Лесно можеш да го намериш. Ние, с габровската група, обикновено идваме от другата посока (т.е. финишираме в с.Розово). Идвайки от Казанлък, в центъра на село Розово търсиш бяло-зелена туристическа маркировка. Освен нея, доколкото си спомням, има и бяло-синя и бяло-жълта. Следвайки маркировката стигаш края на селото... там, освен туристическата маркировка, има надписи с боя върху трафопост - за връх Руя, за ловната хижа. Освен това, там, в горния край на селото се намира и гробището. Пътя за ловната хижа е в дясно от гробището (и лично аз точно по него все още не съм пробвал да ходя). Пътя, по който ние обикновено се спускаме до с.Розово, минава вляво от гробището. Следващ лявите разклонения и бяло-зелена маркировка нагоре - в началото е малко по-трудно да я следваш, защото маркировката е нарядко. Ако имаш gps - мога да ти дам доста "следи" в района. Всъщност, въпросният маршрут е качен и можеш да го разгледаш
тук.
Не съм сигурен по какво точно си падаш. Аз в този район съм ходя доста често, вече доста го поразучих - има както по-стръмни участъци (обикновено - спускания към с.Розово), така и по-полегати, но пък по-продължителни спускания (от връх Руя към с.Кънчево). Каквото съм разучил като маршрути / пътища се старая да картографирам и е налично за разглеждане
оттук (ъъъ, не съм обработил обаче все още всички следи от района...)
Надявам се това да е дало достатъчно ориентири.