Късите дни ще са, но не съвсем - аз специално мисля да правя само кратки разузнавателни набези, наблягайки на търсенето и карането на разни интересни пътечки. Нямам никакво намерение да се бъхтя на 40-50 километрови карания (някои ще се изсмеят на думата "бъхтя", обаче в тоя район при 40-50 км маршрут 1500-2000 м денивелация са неизбежни, с всички последици от това). Разбира се, никого не задължавам да се придължа към моя план и при достатъчно хора можем дори да се разделим на 2-3 групи - в района има много каране и аз големите маршрути там вече съм ги карал, затова пък разни скрити пътечки тепърва има да ги откривам. Моите намерения лично са за маршрути с дължина 20-30 км, денивелация до 1000 м и висока вероятност за леки храсталясвания поради това, че ще се дирят нови неща. Повечето от тях са в Огражден, така че вероятно два дни ще се кара там, а третия в Беласица, където мисля да навестя пак пътеката от хижа Конгур надолу. Ама сега се сещам и за пътеката под Божкиното, така че може да станат и 2:1 дните в полза на Беласица и на познатите маршрути. В крайна сметка важното е кеф да има.

Във всички случаи обаче ще взема лаптопа с мен, а в него има бая GPS следи от тоя край, та пак казвам - който има мерак да кара много, ще го подпомогнем всячески с идеи и навигационни данни.
Спането ще е в къщата за гости в с. Яворница. Зависи и от големината на групата, де - ако не успеем да се съберем всички там, леля Рукие мисля, че може да намери и други места из селото. Нощувката тая пролет беше 15 лв., условията са екстра, има и хладилник за наша си храна.
Пътят до Петрич е дълъг, денят е къс, аз лично бих откраднал и 4 дни, ако има кой да ми сподели безделието (2-3 души, за да напълним една кола). Т.е. аз бих отишъл още от 15 ноември рано сутринта, но ако не, основният план е тридневен - 16-18 ноември. Разбира се, няма пречка да се дойде и за два дни - само събота и неделя.
Обявявам краен срок за твърди заявки за участние неделя, 11 ноември, 24:00 ч. Съответно в понеделник ще запазя местата. Който се реши след тази дата, ще трябва сам да си запазва - ще оставя тук телефон за тази цел.
Ако ще питате, питайте, ако не, заявявайте се!