Остров Тасос - след средата на месец май!

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Остров Тасос - след средата на месец май!

Мнениеот gogo333 » Съб Апр 09, 2011 1:06 am

Здравейте,

:deal: Искам да помоля >>> МОЛЯ не спамете излишно темата. МОЛЯ споделяйте и давайте реални идеи и съвети. :deal:

Предлагам да направим едно лекичко каране на остров Тасос ... :^:
Не съм определил точна дата, защото времето е променливо.(Няма смисъл да отидем и да ни вали дъжд). Има няколко почивни дни, две съботи и недели ... да кажем:
>> от 20 до 22
>> от 27 до 29
>> или ако се сливат дните нещо покрай 24.05.2011
Казвам предварително дните за да може всеки да си направи сметката за времето.

Идеята ми е следната:
1. Ден-1 >> Пътуване до остров Тасос. Намираме къде да спим и настаняване, да кажем в Потос.(Ако някой има идея и вече е резервирал .. ще ни е от полза. Аз съм ходил с колата, но бяхме само двама и това не бе проблем да се намери за спане). Хапване, почивка, сън. Идеята ми е в Потос, за да може на другия ден да започнем лекичко с изкачването по пътя и накрая да ни остане, по-полегатата част от трасето.

2. Ден-2 >> Ставане рано сутринта ... е :nuts: рано ... рано ... колко да е рано... . Та ...правим обиколката на острова по шосето ( 100 км ) с лекички спирания за да може да се насладим на гледките, а защо не да се отбием тук таме до водата. Това ще го преценим на място. Деня ще бъде достатчно дълъг, че да имаме около 10 часа време да се приберем в Потос обратно. Моята идея е да бъде по шосе. Няма проблем да се съберм и повече хора с различни идеи за каране. В смисъл до там да си пътуваме заедно и да хапнем и пийнем заедно, пък на другия ден кой по шосето, кой в гората. Аз лично карам планинско колело, в същност и двете ми колела са планински, но предпочитам това каране да бъде по шосе, а защо не да повторим и в горите в последствие :P
Трасето: половината е качване малко слизане после пак малко качване после пак малко слизане ... и така 50 км не е кой знае колко денивилацията, това е в високата част на острова. от другата страна остават 50 км по полегато трасе.
Вечеря :beer: >> Разбираме се дали заедно ще си тръгваме на другия ден или всеки, когато си пожелае. >> сън ... :nuts:

3. Ден-3 >> Ставане от сън ..., каквото сме се разбрали от предишния ден ... пътуване към България.

:deal: >>> Ще се постарая да добавя, всяка нова информация в началото на темата, за да не се налага да се чете всичко назад в темата.

:deal: >>> Всякакви разумни идея са добре дошли.

:deal: >>> Моля всеки решил да дойде с нас, да предвиди средства да си направи медицинска застраховка ... поне за тези 3 дни. Хора без медицинска застраховка няма да приемаме в групата. Както се казва с две ръце ще се кръстим, да не се случва нищо, но да сме подготвени.

:deal: Малко цифри.
- Транспорт до там. Всеки с каквото си намери или ако някой има познат нещо от рода на автобус или голям бус .. според зависи колко народ се съберем. Всичко зависи с какво ще се пътува от там се формира и цената. Другото е ферибота. Не знам дали все още има тази разлика в цените от Кавала или от Керамоти. Аз лично тогава ползвах ферибота от Керамоти ... бе по-евтин и по-малко време се пътува. Някой ако има актуални цени моля споделете. По мои спомени за колата беше 22 евро, а за човек по 5 - 7 евро ако не се лъжа в посока.
- Спане - аз лично тогава спах на 20 евро на вечер. Както казах ако някой има идея да резервираме предварително, моля да се включи с идея.
- Ядене - според зависи, кой колко яде и какво яде ;)
Аватар
gogo333

Рейтинг: 1220

Re: Остров Тасос - след средата на месец май!

Мнениеот kvelikov » Съб Апр 09, 2011 6:44 am

gogo333 написа:Здравейте,

:deal: Искам да помоля >>> МОЛЯ не спамете излишно темата. МОЛЯ споделяйте и давайте реални идеи и съвети. :deal:

Гого, с най-добри чувства и намерения ти давам реална идея и съвет:
- този Форум е за МТБ
- Тасос е прекрасно място за МТБ
- да караш по шосето там, е като да мастурбираш (без да консумираш) пред една красива и очакваща те девойка... :blush:
И понеже е по шосе, не е сигурно дали ще успееш да свършиш. :banghead:

Извън градивния ми сарказъм - пробвай се offroad!
Ето трака на състезанието - страхотен е!

Извинявай, ако съм бил агресивен - толкова ми е акъла... :blush:
Успех!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот stilo » Съб Апр 09, 2011 10:46 am

без лоши чувства...
шосето е прекрасно, когато можеш да свърнеш и зад него.
Изображение
Изображение
Аватар
stilo

Рейтинг: 2000

Мнениеот gogo333 » Сря Апр 13, 2011 12:00 am

Здравейте,

Много благодаря за дадените съвети в двата поста по-нагоре.
Ще бъдат от голяма полза за хората, които решат да карат offroad.( Най-вече обяснението относно частта с мастурбирането ;) )

1. Както съм написал в моя пост по-нагоре. Да заповядат хора желаещи да карат offroad или по шосе. :deal:

2. Знам за какво е този форум. Да спрем моля да се делим типично по български на такиви и онакиви. Всички караме колела. :deal: Аз лично съм карал дълги години шосейно колело ...от поне 15 години карам планинско колело и съм разбрал +,- на двата вида колела. В последно време съм карал основно в планините, защото кефа да се качиш някъде на високо и да погледнеш отгоре е незаменим, но това е моето мнение в момента. Не бих искал да задължавам никого с него.

3. Аз лично съм решил да направя обиколка на острова по шосето. Това ми е идея от много време и мога да кажа защо искам да го направя това.
- На този остров съм ходил и преди, но с колата ми. Лежали сме и сме пъшкали на плажовете. Сега искам да го обиколя по шосето, защото искам да видя красотите на острова движейки се по-бавно и да имат възможността и други хора да се порадват на този толкова красив остров. Нещо, което от високо погледнато няма как да се забележи. Да ще имате общата гледка от горе, но няма да видите безумно красивите заливчета. Така, че някой ден, защо не да го повторя по дадения offroad маршрут, но в момента мойта лична идея е да бъда на шосето. Ще се радвам още желаещи да има за шосето и offroad.

Искренно се надявам да бъде хубаво времето в изброените дни, защото ако вали дъжд ...според мен няма да има смисъл да се ходи, но да бъдем позитивно мислещи :eyebrow:
Аватар
gogo333

Мнениеот snupi » Пет Апр 15, 2011 7:38 pm

Здравей, заинтересуван съм от придложението ти. На коя дата мислиш да пътуваш към тасос и с какъв транспорт?
Ако е по празниците около 24 май бих могъл и аз да дойда, но транспорта ми е малко проблемен.
Поздрави.
snupi

Рейтинг: 1225

Мнениеот gogo333 » Пон Апр 18, 2011 11:56 am

snupi написа:Здравей, заинтересуван съм от придложението ти. На коя дата мислиш да пътуваш към тасос и с какъв транспорт?
Ако е по празниците около 24 май бих могъл и аз да дойда, но транспорта ми е малко проблемен.
Поздрави.

Здравей,

По принцип ако се получат нещата покрай първата дата, която съм предложил ще е добре, тоест събота ... неделя ... понеделник ..., но според мен е важно времето какво ще бъде. Тоест ако е лошо не ми се струва удачно да блъскаме път до там за да ни вали дъжд.

