БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: БЛАГОЕВГРАД

Мнениеот acho » Сря Май 06, 2009 12:20 am

... да ама трябва да се монтира здрава ос за да се провери за усукване...
acho

Рейтинг: 1210

Мнениеот sto100jan » Сря Май 06, 2009 7:16 am

Поне тоя път оста се е счупила заради главината . Надрала се е отвътре , една сачма се изтрила наполовина , опряла в оста и я престъргала . Сега трябва да сменявам главина и да пренаплитам капла , а това последното не съм го правил , и май ще трябва да прибегна до помощта на г-н Сердаров , който освен международен състезател е и професионален наплитач :D
А това за усуканата рамка не го знаех , ще го имам предвид :agree:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Сашо » Сря Май 06, 2009 5:09 pm

Хайде петък, събота и неделя някъде по-надалеч с преспиване. Кюстендилско, Трънско или Петричко ... , че лятото няма да ни е до такива карания...
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот Trip-tfk » Чет Май 07, 2009 12:42 am

Има ли вариант да направим Благоевград - Брежани -Кресна - Брезница - Симитли - Благоевград за един ден?Някой май разправяше за черен път от Брежани до Кресна. :confused:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот Сашо » Чет Май 07, 2009 9:00 am

Този маршрут е прекрасен, обаче е за един ден. На мен ми се кара някъде по-надалеч за 2-3 дни, защото сега е нашия сезон. Значи в петък ще хващам на някъде. Хубаво ще е ако някой дойде с мен.
Последна промяна Сашо на Чет Май 07, 2009 9:16 am, променена общо 1 път
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Чет Май 07, 2009 9:04 am

Гриша ,едва ли някой ще се навие . Първо - качваш се на почти 1000 метра при Сенокос , при това с междинни спускания и катерения . После , слизаш в ниското и пак катериш 1600 метра , и то по остатъци от път в горната част . А и си е доста километри , може и да стигнат 100 ... :dontknow:

Сашо , развалено ми е колелото за съжаление .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот acho » Пет Май 08, 2009 12:01 am

sto100jan написа:Поне тоя път оста се е счупила заради главината . Надрала се е отвътре , една сачма се изтрила наполовина , опряла в оста и я престъргала . Сега трябва да сменявам главина и да пренаплитам капла , а това последното не съм го правил , и май ще трябва да прибегна до помощта на г-н Сердаров , който освен международен състезател е и професионален наплитач :D
А това за усуканата рамка не го знаех , ще го имам предвид :agree:

наплети една "formula" с капсоловани лагери... Хем е здрава хем не е скъпа... Днес във Велоцентъра в София стана дума за това, че са по - здрави от някои шимански /висок клас, например deore/ главини. Ще усетиш и по-добра инерция и по - леко въртене.
acho

Рейтинг: 1210

Мнениеот sto100jan » Съб Май 09, 2009 4:06 pm

Мерси , Ачо , проблема го решихме засега .

Другари , утре го дават хубаво време , хайде да се покатерим до Фролош .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Съб Май 09, 2009 9:46 pm

sto100jan написа:Другари , утре го дават хубаво време , хайде да се покатерим до Фролош .

Стояне,на мен ми се караше,ама с тва средно не мога да карам и 5 километра,защото цъка яко и направо ми къса нервичките. :banghead:
Иначе сложих шосейните гуми и като оправа проблема със средното съм готов за подвизи.
Trip-tfk

Кюстендилско

Мнениеот Сашо » Пон Май 11, 2009 10:34 am

sto100jan написа:Другари , утре го дават хубаво време , хайде да се покатерим до Фролош .

Събота и неделя открих пряк път до Кюстендилско, който ще изпрати Фролош в историята. Вече можем сутринта да си пием кафето, например в Църварица, а след обяд да си вършим някаква работа в Благоевград... Осогово е все по-близо...
Аватар
Сашо

Мнениеот stilyssk » Пет Май 15, 2009 11:14 pm

Ама съм завеян не съм погледнал че се е появила нова страничка и си казах тези хора се отказаха нещо от походите.
Това за до кресна през сенокос и връщане през горна брезница е непосилно за един ден.
Миналата неделя бях да качвам беласица пеш и си заплюх да го кача и с колелото. Ако някой иска да се натовари си мисля че това е идеален вариянт. Ако някой прояви желание ще измислим едно походче до там. Имам къща на от родата в едно село близо там ( михнево ) та може да си уредим и спане без пари.
Утре смятам да си направя едно преходче през горно хърсово и да слеза над славово
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот Сашо » Пет Май 15, 2009 11:28 pm

Това за Беласица е добра оферта. Може направо да слезнем през гръцката й страна и да минем през езерото Керкини. От там влака за връщане е близо... Аз утре няма да идвам на Хърсово, защото съм се запътил към Кюстендилско...
Аватар
Сашо

Походи ?!?

Мнениеот Сашо » Съб Май 16, 2009 12:24 am

stilyssk написа:Ама съм завеян не съм погледнал че се е появила нова страничка и си казах тези хора се отказаха нещо от походите.
Изобщо не си завеян, братче. Ако четеш форума може да ти се струва, че има походи, но всъщност няма.
Аватар
Сашо

Мнениеот Trip-tfk » Съб Май 16, 2009 1:11 am

Момчета,аз си оправих колелото и съм на линия.Вече два дена продред се качвам до Бодрост.Даже вчера успех да се пребия на спускането.Късно видех един завой и се озовах в канавката.Следващата седмица съм свободен.Мисля да направя едно 2-3 дневно каране.Ще пиша след 2 дена какво точно съм намислил. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Съб Май 16, 2009 2:04 pm

stilyssk написа:Ама съм завеян не съм погледнал че се е появила нова страничка и си казах тези хора се отказаха нещо от походите.
Това за до кресна през сенокос и връщане през горна брезница е непосилно за един ден.
Миналата неделя бях да качвам беласица пеш и си заплюх да го кача и с колелото. Ако някой иска да се натовари си мисля че това е идеален вариянт. Ако някой прояви желание ще измислим едно походче до там. Имам къща на от родата в едно село близо там ( михнево ) та може да си уредим и спане без пари.
Утре смятам да си направя едно преходче през горно хърсово и да слеза над славово

Аз бях там във вторник с уважаемия г-н Админ и Кагами . Зверско катерене 17 км с 1500 м денивелация , 12 км по билото и спускане по черен път . Гледката е страхотна , а и планината е запазена откъм природа .
Сашо , все още не може да се минава в Гърция през границата , трябва ГКПП , иначе може да ти олющят яка глоба .
За маршрутите по Петричко Админа подготвя обозначени маршрути , и ако искате изчакайте да ги публикува .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот stanth » Нед Май 17, 2009 6:11 pm

Здравейте, днес пробвах 1 маршрутче до Коматинските скали :Българчево - Покровник - Падеш - Дебочица - Брестово - Симитли - Българчево - 81км; сборно изкачване 1780м. Мислех че ще е по трудничко но се оказа много готино каране, без много много напъване
п.с. Кажете как да кача GPS-трака
stanth

Рейтинг: 1230

Мнениеот sto100jan » Нед Май 17, 2009 7:38 pm

Охоо , як карач ! :clap:
А , добре дошъл :agree: За траковете от Благоевградската група едва ли някой може да ти е от полза , не съм виждал някой да ползва . По-добре прати запитване до Админа .
Специално това трасе Дебочица - Брестово още от лани му се каним да го търсим , ти си свършил чудесна работа :agree: Обаждай се тука , като правиш пак някой подвиг в околността .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Нед Май 17, 2009 8:55 pm

Браво на Стоян и stanth. Вие не само сте направили прекрасни маршрути, вие ми вдъхнахте надежда, че в югозападна България мъждука искрица планинско колоездене! Само така! Беласица ми се
струваше скучна и далечна, ама щом е станала толкова модерна в най-скоро време ще си хващам влака за Кулата... Иначе аз съм станал експерт по Логодажко-църваришкия колоездачен район.
Язовирът вече става за къпане, а граничните ченгета ме вербуваха да им донасям какво става нагоре, че те нещо били заети... За награда ще ме спасяват с джиповете, ако закъсам някъде...
... гледам Стоян е осъществил контакт и със софийски колоездачи - похвално. Как изглеждат, странни ли са ? Имат ли антенки по главите ?!? :D
Изображение
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Пон Май 18, 2009 8:49 pm

И да имат антенки , то не им се забелязват от каските :D Странното им е , че ядат шопска салата с бирата - гарантирано разстройство за всеки сериозен ракиджия :beer:
А , требва да се отбележи , даже и аз си сложих каската на спускането - не че съм падал , но не е и като да е било безпрепятствено , дет се вика ....
Другари , с 28 цолов шосеен велосипед , вие знаете , че си ходя навсякъде . И сега си ходих навсякъде , но не става - определено не става :crap: За гадно спускане си трябва нещо с 3 цола гуми , та да е малко от малко сигурен човек .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 18, 2009 10:01 pm

sto100jan написа:... :D Странното им е , че ядат шопска салата с бирата ... :beer: .

Правят се устойчиви опити за превъзпитание, но гумената му адвокатска глава поема кехлибарената течност, само при сериозни и убедителни аргументи! ;) :D Имам впечатление, че благоевградската домошарка му се услажда :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Беласица

Мнениеот stilyssk » Сря Май 20, 2009 10:26 am

Ето и малко снимки от Беласица
Хубавото е че има път почти до върха и ще стане с колело
http://picasaweb.google.com/stilyssk/Sl ... 0217166306

Видях че може да се прикачва файл към пост във форума и така може да се прикачи път от GPS За въпроса по горе :)
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Re: Беласица

Мнениеот Admin » Сря Май 20, 2009 10:41 am

stilyssk написа:Хубавото е че има път почти до върха и ще стане с колело

Със сигурност може да стане. Даже вече е ставало и е описано в статия в сайта, където има и GPS следа. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Trip-tfk » Чет Май 21, 2009 3:22 pm

Така,за утре сме се разбрали да се качим до Коматинските скали през Покорвник и Габрово.Тръгваме към 8.Ако някой ще идва да ми звънне-0887364025. :beer:
Trip-tfk

Предела - Благоевград - Дупница (София)

Мнениеот 307wrc » Чет Май 21, 2009 5:49 pm

Сашо написа:... Тук съм отбелязал района : http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 276ec0e9be
...

Здравейте групата от Благоевград,
Вие сте сериозни, затова си позволявам да ви питам за следното. Изучавам маршрут Предела - Благоевград - Дупница (София). Намерих във форума ви един пост за път от предела през Долно/Горно Осеново -г.Хърсово- Благоевград. Интересува ме отсечката Предела- Долно Осеново, ако може да ми я опишете по-подробно. Също ме интересува Благоевград - Дупница извън Е79. По Гугъл Земя съм набелязал нещо, но искам да го проверя. И накрая, ако имате идеи Дупница - с.Дрен (без Е79). От там до София ми е ясно през Долна/Горна Диканя, Боснек, Кладница и Витоша.
Предварително благодаря.
Аватар
307wrc

Рейтинг: 1295

Re: Предела - Благоевград - Дупница (София)

Мнениеот Trip-tfk » Чет Май 21, 2009 6:38 pm

307wrc написа:...

Здравей.Да ти кажа само ,че от Благоевград до Дупница си има черен път,който върви покрай река Струма.Много е приятно да се кара там. :)
Trip-tfk

Re: Предела - Благоевград - Дупница (София)

Мнениеот sto100jan » Чет Май 21, 2009 7:28 pm

307wrc написа:
Сашо написа:... Тук съм отбелязал района : http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 276ec0e9be
...

Здравейте групата от Благоевград,
Вие сте сериозни, затова си позволявам да ви питам за следното. Изучавам маршрут Предела - Благоевград - Дупница (София). Намерих във форума ви един пост за път от предела през Долно/Горно Осеново -г.Хърсово- Благоевград. Интересува ме отсечката Предела- Долно Осеново, ако може да ми я опишете по-подробно. Също ме интересува Благоевград - Дупница извън Е79. По Гугъл Земя съм набелязал нещо, но искам да го проверя. И накрая, ако имате идеи Дупница - с.Дрен (без Е79). От там до София ми е ясно през Долна/Горна Диканя, Боснек, Кладница и Витоша.
Предварително благодаря.

За Предела - Благоевград ще очакваме включване от г-н Лазаров , който лани цяло лято там се въртеше :clap:
Бл-д - Дупница : Бл-д - с.Бело поле( може и по черен път , отбивката е при ,,МЕТРО") - после нагоре по Струма по черен път , преминаваш пеша и много внимателно един жп мост над Рилска река - след това караш само покрай реката до Мурсалево , минаваш откъм западния бряг на Струма , и от Драгодан хващаш новия път към Бобошево - от Бобошево хващаш пътя посока към Е-79 - на отбивката за Сопово свиваш към него , и веднага след това отбиваш по черен път вдясно , надолу към реката Джерман - покрай реката караш до Блажиево , и оттам на север до Дупница .

За Дрен : Щом стигнеш от Блажиево в Дупница хващаш пътя за Кюстендил - отбиваш за Бобов дол - в Бобов дол през центъра караш за открития рудник , или питаш за пътя за Жедна - след яко катерене и отвратителен път ( около 3км) стигаш един хубав път по който се спускаш в Жедна - и оттам през Кондофрей и Гълъбник си право в Долна Диканя .

Дано да съм ти бил полезен :peace: Приятно каране !!!
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Чет Май 21, 2009 9:35 pm

Eдин ден хотелиерите от Банско осъзнали, че стаите им прашасват празни. Дълго мислили какво да сторят и накрая решили да маркират колоездачен маршрут София-Банско, през планините, та белким някой велосипедист се излъже да преспи в невероятните им хотели. Но велосипедистите продължили да си карат по Родопите и Беласица и след няколко години млади борчета поникнали по пистите, хотелите станали на обори, а стопаните им се преквалифицирали на скотовъдци. Нека да си пожелаем по-скоро да хапваме кисело мляко "Банско" и луканка от банско говедо... :D
Аватар
Сашо

Мнениеот Вилката » Пет Май 22, 2009 11:23 am

Отсечката Предел - Осеново я мина Сашо лани в един вариант, така че да се се прави на Елин Пелин а да обясни на 307wrc ;) По неговата рисунка видях, че се е отклонил от асфалта към Симитли малко по-надолу от връхната точка на Предел . Аз пък почти съм разучил от къде може да се хване тоя маршрут и от най-високото на асфалта. Има черен път към връх Капатник, който малко преди върха има отклонение и за Осеново. Имам намерение скоро да качвам върха с колело и ще поогледам района там по-подробно.
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот sto100jan » Пет Май 22, 2009 2:22 pm

А бе , и аз усетих лирична патетика без маршрутна конкретика в неговия пост :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Предел-Благоевград

Мнениеот Сашо » Пет Май 22, 2009 4:03 pm

:D :D :D Въпросът с трасето Предел-Благоевград е доста сложен. Аз лично препоръчвам да се мине през Пирин, Предел /разклона за х. Яворов/ - хижа Моравица - Брежани - Симитли - Благоевград. Малко по-заобиколно е, но денивелацията е значително по-малка и вероятността за грешки също. През Рила се минава по следния начин:
Вариант 1 : след капанчетата на Предел се кара малко по главния път в посока Симитли до една малка бензиностанция. Там се завива в дясно по един черен път в посока местността "Трите буки". Посоката е право на горе. Има доста разклонения, заради дърварски пътища. Всяко отклонение на ляво или дясно води до връщане на главния път. Дърветата са високи и видимостта е минимална. След като качите една доста голяма височина трябва да следите за път от чакъл, в посока успоредно на главния път. Ако се доберете до него трябва да завиете на ляво и нодолу за Долно Осеново. Там има минерални бани, но за съжаление се намира доста ниско и ще загубите драматична височина. Селото е помашко. От него се тръгва нагоре от дясната страна на реката в посока Горно Осеново. Изкачването е зверско :). На Горно Осеново се свива на ляво между язовирчето и една кошара. От там започва приятно и прохладно спускане до Хърсово и Благоевград.
Вариант 2 : от бензиностанцията след Предел се продължава много на горе, докато се излезе на пътя за хижа Чакалица. Така се заобикаля Долно Осеново и се спестява загубата на височина. За съжаление маркировка почти липсва и ако не сте го минавали няма как да се ориентирате сред десетките дърварски пътища.
Относно връх Капатник - до него може да се стигне с колело евентуално през хижа Чакалица, тоест от горе, но е доста тежък път, има клек. От долу е невъзможно с колело. Много е стръмен, камъни, тръни, джунгла... Обаче за сметка на това гледката си заслужава... :^:
Аватар
Сашо

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания