Ярлово - Клисура

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Ярлово - Клисура

Мнениеот krasig » Пон Юни 20, 2011 12:19 pm

Здравейте,
Някой има ли gps track на този маршрут?
krasig

Рейтинг: 1272

Re: Ярлово - Клисура

Мнениеот dob111 » Пон Юни 20, 2011 1:06 pm

Разгледай внимателно Гугъл Ърт. Може да придобиеш идея за маршрута.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот hrissim » Пон Юни 20, 2011 2:38 pm

krasig написа:Здравейте,
Някой има ли gps track на този маршрут?

Скоро го минавах /към края на април т.г./, но не мога да намеря трака. :boggled:
Карахме го в обратна посока. Клисура - прохода Бука Преслап - м.Смильо - Ярлово.
Т.е. удължихме си малко маршрута от Бука преслап посока местността Смильо към Витоша. То този участък от Смильо до Ярлово е и част от обиколката на Витоша.
По-късно ако намеря трака ще го приложа.
Ако ползваш BgMountains картата за Гармин прилагам маршрутите:
Прикачени файлове
Klisura-Jarlovo.rar
(12.12 KiB) 196 пъти
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Мнениеот krasig » Пон Юни 20, 2011 3:31 pm

Всъщност от обиколката на Витоша мярнах табелата посока Клисура и така се зароди идеята.
Всъщност съм чел, че това е някаква известна пътека от Витоша за Рила (би трябвало да има и маркировка) та мисля да я пробвам
А караемо ли е цялото или има и мъкнене?
Ще съм ти благодарен ако намериш трак-а за да го мушна в гармин-а?

Всъщност ползвам картата на ОФРМ но ще пробвам да вкарам тази на BgMountains
krasig

Мнениеот krasig » Пон Юни 20, 2011 4:08 pm

Разгледах трака. Перфектен е :) .Мисля че се ориентирам и ще мога да го хвърля на гармин-а.
Само да попитам: има ли вода по пътя или трябва да се запася подобаващо?
krasig

Мнениеот hrissim » Пон Юни 20, 2011 5:28 pm

krasig написа:...
Само да попитам: има ли вода по пътя или трябва да се запася подобаващо?

ЕДИНСТВЕНАТА проверена "работеща" целогодишно чешма е на 1.3 км. ПРЕДИ прохода Бука преслап, карайки от с.Клисура.
Тя е точно на един завой, малко под пътя и я има маркирана с точност 3м. в BgMountains картата. Има и други маркирани около пътя, но НЕ сме ги проверявали на въпросното каране.
Цялото трасе през Верила е по маркиран с червена маркировка туристически маршрут. Част е от туристическия такъв: Бояна-Черни връх-Верила-Рила-Предела-Пирин-Парилска седловина-Гоцев връх на границата с Гърция в планината Алиботуш /Славянка/
Трасето е 100% караемо по черни пътища.
Успех.
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот krasig » Пон Юни 20, 2011 9:34 pm

Много благодаря.
krasig

Мнениеот hrissim » Вто Юни 21, 2011 10:11 pm

Намерих трак-а:
Прикачени файлове
Klisura-Kovachevtsi.rar
(11.64 KiB) 185 пъти
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот Dragan_Trial » Съб Юли 18, 2015 9:52 pm

Здравейте,

Знам, че сигурно е неуместо повече от 4 години по-късно, но искам да благодаря на hrissim за чудния трак, който аз конвертирах в GPX-формат и качих като свой (дано няма против автора) в endomondo.

Днес с един приятел тръгнахме от Бистрица (към 8 часа сутринта), карахме по асфалта до Ярлово, от там хванахме един стръмен асфалтов път към военното поделение и се отбихме наляво по билния път с червена маркировка за с. Клисура. В началото пътят е много добре маркиран и много приятен за каране. Откритите места са много живописни (предимството на билния път), а в горите настилката е просто перфектна. Някъде 15км след Ярлово пътят става доста обрасъл с трева и въпреки тракът на hrissim, успяхме на три пъти да объркаме маршрута (сумарно около 2-3км лутане си организирахме - и трите пъти е трябвало да тръгнем по по-неутъпканото, а ние си продължавахме все по главния път, но се усещахме след 200-300 метра и се връщахме). Спускането към Клисура е песъчливо и открито (има гледки към Мальовица и Сапарева баня). Маршрутът през Верила ми хареса, защото изкачванията не бяха прекалено дълги и не писваха, защото се редуваха с равни и спускащи се участъци. Неприятни бяха високите треви, мухите и слънцето. След това се прибрахме по асфалта от Клисура, през Белчичн, Алино, Поповяне, Ковачевци, качване до Ярема и спускане до Бистрица - общо 104км (не очаквах да е повече от обиколката на Витоша, но факт!) - около 35км offroad, останалото asphalte. В този си формат, маршрутът е по-скоро за напреднали велосипедисти. За мен беше почти на ръба, а карам горе-долу по 2 weekend-a в месеца лятото.

Изображение
Click върху картинката за трак.

Дано съм ви запалил. Пускам и малко снимки за прегледност. ;)

Отделно качвам две карти на туристически маршрути във Верила, за любознателните.
Аватар
Dragan_Trial

Рейтинг: 1265

Мнениеот Koss » Пон Юли 20, 2015 4:59 pm

Има малко по-приятно прибиране, през Плана.
Ние правихме подобен маршрут миналата година май месец. Обаче стигнахме до Белчин, целта бяха басейните :blush: , и после се върнахме през Анево и Плана. Стана страхотно двудневно маршрутче, с приспиване в ловната хижа над Белчин. Може дори да се оптимизира, като от с. Плана се направи спускането към Железница. Нас ни валеше дъжд от 1ч и се отказахме :)
Прикачам и трака, за тези които се интересуват, не е чистен, но мисля ще свърши работа :)
Прикачени файлове
Zheleznica_Belchin.zip
(214.51 KiB) 138 пъти
Koss

Рейтинг: 1215

Назад към Индивидуални карания