Бревет Сливен <-> Казанлък (29 март)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Бревет Сливен <-> Казанлък (29 март)

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Мар 19, 2008 2:21 pm

Привет,

Научих, че на 29 март (събота) ще има 200км бревет от Сливен до Казанлък и обратно (подробности тук). Искам да участвам с моя байк и си търся компания от Пловдив - за споделяне на транспорта, евентуално за нощувката, а разбира се и за самото каране :)
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот CECO » Сря Мар 19, 2008 3:56 pm

"споделяне на ................... нощувката" :rofl: :agree:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Мар 30, 2008 11:21 am

В крайна сметка си намерих дружина за бревета, Стефан от Сливен/Пловдив, който е участвал миналата година и се е справил чудесно, съдейки по събраните точки, които са го отвели чак на първото място :agree:

Денят за мен започна на куцук: първо, о ужас, установих че съм си забравил вкъщи обувките, които тъкмо ги бях изпрал и им бях сложил нови парчета :bawling: , после на главния път за Сливен на един колега му хвъркна шапката и аз в желанието си да я хвана докато вятъра я подмяташе по натовареното шосе едва не направих авто катастрофа, а после трябваше и да догонвам групата (колегата въобще не разбрал, че вятъра му духнал кепето, но 120км по-късно си го получи отново). Малко по-късно на прашния надлез на входа на Нова Загора спуках гума на гигантски мутирал бабешки зъб :(!:

През целите 210км ни брулеше неистов северен вятър. Района около Сливен си е доста ветровит, а вчера сякаш беше нарочно екстра така. При контролата на Енина станахме свидетели на малко прашно торнадо. Когато трябваше да изкачваме баир срещу вятъра се питах "този бревет за удоволствие ли е или перверзен мазохизъм?" Добре че бях с байк, иначе с моите 60кг разминаванията с камиони при страничен вятър щяха да бъдат доста страшнички (а и дупките по пътя). Спомням си едно турбулентно разминаване в твърдишкото поле, където покрай мен префуча колона от три автовоза :bigeyes:

Слава богу, към края на деня вятърът поутихна и карането стана вече съвсем друго, къде по-приятно. След като пристигнах обратно в базата си събрах багажа, казах чао на колегите които на следващия ден щяха да се мъчат на 400км, и в 19ч си тръгнах обратно за Пловдив. Повече никакви бревети за мен - за този сезон поне де :D

ПС: Цанко, ти и Веско имате специални поздрави от колеги, с които сте се мъчили във Франция миналата година :)

ППС: Вчера останах с впечатлението, че машинистите много се кефят на велосипедния спорт. Винаги когато се разминавахме с влакове, пътнически или товарни (подбалканското шосе на много места върви успоредно с шосето) те ни свиркаха МОЩНО за поздрав. А ние махахме обратно (аз също подрънквах със звънеца). Веднъж обаче влакът идваше в гръб (не го виждахме) и когато свирката изгърмя на метри зад нас, в нашата малка групичка ни изскочиха ангелите. В първата секунда си помислих, че някакъв огромен камион ни настига и се е приготвил да ни прави на пихтия от месо, потни жилетки и сплескан алуминий :D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 30, 2008 8:08 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Когато трябваше да изкачваме баир срещу вятъра се питах "този бревет за удоволствие ли е или перверзен мазохизъм?"

Ако питаш мен, бреветите винаги са били перверзен мазохизъм. Поне по това което са ми разказвали участници в такива.
:eyebrow:

vladimir.dzhuvinov написа:ППС: Вчера останах с впечатлението, че машинистите много се кефят на велосипедния спорт. Винаги когато се разминавахме с влакове, пътнически или товарни (подбалканското шосе на много места върви успоредно с шосето) те ни свиркаха МОЩНО за поздрав.

Емииии... то Балански е машинист. Може пък и да го знаят в ЖП средите като колоездач. Та чрез вас да поздравяват него. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vlassadar » Вто Апр 01, 2008 9:01 am

200 км? Не е никак малко, но да речем че може да го направи нормален човек. Но на другия ден 400 ли каза??? Това само с попътен вятър и прозрачен чадър за платно си го представям (е, не си го представям всъщност...) А какво всъщност значи "бревет"?
Поздрави че си го издържал този ден, звучи изтерзано по описанието ти
Аватар
vlassadar

Мнениеот outfaced » Вто Апр 01, 2008 10:09 am

Но на другия ден 400 ли каза???

това е за загрявка ... после има 600 ... 1200 :) ... луда работа :D
Аватар
outfaced

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Апр 01, 2008 12:51 pm

vlassadar написа:А какво всъщност значи "бревет"?

В Уикипедия има една добра статия що е това бревет.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот vlassadar » Сря Апр 02, 2008 9:41 am

Мерси, изчетох всичко, научих още неща за колоезденето.
Планирам да направя едно турче от Софето до морето, най-вероятната дата е 27 април-Великден, и план за 3 дни да стигна до Бургас, после 2-3 дни ще покарам на юг и с автобуса обратно. Може и да пусна темичка, но планирането за повече от 2-ма души ми е сложно. Може да намина да се запознаем с Пловдивските ентусиасти на път за Бургас
Аватар
vlassadar

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Апр 02, 2008 11:37 am

vlassadar написа:Може да намина да се запознаем с Пловдивските ентусиасти на път за Бургас

Добре си дошъл тогава :)
Аватар
vladimir.dzhuvinov

аз бях там...

Мнениеот hujaboy » Вто Дек 09, 2008 11:27 pm

аз и 2ма мои приятели(Дачката и Пачо (почиваи в мир братко)) участвахме 2003та година на бреветата 200 км която е , един циганин ни измами и врътнахме повечко от 200 км ТА бяхме с планниски колела та за 8 часа се взема (без почивките ) наистина е Ад ОСОБЕНО ако останеш сам да караш ...ТА още не съм си получил медалчето от там след 5 години... :grumpy: :cry:
Аватар
hujaboy

Рейтинг: 1189

Назад към Мероприятия - архив