Аз лично като транспорт обмислям варианта с мойта кола да ходя, ако не се съберем достатчно хора и примерно да кажем нещо бус или ако се съберем още повече да кажем автобус ... всичко зависи колко ще са хората, които ще пожелаят да дойдат.
Мойта кола е комби. По принцип две колела с екипировката се събират вътре. С тази цел съм я взел. Ако ще ходим повече хора ще се наложи външен багажник да се търси. Аз имам теглич като инфо и също и релси отгоре на тавана за горен багажник. Количката ми е мултифункционална ;)
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Пон Апр 18, 2011 12:23 pm

Здравейте отново.

Не искам да прозвучи грубо, но искам да напомня нещо важно според мен лично.

1. Моля всеки да предвиди средства за медицинска застраховка. За три дни. Примерно: покритие 50 000 евро за един човек, ако не се лъжа е към 10 лева.

2. Това каране не се организира от фирма, която поема всички отговорности за всички и за всичко.
2.1. Всеки носи отговорност за себе си. Ако има хора желаещи да карат там и са под 18 години да го имат в предвид това. Карането не е в БГ. Извинявам се ако съм прозвучал грубо или ако по някакъв начин с казаното съм обидил някого.
2.2. Всеки може да се вкючи в организацията

- предложения за спане или помощ за резервиране предварително.
- ако се събереме повечко, за транспорт ако има познат и т.н. да не изброявам всичко наред.

Благодаря за разбирането!
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Пон Май 16, 2011 12:28 pm

Мисля, че дойде време да се преброим ! :P

Гледах времето за 21, 22, 23 го дават слънчево.

http://www.weather.com/weather/tenday/GRXX0008

Температурата ми изглежда подходяща за каране 23 градуса.

Ще рече, че дойде време да се подготвяме.

Който от вас е преценил, че може да дойде, да заповяда.

С това съобщение искам да ви напомня, че това мероприятие наближава.
Аватар
gogo333

Мнениеот outfaced » Пон Май 16, 2011 2:22 pm

Освен че Тасос е предимно МТВ-дестинация, там за по-малко от 5 дена да се иде е жива минавка (в смисъл че 2 дена са ти само път ... пък то не е лошо и по пътя да се отбиеш тук-там).
Та 3 дена там са минимум, ако искаш да се поразходиш, да погледаш, да си починеш и да се накефиш.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот gogo333 » Пон Май 16, 2011 5:15 pm

outfaced написа:Освен че Тасос е предимно МТВ-дестинация, там за по-малко от 5 дена да се иде е жива минавка (в смисъл че 2 дена са ти само път ... пък то не е лошо и по пътя да се отбиеш тук-там).
Та 3 дена там са минимум, ако искаш да се поразходиш, да погледаш, да си починеш и да се накефиш.

Здравей,

Като цяло разговора относно къде може да се кара на Тасос, го водихме малко по-нагоре. Ако имаш желание карай offroad. Ще се радвам всякакви хора да има. Както казах на мен лично мерака ми е да обиколя острова. Мога да ти покажа снимки, от които да ти спре дъха, които от горе от високо няма как да ги направиш нито да ги видиш тези неща. Просто всяко каране си има преимуществото :bowdown:
Относно 5-те дена и минавката.
В началото на темата съм написал, че разходката ще бъде 3 дена минимум. Няма как по-малко. :smash:
Аз лично съм ходил на Тасос и в доста от градовете по пътя и като цяло отивам за карането. Така, че не пречи да се остане и 4 и 5 дена въпроса е всеки как ще си организира бюджета. Аз го правя така, че да могат максимално количество хора да си го позволят и да го направят. Едно е две нощувки друго е 3-4 нощувки. Все пак да се съобразим с останалите. Поне това е моето мнение.
Ако някой има желание, да направи нещо повече като разходка и като време на престой, не му пречи да го направи.
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Пон Май 16, 2011 6:08 pm

Искам да дам малко информация каква ми е идеята за пътуването.

Идеята ми е следната.
1. Събота сутринта (21.05.2011 - 7.30 ч) да се тръгне от Храм-паметник Александър Невски. От страната от към главния вход на църквата, от противоположната страна на народното събрание. Идеята ми за часа за тръгване ... то ми се искаше и по-рано, но все пак да се съобразим, малко от малко и с другите хора все пак. Идеята ми е да стигнем по-рано да границата да може да минем по-бързо. То вярно, че последния път гърците седяха проформа, а нашите въобще ги нямаше, но все пак и да може да стигнем до обяд ако е възможно.
- съответно като пристигнем да си намерим за спане и да отпуснем края.
- аз лично смятам да мина през Кулата. От София ми се струва по удачния маршрут. Не ми се върти към банско по ония завои.
2. Неделя сутрин (22.05.2011) - към 8.30 ч да тръгнем за обиколката. Да има време да се насладим на гледките :nuts:
3. Понеделник (23.05.2011) - кой спал спал, кой ял ял, кой каквото иска да прави. Може към обяд да си тръгнем, всеки както си го прецени. Това вече на място ще го преценим.

За шофьорите:
>> Да напомня: Зелена карта, винетки ако някой не си е купил годишна.
За зяпачите: ;)
>> За хората, които ще се возят и не само: Медицински застраховки. (Аз лично си правя обикновенно за 50 000 евро покритие. От известно време има и за 75 000 евро). Пари за екскурзията.

За сега това се сещам.
Ако искате нещо да обсъдим пишете ми на ЛС моля. Да не спамим темата. Ако е важно ще го публикуваме. :wavey:
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Вто Май 17, 2011 5:47 pm

Здравейте отново.

Аз мога да взема трима човека с багажа. :magnify:
За целта обаче ще са нужни багажници. Колата ми е комби и има теглич отзад и релси отгоре. Като варианти за багажници са: Багажник за теглича, багажник за отзад (от тези, които стъпват на петата варата, тоест на задния капак) и багажник за отгоре на релсите (на тавана на колата).

По принцип няма как да качиме 4 колела отзад. Затова си мисля варианта, две колела отзад и две отгоре.

Багажник за отгоре нямам. За отзад може да се говори в зависимост колко човека ще бъдем.

Моля ако има желаещи да ми пишат на лично съобщение. :eyebrow:
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Пет Май 20, 2011 5:33 pm

Здравейте,

Искам да помоля ! :magnify:

Ако някой ще идва на срещата на храм-паметник Александър Невски утре сутринта, моля да бъде точен. Да дойде до 7.30 ч. >> сутринта, когато смятаме да тръгнем от там към КПП Кулата. Относно ферибота. Смятаме да се качим на ферибота от Керамоти, а не от Кавала.

Пак да напомня. Смятаме да спим в град Потос на остров Тасос. Тоест ако някой идва по-късно и има желание да караме заедно ще тръгнем от там към 8.30 ч сутринта на следващия ден (22.05.2011), в посока към манастира, който е по главния път нагоре и е в близост до гр. Потос., ако не се лъжа няма други манастири на главния път. :wavey:
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Сря Май 25, 2011 1:38 am

Здравейте,

Свършихме хубава работа на Тасос :beer:

За заинтересованите хора ... очаквайте скромните ни резултати :nuts:
Аватар
gogo333

Мнениеот gogo333 » Пет Юни 03, 2011 1:34 pm

Здравейте,

Прилагам линк със снимки от обиколката на остров Тасос:

http://gogo3333.snimka.bg/sports/tasos- ... 011.597518

- към края на снимките ще може да видите графика на терена, резултатите от GPS-a, билетите от ферибота и т.н. :beer:
Аватар
gogo333

Мнениеот snupi » Сря Юни 22, 2011 5:53 pm

С известно закъснение, но все пак ето ги и моите снимки: https://picasaweb.google.com/1086331755 ... iNnJvcrXJQ :D
snupi

Рейтинг: 1225

Назад към Индивидуални карания