ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Мнениеот Ozzie » Чет Апр 07, 2011 7:51 pm

да, но пък разрешиха на каруците да се движат из града, стига да са надлежно регистрирани :nuts:

P.S. Само да вмъкна - този месец ми е свободен откъм дежурства, също и следващия (вероятно), но пък през май ще съм за две седмици в Гърция.
(тук има иконка - шезлонг под пъстра сянка, масичка с разхладително питие) :lol:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kvelikov » Чет Апр 07, 2011 8:34 pm

Пичове, това ако е истина, просто нямам думи какво ми иде да причиня на онази тимаджийска свиня - кмета! :dark:
Всеки път, когато се прибирам във Варна, псувам и гледам безнадеждно как родният ми град се превръща във феодално владение на руската мафия
и местните ѝ гъзоблизци.
Извинявам се за езика, но съм наистина възмутен.
После двулично се оплакват в ефира на ГОЦЕвите телевизии как кадърните българи емигрирали...
За съжаление профанизацията е държавна политика - умишлено и последователно провеждана през годините.
Мъка.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Lonerider_Rozi » Чет Апр 07, 2011 10:23 pm

http://novatv.bg/news/view/2011/04/07/14481/Нова-наредба-забрани-велосипедистите-в-Морската-градина-на-Варна/ Ето го репортажа от НОВА ТВ. На мен ли така ми се струва или от цял ЕС, само в България бива възпрепятствано по всякакви начини полезното развитие на младежите и спорта?! :crazy:
Аватар
Lonerider_Rozi

Рейтинг: 1205

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Апр 08, 2011 8:58 am

Простотията наистина е огромна, казвам го като човек, свързан с Варна.

Моят съвет е да не изпускате момента, а да организирате протест докато е време. Да не стане като със Закона за горите, който първоначално проспахме, а след това се наложи да полагаме много повече усилия, за да вадим коня от реката.

По-следващата неделя във Варна ще се състоят две значими велосъбития: 1.В града ще пристигнат участиците в националия веломаратон Безопасно колоездене. 2.На 17 и на 18 от Варна ще старират и два бревета.

Давам ви идея да се възползвате от тези две събития, за да поискате не само достъп до Морската градина (което е най-естественото нещо), но и по-добри условия за колоездене във Варна.
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Мнениеот kvelikov » Пет Апр 08, 2011 9:12 am

...има още много начини за протести - социални мрежи, медии, улични демонстрации...

Да не говорим, че се задават избори и мутрите отново ще сменят анцузите с костюми, за да обясняват на електората как милеят за него.
А когато гласувате есента, си припомнете:
- дупките
- пристанището
- промишлената зона
- провалените възможности за града
- руско-мафиотските лобита
- ДС-тата, окупирали се в новите си крепости - МОЛ-овете

Ако сами не си помогнете, няма кой! :agree:
Аватар
kvelikov

Мнениеот neilor » Пет Апр 08, 2011 12:35 pm

Поредният журналистически бисер.

Ето ви линковете:
Наредбата: http://www.varna.bg/adm/proekti/nar_odvizh.htm - четете чл.20
Закон за движение по пътищата: http://lex.bg/laws/ldoc/2134649345 - четете чл.81

Аз не виждам нищо ново.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот ico 1 » Пет Апр 08, 2011 7:59 pm

:puke:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Svilen1809 » Пон Апр 11, 2011 11:49 am

Големи идиоти - хем не разрешават, хем и няма да глобяват. В такъв случай и показвам пръст и ще карам в Морската градина и това е.
Svilen1809

Рейтинг: 1220

Мнениеот Lonerider_Rozi » Пон Апр 11, 2011 2:56 pm

Отдадох се този следобед на четене :deal: на наредбите за организиране на движението в големите български общини (Столична, Варна, Пловдив, Русе) и ЗДП. Навсякъде нещата се препокриват на 99% (т.е това което го има в проектонаредбата на община Варна, го има и в другите общини). В репортажа по НОВА ТВ говорител на Община Варна говореше за тази забрана, но не мисля че е съвсем наясно... Морската градина (както и Борисовата, Южен парк и т.н и т.н) е публичен парк собственост на Община Варна, но не е пешеходна зона, а зелена площ, част от зелената система на града. Това което е забранено и позволено в зелените площи се посочва в наредба различна от тази за организацията на движението.
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?pa ... ance&id=12 - Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на Столичната община (чл. 36 ал.2)
http://www.varna.bg/adm/nar/nar_zeleni.htm - Наредба за изграждане, стопанисване, контрол и опазване на зелената система на територията на Община Варна (чл. 39 ал.2)
В т.5 са позочени забрани за преминаването, спирането и паркирането на МПС.
Е... Ние не сме МПС :deal:
:wavey:
Аватар
Lonerider_Rozi

Мнениеот kubetata » Пон Апр 11, 2011 5:35 pm

:offtopic: Утре сутринта в 0715 пред входа на морската градина ще има живо предаване в сутрешния блок по БНТ. :beer:
Zdravko Vasilev
ВАЖНО !!! за Варна
Свързаха се преди малко с мен от сутрешния блок на БНТ. Искат да ни дават утре сутринта на живо от Морската градина за да коментираме забраната за каране на велосипед. Който има желание да заповяда утре (вторник) в 7:15 на входа на Морската градина. Според мен най-добре да сме с велосипеди и каски. Само пишете на страницата на Устрем за да знам каква ще бъде бройката.
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот estrogen » Пон Апр 11, 2011 5:56 pm

ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА ВАРНА- ФАЗА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПРОЕКТ ТОМ І.1 - КОМУНИКАЦИОННО-ТРАНСПОРТНА СИСТЕМА 7.1. Велосипедно движение :http://www.varna.bg/oup/kts/8_13.jpg както се вижда на снимката алеята минава от горната страна на градината,а в текста е заложено : "Изборът на велосипедните трасета е съобразен с насочеността на основните велосипедни потоци към централните и производствените зони ,зоните за озеленяване ,спорт и развлечения и към учебните заведения."
estrogen

Рейтинг: 1213

Мнениеот kvelikov » Пон Апр 11, 2011 6:01 pm

Ето ви повод - отидете, съберете се повече хора.
Попитайте в ефир къде, как и кой от Общината "усвои" парите за велоалеи, за вело-инфраструктура...
Задайте си въпросите - не че от ТИМ ще се съобразят с вас, но поне другите хора ще ви чуят и може
да си зададат някои въпроси.
Крайно време е да престанат да ни пробутват "захаросаната пръчица", че Варна бил най-добрия град за живеене.
Евтин мутрагенски PR.
Пътувам из цялата страна и повярвайте ми - Варна е след Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе... :(
Аватар
kvelikov

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 11, 2011 7:05 pm

даже и Хаску'у е преди Варна... :roll2:
поне го видях с очите си, последните две седмици на март :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот s1m3on » Пон Апр 11, 2011 11:47 pm

Това лято приемате ли гости от Благоевград, да покарам малко с ваща група.
Няколко човека сме аз , брачет ми и няколко приятели от Варна ( Владиславово )
Аватар
s1m3on

Рейтинг: 1437

Мнениеот Ustrem » Вто Апр 12, 2011 9:58 am

Велоклуб УСТРЕМ 12-ти Април 2011

Снимки от интервюто по БНТ Канал 1 Сутрешния блок относно проекто-наредбата за организация на движението в община Варна, забраняваща карането на велосипед в Морската градина.

Благодарим на всички присъединили се, както и за снимките :)

http://www.facebook.com/album.php?fbid=10150154592482595&id=719232594&aid=288319&closeTheater=1
Аватар
Ustrem

Рейтинг: 1220

Мнениеот kubetata » Вто Апр 12, 2011 2:41 pm

Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот Lonerider_Rozi » Сря Апр 13, 2011 1:53 pm

Вчера сутринта пред камерите и пред нас (колоездачи от град Варна) Неделчо Михайлов (Зам. председател на Общински съвет) каза, че карането в Морската градина на град Варна НЯМА да бъде забранено. На коментара на г-жа Сутрева "Велоалеи в Морската градина няма", той отговори "Какво ни пречи да има?" Е... и ние това се питаме години наред?! Горкия... много му се спеше! По-късно същия ден бях на КМС (Консултативен младежки съвет), където пръсъстваха кмета Кирил Йорданов и зам. кмета Коста Базитов. Там г-н Базитов повтори думите на колегата си общинар, че колоезденето няма да бъде забранено. Но есен иде, а с нея избори и нова местна управа. От сега нататък можем да се надяваме единствено на здравия разум на бъдещите ни управници. :wavey:
Аватар
Lonerider_Rozi

Мнениеот Lonerider_Rozi » Сря Апр 13, 2011 2:02 pm

s1m3on написа:Това лято приемате ли гости от Благоевград, да покарам малко с ваща група.

Щом е за каране, бутане, носене, крос-кръчми и всички други дисциплини - ВИНАГИ! :beer: Още от сега се сещам за най-хубавите местенца ! :eyebrow: Добре сте дошли :peace:
Аватар
Lonerider_Rozi

Мнениеот kvelikov » Сря Апр 13, 2011 2:05 pm

Lonerider_Rozi написа: От сега нататък можем да се надяваме единствено на здравия разум на бъдещите ни управници. :wavey:

НЯМА такова животно! :nono:
Има интереси, предимно финансови.
И точно защото идват избори, ако искате да има велоалеи и реална инфраструктура, сега е момента да си ги изтъргувате. :agree:
В противен случай есента ще си отмине и някоя сутрин отново ще се чудите на поредното безумие... :bigeyes:

А колкото до Дечо (Неделчо), наистина мнооого му се спеше.
Той открай време си е нощна птица... :drunk:
Иначе е свестен пич и ако се хванете с него, може и да ви свърши полезна работа.
:beer:
Аватар
kvelikov

Мнениеот kaliopo » Сря Апр 13, 2011 2:11 pm

Lonerider_Rozi написа:Вчера сутринта пред камерите и пред нас (колоездачи от град Варна) Неделчо Михайлов (Зам. председател на Общински съвет) каза, че карането в Морската градина на град Варна НЯМА да бъде забранено. На коментара на г-жа Сутрева "Велоалеи в Морската градина няма", той отговори "Какво ни пречи да има?" Е... и ние това се питаме години наред?! Горкия... много му се спеше! По-късно същия ден бях на КМС (Консултативен младежки съвет), където пръсъстваха кмета Кирил Йорданов и зам. кмета Коста Базитов. Там г-н Базитов повтори думите на колегата си общинар, че колоезденето няма да бъде забранено. Но есен иде, а с нея избори и нова местна управа. От сега нататък можем да се надяваме единствено на здравия разум на бъдещите ни управници. :wavey:

АМИ НЕ!
Ако нещо ще се прави, то трябва да е сега (преди изборите)! Пред телевизията, в КМС и навсякъде другаде трябва да се настоява, нещата да започнат веднага. А на оправданията, че няма предвидени средства, трябва да се отговори с въпроса "защо". След изборите ще има години на бездействие и вегетация. Ако си спомняте, предните избори завариха велоалеята пред "Нептун". Тя стига до там и днес. Колко години минаха?
Написаното не е критика, а предложение към всички имащи някакъв контакт с местната власт, телевизиите и т.н. :beer:
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот Lonerider_Rozi » Сря Апр 13, 2011 2:19 pm

Нямам впечатления към него (Неделчо Михайлов), но единствен се отзова и даде честна (общинарска) дума. Може ли да се вярва на смачканата му :boxing: боксьорска физиомония и визията му тип "GTA Vice City" времето ще покаже... Лично аз се радвам, че точно сега медиите (с швейцарска точност уцелиха предизборния момент) раздуха темата и обърнаха камерите към нас. :-) Максимално ще се възползваме от случая! :wavey:
Аватар
Lonerider_Rozi

Мнениеот bibendum » Сря Апр 13, 2011 7:08 pm

Хайде Варнааааааааа, да посрещнем веломаратона подобаващо, в неделя са при нас .Ето я и подробната програма за посрещането:

Национален вело-маратон „Безопасно колоездене“
« -: Април 12, 2011, 04:07:42 am »
Отговори с цитатЦитат
Фондация „ФАКТОР“
Велоклуб „УСТРЕМ“ - Варна
и
Община Варна

Ви канят да се присъедините към

Национален вело-маратон „Безопасно колоездене“
и
Лекция на тема „Употреба на велосипеда като средство за безопасно придвижване“

Главен организатор на това мащабно събитие е фондация „Фактор“. Целта на маратона е да се посетят всички областни градове в България и в тях да бъдат изнесени лекции и презентации агитиращи за употребата на велосипеда като безопасно транспортно средство. Маратонът започва на 2-ри Април и завършва на 4-ти Май в София, а на 17-ти Април гостува във Варна. Всички желаещи да се включат са добре дошли във всеки един момент от събитието.

ПРОГРАМА
16.04.2011 г. (събота)

* ХХ:хх – Заминаване на група с велосипеди от Варна към Добрич, която ще се присъедини към основната група за следващия етап към Варна - среща пред Община Варна

17.04.2011 г. (неделя)

* ХХ:хх часа – заминаване на група с велосипеди която ще посрещне основната група в Балчик – среща пред Община Варна – за желаещите да покарат
17:00 часа – посрещане с велосипеди на групата на спирка „Почивка“ – за желаещите да направят лека разходка
17:00–17:30 – придвижване с полицейски ескорт до мястото за презентацията – входа на Морската градина
17:30–18:30 – презентация на тема „Употреба на велосипеда като средство за безопасно придвижване“
18.04.2011 г. (понеделник)

* 7:00 - Изпращане на групата към Бургас - среща пред Община Варна

Официални партньори на събитието за Варна: Велоклуб УСТРЕМ и Община Варна

За контакти: Велоклуб „УСТРЕМ“, Здравко Василев, 0889775661, [email protected]
Да се съберем сериозна група по посрещането и да покажем , че във Варна има колоездачи. Аз лично ще бъда в 17.00 на спирка "Почивка" защото ме боли още кръстчето. :crap:
Изображение
Аватар
bibendum

Рейтинг: 1375

Мнениеот s1m3on » Сря Апр 13, 2011 8:21 pm

Lonerider_Rozi написа:
s1m3on написа:Това лято приемате ли гости от Благоевград, да покарам малко с ваща група.

Щом е за каране, бутане, носене, крос-кръчми и всички други дисциплини - ВИНАГИ! :beer: Още от сега се сещам за най-хубавите местенца ! :eyebrow: Добре сте дошли :peace:

От всичко по малко :) :beer:
Аватар
s1m3on

Рейтинг: 1437

Мнениеот krassswr » Чет Апр 14, 2011 12:53 pm

Актуализирана информация за веломаратона във Варна можете да немарите тук. http://ustrem-bg.com/news.php?action=view&nid=13 Има някой малки изменения спрямо това, което е дал "bibendum" защото някой неща се уточниха след това. Извиняваме се за което.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krassswr

Рейтинг: 1245

Мнениеот kvelikov » Пон Апр 18, 2011 10:55 pm

Според Любка Празникова и Минчо Кумчев, до събота (вкл.) около Варна ще е слънчево и сухо.
Това означава, че ще се пробвам да изпълня заканата си и да пообиколя по Платото над града.
Надявам се Ози да е наличен и да удари една вилка за каузата. :wavey:

Мисля си, че събота, 10.00, горния вход на Терапията звучи добре.
Аватар
kvelikov

Мнениеот kvelikov » Вто Апр 19, 2011 4:51 pm

Ненадейна греда излезе като ангажимент. :banghead:
Моля, горният пост да се счита за невалиден.
Peace and love!
Аватар
kvelikov

Мнениеот Lonerider_Rozi » Вто Апр 19, 2011 11:17 pm

Видео от етапа Добрич - Варна от Националния веломаратон :beer:

http://www.facebook.com/video/video.php ... 7&comments
Аватар
Lonerider_Rozi

Мнениеот islandia » Сря Апр 20, 2011 9:11 am

Етапа Варна - Бургас

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
islandia

Рейтинг: 1215

Мнениеот emoonthemove » Сря Апр 20, 2011 10:21 am

Хубави снимки, на човек му се приисква и той да е там :)
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания