
Аватар
nahi

Мнениеот dimitrov » Съб Юли 02, 2011 3:59 am

Хайде успех на всички и безаварино :wavey:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот edinmilion » Съб Юли 02, 2011 8:55 am

Новини от сайта:
http://www.vitosha100km.bg/node/42
Submitted by jasent on Sat, 07/02/2011 - 07:30
Около 450 човека стартираха малко след 6 часа от пред Историяескишт музей.
Челните редици поведоха колоездачи от клубовете и Уоутър Клепе - победителшт от миналата година.
В не официален разговор Уоутър, каза че планира да кара по спокойно защото усещал симптоми на настинка.
При старта пилотна кола поведе колоната и даде възможност колоната да потегли.
Слънцето изгря , ще бъдем на Кладница за да посрещнем първите.
Първи Кладница 25 премина Клепе за около 50 мин.
След него плъно се движи колоездач, който не успяхме да познаем.
Времето е хладно, с променлива облачност, не се очаква дъжд.

Тоз който гони Уоутър, не могли да го познаят на Кладница...а дано оцелее до 60-тия километър :D :beer:
edinmilion

Мнениеот edinmilion » Съб Юли 02, 2011 10:04 am

Не мога да едит-на, та ето и класирането

Новини от сайта:
http://www.vitosha100km.bg/node/45
Submitted by jasent on Sat, 07/02/2011 - 10:45
Скороходци Мъже
1.Димитър Николов Давидов 09:34:45 10.44 км/ч
2.Ганчо - Славов 09:49:31 10.18 км/ч
3. Любомир Радойчов Палакарчев 10:20:53 9.66 км/ч
3. Валентин Киров Киров 10:20:53 9.66 км/ч
Колоездене Мъже
1. Уоутър Антон Клепе 03:44:53 26.68 км/ч
2.Тодор Николаев Ангелов 03:59:44 25.03 км/ч
3.Бойко Иванов Танчев 04:15:26 23.49 км/ч
4.Николай Тодоров Гугински 04:17:55 23.26 км/ч
5.Венцислав Стефанов Баков 04:18:03 23.25 км/ч

for SG special reporting

леле 25 средна и за Тошко! Браво :bowdown: :clap:
edinmilion

Мнениеот ivan_radev1 » Съб Юли 02, 2011 11:52 am

Най-бързата обиколка! Условията бяха перфектни - сухо и хладно. Уоътър - 3,44, Тошко -3,59, Бойко - 4,15. Общо 15 човека с време под 5 часа! При жените - Христина Козарева - първа с 5,21 часа.

Благодаря на организаторите - стават все по-добри. :beer:
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот colson » Съб Юли 02, 2011 3:15 pm

Е-ее, не бях виждал толкова хора на старта! :clap:
http://www.youtube.com/watch?v=Wu8PHblrGg4
И победителите.. :clap:
http://www.youtube.com/watch?v=HEINqGwmTrI
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот F1-MAN » Съб Юли 02, 2011 3:48 pm

Лелеле, страшно силно съзтезание, може би най-силното в България досега изобщо. Броят на участниците няма нужда да го споменавам, беше впечатляващ, но още по-впечатляващо беше високото средно ниво(освен това на победителите :eyebrow: ). Времена, които до преди 2-3 години те вкарват в топ 10 сега те пращат в топ 50. Върволицата от колоездачи беше непрестанна и сгъстена. 5 минути стоп и си 10 места назад дори и във финалните километри, никога не ми се е случвало да карам от старта до финала сред толкова много хора, като постоянно някой те изпреварва или ти изпреварваш някого.

Организаторите също заслужават много хвалби, успяха да се справят перфектно и много стегнато с всички участници, безупречни!

Поздравления на всички участвали по някакъв начин в Обиколката, догодина още по-силно :beer:
Аватар
F1-MAN

Мнениеот silvertm » Съб Юли 02, 2011 4:30 pm

Да, колосална масовка стана :D
Времето беше превъзходно, като никога. Че и кал нямаше, ако не броим пързалката над Чуйпетльово.
А тия бонбони "Kris Kris" - много ми допаднаха, само на тях изкарах до финала.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот Antediluvian » Съб Юли 02, 2011 5:04 pm

Нивото се е вдигнало с геометрична прогресия и няма какво по-хубаво от това да си пожелаем. Доволен съм от организацията, страхотно впечатление ми направиха хората по всички пунктове с отношението си. Карах с чуждо колело, не особено подготвен и дадох почти максимума си - щастлив съм, че бях част от всичко това и не го изпуснах!

Втори пореден път ми бъркат името в сайта! :D
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот Fujitzo » Съб Юли 02, 2011 5:13 pm

Резултатите са каша за сега, но това ще се оправи. Там съм с време 5:42 :D а реалното е с 2ч отгоре. Супер доволен съм ! Като за първа обиколка , време под 8ч .. лол. Имам чувството че карах на адреналин през повечето време. Почивките ми смъкнаха супер много - километража на колелото показваше 6:24ч общо караемо време, а завърших за 7:39 , значи имам 1:15 мин почивки.. хах. Липсва ми издръжливост - краката ми омекнаха на Кладница, после след язовира, а в Чуйпетльово умрях за 20 мин... нз къде съм натрупал толкова почивка... както и да е. Бтв на края километража показваше 92.5 км, някой с подобен резултат ? Би трябвало да е точен, доста си играх да меря точно колко мм е обиколката на гумата..

Още веднъж страхотно състезание се получи ! :beer: :bowdown:
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот winger » Съб Юли 02, 2011 5:25 pm

Що сички твърдите, че нивото се е вдигнало толко мн... аз до колкото разбирам пък обиколката е била сравнително по-къса тая година :dontknow: Някой замери ли я да каже спрямо предните години с колко е скъсена ?
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот EH4EB » Съб Юли 02, 2011 5:28 pm

90.66 km ми излезена Гармина, не съм я карал преди но пуснах GPS-трак от миналата година показваше 91-92 мисля... Не е кой знае колко голяма разликата според мен.
П.С. Състезанието беше супер, браво за организацията , времето беше с нас :beer:
Аватар
EH4EB

Рейтинг: 1245

Мнениеот ivan_radev1 » Съб Юли 02, 2011 5:53 pm

winger написа:Що сички твърдите, че нивото се е вдигнало толко мн... аз до колкото разбирам пък обиколката е била сравнително по-къса тая година :dontknow: Някой замери ли я да каже спрямо предните години с колко е скъсена ?

По-къса беше с по-малко от километър, тъй като стартът не беше от магазин Била, а от НИМ. Според бгмапс от Била до околовръстното са 549 метра. Следователно, това не би могло да даде сериозно отражение, тъй като 500 метра по асфалт се изминават за около 1,5-2 мин.

Причините са в сухото трасе и в наистина повишеното общо ниво.

Иначе и на мен ми излезе 90км по километража, но предни години ми е излизало около 91-92. Спорът дали обиколката е точно 100км вече е воден в този форум и до голяма степен е безсмислен. Така че предлагам да спрем дотук със сравняването на показанията на велокомпютрите.

Поздравления за всички участници и, най-вече, за престрашилите се да участват за пръв път. :beer:
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот bobbeliata » Съб Юли 02, 2011 5:54 pm

На мен ми излезна към 92-93км и ми се струва, че разликата с миналата година е не повече от километър. Иначе нивото и според мен се е вдигнало, предвид че миналата година бях с 16 минути по бавен, а бях 13 места по-напред в класирането. Така или иначе, се получи супер състезание, условията бяха перфектни, манджите на Ути бяха вкусни, участниците бяха МНОГО, което е супер.
Голямо БРАВО на организаторите!!!
bobbeliata

Рейтинг: 1220

Мнениеот rianmao » Съб Юли 02, 2011 5:56 pm

И аз да пратя специални благодарности на организаторите, за мен нямаше нито един гаф, трасето беше маркирано перфектно, хората по контролите бяха много дружелюбни. Най ме изкефиха момчетата в Бояна, които стояха пред пътищата и ти казаваха да намалиш, че е опасно пресичането. Евала :bowdown:
What doesn't kill you makes you stronger
Аватар
rianmao

Рейтинг: 1262

Мнениеот F1-MAN » Съб Юли 02, 2011 6:01 pm

Скъсена е с километър, заради преместения старт, който се оказа едно много удачно решение. Всичко друго си е същото. И предни години финалът беше точно под околовръстното.

Edit: Забавих се с постването...
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Yavkata » Съб Юли 02, 2011 6:02 pm

Да, така е, Обиколката беше по -къса! Но въпреки това резултатите са по-добри. Скъсяването е в рамките на километър и половина най-много. Това са примерно 700 метра в началото по бул. България нагоре и още толкова примерно на спускане по булеварда. Едвали ще отнеме много от времето на участниците. Не мисля, че е от значение, че тази година Обиколката се скъсила мъничко. Много по -важно е да се осигури безопасността на участинците при старт/финала.
За съжаление не можах да засека, по велокомпютъра , защото се оказа, че ми се е разместил при спускането към Владая и е "загубил" около 3 км докато се усетя. Щастлив съм, че видях десетки мой приятели, че се запознах с нови хора, че опитах вкусотийките на подкрепителните пунктове (специален поздрав за жените от пунк Брезите :wavey: ).Щастлив съм, че помогнах за осъществяването на една мечта на съпругата ми - да направи Обиколката и съм горд от
успеха й. Благодаря на Бойко Борисов за хубавото време и чудесния нов асхвалт до Брезите.
Поздравления за чудесната организация....и малко критика. Толково ли не можеше едно подиумче или почетна стълбичка за победителите да има.
П.П. Ще ми липстват тениските.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Ver » Съб Юли 02, 2011 6:17 pm

Страхотна Обиколка! Чудесно време! Просто всичко беше прекрасно! :D
:agree:
Аз искам да поздравя всички участници и специално пешаходците! Иска се голяма воля и още по-голяма издържливост да се минат тези километри! Браво на всички :)
А да, евала и на момичето със синия байк, със счупения дерайльор, което караше само! За себе си знам, че не бих тръгнала сама на Обиколката. :agree:
Yesterday is a history, tomorrow is a mistery, today is a Gift. That's why we call it Present!
Аватар
Ver

Рейтинг: 1500

Мнениеот CoOLeR2 » Съб Юли 02, 2011 6:29 pm

Дам с нея карахме заедно и наистина показа много добро каране и хъс с това "прекрасно и здраво" колело:) Така се прави !!! :bowdown: А що се отнася до обиколката беше страхотно :) нагоре ми се постопиха лагерите - на дългия асфалтов баир, но след това надоло повечето като пътни знаци си ги минавах... там ми е силата на мене, в спускането :D :popcorn:
CoOLeR2

Рейтинг: 1196

Мнениеот azoic » Съб Юли 02, 2011 7:00 pm

Някой да е намирал едни слънчеви очила Dragomir след поста на Владая?
Като тези: http://screambikes.eu/bg/slanchevi-ochila/2588-slanchevi-ochila-dragomir-speed-09.html
Ще съм благодарен ако ми ги върне :beer: може на ЛС или на тел.: 0898602130
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Мнениеот stilo » Съб Юли 02, 2011 7:07 pm

Отлична обиколка във всяко едно отношение, но лично не съм доволен от последните контроли. Докато до Кладница стюардите подаваха шишетата с вода в движение ... след Железница - никой не подава. Трябва да спреш, да отвориш бутилка..да те минат 5-10 човека. А времето те гони, жаждата те мъчи, гладът ти изпива силите, които таиш за финалния спринт. От брезите до финала са си едно 25-30 км все пак. Също така от старта си тръгнах гладен...и така само на вода до "ЧуйПетела". Там беше истински пир за мен. И последен... :popcorn:
Трафика те увлича, натискаш...кеф! Дано има повече такива състезания, като организаторите показаха че има огромен потенциал в колоезденето.
Другия път повече подготовка, че тая година ми е "кратка километрацията".
ПС:Баце Колсоне, да не си ме осиновил без да разбера...
Последна промяна stilo на Съб Юли 02, 2011 7:10 pm, променена общо 1 път
Аватар
stilo

Мнениеот ckaym » Съб Юли 02, 2011 7:09 pm

Поздравления на всички завършили! :)
Аз тамън се зарадвах, че успях да я взема за около средното време (от миналата година), и гледам то средното паднало с около 50 мин! :roll2:
Явно нивото се е вдигнало наистина! Браво!
Интересно ми е Уоутър какво време ще даде ако поне веднъж реши да кара "неспокойно"! ;)
Иначе условията бяха много добри, само някои пътеки бяха кални (основно катеренето след Чуйпетльово)
Най-важното около аз. Студена след асфалтовия път беше съвсем сухо, че там веднъж ни хвана един порой, който го обърна на светкавична буря с град :boggled: ... след това беше такава кал ... загубихме поне час да издрапаме от нея и после още почти час да си поизмием колелата в Боснек, че да не се налага да ги носим на гръб до София. Извод: Внимавайте като си пожелавате да не е много слънчево! ;)
Организацията беше много добра а също и маркировката!
Единствените критики са ми към това че в Ярлово имаше само вода, а точно около него на много хора (както и на мен днес) им свършват силите, а трябва да се подкрепят, за да избутат до Ярема - разбира се ако човек е подготвен това че само на едната станция не е имало нищо калорично не е проблем.
А по отношение на маркировката - беше перфектна навсякъде само с изключение на един разклон по (пътя към Драгалевци) с поне 5 пътеки, на който реших че съм объркал пътя и сериозно се чудих дали да не хвана някоя от пътеките надолу, за да намеря верния път, когато открих флагчето (бялата лента) закачена на един клон на повече от 7 метра по правилния път ЗАД едни храсти и то в ниското - абсурд да се види освен ако човек не измине по правилния път тези 7 метра и се сети да погледне вдясно долу ЗАД храста! :)
Преместих го около 3-4 метра по-близо до разклона и го сложих така че да се вижда от самия разклон (и разбира се да е ясно коя е пътеката), макар че като гледам класирането - само 136 души след мен са успели да се възползват от моето добро дело :)

С тези 2 малки изключения огранизацията мисля че беше перфектна и особено ме впечатли че имаше едни момчета малко преди финала (където се влиза по оживените улици), които предупреждаваха да се внимава като се пресича и показваха откъде да се мине - Браво!

Дано и догодина Бойко осигури хубаво време, и аз да успея да направя по-прилично класиране! :roll2:

На тези които не са успели да завършат - надявам се не е имало инциденти и контузии - им пожелавам да не се отказват, да потренират с няколко по-кратки маршрута (най-добре части от цялата обиколка) и да се пробват и успеят догодина! :)

Някой да знае как (и дали) са се класирали тези с тандема? :) Ако са успели - шапка им свалям!
Да взема да пробвам да навия Уоутър да ме кара на тандем догодина ... ;)

'Айде Наздраве на всички! :beer:
ckaym

Рейтинг: 1210

Мнениеот Jawohr » Съб Юли 02, 2011 7:16 pm

Днес по трасето забялязах захвърлени бутилки от минерална вода, опаковки от "Корни"...Била забелязна дори спукана вътрешна гума, захвърлена край пътеката. Бива ли такава простотия? За да се сдобият с грамоти с изписано по-добро времце на тях, някои са осрали пейзажа. Или толкова им е културата. Моля боклукът в раницата, а тези които нямат раници (да не им тежат) или да го хвърлят на обозначените за това места, или да го гълтат и серат у дома. Извинете за езика, ама наистина е грозно!
Jawohr

Рейтинг: 1210

Мнениеот Pinky76 » Съб Юли 02, 2011 7:22 pm

Хайде и аз да споделя моите впечатления от състезанието.
За мен това състезание винаги е било най-масовото в България;не най-трудното разбира се.Един Мургаш например елате края на годината няма да съжалявате,ама се гответе добре,защото за 60км трасе времето ви ще е доста по бавно от това на Обиколката с доста баири и денивилация едно 2500 метра,нека Бокича да каже колко точно ще бъде,ама има време до тогава.Тук трасето е много асфалт и равно,но и това си има чара.

Такава реклама може да се направи на това състезание,така да се презентира и да имаме всички полза от това в добрия смисъл на думата.И още ето не се разкъсахме сериозно в началото и заради трасето и заради нивото на нас любителите колоездачи като липсваха едни 5-6 момчета,с които щеше да стане още по-гъсто в челото.Но това повишаване на нивото мен ме радва много и просто сме готови за аматъорско планинско колоездене в ХС-то.Вече останалото не зависи от нас.А изгледите тук не са много добри,дано да греша.

Та по време на карането супер беше,малко се помлях накрая,но не колкото Филип;на който пожелавам бързо оздравяване и все така нагоре.И момчета от София,които не идват на другите състезания,а карат много добре като един Сашко Генов например - само ще направите състезанията от календара по-интересни и още по-бързо ще имаме напредък всички.

А ако ги няма в класиране Филип,който е 6-ти на секунди след 5-я и Борис Киряков,който е 7-ми няколко минути след това,нека ги напишат организаторите.Имаше някакво объркване като финишираха момчета,че не са дошли при съдиите да им видят номерата.Говорих аз лично с главния съдия при компютъра,той ме помни,нека ги напишат,ако не са в класирането.

Маркировката беше перфектна,ядене,пунктове също.Това,с Утито и че аз като дойдох към 13.30 вече нямаше ядене.А едно половината от участниците още са по трасето - е има ядене само за тези,които финишират между 12.00 и 13.00 или са там по това време.Е защо не направихте повече манджа аджеба?

Новата локация на старт финала е идеална и може да побере и още повече участници и нека са 1000 догодина.Но къде беше телевизията да се популяризира спорта и да видят останалите Софиянци как едни 500 души си прекарват добре спортувайки из природата?А телевизия имаше предишните години,сега нямаше.Нямаше и фланелки за всички участници,а миналата година имаше в изобилие.Подиум или поне едни столове да бяха изнесли за награждаването,изобщо под всякаква критика тук.А наградите повече от символични като само на 1-вите в категориите имаше нещо стойностно,за мен който съм втори една фланелка само,за третите не знам,сигурно по една свирка с грамота джобен формат като за всеки участник.А по принцип фланелки за всички не би трябвало да е проблем.Някои спонсори просто убиват номера според мен.

Да кажа,аз лично,а и другите момчета,които влагат доста енергия,свободно време и желание за усъвършенстване и то се вижда какъв напредък има като цяло дисциплината в спорно-физически естество,а и опит трупаме доста момчета из чужбина.Та това не съответства на всичко останало в спорта или по-скоро хобито да го наречем.

Това е моето впечатление и така се убива желанието за търсене на още по-големи висоти.А и доста хора се отказват поради същата причина.Трябва да не мислиш затова и да караш за кеф,ама питайте Бокича как се е чуствал след 4-те дена в Полша състезанието.Знам,че накрая винаги положителни емоции надделяват и то така и трябва да е,иначе само си вредим на себе си.Аз затова го пиша всичко това в във форума,за да не го задържам негативното в себе си(затова е повечето критика моя пост).

Нека вървим напред всички и заедно.Не всеки с интересите си и мислейки за себе си.Това се отнася за всички останали извън участниците в Обиколката,за които още веднъж браво момчета и момичета.Знам,че всеки от вас е водил борба в този ден и ще го помни по определен начин изживяното.

До скоро!
Поздрави Тодор! :agree:
:beer: :beer: :beer:
Последна промяна Pinky76 на Съб Юли 02, 2011 7:54 pm, променена общо 3 пъти
Pinky76

Мнениеот Tyno » Съб Юли 02, 2011 7:31 pm

Едно лилаво корни тамън го захапах след бояна и добре го изтървах ако си видял него.. е мое е.... Следващата неделя ще я въртя обиколката и обещавам да си го изям... Хайде стига мрън мрън има кой да почисти терена именно за това бутилките са хвърлени на самия път. Страхотно събитие, страхотно време...!!! Браво на организаторите за добре маркираното трасе и за това, че са уредили Ути да ни готви... Така се наплющях, че бях готов за втора врътка.... :beer: :D
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот bulgar4e » Съб Юли 02, 2011 7:33 pm

Айде и аз да кажа! Всичко беше супер, нищо че аз бях за първи път сега. Организаторите се справиха супер - доволен. Имам си още малко бонбонки - кой иска. А километражът сега ми показва 103км, а аз живея в кв.Левски !? Супр беше! Благодаря ви и за спортменството и отношението към мен, защото може би малко попречвах, с моите 0 часа планинско.... До година пак!
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот bulgar4e » Съб Юли 02, 2011 7:36 pm

Ver написа:Страхотна Обиколка! Чудесно време! Просто всичко беше прекрасно! :D
:agree:
Аз искам да поздравя всички участници и специално пешаходците! Иска се голяма воля и още по-голяма издържливост да се минат тези километри! Браво на всички :)
А да, евала и на момичето със синия байк, със счупения дерайльор, което караше само! За себе си знам, че не бих тръгнала сама на Обиколката. :agree:

а да, изпросих си доста благодарности от нея след като й го оправих - дерайльор :love:
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот tisho » Съб Юли 02, 2011 7:51 pm

Успах се и вместо в 4:30, станах в 6:04. 36 мин. по-късно бях на била и започнах да катеря.
Надявам се не съм пречил на контролите с това, че не съм стартирал с всички заедно и нямам номер, но
гледах да информирам всяка от тях, че е така. Срам не срам, ползвах от водата и два бонбона :blush:

Много хубав ден и много хубаво каране! Резултатът ми само аз си го знам и е далеч от първите, но е под 8 часа :D

Наздраве!
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания