Късите дни ще са, но не съвсем - аз специално мисля да правя само кратки разузнавателни набези, наблягайки на търсенето и карането на разни интересни пътечки. Нямам никакво намерение да се бъхтя на 40-50 километрови карания (някои ще се изсмеят на думата "бъхтя", обаче в тоя район при 40-50 км маршрут 1500-2000 м денивелация са неизбежни, с всички последици от това). Разбира се, никого не задължавам да се придължа към моя план и при достатъчно хора можем дори да се разделим на 2-3 групи - в района има много каране и аз големите маршрути там вече съм ги карал, затова пък разни скрити пътечки тепърва има да ги откривам. Моите намерения лично са за маршрути с дължина 20-30 км, денивелация до 1000 м и висока вероятност за леки храсталясвания поради това, че ще се дирят нови неща. Повечето от тях са в Огражден, така че вероятно два дни ще се кара там, а третия в Беласица, където мисля да навестя пак пътеката от хижа Конгур надолу. Ама сега се сещам и за пътеката под Божкиното, така че може да станат и 2:1 дните в полза на Беласица и на познатите маршрути. В крайна сметка важното е кеф да има.
Във всички случаи обаче ще взема лаптопа с мен, а в него има бая GPS следи от тоя край, та пак казвам - който има мерак да кара много, ще го подпомогнем всячески с идеи и навигационни данни.
Спането ще е в къщата за гости в с. Яворница. Зависи и от големината на групата, де - ако не успеем да се съберем всички там, леля Рукие мисля, че може да намери и други места из селото. Нощувката тая пролет беше 15 лв., условията са екстра, има и хладилник за наша си храна.
Пътят до Петрич е дълъг, денят е къс, аз лично бих откраднал и 4 дни, ако има кой да ми сподели безделието (2-3 души, за да напълним една кола). Т.е. аз бих отишъл още от 15 ноември рано сутринта, но ако не, основният план е тридневен - 16-18 ноември. Разбира се, няма пречка да се дойде и за два дни - само събота и неделя.
Обявявам краен срок за твърди заявки за участние неделя, 11 ноември, 24:00 ч. Съответно в понеделник ще запазя местата. Който се реши след тази дата, ще трябва сам да си запазва - ще оставя тук телефон за тази цел.
Ако ще питате, питайте, ако не, заявявайте се!

Ще тръгнем рано, но цял ден каране не ни мърда, което означава отпътуване за родните места чак към 16-17 ч.