"ПЪТ за НИКЪДЕ" - Банско MTB 24 - 26 юли 2009

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: "ПЪТ за НИКЪДЕ" - Банско MTB 24 - 26 юли 2009

Мнениеот jd » Сря Юни 03, 2009 8:04 am

@C_Mo: 1 въпрос - понеже май се очертава да не мога и трите дни, възможно ли е участие само за 1 ден? Или за 2?
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот biketron » Сря Юни 03, 2009 1:16 pm

Ако може да се участва само 1 ден и да се спи на палатки идвам :beer:
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот tanec » Пет Юни 05, 2009 10:45 pm

Искам да попитам за спането. Хотела който видях в сайта на организаторите не мисля че може да събере повече от 50 човека, а предполагам желащите за състезнанието ще са доста повече. Другото което искам да попитам е дали може хора които няма да се състезават да се възползват от офертата за спането ?
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот gengaro » Нед Юни 07, 2009 1:37 pm

Аз съм със кола и ми трябва един човек да делкаме бензина ако някой неси е намерил превоз да пише на skype:mglata4

________________________-
0885159865-Боби :agree:
Дайте ми лост опорна точка и ме гледайте как ще си счупя главата ;)
Не е важно да си силен, важно е да си луд ;)
Никога не спори с глупак - ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит!
Аватар
gengaro

Рейтинг: 1020

Мнениеот fall_out » Нед Юни 07, 2009 4:34 pm

Няма проблеми да се спи на палатки както и да се участва само в един от дните. Таксата за участие без спане в хотел ще е 20лв. За капацитета на хотела не се притеснявайте има достатъчно други. Утре предстой да се изяснят много неща по организацията,както и да има повече информация на сайт-а. Евентуално събитието може и да се съчетае със сцена и малко музика,но засега абсолютно нищо не е сигурно. :beer:

edit:
@tanec: Не, 50лв.=участие в състезанието+нощувки (и закуски) 20лв.=участие,и кой където реши и намери за добре,но да ти кажа,че в хотелите който ще нощуват участниците едва ли,ще намериш цена под 40,а в някоя къща за около 10-20лв.
Последна промяна fall_out на Нед Юни 07, 2009 5:33 pm, променена общо 1 път
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот tanec » Нед Юни 07, 2009 4:57 pm

a това че такасата за участие без спане е 20 лева означава ли че може само да се спи през тези 3 дена за 30 лева ?
Аватар
tanec

Мнениеот rootoffselo » Пон Юни 08, 2009 3:18 pm

Хора ... принципно не бих искал да плюя по никого, ама... когато постоянно се срещам с кретенията ... ми е безкрайно трудно да издържам.
1-во Не съм виждал по-бездарно направен сайт в цялата история на Интернет, най-малко защото този сайт не ми дава никаква информация:
- За какво са тези 50лв ?
- Къде и как ще се спи ?
- Има ли допълнителни такси ?
- Програма на мероприятието в детайли ?
- Къде ще си оставяме вечер колелата ?
- Снимки от пейзажа ?
.....И още много, много елемнтарни въпроси на които няма отговори.
Да не говорим, че и самия слогън "Road to Nowhere" - Път за никаде , е меко казано глупав за такъв род събития !

Така, че когото се опитвате да правите нещо, го правете както трябва, за да не ставате за смях на всички !
В природата нищо не е правилно.Следователно,ако всичко върви добре….значи нещо не е в ред.
Аватар
rootoffselo

Рейтинг: 1213

Мнениеот tanec » Пон Юни 08, 2009 3:53 pm

rootoffselo написа:Хора ... принципно не бих искал да плюя по никого, ама... когато постоянно се срещам с кретенията ... ми е безкрайно трудно да издържам.
1-во Не съм виждал по-бездарно направен сайт в цялата история на Интернет, най-малко защото този сайт не ми дава никаква информация:
- За какво са тези 50лв ?
- Къде и как ще се спи ?
- Снимки от пейзажа ?
.....И още много, много елемнтарни въпроси на които няма отговори.
Да не говорим, че и самия слогън "Road to Nowhere" - Път за никаде , е меко казано глупав за такъв род събития !

Така, че когото се опитвате да правите нещо, го правете както трябва, за да не ставате за смях на всички !

