На юг към Беласица и Огражден през ноември

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

На юг към Беласица и Огражден през ноември

Мнениеот Admin » Вто Ное 06, 2012 5:23 pm

Тъй, пръкна се още миналата седмица една идея между мен и Камбата за 2-3-4 дневна разходка към Петричкия край. Там обикновено е топло и сухо, особено в Огражден, та късния месец няма да е проблем в това отношение.
Късите дни ще са, но не съвсем - аз специално мисля да правя само кратки разузнавателни набези, наблягайки на търсенето и карането на разни интересни пътечки. Нямам никакво намерение да се бъхтя на 40-50 километрови карания (някои ще се изсмеят на думата "бъхтя", обаче в тоя район при 40-50 км маршрут 1500-2000 м денивелация са неизбежни, с всички последици от това). Разбира се, никого не задължавам да се придължа към моя план и при достатъчно хора можем дори да се разделим на 2-3 групи - в района има много каране и аз големите маршрути там вече съм ги карал, затова пък разни скрити пътечки тепърва има да ги откривам. Моите намерения лично са за маршрути с дължина 20-30 км, денивелация до 1000 м и висока вероятност за леки храсталясвания поради това, че ще се дирят нови неща. Повечето от тях са в Огражден, така че вероятно два дни ще се кара там, а третия в Беласица, където мисля да навестя пак пътеката от хижа Конгур надолу. Ама сега се сещам и за пътеката под Божкиното, така че може да станат и 2:1 дните в полза на Беласица и на познатите маршрути. В крайна сметка важното е кеф да има. :D
Във всички случаи обаче ще взема лаптопа с мен, а в него има бая GPS следи от тоя край, та пак казвам - който има мерак да кара много, ще го подпомогнем всячески с идеи и навигационни данни.
Спането ще е в къщата за гости в с. Яворница. Зависи и от големината на групата, де - ако не успеем да се съберем всички там, леля Рукие мисля, че може да намери и други места из селото. Нощувката тая пролет беше 15 лв., условията са екстра, има и хладилник за наша си храна.
Пътят до Петрич е дълъг, денят е къс, аз лично бих откраднал и 4 дни, ако има кой да ми сподели безделието (2-3 души, за да напълним една кола). Т.е. аз бих отишъл още от 15 ноември рано сутринта, но ако не, основният план е тридневен - 16-18 ноември. Разбира се, няма пречка да се дойде и за два дни - само събота и неделя.
Обявявам краен срок за твърди заявки за участние неделя, 11 ноември, 24:00 ч. Съответно в понеделник ще запазя местата. Който се реши след тази дата, ще трябва сам да си запазва - ще оставя тук телефон за тази цел.
Ако ще питате, питайте, ако не, заявявайте се! :D :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: На юг към Беласица и Огражден през ноември

Мнениеот Ozzie » Вто Ное 06, 2012 8:39 pm

Препоръчвам посещение на селската баня в с. Горна Брезница. Входа е левче. :D
Оглеждайте се за живи скорпиони, макар че вече сигурно са заспали зимен сън. Не им знам режима.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hlebarka » Вто Ное 06, 2012 9:12 pm

Аз искам да дойда на 17 и 18, но не знам дали ще мога и ще разбера на 16.

Ако няма макс. брой хора, за мен остава вариант да ми запазиш място и да ти дам пари, без значение дали ще мога да дойда. ок?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Сря Ное 07, 2012 9:42 am

Туй с максималния брой хора не го разбрах. Ако имаш предвид дали има ограничение в броя на хората - не, няма. Само въпросът е вече колко места ще има в къщата, но както казах, мисля, че при нужда ще се намерят и в други къщи. Освен туй, за който не е проблем, ако сме повече от местата, мисля, че лесно ще се разберем с леля Рукие 2-3 души да спят по стаите на другите на чували. Варианти има, само желаещи да има. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот heep » Чет Ное 08, 2012 10:02 am

+ 2ма :)
На мен идеята за тръгване на 15ти много ми допада.
Мария засега няма проблем с отпуската за 15 и 16ти, така че ако правим така трябва по-бързо да се разберем за да може да си я пусне?
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот beauty » Чет Ное 08, 2012 11:54 am

Юхууу! Пуснах! Там сме :beer: :clap: :nuts:
beauty

Рейтинг: 1355

Мнениеот Admin » Чет Ное 08, 2012 12:31 pm

ОК, вече сме 3-4 души от четвъртък, като гледам, може и до две коли да стигнем...
Аватар
Admin

Мнениеот abs » Пет Ное 09, 2012 2:05 pm

+1 за две нощувки (петък - неделя). В петък ще се домъкна следработно..
Айде гадни майни, не се ослушвайте.. Изображение
Ivtec - алтернативният багажник за велосипеди
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот bikezilla » Пет Ное 09, 2012 2:10 pm

Възможно включване от още 4-5 криви с пици .. ше си кажем кат се разберем. Май клоним към пътуване в петък вечерта тъй кат гледам.
Аватар
bikezilla

Мнениеот TheAnimal » Пет Ное 09, 2012 2:16 pm

:love: :love: :love:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Alien » Пет Ное 09, 2012 3:26 pm

Бах мааму, откога не съм писал в тоя форум. МТБ-БГ, нали, не на Любчо скрития - тук съм за пръв път. :D

Таковата - и аз уж искам да се включвам, мога от петък, събота или неделя. :D Някой може ли да ме вземе? :D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот spirov92 » Пет Ное 09, 2012 5:16 pm

И аз съм навит, ама в четвъртък съм зает. Някой който ще пътува в петък, има ли място за мен? :beer:
spirov92

Мнениеот PtD » Пет Ное 09, 2012 7:40 pm

Без да ви гарантирам, на Борис и Деян, ама може да ви се отвори парашута. :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Джанджев » Пет Ное 09, 2012 8:54 pm

Аз също съм мераклия за тридневния вариант, като мисля петък да го пиша "дъждовен" в работата. Тия дни ще гледам да го обсъдим и на "вътрешнопартийно" ниво с останалите пациенти, че да видим какви са настроенията. :beer:
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Рейтинг: 1270

Мнениеот Admin » Съб Ное 10, 2012 2:07 pm

Така, ето малко информация от координационния център:
1. Като казвате от петък, уточнявайте петък сутринта или петък вечерта. ;)
2. Савин от ЩурКур ще пътува в петък рано сутринта, за да караме заедно още този ден. Той евентуално ще вземе Борис (Alien) и Деян (spirov92). Борис обаче още не е сигурен, а за момента не е и в София, така че с него нещата ще са ясни чак в неделя вечерта или понеделник сутринта.
Савин ще е с микробус, така че при нужда може да вземе още колела, но не и още хора. Така че ако има някой друг за петък рано сутринта, който има кола, но без багажници, може да направят комбина.
3. При това положение при мен засега има още едно място за човек от четвъртък сутринта (3 нощувки, 4 дни каране).
4. Може би е излишно да напомням, но всички карания ще включват пътеки от Т3 нагоре, дори до Т5, така че наколенките са силно препоръчителни.
Аватар
Admin

Мнениеот Джанджев » Съб Ное 10, 2012 9:22 pm

Аз се вкючвам по точка втора. След като Савин ще е с буса се разбрах с него да ми вземе велосипеда, така че и аз ще тръгна в петък рано сутрин с него, но с моя автомобил. До утре вечер чакам отговор и от Пацо дали и той ще се присъедини. След като се изясни ситуацията може да се разберем и аз да взема някой с мен, а велосипедът му да е в буса.
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Мнениеот bikezilla » Нед Ное 11, 2012 9:14 pm

Oбщо 6 криви спици abs включително мислим да запишем участие.
Моя милус, адаша ми, Крива ТВ, адаша му Горския, Тошо кривата спица дето не е крива спица, и Пешо с колчето.
Теоретична вероятност да окапят 1-2 ма оценена на 23.23567%.
Пътуваме петък вечерта, караме събота и неделя ... неделя вечерта си ходим.

Да носим ли спални чували? Какво е положението с храната в Яворница?
Аватар
bikezilla

Мнениеот PtD » Нед Ное 11, 2012 11:08 pm

+1 oт мен. Очертава се голямшка група, гадост. :boggled:
Аватар
PtD

Мнениеот Джанджев » Пон Ное 12, 2012 10:46 am

Така, от нашата задруга оставаме само Савин и аз. В този ред на мисли аз оставам сам човек в моята кола за тръгване в петък рано сутринта. Ако Борис в крайна сметка не пътува си заплювам мястото в буса , но ако всичко върви по първоначален план няма да откажа компания (колата ми е на газ и с винетка, така че и двама души да сме само, пътят ще ни е по около 25 лева). Този вариант включва товарене на велосипедите в буса на Савото, а аз возя собствениците им. Та... :dontknow:
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Мнениеот Admin » Пон Ное 12, 2012 11:44 am

Малее, сега да видим с местата как ще е... общо сме 16 души, къщата е с капацитет 12-13 места, вече се обадих :D Имаше вариант за друга къща, но стопанката там ще пътува нанякъде и става сложно. Затова най-добре е всички да се сместим в главната къща, като 3-4 души ще трябва да спят на чували и шалтета в стаите на другите. Който спи по този начин, няма да плаща нощувка. Ако искате, който има желание за такъв вариант, или да пише тук, или да си вземе чувал и шалте направо и там на място ще видим. Аз лично съм готов да спя на чувал в петък и събота, за да освободя легло за някой друг. :agree:

Внимание - повече места няма, дори със спане на чувал!

Основната къща за гости е тази:

Комплекс "Нери" в с. Яворница - ЕТ "Орхан Изиров"
Телефони: 0886 435356 и 0878 239600
Най-лесно ще намерите комплекса, ако помолите да ви упътят към него в селото (най-добре питайте за ЕТ "Орхан Изиров" или просто за къщата на Изирови), но предвид късния час за пристигане на много от вас, погледнете приложената карта или навигирйте с GPS апарат до точка с координати: N41 21.804 E23 03.074. Телефонът ми също ще е включен, за да посрещна някого при нужда.
Изображение

Относно храната - аз лично за закуска и сандвичи ще си нося, за вечеря ще съм в механата на къщата, леля Рукие готви вкусно и гощава обилно, цените са съвсем нормални. Който иска, може там и да закусва.
Отделно, в Петрич има Билла и вероятно ще направя едно посещение там, ако се наложи (най-вече за пресни хлебчета за сандвичи). Иначе в самото село също има 1-2 магазина, не съм влизал в тях, но би трябвало да има обичайните неща.

За Джанджев - Борис още не е сигурен, така че ти взимаш мястото при Савин и идвате в петък сутринта. Борис, ако реши да идва, ще се разбере с PtD.

До сряда ще публикувам и примерния план-график за маршрути и дори GPS следи за някои от дните - в момента още не са готови всички детайли в това отношение. Предвид масовостта през уикенда, двете най-интересни карания ще са тогава - в събота ще отидем до Петрич и ще се качим до хижа "Конгур", а пък ако видим, че имаме много време и сили, може дори до върха - и в двата случая главната цел са пътеките надолу. (Между другото, в хижа "Конгур" също има храна - скара, пържени картовки и др.)
В неделя вероятно ще е най-голямото каране в Огражден с доста пътеки и малко изследователско настроение. :eyebrow: Ще тръгнем рано, но цял ден каране не ни мърда, което означава отпътуване за родните места чак към 16-17 ч.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Пон Ное 12, 2012 2:36 pm

На горната карта - имайте предвид, че повечето улици встрани от главната са черни пътища, включително тези за достигане до къщата. ;)
Аватар
Admin

Мнениеот Джанджев » Пон Ное 12, 2012 11:28 pm

+1 за спане на шалте/чувал. На легло и в къщи мога да си спя, излишни глезотии не са нужни. :)
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Мнениеот TheAnimal » Вто Ное 13, 2012 8:13 pm

Вземете си и бански, може да отскочим до някой извор.
TheAnimal

Мнениеот PtD » Вто Ное 13, 2012 11:12 pm

Ще ти се.
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Вто Ное 13, 2012 11:33 pm

Е сега да не стане така, че всички да искат да спят на чували... Вземете си и пари за нощувки все пак! :D
Аватар
Admin

Мнениеот heep » Сря Ное 14, 2012 8:29 am

TheAnimal написа:Вземете си и бански, може да отскочим до някой извор.

:agree: :agree: :agree:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот kvelikov » Сря Ное 14, 2012 9:01 am

Любчо, ефектът на лавината е сила! :D
Към събота вече няма да има свободни хотели в района...
Много е вероятно и не твърде скромната ми личност да уважи петък+събота.
Ако може да пуснеш "програмата", ще е супер. :agree:
Аз мога да споделя конгурската част.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот beauty » Сря Ное 14, 2012 9:52 am

heep написа:
TheAnimal написа:Вземете си и бански, може да отскочим до някой извор.

:agree: :agree: :agree:

Мира, пак ли от слънце ще се криеш? :bigeyes: :beer:
beauty

Рейтинг: 1355

Мнениеот TheAnimal » Сря Ное 14, 2012 10:23 am

Туше! :D
TheAnimal

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 14, 2012 2:10 pm

Казах нещо, ама никой не ме слуша. :P :P :P
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Следваща

Назад към Индивидуални карания