Казанлък-Средна гора

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Казанлък-Средна гора

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Апр 07, 2009 7:46 pm

Здравейте колеги. Има идея да се кара в Средна гора. Сборен пункт Казанлък в 08.30.За точното място на среща, ще се разбираме допълнително. Мястото е в началото на града, на входа от към Шипка.За връзка 0885948238 Силвестров.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Re: Казанлък-Средна гора

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Апр 07, 2009 8:33 pm

Благодаря за поканата! Смятам да се отзова :)

Предишният уикенд от Крива спица направихме едно малко скално катерене, за следващият искам вече да има и елемент на каране :D
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот botroid » Вто Апр 07, 2009 8:42 pm

От толкова много идеи за мероприятия съм във възторг вече! :) Така ви искам бе, балканджии!
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Апр 07, 2009 9:08 pm

Става дума за идната неделя, тоест 12.04.2009. и гарантирано ще се кара 100%.
Ето горе долу за какво става дума, няма голяма деневилация, около 55км се събират. има едно изкачване което леко би могло да затрудни дори и зле подготвен фен.Идеята е около 08.00-08.30. да сме в Казанлък, и от там да поемаме.Ще се върнем на стартова позизия около 15.30.-16.00. часа.http://www.album.bg/silvestroff/albums/63063/ Това са снимките от 02.01.2009. http://www.album.bg/silvestroff/albums/52602/А това са от 26.10.2008. Заповядайте да покараме и да се видим, гарантирано е че ще се изкефите.Пишете за решението си, да се доуговорим.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Вто Апр 07, 2009 10:12 pm

Маршрута е общо казано, посещаване на язовирите "Копринка" и "Средногорово", последващо изкачване на вр.Руя (812 м) и скоростно спускане до с.Розово по хубави пътища в нископланински условия, типично XC. Твърде приятно за каране е там, дори и през зимата, а сега още повече :)
Аватар
botroid

Мнениеот nicky bike » Сря Апр 08, 2009 12:05 am

botroid написа:Маршрута е общо казано, посещаване на язовирите "Копринка" и "Средногорово", последващо изкачване на вр.Руя (812 м) и скоростно спускане до с.Розово по хубави пътища в нископланински условия, типично XC. Твърде приятно за каране е там, дори и през зимата, а сега още повече :)

Язък, че нямам шосено колело. Бих пообиколил равнината ... :rofl: :rofl: :rofl:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот LandShark » Сря Апр 08, 2009 9:34 am

Аз, най-вероятно, ще съм на линия... :agree:
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот botroid » Сря Апр 08, 2009 9:51 pm

nicky bike написа:Язък, че нямам шосено колело. Бих пообиколил равнината...

Подарявам ти моето шосейно! Абсолютно сериозно го казвам, само ми пречи в мазата.
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Апр 08, 2009 10:26 pm

Времето ще е хубаво, ето и метеоролозите какво казват по въпроса.http://sinoptik.bg/?lid=100730496
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот nicky bike » Чет Апр 09, 2009 9:12 pm

botroid написа:Подарявам ти моето шосейно! Абсолютно сериозно го казвам, само ми пречи в мазата.

Остави го незаключено срещу вас пък може и някой РОМ да му се врече... няма вилка 160 ход не става за път. :rofl:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Апр 10, 2009 7:56 pm

Неделя в 0.7.00. часа, на автогарата. Товарим се по най бързия начин, и потегляме.Организацията е ясна, другото е желание.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Нед Апр 12, 2009 6:25 pm

Хубаво беше, както в 99.99% от каранията. Покарах си добре в Средна гора, но ми се видя кратко (само 55 км), а ми се караше още, та се върнах на собствен ход до Габрово откъм гр.Шипка по пътя покрай Стара река, та да ги направя барем 100 км. Въобще цял ден тотално XC, катерене и слизане на две планини, че поврътках доста и по равния кър на любимата Розова долина :)
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Апр 12, 2009 7:24 pm

Завърнахме се успешно от днешното равнинно каране. Поехме четерима с пасата на Косиани. На входа на Казанлък ни чакаше Диан от Ямбол, а малко по късно дойдоха и двамата колеги от Пловдив.Нашарихме групата с представители от различни крайща на България. Нправиха се уговорки за още съвместни мероприятия. Завъртяхме си познатия ни маршрут, който предния път изглеждаше съвсем различно със валящия сняг.Всички останахме доволни от празничната неделя. За пореден път благодарности на Андро ( land shark ) , и фамилия. Браво на Диан от ямбол, за който днешното каране беше първото по сериозно. Да се отчета със снимките от деня. http://www.album.bg/silvestroff/albums/79159/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот a2rider » Съб Апр 18, 2009 10:43 am

Много хубаво сте си покарали,въпреки,че не съм много по ХС-то и кънтричарските истории.Само ако може да ми кажете,каде е тази пътека,по която карате накрая на снимките. :) :beer:
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Апр 18, 2009 7:09 pm

Това е спускането към село Розово.Много е хубаво маршрутчето, колкото и да не си фен на въртенето, ще ти хареса.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот a2rider » Нед Апр 19, 2009 1:24 am

И аз съм чувал,че там има нещо но като незнам каде е.Трябва някой път да се замъкна на там. ;)
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот LandShark » Вто Апр 21, 2009 12:34 am

Лесно можеш да го намериш. Ние, с габровската група, обикновено идваме от другата посока (т.е. финишираме в с.Розово). Идвайки от Казанлък, в центъра на село Розово търсиш бяло-зелена туристическа маркировка. Освен нея, доколкото си спомням, има и бяло-синя и бяло-жълта. Следвайки маркировката стигаш края на селото... там, освен туристическата маркировка, има надписи с боя върху трафопост - за връх Руя, за ловната хижа. Освен това, там, в горния край на селото се намира и гробището. Пътя за ловната хижа е в дясно от гробището (и лично аз точно по него все още не съм пробвал да ходя). Пътя, по който ние обикновено се спускаме до с.Розово, минава вляво от гробището. Следващ лявите разклонения и бяло-зелена маркировка нагоре - в началото е малко по-трудно да я следваш, защото маркировката е нарядко. Ако имаш gps - мога да ти дам доста "следи" в района. Всъщност, въпросният маршрут е качен и можеш да го разгледаш тук.

Не съм сигурен по какво точно си падаш. Аз в този район съм ходя доста често, вече доста го поразучих - има както по-стръмни участъци (обикновено - спускания към с.Розово), така и по-полегати, но пък по-продължителни спускания (от връх Руя към с.Кънчево). Каквото съм разучил като маршрути / пътища се старая да картографирам и е налично за разглеждане оттук (ъъъ, не съм обработил обаче все още всички следи от района...)

Надявам се това да е дало достатъчно ориентири.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Назад към Мероприятия - архив