Спускане Белмекен?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Спускане Белмекен?

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Юли 14, 2009 12:33 pm

Белмекен - любимото трасе на всички ХС/АМ колоездачи. Сега искам да предложа на колегите с малко по-агресивна насоченост трасе, в дисциплина "спускане".
Програмата не е уточнена, просто искам да проверя за желаещи и да поискам малко помощ...

Към момента плана е:
1. Тръгване от гр. Костенец, обл. София с осигурен транспорт/камион, УАЗ/, пътят е асфалт, около 35-40км, изминава се с транспорт за около час.
2. Спира се за закуска/обяд на яз. Белмекен
3. Изкачване до вр. Белмекен с цел достигане до пътеката обозначена с цикламено на картата. Възможна е нощувка в хижа Белмекен или палатков лагер в близост.
4. Спускане по пътеката, следваща течението на р. Чавча, като се преминава през парк Рила. В края на пътеката достигаме до Костенски водопад, възможна е почивка/бира в комплекс Езерото.
5. Достигане до изходната точка - гр. Костенец, преминавайки около 9км асфалт.

Разходи:
-транспорт до гр. Костенец /от Сф с влак:5лв, от Плд с влак:5лв/
-транспорт до Белмекен: 5лв
-храна:10-20лв/строго индивидуално/
Транспорт до гр. Костенец:
~влак/линия София-Пловдив/
~автомобил/на около 10км от магистрала Тракия, детелина Мирово/
~автобуси/София, Пловдив, Дупница/

Карта:

Маршрут

Дати на провеждане:
1-30 Август 2009г
Искам да помоля и за помощ
1. Интересуват ме отзиви моментно състояние на пътеката/по последни данни от преди около седмица след пороите има наноси от камъни и натрошени скали.
2. Интересува ме нощувка в х. Белмекен/цена, качество, свободни места, капацитет/// изчерпан благодарение на @NovemberCharlie :bowdown:
3. Коментари от подобно спускане - изискана екипировка, натоварване на машината, изисквания към велосипеда?
4. Интересуват ме GPS координати на начална точка, вр. Белмекен...кой каквито е свалил...

Изисквания към проявилите интерес за включване в проехода:

1. Да могат да вземат самостоятелно решение или то да бъде съгласувано с родителско тяло.
2. Необходима подготовка/подходящ велосипед, задължителна екипировка!!!!/
3. Поведение при движение в група/взаймопомощ, изслушване на водача на групата, толеранс/
Последна промяна EccentricMOTION на Вто Юли 14, 2009 1:01 pm, променена общо 5 пъти
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Спускане Белмекен?

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 14, 2009 12:42 pm

Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот hrissim » Вто Юли 14, 2009 1:42 pm

Само да предупредя прекалено самонадеяните.
Мършрутът в частта му от х. Белмекен по долината до горната граница на гората е по пътека през клек и Е САМО ЗА НАПРЕДНАЛИ даунхилъри!!!
Останалата част от трасето е перфектна.
Ама къто съдя по себе си - бих дошъл, ако не ме зовеше Мальовишкото било без колело :D
Така, че - пълно рицарско оборудване си трябва за там :D
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Юли 14, 2009 2:33 pm

....за да няма после трупове по шосето ....
Изображение
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Stuny » Вто Юли 14, 2009 7:59 pm

Оставам с чувството, че си нямаш никаква идея къде отиваш. Мислиш ли , че в такъв случай е разумно да събираш подобни хора , които обаче ще разчитат на теб?
Stuny

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Юли 14, 2009 9:17 pm

Живял съм около 15-6години на около 10км от началото на пътеката, визирам гр. Костенец. Не бих се ангажирал с подобно нещо, ако не бях запознат къде отивам.
Изображение
това е от последното изкачване по гореспоменатия маршрут...
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот did » Вто Юли 14, 2009 9:32 pm

@EccentricMOTION:

Мен ме подведе преди време, а и сега го правиш пак. Пишеш разни неща, организираш група, но не казваш нищо за себе си, все едно си говориш с познати или приятели. Явно си навътре с матриала, ама не ти личи по това, което пишеш. Погледни се отстрени, прочети какво си писал и ще разбереш, защо хората ти реагират така. Много келеши пишат за разни "идеи", от които идея си нямат и имунната система на форума реагира спонтанно.

Като ще правиш официален анонс, анонсирай и себе си. Може да знаеш и можеш много, но тук трябва да пишеш като за пред хора, които срещаш за първи път и всеки път да показваш ясно идеите и познанията си, понеже за повечето съфорумци си непознат.

Подходи така: Аз не ви познавам, аз съм такъв-и-такъв, предлагам ви това-и-това, условията за участие са такива-и-такива, познавам маршрута, минавал съм го толкова-си пъти ...

Убеден съм, че ако си по-ясен в офертата си, ще имаш и повече фенове и последователи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stuny » Сря Юли 15, 2009 6:14 am

Не знам колко и в кой материал е навътре EccentricMOTION. Това което е отбелязал на картата определено не ми изглежда като трасе за спускане. Аз поне не бих се лашкал в УАЗка , после да нося към върха пълна дх екипировка плюс бивачни принадлежности , за да спусна после до долу основно по черен път.
Stuny

Мнениеот hrissim » Сря Юли 15, 2009 6:52 am

Поназнайвам малко Рила-та, та мога да споделя впечатления от маршрута.
Не съм го минавал с колело, а пешак - и лете и зиме - по зимната маркировка.
Много е разнообразен.
Значи най-неприятната част от него е първата - от яз. Белмекен до едноименният връх. Само изкачване по треволяк с туфи. МАЛКА, до НИКАКВА възможност за каране. Денивелация ~ 600 м.
От вр. Белмекен обаче до крайната точка е само спускане.
Участъкът от вр. Белмекен до Премката е същото като изкачването до върха - треволяк с тревни туфи по пътеката.
От Премката до х. Белмекен трасето е разнообразно - трева, камъни и над хижата до нея технична пътека през клек, широчка.
Както споменах по-горе следващият участък е мнооооого техничен и труден - лъкатушеща тясна пътека през клек с камъни и стъпаловидни падове. И това до горната граница на гората.
Като влезете в гората вече идва големия кеф - типична рилска горска пътека с камъни, корени на дървета иглички и др. заигравки...
Това е най-приятната част от трасето.
След това слизате на един черен път, който си е пак само полегато спускане. И това до ок. Костенския водопад.
Излизате на асфалта на широкото над комплекс Езерото /поздрави на г-н Желязков там! :beer: /
Следва трасе само по асфалтов път до гр. Костенец, спускане, освен ако местния юнак не ви преведе по черни пътища в полето, което е за предпочитане.
Та така :wavey:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Юли 15, 2009 8:30 am

Благодаря на @hrissim за отговора по темата. За изкачване до вр. Белмекен - абсолютно адмирирам. При височина над 2000м, в комплект с 5кг екипировка, 15кг велосипед и 5кг личен багаж изкачването/спускането по подобно трасе би било не само трудно, но и опасно. Има възможност за преход през пътеката над Спортното градче, при което избягваме прякото атакуване на върха. Ще се коментира допълнително. Аз лично ще премина тестово по маршрута пеш с цел опознаване, записване и заснемане на особеностите. Прав си за пътека през полето между гр. Костенец и с. Костенец. Педалирането по асфалт с велосипед предназначен за спускане не е удобно и практично. Днес в следобедните часове ще избера пътека, подходяща за придвижване на група по черен път.
По темата на @did:/разбрах тънкия намек - в затвореното общество не се приемат новаци.. сега се зачетох, нищо.. аз ще продължа, също както гласи и името на любимата ми песен: "I'll Go Until My Heart Stops!!!"/
Зад EccentricMOTION стой 21-годишния Николай или по-известен като "Никсата". Родом от гр. Костенец, живял 15г в града, след което, учил и живял самостоятелно 5 години в гр. Пазарджик. След завършването на Математическа Гимназия "Константин Величков" спец. Информатика с Мн. Добър успех, Николай се премества в гр. София с цел работа и образование. Учи в Технически университет - София, специалност "Електротехника". Работи в сферата на комуникациите, в компания партнираща си с лидери на пазара като Глобул, Евроком, Нестле.
Николай е личност с разновидни интереси - занимавал се е с всичко, което е предлагала обкръжаващата го културната и спортна база - футбол, баскетбол, кик-бокс, уроци по пиано, танци. Хоби му е графичния дизайн, персонализация на софтуер, алтернативни приложения на КС, структури на BCode, ефектно осветление. С колоездене, конкретно в насока АМ/спускане се занимава активно от около 3г, от около месец - ежедневно с цел подготовка за подобен тип спускания. Велосипеда с който практикува спорта е Drag Behemoth '08 (Epicon-140mm, Alivio, Kenda, Shimano BR-415/160mm), използва екипировка Драг/Драгомир/661. Последна активност по дейности свързани с колоездене - водач на група от 60 члена, координатор на събитие Велопоход по случай Денят на Европа

Както споменах плана и маршрута на действие НЕ Е фиксиран. Основната идея на темата е разискването, коригирането и набирането на специфична информация с цел постигане на краен резултат, а именно установяването на фиксиран план на действие, установен маршрут с фиксирана група.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот БайКария » Чет Юли 16, 2009 4:34 pm

...само да не тръгнете към "Крайна".... :bigeyes:
Аватар
БайКария

Рейтинг: 1955

Назад към Мероприятия - архив