По-топлото посрещане на Новогодишните празници винаги ми е било доминанта.
Мразя зимата, снега, кишата и увитите в пет ката дрехи премръзнали хора.
Ако вземем, че оцелеем след сакралната дата 22.XII.2012, все ще трябва да го отпразнуваме някак.

В тази връзка се позагледах в календара между 25-31.декември (а защо не и 2-3 януари).
До Тайланд има много въртене, в Африка ще ме погнат лъвовете, а в Сицилия все още гледат лошо... И какво остана - "братска" Гърция!
Но не тази, която всички познаваме, а онази, най-южната. Пелопонес.
Би трябвало там температурите по това време да са около 15-20 градуса, което е повече от достатъчно за многодневни (поне седмица с пътуването) байк изпълнения.
Това е съвсем грубо пред(по)ложение и се надявам, че някой ще сподели повече опит от района.

"Летейки" с ГЪ виждам, че най-байкърската част на Пелопонес е в планинския масив около градовете Спарта, Каламата и на юг чак до брега.
Разбира се, на полуострова има още няколко планински района, но подробностите в програмата са за по-нататък.
Разстоянието от София е около 1000 км, т.е. горивото за автомобил (двупосочно) ще е около 450-500 лв.
Спането не вярвам да е повече от 10-15 Е/вечер, а храненето е индивидуално.
Като сложим жени, пиячка и ДДС

Ако се събере компания, не е необходимо да е задължително само от байкъри, защото някой може да помъкне жени, деца, тъщи и други домашни любимци.
Идеята ми е като начало да се отседне в Спарта и оттам да се правят набези към близката скална маса на запад и на юг.
Некаращите (ако има такива) също ще имат достатъчно занимания - все пак, това е люлката на съвременната европейска цивилизация, а и вечерите ще са общи.
Като ни омръзне, сменяме града...
Конкретен план още нямам, защото първо трябва да се събере подходяща компания. Ако това стане, ще се видим да умуваме.
Засега има няколко сериозно ослушващи се, но времето е достатъчно, за да се оформи стабилна шпиц-команда.