Програмата не е уточнена, просто искам да проверя за желаещи и да поискам малко помощ...
Към момента плана е:
1. Тръгване от гр. Костенец, обл. София с осигурен транспорт/камион, УАЗ/, пътят е асфалт, около 35-40км, изминава се с транспорт за около час.
2. Спира се за закуска/обяд на яз. Белмекен
3. Изкачване до вр. Белмекен с цел достигане до пътеката обозначена с цикламено на картата. Възможна е нощувка в хижа Белмекен или палатков лагер в близост.
4. Спускане по пътеката, следваща течението на р. Чавча, като се преминава през парк Рила. В края на пътеката достигаме до Костенски водопад, възможна е почивка/бира в комплекс Езерото.
5. Достигане до изходната точка - гр. Костенец, преминавайки около 9км асфалт.
Разходи:
-транспорт до гр. Костенец /от Сф с влак:5лв, от Плд с влак:5лв/
-транспорт до Белмекен: 5лв
-храна:10-20лв/строго индивидуално/
Транспорт до гр. Костенец:
~влак/линия София-Пловдив/
~автомобил/на около 10км от магистрала Тракия, детелина Мирово/
~автобуси/София, Пловдив, Дупница/
Карта:
Маршрут
Дати на провеждане:
1-30 Август 2009г
Искам да помоля и за помощ
1. Интересуват ме отзиви моментно състояние на пътеката/по последни данни от преди около седмица след пороите има наноси от камъни и натрошени скали.
2. Интересува ме нощувка в х. Белмекен/цена, качество, свободни места, капацитет/// изчерпан благодарение на @NovemberCharlie

3. Коментари от подобно спускане - изискана екипировка, натоварване на машината, изисквания към велосипеда?
4. Интересуват ме GPS координати на начална точка, вр. Белмекен...кой каквито е свалил...
Изисквания към проявилите интерес за включване в проехода:
1. Да могат да вземат самостоятелно решение или то да бъде съгласувано с родителско тяло.
2. Необходима подготовка/подходящ велосипед, задължителна екипировка!!!!/
3. Поведение при движение в група/взаймопомощ, изслушване на водача на групата, толеранс/