След края на света - пост Коледно Новогодишен Пелопонес

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

След края на света - пост Коледно Новогодишен Пелопонес

Мнениеот kvelikov » Чет Ное 08, 2012 6:45 pm

Изображение

По-топлото посрещане на Новогодишните празници винаги ми е било доминанта.
Мразя зимата, снега, кишата и увитите в пет ката дрехи премръзнали хора.
Ако вземем, че оцелеем след сакралната дата 22.XII.2012, все ще трябва да го отпразнуваме някак. :eyebrow:
В тази връзка се позагледах в календара между 25-31.декември (а защо не и 2-3 януари).
До Тайланд има много въртене, в Африка ще ме погнат лъвовете, а в Сицилия все още гледат лошо... И какво остана - "братска" Гърция!
Но не тази, която всички познаваме, а онази, най-южната. Пелопонес.
Би трябвало там температурите по това време да са около 15-20 градуса, което е повече от достатъчно за многодневни (поне седмица с пътуването) байк изпълнения.
Това е съвсем грубо пред(по)ложение и се надявам, че някой ще сподели повече опит от района. :dontknow:

"Летейки" с ГЪ виждам, че най-байкърската част на Пелопонес е в планинския масив около градовете Спарта, Каламата и на юг чак до брега.
Разбира се, на полуострова има още няколко планински района, но подробностите в програмата са за по-нататък.
Разстоянието от София е около 1000 км, т.е. горивото за автомобил (двупосочно) ще е около 450-500 лв.
Спането не вярвам да е повече от 10-15 Е/вечер, а храненето е индивидуално.
Като сложим жени, пиячка и ДДС :D , всеки може сам да изчисли цената на субтропичната новогодишна топлина... :blush:

Ако се събере компания, не е необходимо да е задължително само от байкъри, защото някой може да помъкне жени, деца, тъщи и други домашни любимци.
Идеята ми е като начало да се отседне в Спарта и оттам да се правят набези към близката скална маса на запад и на юг.
Некаращите (ако има такива) също ще имат достатъчно занимания - все пак, това е люлката на съвременната европейска цивилизация, а и вечерите ще са общи.
Като ни омръзне, сменяме града...

Конкретен план още нямам, защото първо трябва да се събере подходяща компания. Ако това стане, ще се видим да умуваме.
Засега има няколко сериозно ослушващи се, но времето е достатъчно, за да се оформи стабилна шпиц-команда.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Re: След края на света - пост Коледно Новогодишен Пелопонес

Мнениеот kibikoff » Чет Ное 08, 2012 10:11 pm

:offtopic:
човекът, открил МТБ маркетинга

:rofl: :lol: :rofl:
:offtopic:

:agree: :D
kibikoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот kosiani » Пет Ное 09, 2012 8:10 pm

Ей, Краси, все ги раждаш едни, да ти се чуди човек. :agree: Дай да оцелеем след 21.12. пък тогава накъдето ни видят очите :beer:
Аватар
kosiani

Рейтинг: 1347

Мнениеот kvelikov » Пет Ное 09, 2012 9:17 pm

И аз това казвам - моите поглеждат на юг.
Какво толкова съм родил - едноседмично каране на топло, новогодишен купон с нови хора и по нов начин, рефреш от битовизмите... :dontknow:
И всичко това на цена, която не е много по-различна от охарчването тук.
Освен това ме сърбят слабините за тези гръцки чукари, както и за една от най-южните точки на Европа (втората по южност... :D ).
:beer:
Аватар
kvelikov

Мнениеот xcII » Пет Ное 09, 2012 9:49 pm

kvelikov написа:..И всичко това на цена, която не е много по-различна от охарчването тук...

абе то идеята си я бива, ама тва за цената си е жив маркетинг, от скромния ми опит в грческо на о-в Тасос.. + вклучи и транспорта, изключи жените (там не стават, а ако си ги водим, ще си е без пари, ed.: имам предвид, танците :D ), добави узото и ... нещо не ми се връзва, че ще похарча същите кинти като в БГ около Коледа, но то пък всеки си харчи различно около Коледа.. ;)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот kvelikov » Нед Дек 02, 2012 2:47 pm

Ето, че декември се дотътри в календара.
Тъй като засега не съм се отказал от идеята за топла НГ, ъпвам темата за интересуващите се.
Докато онождах Славянка си мислех, че и сам бих тръгнал по следите на щъркелите, но ако се появят сериозни хора, няма да откажа компания.
За провеждането на "акцията" има нужда и от добра прогноза за времето, разбира се.
Тези дни започвам да чертая траковете, пък да видим.
Аватар
kvelikov

Назад към Индивидуални карания