БайКария написа:...Петко е от Велинград...а ти си имал честта да минеш по най-тегавия участък от кръговия маршрут (Цигов чарк - Семиза) - това почти изцяло е бутане, а дървосекачите и водата са го доокрасили най-вероятно...колкото до квалификациите за автора на картата и описанието
e пък малко градивна критика

Ама все пак съм турист от 7 годишен и познавам хора (пак от Велинград), които правят туристическата маркировка и знам за какво говоря. Района е пълен с полянки и черни пътища между села и паланки, а и в тия шубраци няма и видимост. Описанието и маркировките поне в актуалния им вид не са достатъчни за да не се загубиш.
Маркировка не се прави с метални табелки! Не знам колко от оригиналния брой въобще са останали, но наличните им е олюпена боята и са почнали да ръждясват. Както казах, мисля че и някой вече липсват.
Не случайно всичката туристическа маркирвка е с боя по дървета и камъни. Поставя се така, че от едната маркировка да виждаш следващата, или ако не, то по пътя м/у двете да няма накъде другаде да вървиш. Задължително се слага маркировка и на кръстовища и отбивки.
Въобще ако маркировката е като за свят не ти трябва карта. Поне аз на това съм бил свидетел като пешеходен турист.
А упътванията в картата да кажем са на 90% ок, обаче заради останалите 10% си припомних израза "познай какво е искал да каже автора".
и все пак евала за идеята и за инициативата

сега съм спокоен, че след като тва е било най гадното, другото ще е по айляк