+1.
Аватар
tanec

Мнениеот Сашо » Вто Юни 09, 2009 7:03 pm

Поради постъпилите запитвания за пейзажа на трасето помествам няколко снимки. Надявам се да се зарибите...
Изображение Изображение
1 ден - карате 23 километра и се връщате да си спинкате на топло в хотелчето.
2 ден - цели 30 километра и пак в хотелчето.
Молим да извините организаторите за някои бъдещи организационни неуредици, ама все пак им е за първи път да правят такова нещо... И да не улучите точно тези трасетата и точно това хотелче - няма значение... важното е банскале да вземат по някой лев и да се утвърдят като "Столица на планинското колоездене".

Банско да не се бърка с Разлог :beer:
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот did » Вто Юни 09, 2009 9:34 pm

Вие пък какво искате????

Банскалии искат летен бизнес и сега тепърва ще се учат да го правят. От раз ли искате да стане??? А може би искате и лифт за велосипеди???? хаха

Наивници сте вие!

Хората в Банско са бедни. Те нямат пари да възложат тази организация на опитни хора, нямат пари за PR, затова сами си правят организацията, затова и сами се опитват да си правят нещо като форумен PR. Нормално е да е така, в Банско парите са кът. Доколкото ги има, отиват за бетон.

Преди година се мотах 1 седмица извън сезона в един хотел в Банско и ми направиха впечатление десетте байка пред вратата на хотела, като нито един от тях не ставаше за каране, заради елементарна липса на поддръжка. Тогава си мислех "Кога ли тия ще се сетят за нас и ще започнат да се грижат за велосипедите си под наем поне толкова, колкото и за ските под наем?".

Познавам района над Банско и мисля, че там няма интересни трасета за XC. Трасета за DH също няма, освен ако лифтът не заработи през лятото и не започне да извозва колоездачи.

За всичко друго има МастърКард.
Аватар
did

Мнениеот fall_out » Вто Юни 09, 2009 11:48 pm

Добре,първо искам много дебело да подчертая,че аз не съм от Банско и нямам каквито и да е родственни връзки тук и не желая да имам такива. Второ - не съм аз организатор просто помагам с каквото мога напълно благотворително,един вид от добра воля и за да се развива по някакъв начин колоезденето в милата ни родина.

Не мисля,че човека опитващ да направи нещо тук (англичанин) е построил 500 хотела из половината национален парк "Пирин" И в този ред на мисли колкото има вина той за застрояването толкова имаме и аз,и ти,и вие и всички,всеки тук е най-добър да упреква и да казва кое как трябва да става,а колко от вас направиха нещо за да спре това стройтелство? Ако бъда честен аз също не съм направил нищо. Колко от вас са направили нещо с/у бъдещия супер-Боровец господа природо защитници. Много е лесно да се плюем по форумите. Ами София? Не мисля,че има по-голямо екологично бедствие,обаче явно на никой не му пука,всеки път като ходя там и се отвращавам. Да не се отплесвам много.

@rootoffselo Утре отивам да снимам по така нареченото трасе Perfect Day,по другото незнам дали ще минавам понеже има сваличище - и не,не е от хотел или писта най-добре май ще е да снимам да добиете представа. Ще имам отговори и по другите въпроси.

@did Не се изказвай неподготвен.

Отивам да си лягам,щото не съм на щат,пък не мога да разбера защо когато някой се опитва да свърши нещо бива затрупан от негативни ла*на. Тук вместо да се появи един човек да каже,супер някой се опитва да направи нещо в тая кочина,дай го надъхам - "Браво давайте ще се получи супер" се появяват 100 и почват да носят от девет дерета вода,само да удържите на принципа "...на вуте да му е зле" . Аз не вярвам,че това е начина да живеем. Айде малко по позитивно а? Вижте само във форума какъв език си държите. Явно всеки си мисли,че е по-добър от другия тук и всички сме с много голямо его. Еми ако сте забравили,да ви кажа - всички сме абсолютно равни и би следвало да се държите с другите като такива. Някакви такива елементарни етични принципи от преди няколко века. И ако на нечие его не му харесва и реши,че иска да пише остроумия и да се прави на велик,е свободен да го направи.

Вярно има доста голямо информационно затъмнение,но повярвайте много,ама много е трудно да се направи нещо без никакъв капитал, и с местни хора искащи само пари да правят. М/у другото на сайта има няколко реда. Ей тук има няколко снимки,сега просто не ми се занимава с други. Лека нощ.
Аватар
fall_out

Мнениеот PtD » Сря Юни 10, 2009 1:22 am

Предлагам по-нататък обсъжданията да са по същество, а не по принцип.

След провеждането на събитието ще може да изкажете и принципни становища ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот jd » Сря Юни 10, 2009 8:01 am

PtD написа:Предлагам по-нататък обсъжданията да са по същество, а не по принцип.
След провеждането на събитието ще може да изкажете и принципни становища ;)

+
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Вилката » Сря Юни 10, 2009 1:12 pm

did, районът на Разлог и Банско е изключително богат на ХС трасета. Все пак разполагаме с 3 планини в радиус от 15 км. Разгледай картата със всички байк-маршрути и ги умножи по 10 ;)
Посочените трасета са откъм Пирин и са части от мои маршрути, които редовно обикалям. Тази събота карането ми се припокри с някои части на Perfect day, довечера ще добавя снимки. Там има толкова пътища, че без явна маркировка на разклоненията човек ще се изгуби! Дано организаторите да помислят по тоя въпрос. Ето ви и една снимка от околността на другия маршрут
Изображение
Както виждате, на св.Никола много бетон е излят, за да се направят тия вертикални стени зад мен :D
От забележките на Сашо приемам само това, че и 2те карания ще са доста кратки. Но нищо не пречи, който иска да кара и още ;) Мога да бъда гид за следсъстезателна обиколка, защото на самото състезание няма да карам.
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот Вилката » Сря Юни 10, 2009 8:41 pm

Малко снимки от района на "Перфектен ден". Качвам ги с уговорката, че вероятно няма 100% припокриване на трасето със замисъла на организаторите, но със сигурност е от района, в който ще се кара.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Вилката

Мнениеот PiPo » Чет Юни 11, 2009 12:42 am

Преди седмица бях в споменатото място...от една страна мога да кажа,че наистина има доста хотели и яко строителство.И все пак нагоре и в околноста картината придобива съвсем друг характер.Снимките,които е постнал вилката го показват прекрасно.Има адски много пътеки и местности за спускане. :agree: От страна на природата - си я имаме,другото си е типично по български,но здраве да е.Приятно каране на всички и не забравяйте каските! ( поне ) :beer:
Аватар
PiPo

Рейтинг: 1227

Мнениеот jd » Чет Юни 11, 2009 8:57 am

Я по темата - кой смята да ходи, че да знам как може да се направят партиите с транспорта?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Bolverk » Чет Юни 11, 2009 9:25 am

Ами аз имам добрият шанс да отида. Съвпада с отпуската ми и ако не ме тръшне нещо (я болест я жена) имам 90 % шанс да съм там. Колко съм състезател е отделен въпрос. Ще си карам с кеф и ще се размотавам в Банско правейки и ваканцията междувременно.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Юни 11, 2009 12:16 pm

Аз ще ходя с gengaro и може би евентуално с Night_falcon... :look:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот TheAnimal » Чет Юни 11, 2009 3:30 pm

ЪъЪ? Неразбрах тези 20 лв включват ли и цената на лифта за 3-те дена?
Защото ако не ме лъже памета дневната карта беше 15 лв на Безбог...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот tanec » Пет Юни 12, 2009 12:01 pm

то никой май не е разбрал до момента какво включват в крайна сметка тези пари които ще се заплащат като такса ....
Аватар
tanec

Мнениеот fall_out » Съб Юни 13, 2009 3:13 am

Здравейте първо да се извиня,че не можах да кача снимките навреме,но имах някои премеждия.

Имам една добра и една лоша новина. Добрата - кабинката в Банско ще работи лятото и ще е 5лв. в едната посока. Лошата - Като питах на начална станция дали може да се качват велосипеди почна едно суетене и да се чудят кой трябва да знае,накрая ми казаха,че не можело. Според мен това е въпрос на местна простотия и ще се реши с едно-две обаждания,като стане ще пиша.

Таксата от 20.лв е такса за участие,ако включва такса за лифта на Добринище,то тя ще е само за 3-я ден. Което означава,че няма да може да се ползва лифта 3 дни за тази сума. Същата такса би трябвало да включва и застраховка в състезанието,за съжаление Джеймс го няма тук за няколко дни и незнам дали се е договорил със застрахователите. Включва също така и "съпорт" по време на мероприятията в лицето на ПСС и болницата,което ще рече,че ако някой реши да се потроши ще има такси до съответното лечебно заведение.

Списъка на хотелите в които ще се спи,ще го имам когата се върне Джеймс. За тези които изберат този вариант предполагам,че ще можете да си държите велосипедите заключени в някой ски-руум в хотела или на подобно място под ключ. Точната програма на цялото мероприятие се очаква да е ясна в началото на Юли.

Ето тук има малко снимки от "Perfect Day" при първа възможност ще кача и от пътя за никъде.
Аватар
fall_out

Мнениеот vlassadar » Пет Юни 19, 2009 4:49 pm

Планината е прекрасна сама по себе си, надявам се да се получи нещо хубаво. Цялото негативно отношение идва от общото негативно отношение към Банско и към всичко, което се случи там, но планината си е планина.Който не иска хотел, както сме с коли, нищо не пречи да ни изберат организаторите някоя полянка извън Банско, на която да заформим голям купон, нищо няма да ни липсва ако има и вода наблизо. В района това не е голям проблем, предполагам.
И накрая - не става въпрос за състезанието, а за това да се съберем за пореден път и да си прекараме чудесно сред придодата. С едно затворено око към Банско.
Аватар
vlassadar

Мнениеот hrissim » Съб Юни 27, 2009 9:33 pm

Пу - д**ба - на 25-ти съм дежурен. Но 14.30 същия ден паля гумите и съм в Банско. Освен на 26 ше карам и на 27 там - така и така ще се разходя - мераклии? Палатка, естествено :D
Живи и здрави само. :beer:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Trip-tfk » Пон Юни 29, 2009 6:55 pm

Искам да задам един въпрос-трасетата за първите два дни имат ли някаква маркировка в момента?
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот jd » Пон Юни 29, 2009 9:58 pm

И аз имам 1 въпрос - до кога е срока за записване?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Trip-tfk » Съб Юли 04, 2009 9:32 pm

Днес с fall_out покарахме по маршрута "Dead dog".Мога да кажа, че е типичното ХС трасе.Кара се само по черни пътища,като в началото се катери малко по асфалт,докато се набере височина.Кой знае какви качвания няма,има много яко спускане за Добринище,след което се върти през полето обратно към Банско.Общо взето останах много доволен от карането.
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот norman4o » Съб Юли 11, 2009 5:27 pm

искам да питам имаме ли право отборно да се очаства?или само индивидуално?
norman4o

Рейтинг: 1200

Мнениеот storm » Чет Юли 16, 2009 2:13 am

Изгледите не ми харесват :crap:
Не за друго, а защото последният пост е от 11-ти, днес е 16-ти. Остава около седмица, а не са дадени отговори на много въпроси, най-големият от които лифта и таксите. Вярно организаторите са начинаещи, но темата за Сопот се разисква надълго и на широко- можеха поне малко да попрочетат оттам и нямаше да има толкова недоволни и повтарящи се въпроси :smash:
Нека който знае или може да разбере и публикува, както бе синтезирано за Сопот, как ще са възрастовите групи, класовете (меки, твърди), търсят ли се маршали-на Сопот имаше нужда, някой попита и за маркировки да обобщи
Пимер с възрастовите групи от темата за Сопот 2009:
by walkman » Thu Mar 05, 2009 11:46 pm

bbike wrote:Какви ще са възрастовите групи ? :)

-DH:
Juniors– 15 – 18
Men – 19 +
Women – 17+
HardTail(HT) – 15+

-XC:
Juniors – 15 – 18
Men – 19+
Women – 17+

-4X
Men - 17+

-Trial
Men - 17+
SYNDICATE BOURGAS

Да се синтезира информциата и БЕЗ :offtopic: по възаможност, за да може адекватните да разберат което ви интересува и да го обобщят, пък после ще се търсят косурите за недизяснените въпроси :beer:
by kikon » Fri May 29, 2009 4:40 pm
Това ще рече, че вече на лифтовете в Банско ще пускат с колела ли?

Schizophrenia написа:"Race 3 / Ден 3: Free4All, Fun the downhill"
Това "free4all" какво означава?Че е свободно карането за всички по трасетата или... :dontknow:
А на палатки дали ще може?

jd написа:@C_Mo: 1 въпрос - понеже май се очертава да не мога и трите дни, възможно ли е участие само за 1 ден? Или за 2?

- Снимки от пейзажа ?[/quote]

TheAnimal написа:ЪъЪ? Неразбрах тези 20 лв включват ли и цената на лифта за 3-те дена?
Защото ако не ме лъже памета дневната карта беше 15 лв на Безбог...

И много други, предварително се извинявам за изпуснати въпроси- НЕ е умишлено :bowdown:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот fall_out » Чет Юли 16, 2009 11:56 am

В момента съм на работа и не мога да отделя време,довечера ще ви напиша един дълъг пост за да се доуточнят неяснотите и програмата на мероприятието. :beer:
Аватар
fall_out

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив