Родопско: Аврамова седловина - Септември. Мераклии?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Родопско: Аврамова седловина - Септември. Мераклии?

Мнениеот hrissim » Пон Май 25, 2009 11:38 am

Здравейте, байкъри.
Търся спътник/ци по тоз маршрут.
Да се представя. Казвам се Ицо. Последен байк-преход на 17.05.2009г ~68 км., от които само~15 км. по асфалт - останалото по черни пътища, по маршрут: Самоков-с.Бели Искър-с.Говедарци-манастир Св.Георги над Говедарци-седловината Лажо-с. Доспей /по билото на Лакатишка Рила/-с.Бели Искър-Самоков.

Две поредни съботи съм на работа, ама мога да скубна по-рано, за да хвана влакчето от Септември за Добринище в 17.25. Работя в София. Имам байк :D , автомобил с багажник за макс. 3 байка и двуместна палатка.
Идеята е в събота да хвана/ем влакчето, да спя/им на палатка/и ок. Аврамова седловина и в неделя да се върнем до Септември през Родопите.
Ще бъде със сигурност много забавно - и на качване с атрактивното влакче по красивият му път - за връщане - няма какво да говорим. Единствено в ниското към Септември ще е по асфалт.
Говорим за уикендите 30-31.05 или 6-7.06.
Естествено има много неизвестни, но аз съм навит, стига да позволи времето. Плаши ме единствено проливен продължителен дъжд с гръмотевици.
Успехи.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Re: Родопско: Аврамова седловина - Септември. Мераклии?

Мнениеот outfaced » Пон Май 25, 2009 3:41 pm

готина идейка :)

само информативно - как го мислиш карането? ... по билото над Велинград и после към Варвара ли?
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот hrissim » Пон Май 25, 2009 5:50 pm

outfaced написа:готина идейка :)

само информативно - как го мислиш карането? ... по билото над Велинград и после към Варвара ли?

А - отворен съм за идеи - ако беше Рила щеше да е ясен маршрута ~ 80% ама Западни Родопи....
Примерно - гара Аврамово - вр.Велийца - г.с.Софандере - Велинград като част от карането...описано в сайта - маршрути - Родопи от 2003 г.
На мене ми е ясна само началната и крайната точка. :D
Помагайте с идеи.
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот hrissim » Нед Май 31, 2009 11:12 pm

След проливните дъждове в събота пропадна тоз уикенд. Ама не съвсем.

Ето малко снимки от расодката ми от Белмекен до м. Нехтеница и обратно днес следобяд с колелото /60 км. :bigeyes: - га ги наврътех /:

На моста на р. Ропалишка, отводняваща Ропалишкия циркус:
Изображение

вр. Песоклива вапа в дясно, зад него Овчарец наднича:
Изображение

Разклона при крайната точка - в ляво за х. Грънчар, вдясно за Белмекен. Връщам се по пътя в дясно:
Изображение

Обитаемите бараки на скотовъдците от м. Нехтеница. Зад тях е целта ми на връщане:
Изображение

Буйна река:
Изображение

И една снимка от тур Лакатишка Рила от 17.05.2009г.:
Изображение

Дозата планина за половин ден - само с колело :lol: 8)
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот veskoz » Пон Юни 01, 2009 7:52 am

Браво бее :D :agree: абе можеше на грънчар един арен бобец да апнеш :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hrissim » Пон Юни 01, 2009 9:35 am

veskoz написа:Браво бее :D :agree: абе можеше на грънчар един арен бобец да апнеш :D

Можеше, ама ако бех тръгнал от Белмекен сутринта, а не в 13.30 :bigeyes:
Така е - докато сглобя новия багажник и др. организационни препятствия...дойде пладне :lol:
Сега съм спец по багажниците - за 4 минути е готов. :hbang:
Апропо - добре че близо 20 г. съм си тренирал врата с рок :hbang: и са грам не ме боли. Само е поизморен. :rofl:
Маршрутчето е много арно, ама си е рилско - не е за хора с нежни задници и меки вратове :rofl:
Гледките обаче са фърси.
Като ми се прияде пръдльо ше отделя 1 ден за расодка до Грънчар.
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот veskoz » Пон Юни 01, 2009 5:04 pm

По-миналата година направихме Сестримо-Белмекен-Грънчар-Заврачица-Боровец-Самоков-София (Самоков-София го откарах с рейс-а, че ми стана лошо нещо) тази година отивам пак и ще се кефя като пич. Между другото по левия път към Грънчар един тип се качи с 3-ма спътници в една Жигула. Вечерта покрай огъня ги е*авах, че е бъги. Баси идиота по корем я качи по камънитее :bigeyes: :rofl:
Аватар
veskoz

Мнениеот hrissim » Пон Юни 01, 2009 6:33 pm

veskoz написа:Между другото по левия път към Грънчар един тип се качи с 3-ма спътници в една Жигула. Вечерта покрай огъня ги е*авах, че е бъги. Баси идиота по корем я качи по камънитее :bigeyes: :rofl:

ИЧ не се съмнявам - този автомобил е класика за региона /три ги срещнах по пътя, на говедовъди, абсолютно еднакви - слонова кост/:
Изображение
За поколението с ЕГН след 88 ще допълня, че това е BMW-то на соц-времената.
А да попитам: Заврачица - Боровец по Кайзеровия път през х.Чакър войвода ли минахте или покрай Черната скала?
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот veskoz » Пон Юни 01, 2009 10:56 pm

Ами за мен нямаше имена. Дивата джунгла на 100% (фолк израз). Ако те интересува ще попитам за точния маршрут, защото от Заврачица надолу вече ми беше доста зле. Помня, че минахме след хижата вместо надолу (в дясно), в ляво с множество катерене през трудно-преодолима, невероятна джунгла невъзможна за каране (освен за Пацо) която тотално ме сломи. Избора беше след хижата директно към Боровец или по-шарено. Познай кое избрахме. През дивата джунгла беше много зле дори за по-напреднал (Про): множество "тераси" и стръмен склон със скали от дясно, неясен път със липсващи участъци. В момента, обаче не бих се поколебал да го мина както и да е само заради факта, че съм там дето няма дори насекоми (Грънчар-х.Заврачица през любимите и неизбежни клекове). :agree:
Пък, ако си мераклия идваш с Нас към края на месеца живи и здрави, ако имаш възможност и мероприятието се потвърди със сигурност. :D

п.п Мисля, че беше Кайзеровия път :agree:
п.п.п Ония беха п*тковъди на по 20-25 (съмишленици, набори) :rofl:
Прикачени файлове
Grunchar.jpg
Grunchar.jpg (370.82 KiB) Прегледано 1354 пъти
hija Zawrachica.jpg
hija Zawrachica.jpg (450.95 KiB) Прегледано 1344 пъти
Rila Kaiserov put.jpg
Rila Kaiserov put.jpg (392.2 KiB) Прегледано 1336 пъти
Аватар
veskoz

Мнениеот hrissim » Вто Юни 02, 2009 10:10 am

veskoz написа:Ами за мен нямаше имена. Дивата джунгла на 100% (фолк израз). Ако те интересува ще попитам за точния маршрут, защото от Заврачица надолу вече ми беше доста зле. Помня, че минахме след хижата вместо надолу (в дясно), в ляво с множество катерене през трудно-преодолима, невероятна джунгла невъзможна за каране (освен за Пацо) която тотално ме сломи. Избора беше след хижата директно към Боровец или по-шарено. Познай кое избрахме. През дивата джунгла беше много зле дори за по-напреднал (Про): множество "тераси" и стръмен склон със скали от дясно, неясен път със липсващи участъци. В момента, обаче не бих се поколебал да го мина както и да е само заради факта, че съм там дето няма дори насекоми (Грънчар-х.Заврачица през любимите и неизбежни клекове). :agree:
Пък, ако си мераклия идваш с Нас към края на месеца живи и здрави, ако имаш възможност и мероприятието се потвърди със сигурност. :D
п.п Мисля, че беше Кайзеровия път :agree:

Няма кво да питаш - тази част на Рила много добре я познавам. Щом сте хванали през "шареното" :D в ляво на х. Марица сте минали по Кайзеровия път през/покрай ловната хижа Саръгьол, х. Чакър войвода и покрай двореца Ситняково и Гвардейска поляна сте се спуснали в Боровец. И добре сте направили - по-разнообразно е. А и от х. Чакър войвода до Боровец е почти само спускане и е мн. добре. :bowdown: А и от двореца Ситняково има избор как да стигнеш до Боровец - по пътя или по тур. пътеки и пистите. Другият път в дясно на х. Марица е чакъл 5-10 см. гранитена настилка изровена от кросови мотори и АТВ-та :(!: :uzi: на местните тъпи парчета, за които НП е "Нагази Планината" - ама това е друга тема. Т.е. от Грънчар до Боровец сте карали изцяло по въпросния Кайзеров път, който друг път ше обяснявам какво означава и защо. Баш летоска горе май не е за колело - много е жега. У гората е по-шокар. За това аз си правя с едни френдове високопланински преходчета без колело от петък вечер до неделя вечер по Рила и Пирин.

п.п. Снимките са ти фърси - Грънчарския циркус с вр. Суха вапа над хижата :hbang2:
А на снимката "Кайзеров път" добре се вижда вр. Песоклива вапа и Ропалишкия циркус, ако не се лъжа. Красота :bowdown:

Те и от мене снимки на Кайзеровия път над Заврачица - в ляво:
Изображение
Изображение
Ето и подобна на твоята снимка "Кайзеров път", снимана малко след твоята:
Изображение
Ех, тая Рила...
Последна промяна hrissim на Вто Юни 02, 2009 10:38 am, променена общо 1 път
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот тучо чучо » Вто Юни 02, 2009 10:33 am

hrissim написа:Няма кво да питаш - тази част на Рила много добре я познавам. Щом сте хванали през "шареното" :D в ляво на х. Марица сте минали по Кайзеровия път през/покрай ловната хижа Саръгьол, х. Чакър войвода и покрай двореца Ситняково и Гвардейска поляна сте се спуснали в Боровец. И добре сте направили - по-разнообразно е. А и от х. Чакър войвода до Боровец е почти само спускане и е мн. добре. :bowdown: А и от двореца Ситняково има избор как да стигнеш до Боровец - по пътя или по тур. пътеки и пистите. Другият път в дясно на х. Марица е чакъл 5-10 см. гранитена настилка изровена от кросови мотори и АТВ-та :(!: :uzi: на местните тъпи парчета, за които НП е "Нагази Планината" - ама това е друга тема. Т.е. от Грънчар до Боровец сте карали изцяло по въпросния Кайзеров път, който друг път ше обяснявам какво означава и защо. Баш летоска горе май не е за колело - много е жега. У гората е по-шокар. За това аз си правя с едни френдове високопланински преходчета без колело от петък вечер до неделя вечер по Рила и Пирин.

п.п. Снимките са ти фърси - Грънчарския циркус с вр. Суха вапа над хижата :hbang2:
А на снимката "Кайзеров път" добре се вижда вр. Песоклива вапа и Ропалишкия циркус, ако не се лъжа. Красота :bowdown:

Точно така е, както го описваш, но Веско нещо се е сдухал онзи път. За съжаление аз на присъствах на мероприятието, но и двата варианта сме ги карали общо десетина пъти. Това е едно от най-любимите ми изживявания с велосипед във високата планина, а и посещението на х.Грънчар се превърна в своеобразен ритуал за нас. Дано Ангел и Марето продължат да я стопанисват и тази година, че и занапред.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот veskoz » Вто Юни 02, 2009 12:02 pm

:rofl: Бая се бех сдухАл. :xx(: То родопските алигатори и в Рила плуват като в собствени води братче... :rofl:
Аватар
veskoz

Мнениеот did » Вто Юни 02, 2009 6:46 pm

Ей, тоя грънчар... припомня ми един туристически излет с малката ми дъщеря преди почти 2 години:

http://bikedir.com/usr/did/rila-eli/
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот veskoz » Вто Юни 02, 2009 9:59 pm

Райско е ! НЯМА РАВНО и в двата смисъла :D :agree:
Аватар
veskoz

Мнениеот sailman » Чет Юни 04, 2009 7:04 am

:offtopic: Тоя аватар с костенурковата любов ми е силно познат от некъде??? Ристо-Туристо? А?
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот hrissim » Чет Юни 04, 2009 9:13 am

sailman написа::offtopic: Тоя аватар с костенурковата любов ми е силно познат от некъде??? Ристо-Туристо? А?

Че аз не се крия... :D
И снимки поствам.
Разкри ме... а сега? Трябва да не слизам от гората.... :D
Де тоз късмет.
По темата - Карането ще е тоз уикенд. С влакчето от Велинград се качваме до Аврамова седловина. Спане на палатка наоколо. Неделя слизане до Велинград по маршрут по велокартата на Велинградско. Заобикаляме Велинград от ЗАПАД и слизаме в котловината от Север.
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот hrissim » Вто Юни 09, 2009 9:01 am

Малко снимки от расодката Велинград-Аврамово-Юндола-Локвата-Конярника-Драгиново-Велинград:

В теснолинейката:
Изображение

На гара Аврамово:
Изображение

Събуждане в Родопско:
Изображение

Предстои спускане към Драгиново:
Изображение

село Драгиново:
Изображение

отново то:
Изображение

неизбежната смяна на спукана гума малко преди Драгиново - добре, че беше долу в равното след бруталния офроуд даунхил:
Изображение
Copyright 2009 - Цветелина Николаева

Един съвет - не ходете с висока раница по горите, че на даунхил бута каската на моменти и е доста изненадващо... :evil: :combust: :hbang:
Статии за:
Аватар
hrissim

Назад към Мероприятия - архив