Новаци

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Новаци

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 10:51 am

azsa-bachinito написа:Призовавам хората четящи тази тема да не отговарят на постовете на xapubg докато не се идентифицира и докаже, че не е дупликат нечий. Има си феис бук страница като се присъедини там да го видим наяве ще получи сичките отговори, на въпросите които го вълнуват. Като няма фейс бук .... 21 век е. Ма докато не се осветли така ще бъдат нещата.

Ти както си тръгнал колега, още малко и лична карта ще ми поискаш !
Ника ми във фейсбук е същия както тук, както и във форума на форд, гмаил и където съм се регистрирал в последните 7-8 години!
Фейсбук почти не ползвам, но за твое успокоение и въпреки изключително некултурното ти отношение ще се регистрирам и там във вашата група.
П.С. за толкова години по разни форуми, сефте получавам такова "любезно" посрещане, че и обвинения, че аз не съм аз ...
GRX8
xapubg

Рейтинг: 1190

Мнениеот azsa-bachinito » Чет Май 03, 2012 10:57 am

kiriaka написа:Тази събота/неделя ще има ли каране?

Обмисляме вариант за Дяволския мост през плана. Карането ще е е примерно следното -> Била България - Обиколната - Железница - Плана - Дяволския мост - Панчарево. Тръгване в 10 часа. Утре ще потвърдим окончателно плана.

xapubg като се регистрираш и имаш легитимация ще получим искрените ми извинения за въпросното мое държане.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 11:49 am

Мисля, че успях да подам молба за членство, името ми е Захари Петров.
GRX8
xapubg

Мнениеот Astianaks » Чет Май 03, 2012 5:07 pm

azsa-bachinito написа:Обмисляме вариант за Дяволския мост през плана. Карането ще е е примерно следното -> Била България - Обиколната - Железница - Плана - Дяволския мост - Панчарево. Тръгване в 10 часа. Утре ще потвърдим окончателно плана.

Уууу, това звучи много добре!!! :clap: :clap: :clap:
Trek Gary Fisher Advance 2011
Аватар
Astianaks

Рейтинг: 1220

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 6:56 pm

Ако трябва да съм откровен и аз карам без каска и също се чудя какъв е този фурор за каските когато говорим за разходка в парка.Пък дори и за лека разходка в планината.
Склонен съм да се съглася с Харибг за неговите въпроси.Просто ми е чудно от къде идва цялата какафония за каски,говоря за обикновена каска,не цяла?За състезания и екстремен велосипедизъм си трябва каска.Цял живот сме израстнали на колелета(гоня 30г) пък каски не сме слагали.Просто смятам,че са маркетингов трик,защото реално ако не е фулфейс не пази кой знае колко.В темата за падания със снимков материал,тези без фулфейс независимо че са били с каска изглеждат доста зле.Аз лично нося ръкавици щото ми се изпотяват ръцете,дали са мода не знам.
Ако трябва да сме честни Новаци,онзи ден лично с очите си видях човек от вашата група с когото карахте в планината без каска,едрото момче със зелена фланелка тип джързи и бежово-кафява шапка.Така,че ми стана малко странно,как така изисквате каска,но част от вас карат без такава?
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 8:42 pm

Абе "ако ти е писано да се удавиш няма да те згази влак" имаше една такава поговорка май ... те моторджиите карат с разкопчани каски, та като дойде 'гробарката' по-лесно да ги свалят, но там е друга работа!
Според мен е много по-важна техниката на колоездене, концентрацията в трасето и предварителното планиране (разбирай докъдето виждаш или в зависимост от скоростта) за преминаване през препядствията !
Но щом си държат хората на каски ОК, както ми бе любезно обяснено на лично от друг колега, целта е все пак ако се пребиеш да не развалиш кефа на цялата група, да се чудят какво да те правят ...(не че смешна каска от ~30 лв ще помогне)
Аз понеже карам предимно сам (от миналото лято със съпругата ми) и си нося отговорност за действията си и за това ми стана любопитно! А то стана една "недорасъл провокатор" не станах и какво ли още не!
То при това посрещане е ясно че вашата група не е моята(то ще земе някой на бой да ми скача на живо, ако попитам нещо), въпреки това направих удоволствие на "azsa-bachinito" и се регистрирах и във групата във фейсбук, въпреки че за мен като специалист (това ми е работата) фейсбук е най-големия източник на вируси и случаи с крадене на информация/самоличности !
Сега си чакам извинението от господин "azsa-bachinito", който между другото, ако годините са му тези трябва да ми казва "батко"
Последна промяна xapubg на Чет Май 03, 2012 9:04 pm, променена общо 1 път
GRX8
xapubg

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 9:00 pm

xapubg написа:Абе "ако ти е писано да се удавиш няма да те згази влак" имаше една такава поговорка май ... те моторджиите карат с разкопчани каски, та като дойде 'гробарката' по-лесно да ги свалят, но там е друга работа!
Според мен е много по-важна техниката на колоездене, концентрацията в трасето и предварителното планиране (разбирай докъдето виждаш или в зависимост от скоростта) за преминаване през препядствията !
Но щом си държат хората на каскки ОК, както ми бе любезно обяснено на лично от друг колега, целта е все пак ако се пребиеш да не развалиш кефа на цялата група, да се чудят какво да те правят ...
Аз понеже карам предимно сам (от миналото лято със съпругата ми) и си нося отговорност за действията си и за това ми стана любопитно! А то стана една "недорасъл провокатор" не станах и какво ли още не!
То при това посреющане е ясно че вашата група не е моята(то ще земе някой на бой да ми скачаа на живо, ако попитам нещо), въпреки това направих удоволствие на "azsa-bachinito" и се регистрирах и във групата във фейсбук, въпреки че за мен като специялист (това ми е работата) фейсбук е най-големия източник на вируси и случаи с крадене на информация/самоличности !
Сега си чакам извинението от господин "azsa-bachinito", който между другото, ако годините са му тези трябва да ми казва "батко"

Я кажи ти къде караш,да дойда да ти правя компания,така де, нали сме без каски :D :beer:
Като се сетя едно време с на дядо Украината по чихли.....газ,няма каски маски....Сега,сега скачат,прелитат,вътрят се, трябва да са облечени като хокеисти, то маунтинбайка скоро няма да има много общо с велосипедизма както са тръгнали нещата :lol:
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 9:08 pm

В западния парк предимно и със жената та лежерно в повечето време ;) Не че като съм сам не дивея, има си място и там да се 'разгънеш' а и по моите наблюдения съм единствения GRX8 в парка та едва ли ще ме обркаш (често в компанията на една Gravita) ;)
Колкото до 'на дядо украйната' аз съм карал балканче с ролкови кънки на краката ;) и се пребих с кънките послсе не с колелото :rofl:
П.С.
Имаш и л.с.
GRX8
xapubg

Мнениеот Astianaks » Чет Май 03, 2012 9:38 pm

Господа, аз най-искренно ви предлагам да српете да цапате темата и като не ви харесва да си намерите някоя друга, по-подходяща... Всяка организация си има правото да поставя правила и който иска да участва в дейноста й, трябва най-малкото от уважение, да ги спазва. А да не говорим, че всеки човек си има собственото право да решава дали да си предпазва главата или не. В случая, ако искаш да караш с "Новаци" или доста от другите групи, каската е задължителна! Ако не ти харесва, си намираш някоя група, в която правилата те устройват или продължаваш да си караш сам... Аз не мога да разбера, като сте токова възрастни и "зрели", защо превърнахте темата в махленска дискусия, привична на индивиди, незавършили дори средното си образование?!?! :banghead: :banghead: :banghead:

Ако обичате, спрете да разваляте кефа на всички други, който уважават съответната група и напуснете темата!
Аватар
Astianaks

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 9:47 pm

Заради отношението на колегата ВИ "azsa-bachinito" от който все още чакам извинение и ще цапам докато не го получа!
Вашето не е по-различно от неговото държа да отбележа, а и както ВИ беше намекнато ВИЕ сами не спазвате ВАШИТЕ правила, допускайки хора БЕЗ така важната (за вас) каска да карат с ВАС!
И бихте ли ми отговорили на въпроса как точно ще ви помогне каската като заорете с брадата напред и нацелите някой камък с 31 горен зиб ????? (изключвам "Full Face" за над 400лв. граничещи с каски за мотор), не съм тръгнал на състезание все пак!
П.С.
Е вярвам с колело да успеете да постигнете повече от 60 км/ч и то ще е моментно, за мен това е бавно! Нямам проблем да преценям обстановката при движение с 250 км/ч и това също има значение (по голям от каска от метро)!
Чак се чудя защо зададох тоя въпрос, ама бярвайте си че боклуците пазят .... аз при цена на колелото 600 лв. няма да дам 400 за каска (изтинска), просто внимавам как карам и това е доста по-полезно !
ЗАбравих да допиша че с вашата 'група' при това отношение НЯМА начин да карам! Очевидно е че сте 'новаци' на тема културно отношение към останалите (с малки изключения в лицето на колегата "chiburator, който бе така добър да води смислен и добронамерен диалог, каквото беше и намерението ми като зададох въпроса си )!
Aз като този не смятам да карам и не мога, че да ми трябват каски и т.н.
http://www.youtube.com/watch?v=2Tz8uDZfvr0
да не казвам че в случая едни налакътници са доста по-подходяш аксесоар ... хората имат навика да падат с лактите и дланите напред не с главата ! Ако ВИЕ или членовете на вашия клуб сте изключение, то искрено съжалявам за вашите възможностти (които не съм видял и не мога да коментирам, но постовете ви навеждат на тази мисъл)
GRX8
xapubg

Мнениеот Astianaks » Чет Май 03, 2012 10:10 pm

xapubg написа:Заради отношението на колегата ВИ "azsa-bachinito" от който все още чакам извинение и ще цапам докато не го получа!
Вашето не е по-различно от неговото държа да отбележа, а и както ВИ беше намекнато ВИЕ сами не спазвате ВАШИТЕ правила, допускайки хора БЕЗ така важната (за вас) каска да карат с ВАС!
И бихте ли ми отговорили на въпроса как точно ще ви помогне каската като заорете с брадата напред и нацелите някой камък с 31 горен зиб ????? (изключвам "Full Face" за над 400лв. граничещи с каски за мотор), не съм тръгнал на състезание все пак!
П.С.
Е вярвам с колело да успеете да постигнете повече от 60 км/ч и то ще е моментно, за мен това е бавно! Нямам проблем да преценям обстановката при движение с 250 км/ч и това също има значение (по голям от каска от метро)!
Чак се чудя защо зададох тоя въпрос, ама бярвайте си че боклуците пазят .... аз при цена на колелото 600 лв. няма да дам 400 за каска (изтинска), просто внимавам как карам и това е доста по-полезно !
ЗАбравих да допиша че с вашата 'група' при това отношение НЯМА начин да карам! Очевидно е че сте 'новаци' на тема културно отношение към останалите (с малки изключения в лицето на колегата "chiburator, който бе така добър да води смислен и добронамерен диалог, каквото беше и намерението ми като зададох въпроса си )!
Aз като този не смятам да карам и не мога, че да ми трябват каски и т.н.
http://www.youtube.com/watch?v=2Tz8uDZfvr0
да не казвам че в случая едни налакътници са доста по-подходяш аксесоар ... хората имат навика да падат с лактите и дланите напред не с главата ! Ако ВИЕ или членовете на вашия клуб сте изключение, то искрено съжалявам за вашите възможностти (които не съм видял и не мога да коментирам, но постовете ви навеждат на тази мисъл)

Господине,
Ще Ви дам един най-прост пример и ще приключа с въпроса: Пробвайте да си ШИБНЕТЕ главата в стена :banghead: , с каска и без след това (скорост на удара, не повече от 10 - 15 км/ч), след това ми говорете за ненужноста й! По Вашата логика, като не са ми ограбвали досега апартамента, да взема да спра да заключвам и да оставя вратата отворена... То и без тва от тая ключалка досега файда няма... :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

А колкото до въпросния човек, от тази група, на тази снимка http://www.facebook.com/photo.php?fbid=445886525426866&set=a.445885885426930.118950.100000165663635&type=3&theater ясно се вижда, че каска има, закачена на раницата... Именно въпросния човек ни съветваше, точно кога е важно да си слагаме каските и беше първи да си я сложи! Имайки предвид маршрута ни, каските никак не бяха за пренебрегване... Отново ще кажа: Като не Ви харесва, има много други групи и теми, по който да пишете!
Аватар
Astianaks

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 10:17 pm

Astianaks написа:Господа, аз най-искренно ви предлагам да српете да цапате темата и като не ви харесва да си намерите някоя друга, по-подходяща... Всяка организация си има правото да поставя правила и който иска да участва в дейноста й, трябва най-малкото от уважение, да ги спазва. А да не говорим, че всеки човек си има собственото право да решава дали да си предпазва главата или не. В случая, ако искаш да караш с "Новаци" или доста от другите групи, каската е задължителна! Ако не ти харесва, си намираш някоя група, в която правилата те устройват или продължаваш да си караш сам... Аз не мога да разбера, като сте токова възрастни и "зрели", защо превърнахте темата в махленска дискусия, привична на индивиди, незавършили дори средното си образование?!?! :banghead: :banghead: :banghead:

Ако обичате, спрете да разваляте кефа на всички други, който уважават съответната група и напуснете темата!

Признавам си,караше ми се с Новаците преди 2 седмици и то много,но в условията пишеше каска.Аз нямам(имам други разходи сега) и затова не отидох.
Онзи ден видях Новаците на Витоша(в последствие разбрах, че сте вие),част от вас нямаха каски.Как така прокламирате, че каските са задължителни.А в същото време самите вие не ги ползвате???Що за лицемерие е това?
Автора на снимките си ти мисля.
https://www.facebook.com/#!/photo.php?f ... =1&theater

Как ще коментираш този казус???
Аватар
Dolph

Мнениеот edinmilion » Чет Май 03, 2012 10:28 pm

Dolph написа:Признавам си,караше ми се с Новаците преди 2 седмици и то много,но в условията пишеше каска.Аз нямам(имам други разходи сега) и затова не отидох.
Онзи ден видях Новаците на Витоша(в последствие разбрах, че сте вие),част от вас нямаха каски.Как така прокламирате, че каските са задължителни.А в същото време самите вие не ги ползвате???Що за лицемерие е това?
Автора на снимките си ти мисля.
https://www.facebook.com/#!/photo.php?f ... =1&theater

Как ще коментираш този казус???

Този първия ми е много познат :clap: Долф уцели десетката с това, каски форевър :agree:
edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Astianaks » Чет Май 03, 2012 10:32 pm

@Dolph: На снимките може да се види, че всеки един от нас притежава каска... Дали тя е на главата им през цялото време е друг въпрос... Никой, никъде не е писал, че каската трябва да се носи 24/7, но в определени ситуации си беше напълно задължителна... През такива горища минахме, че не веднъж ме удряха най-малкото клони през главата, а вниманието ми беше насочено където трябва - пред мен... Не изопачавайте ситуацията, моля ви! Мога да дам стотици примери от стотици други организации, където ако не желаеш да спазваш някое от правилата не биваш допуснат... Ако на борда на един самолет не си закопчееш колана (макар че никога не ти е бил нужен), когато ти се каже и спориш по подобен начин, не просто ще бъдеш помолен да напуснеш, а ще бъдеш изхвърлен с охрана!

Аз по темата нямам какво повече да кажа! Ако бях на ваше място бих се засрамил доста... Приятна вечер!
Аватар
Astianaks

Мнениеот Inzagi » Чет Май 03, 2012 10:37 pm

Не че искам да защитавам някой ,но ми прави впечатление че всички си имат каски макар и да не са на главите им ,много хора предпочитат на изкачванията да ги носят в раницата и на спускане ги слагат на главите, въпреки че моята каска я нося винаги като изляза от нас с колело
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 10:46 pm

Незнам дали си имат каски всички,лично аз видях момчето със синьо-зелената фланелка на 2м. от мен,не носеше каска,на нито една снимка го няма сниман с каска и раницата не му изглеждаше издута-да има каска в нея.Сега,може да му я е носил друг човек,незнам.Но лично на мен ми стана кофти,защото излиза че за едни хора правилата важат,за други не.Точно защото уважавам правилата на Новаците не съм дошъл,няма каска,не карам с вас точка.Ама да ви видя в планината и да не сте с каски(част от вас),да нямате такава никъде закачена и после да ми говорите каската е задължителна е абсолютно лицемерие.
Не мисля, че има от какво да се засрамя по темата,по-скоро обратното е в сила.
Както и да е....Хубава вечер/нощ.
Аватар
Dolph

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 10:56 pm

Значи господин "Astianaks" аз със вас няма да карам, но ще продължа да пиша тук докато не си получа официялно извинението от колегата ви който се покри като бит п***с.
Съжалявам искрено че излизам от добрия тон, но хората са казали че "клин клин избива"
Колкото до удрянето на главата в стената мисля да го пропусна, но с удоволствие ще наблюдавам една демонстрация от ВАША страна, с това компетентно изказване, явно сте пробвали вече ...
За неносенето на каски по нанагорнище - там не падате ли ? или карате с 5 км и едно падане на примерно 1.80 човек от колело чиято седалка е средно на 1м от земята, не може да предизвика черепна трама (недай си боже) ?
Щом толкова държите на каски носете ги докато карате, то и като седна в кръчмата може да се откърти нещо и да ми падне на главата ... с каска ли да пия бира питам аз ? И с ръкавици да не приплъзва халбата :rofl:
Почвате да ставате леко смешен ми се струва с подобни изказвания, поне аз искрено се забавлявам с вашето мислене :)
Любопитно ми е да видя какви точно са ви възможностите на пътя не във форума и къде точно като карате ВИЕ ще ми е нужна каска за да мина ...
П.С.
Това отиде малко на моя е по-дълъг, ама нейсе за това са форумите, пък и в спора се ражда истината все пак
GRX8
xapubg

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 11:05 pm

Inzagi написа:Не че искам да защитавам някой ,но ми прави впечатление че всички си имат каски макар и да не са на главите им ,много хора предпочитат на изкачванията да ги носят в раницата и на спускане ги слагат на главите, въпреки че моята каска я нося винаги като изляза от нас с колело

Колега то и аз имам колани в колата, ама като не са сложени не помагат ... не че искам да кажа нещо за каските ;)
GRX8
xapubg

Мнениеот PtD » Чет Май 03, 2012 11:06 pm

xapubg написа:Заради отношението на колегата ВИ "azsa-bachinito" от който все още чакам извинение и ще цапам докато не го получа!
П.С.

Като заореш с брадата няма да помогне, но ще помогне ако си нацелиш горната част на черепа. Ти можеш ли да осигуриш с коя част да се удариш?

Това е добро начало, но не е достатъчно, понеже ситуацията не винаги е под твой контрол. Особено в планината.

ЗАбравих да допиша че с вашата 'група' при това отношение НЯМА начин да карам!

Сигурен съм, че след това изявление членовете на групата засрамено плачат в ъгъла, покрусени от невъзможността да се допрат до такъв талант.

П.П. Ако продължиш да цапаш, лично ти гарантирам, че ще ти бъде отнета тази възможност за определен срок, а при рецидив - и завинаги. Не искаш да караш с групата - никой не те кара насила. Но да се заяждаш на теми, които явно не разбираш, няма да допуснем.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот THEZOGGO » Чет Май 03, 2012 11:08 pm

@xapubg

Първо сори. че се включвам в темата извинявам се за което.

Темата за карането с каска, е разискван многократно във форума и са изписани десетки страници на тема "Защо, как и по какъв начин" що се отнася до велосипдната каска, в нейните различни модели, предназначени за различни стилове в колоезденето и прочее.
Никой не може да бъде накаран да кара с каска, това е факт, но както по-горе писаха, в някои групи които се събират да карат велосипед в планината, каската е задължителна и ако не дойдеш с каска например, просто биваш игнориран и това е. Ти си карай до групата карачи, но ако никой не ти обръща внимание, пак си сам.

Дали каската задължително трябва да струва 400 лв или 4, това е без значение. Факт е, че е по-добре да караш с каска, отколото без. А защо е факт? има предостатачно материал както снимков така и видео на тази тема.

Дали караш в парка или в планината, няма никакво значение. Дали на мен си ми батко или не, моите уважения не те познавам, не мисля, че съм по-добър карач от теб, не мисля, че колелото ми е по-хубаво, и не мисля, че местата на които карам са по-интересни и по-вълнуващи от тези на които ти караш.

Знам само, че когато аз карам с каска, а ти без, най-малкото аз давам повече положителен пример на остналите колоездачи, да речем на подрастващите.

Когато аз карам с каска, да речем такава от 30 лв. част от моята глава е защитена, да речем 20 %, а ти ако караш без каска си защитен на 0 %. Дали караш така, че да ти трябва каска не знам, нямам и идея колко опит имаш, може да е повече от моя. Предполагам, че знаеш, че миг невнимание, при скорост от 5 км с велосипед, може да ти донесе стабилна травма на главата. А ако не знаеш, вече си наясно. Караш в парка? О.к. това е много хубаво, там човек се разсейва повече от колкото в планината, в това съм убеден, закачаш някой бордюр по невнимание с 5 км в час, влизаш в краш секшъна. Движиш се с 5 км в час, блееш си на някъде и си казваш "Еее, каква убава разходка, спокойна, времето приятно, абе направо си е чудно в парка." и хоп в следващия момент поглеждаш напред и има оставен бетонно кошче за боклук или пейка по средата на алеята по която караш. Мен лично адски ме е страх да карам в парка, там съм по концентриран и от каране в планината.

Носенето на велосипедна каска, е както казах собствен избор, за нея няма закон, както за светлините по колелото или за велосипедната светлоотразителна жилетка.

Искрено ти пожелавам, никога да не разбереш защо трябва да караш с каска.

Гледам, че казваш:

"ама нейсе за това са форумите, пък и в спора се ражда истината все пак"

Ами ние и да си обсъждаме, човек ако мисли по един начин почти невъзможно е да му бъде променено мисленето.

Вече 40 мин си загубих да напиша този пост. Гола жена ме чакаше в леглото, разсърди се, че не й обърнах внимание, а седнах да пиша некви неща във форума и вече заспа, след 8 часа съм на работа, но тва разбира се са си мой проблеми. Мисълта ми е, че въпреки загубата на време, поста ми поне малко да е бил разбран правилно. А именно, по добре с каска, отколкото без.

И да, по баирите нагоре също си трябва каска, имам опит с карането по тесни пътеки нагоре и от едната ми страна да има дере, в което поради, невнимание и други фактори съм падал, че и съм се търкалял по камъните надолу.

Лека и успех в карането на велосипед.

Едит:

Докато си пускам мнението, видях, че PtD е отговорил, така, че май темата започва да бъде чепата, ще има спорове и прочее.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Чет Май 03, 2012 11:15 pm

Да дам и аз личен пример за вредата от неносенето на каска (тогава още не беше популярно :xx(:) - най-обикновен бордюр, лека недооценка на разстоянието (щото зверски ми се спеше)... Резултат: счупен нос и умъртвен преден зъб. Точно толкова дистанция от земята не ми достигна, колкото осигурява една каска.

А мисля, че никой не може да ме обвини, че съм пълен левак в колоезденето.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 11:24 pm

Интересно коментирате носене/неносене на каска,но никой не коментира факта, че Новаците изискват каска за да караш с тях,но допускат(явно вътрешни хора)да карат без такава???
Аватар
Dolph

Мнениеот azsa-bachinito » Чет Май 03, 2012 11:29 pm

Dolph написа:Интересно коментирате носене/неносене на каска,но никой не коментира факта, че Новаците изискват каска за да караш с тях,но допускат(явно вътрешни хора)да карат без такава???

Така..... човека със зеленото джъсри съм аз. По-горното в дебелия шрифт е пълна глупост. Абсолютно всеки на всяко едно каране на НДПК "Новаци" винаги е носил и уотребявал каска. Най-малкото като инициатор на въпросните карания ама хич не ми се бере душа заради някой лумпен като вас двамата, който от суета не си предпазва сивото вещество. Това, че каската не е била на главата по време на изкачване, а закачена на раницата, е съвсем друг въпрос. Бъди сигурен, от това че не караш с нас изпускаш само ти и то много.
Поднасям искрените си извинения на Захари, че го сметнах за бот-провокатор. Батко няма да му казвам въз основа на развилата се дотук дискусия относно необходимостта на каската - маркетингов трик. Пълна глупост. Вместо да бехте ръсили глупости къде умишлено къде не да бехте дошли - око да види ръка да пипне, но отсега нататък --> океан широк риба в морето много. Тааа какво забравям? Не се сещам.

Призовавам всички четящи темата да не обръщат внимание на постовете на бате долф и бате хари.
Последна промяна azsa-bachinito на Чет Май 03, 2012 11:33 pm, променена общо 1 път
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот THEZOGGO » Чет Май 03, 2012 11:31 pm

Dolph написа:Интересно коментирате носене/неносене на каска,но никой не коментира факта, че Новаците изискват каска за да караш с тях,но допускат(явно вътрешни хора)да карат без такава???

Човек, не карам с тази формация, нямам и желание, нито пък някой ме е поканил. Това са си техни някави неща, които тази група хора си решава. Аз не мога да се бъркам на когото и да било, за каквото и да било. Не ми е това работата.

Аз изразих принципното си становище. Ако искат може да си въведат правило за носене на астронавски костюм по време на каране, пак си е техен бизнеса. Решаваш да караш с тях, съобразяваш се с техните правила. Не караш с тях, не ти пука за правилата им. Виждаш нередност която според теб е явна, някакво изключение, но то не важи за теб, а за някой друг, ами прецакан си, това е. Дали е правилно или не, всеки си решава сам.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот xapubg » Чет Май 03, 2012 11:33 pm

Колега "THEZOGGO" донякъде съм съгласен с теб. Както сам каза това е личен избор и се надявам наистина да не ми се налага да разбирам за какво ми е каска докато съм с колело.
При каране аз лично не се разсейвам! Или поне се старая, навик ми е от моторите повярай ми при 200 км е много по-фатално да се разсееш отколкото при 5-30км, не казвам че не може да извадиш 'късата клечка' и да се утрепеш и на място докато седиш, ама това превъзнасяне на каски за лека разходка и то при положение, че членовете на групата ви не ги носят постоянно е смешно, то аз мога да си нося една в раницата примерно ....
Това малко като закона за "hands free' при шофиране ... пише че тряя да го имаш, никъде не пише да го ползваш.
Ако бях получил нормален отговор на първия си пост нямаше да стане изобщо така.
Колкото до голите жени, моята отдавна заспа :) И съм на работа след 6 часа та сме горе-долу в едно положение тука - на сухо :) форума е по-важен :rofl:
Това за 'баткото' не беше за теб най-малкото, а и нямам желание да се доказвам на когото и да било като 'карач', колоездач и т.н. пък и 100% ще ми дотрябва каска ако тръгна да го правя, колкото и да внимаваш инциденти стават !
Миналото лято жената се преби заради едно куче ... изсипа се с около 30 км като чувал с картофи, ама не си удари главата, само се изподра по ръцете (за справка бях спрял вече, предвиждайки ситуацията - спал съм на баба Ванга в марулите )
До "PtD" това имах предвид, като казах че ако не е фулл не е каска.И аз съм падал и то по най-нелепи начини просто съм късметлия, днеска за 1 бройка да се изсипя при тръгване, щото не видях едно паве пред гумата ... да зяпам някой да не отнесе жената, че тя си мисли че само тя кара :)
И последно за карането в парка, заповядай когато желаеш да направим едно кръгче :) после ще кажеш как оценяваш терена, но си носи каската, че аз знам къде са паветата и ги забикалям ;)
GRX8
xapubg

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 11:36 pm

azsa-bachinito написа:

Така..... човека със зеленото джъсри съм аз. По-горното в дебелия шрифт е пълна глупост. Абсолютно всеки на всяко едно каране на НДПК "Новаци" винаги е носил и уотребявал каска. Най-малкото като инициатор на въпросните карания ама хич не ми се бере душа заради някой лумпен като вас двамата, който от суета не си предпазва сивото вещество. Това, че каската не е била на главата по време на изкачване, а закачена на раницата, е съвсем друг въпрос. Бъди сигурен, от това че не караш с нас изпускаш само ти и то много.
Поднасям искрените си извинения на Захари, че го сметнах за бот-провокатор. Батко няма да му казвам въз основа на развилата се дотук дискусия относно необходимостта на каската - маркетингов трик. Пълна глупост. Вместо да бехте ръсили глупости къде умишлено къде не да бехте дошли - око да види ръка да пипне, но отсега нататък --> океан широк риба в морето много. Тааа какво забравям? Не се сещам.

Смятам да повярвам на очите си повече,ти каска нямаше.Плюс това на нито една снимка във фейсбук групата от карането на 30.04 не носиш каска,а само шапка,независимо дали е качване или спускане.Аз като те видях също беше с шапка.
Явно във вашата група за едни има правила за други няма.......
Аватар
Dolph

Мнениеот azsa-bachinito » Чет Май 03, 2012 11:38 pm

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater

Доволен ли си о неверни долф лунгрене. Нямам думи да опиша тази еманация просто :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот THEZOGGO » Чет Май 03, 2012 11:43 pm

xapubg написа:И последно за карането в парка, заповядай когато желаеш да направим едно кръгче :) после ще кажеш как оценяваш терена, но си носи каската, че аз знам къде са паветата и ги забикалям ;)

Интересно предложение, може би щях да се съгласе преди около, ъъъъъъъъъ 15 години. Парка в който ми е кеф да карам се намира на около 35 км в северна посока от катедралата Александър Невски. Там паветата са доста по големи от тези в който и да било парк в София, а и шанса да се убиеш на места ако караш с 30 км а не с 200 е много голям. : )
Последна промяна THEZOGGO на Чет Май 03, 2012 11:46 pm, променена общо 1 път
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 11:45 pm

THEZOGGO написа:

Човек, не карам с тази формация, нямам и желание, нито пък някой ме е поканил. Това са си техни някави неща, които тази група хора си решава. Аз не мога да се бъркам на когото и да било, за каквото и да било. Не ми е това работата.

Аз изразих принципното си становище. Ако искат може да си въведат правило за носене на астронавски костюм по време на каране, пак си е техен бизнеса. Решаваш да караш с тях, съобразяваш се с техните правила. Не караш с тях, не ти пука за правилата им. Виждаш нередност която според теб е явна, някакво изключение, но то не важи за теб, а за някой друг, ами прецакан си, това е. Дали е правилно или не, всеки си решава сам.

Всеки има право на лично мнение и съм съгласен с него, прав си, но все си мислех, че правилата са за всички,горкия аз,колко съм бил заблуден.Събирам пари аз за каска за да си пазя хем главата,хем за да карам с хора като Новаците и какво да видя в гората един прекрасен ден,част от тях си джиткат по безкаска :lol2:

П.С.Моля моля,батко не съм на никого,някой сте ми набори,други по-млади,по-стари.А по акъл не се знае кой къде е,така,че без титли моля :peace:
Аватар
Dolph

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 11:49 pm

azsa-bachinito написа:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=445886525426866&set=a.445885885426930.118950.100000165663635&type=3&theater

Доволен ли си о неверни долф лунгрене. Нямам думи да опиша тази еманация просто :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Леко де,ще вдигнеш кръвното, не не съм доволен.
Я гледай тука,на първата снимка сте даже 2-ма без каски.
Като имате правила,ги спазвайте,защото примера които давате( особено ти) не е много положителен.
Смешно е да ми се настоява за каска като част от членовете на групата не носят такива.Ми щом те могат що пък и аз да не мога,това е логиката.......
Прикачени файлове
581058_445886325426886_100000165663635_1936140_339480174_n.jpg
581058_445886325426886_100000165663635_1936140_339480174_n.jpg (90.5 KiB) Прегледано 1868 пъти
560286_445886102093575_100000165663635_1936128_414253845_n.jpg
560286_445886102093575_100000165663635_1936128_414253845_n.jpg (148.5 KiB) Прегледано 1861 пъти
156221_445885988760253_100000165663635_1936122_42509949_n.jpg
156221_445885988760253_100000165663635_1936122_42509949_n.jpg (131.95 KiB) Прегледано 1847 пъти
Последна промяна Dolph на Чет Май 03, 2012 11:53 pm, променена общо 1 път
Аватар
Dolph

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания