Велорали "Узана" на 20 септември в Габрово

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Велорали "Узана" на 20 септември в Габрово

Мнениеот mirokabak4iev » Чет Сеп 03, 2009 8:32 am

:rofl:
Аватар
mirokabak4iev

Рейтинг: 1185

Мнениеот Admin » Чет Сеп 03, 2009 8:57 pm

Модераторите към всички габровци: спрете да се дърляте в темите, сами си ги разваляте. Какви мерки да вземем, като и двете групи не остават длъжни едни на други. Като не си допадате един на друг, пазете си това отношение за извън форума. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот botroid » Пет Сеп 04, 2009 7:17 pm

Naria написа:...ако събера стотинки за каска. :D Тези дни упорито тренирам падането без удряне на глава, не може ли?

Хич не си помисляй да караш без каска! Паданията без удряне на главата са по-чести, но пък случи ли се да паднеш на главата си, при странично падане или при човка, удара винаги е силен. Лично мен, досега два пъти каската ме е опазила от счупване на черепа. По нея се получават едни хубави дупки, каквито не би искала да имаш на главата си :)
Ко нямаш стинки, имам една излишна каска, подарявам.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот tanya » Пет Сеп 04, 2009 8:50 pm

Ще има ли възможност двете застраховки: Планинска и Злополука, да се направят на място?
И още нещо. Така като гледам май точно въпросният "Ресторант" ме интересува. Само че аз съм спала там точно през лятото :dontknow:
През август 2007г, когато беше паралелното изкачване на вр. Исполин мисля, че по-голямата част от групата беше настанена точно там.
Имате ли някакви телефони за връзка с него?
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот nicky bike » Съб Сеп 05, 2009 9:39 am

http://www.bgvakancia.com/offer/248/ Ето линк за хотел-ресторанта.На място ще може да се сключва само планинска застраховка.Груповата ще струва 1.50лв. индивидуалната 3лв.Важи за 5 дни.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 05, 2009 1:34 pm

А за детското състезание, трябва ли да се прави застраховка и да се плаща някаква такса?Също ме интересува, дали трябва да подам Заявка за участие, или тя е само за Велорали-то? :dontknow:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот botroid » Съб Сеп 05, 2009 6:28 pm

Надявам се организаторите добре да маркират трасето. То не е някакви си десетина км. а е доста повече и минава през сложен и силно разчленен планински релеф. Същевременно в района е налична гъста мрежа от всякакви пътища и пътеки и според мен, има известен риск, състезанието по колоездене, да се превърне в такова по ориентиране :) Дори и аз не съм съм сигурен, на места дали ще се оправя. Не че мен ме бърка, но за състезателите за които всяка секунда е ценна, ще е доста неприятно на всеки от многобройните разклони, да се чудят кой от тях да фанат.
Аватар
botroid

Мнениеот ko3er » Нед Сеп 06, 2009 8:57 am

botroid написа:Надявам се организаторите добре да маркират трасето. То не е някакви си десетина км. а е доста повече и минава през сложен и силно разчленен планински релеф. Същевременно в района е налична гъста мрежа от всякакви пътища и пътеки и според мен, има известен риск, състезанието по колоездене, да се превърне в такова по ориентиране :) Дори и аз не съм съм сигурен, на места дали ще се оправя. Не че мен ме бърка, но за състезателите за които всяка секунда е ценна, ще е доста неприятно на всеки от многобройните разклони, да се чудят кой от тях да фанат.

И аз съм на това мнение и като препоръка мога да кажа,че е много по-добре,когато разклоните са обозначени с продължителни ленти,които "заграждат" грешния път,а не с висящи лентички по клоните,които,особено на спусканията,нямаш много време да следиш,а и се случва да има недобронамерени колеги,които си подръпват някоя друга лентичка за спомен.А именно на спусканията продължителните ленти са много полезни,защото от далеч можеш да си прецениш треакторията,а не в последния момент.Понеже възнамерявам да участвам в състезанието силно се надявам да го маркирате като хората.Благодаря :wavey: :peace:
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот nicky bike » Пон Сеп 07, 2009 10:34 am

psixopat написа:А за детското състезание, трябва ли да се прави застраховка и да се плаща някаква такса?Също ме интересува, дали трябва да подам Заявка за участие, или тя е само за Велорали-то? :dontknow:

Застраховката е злополука и е задължителна за всяко едно състезание,планинска застраховка за детското състезание няма да изискваме.Заявката за участие ще се подава на място заедно с родител или упълномощен от него пълнолетен.Такса за участие няма.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот psixopat » Пон Сеп 07, 2009 10:47 am

Благодаря за отговора. :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот nicky bike » Пон Сеп 07, 2009 5:28 pm

Времето за записване накъсява, да не забравите да изпуснете крайния срок. :nuts:
Аватар
nicky bike

Мнениеот Admin » Вто Сеп 08, 2009 8:49 am

Аз пак ще си търся другарчета за пътуването дотам. :D
Тъй като в събота през деня имам един важен ангажимент, ще мога да тръгна от София чак след 18 ч, което значи пристигане в Узана към 9-10 вечерта. Знам, че за участниците в състезанието подобен вариант не е подходящ, защото пропускат техническата конференция, затова ако има някой друг, който няма да се състезава, но ще се мотае из района като пешеходец или колоездач до 22 септември и го устройва пътуване в събота вечерта, да ми драсне едно ЛС. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mrPesh » Вто Сеп 08, 2009 4:17 pm

Извинявам се ако е било написано и не съм видял, но каква е дължината на първия и втория етап?
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот nicky bike » Вто Сеп 08, 2009 5:30 pm

mrPesh написа:Извинявам се ако е било написано и не съм видял, но каква е дължината на първия и втория етап?

Първия ден дължината е 52км, а втория 48км.
http://www.velouzana.com/programa/trase.html
Аватар
nicky bike

Мнениеот Brat4eda » Вто Сеп 08, 2009 6:13 pm

Малко не по темата..
Ама някой от Варна има ли, дето ще ходи с влак?
2006 Drag Ontario TE
Hussar Amoeba
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот ko3er » Пет Сеп 11, 2009 12:32 pm

И сега какво?Като не съм платил такасата няма да мога да участвам ли?

п.п. предполагам не съм единствен
Аватар
ko3er

Мнениеот nicky bike » Пет Сеп 11, 2009 12:56 pm

ko3er написа:И сега какво?Като не съм платил такасата няма да мога да участвам ли?

:bigeyes: И кой ти каза ,че не можеш да участваш.
Записвай се и не умувай много. :beer:
:D ...и да си носиш повече резервни гуми :D :agree:
Аватар
nicky bike

Мнениеот ko3er » Пет Сеп 11, 2009 7:06 pm

Нали има някъв срок до 10-ти,дето в крайна сметка и аз не разбрах за какво е.Както и да е,утре ще гледам да мина през банката да платя и да се запиша.Нали 10лв трябва да пратя?

Тазгодишният тасос ми беше за урок..велинград също :D

Дано се видим другата седмица.. :agree:
Аватар
ko3er

Мнениеот nicky bike » Пет Сеп 11, 2009 8:07 pm

ko3er написа:Нали има някъв срок до 10-ти,дето в крайна сметка и аз не разбрах за какво е....

Срокът е за да си направим и ние сметките за организацията. :peace:
Аватар
nicky bike

Мнениеот cholla » Пет Сеп 11, 2009 8:32 pm

Едно малко доуточнение Към Всички Участници -
1. Шнорхела и неопреновият костюм се добавят към задължителната екипировка, предвид метереологичната прогноза за дните около състезанието.
2. Колела с карбонови компоненти няма да бъдат допускани за участие поради горе споменатата причина.
cholla

Мнениеот nicky bike » Пет Сеп 11, 2009 11:03 pm

cholla написа:Едно малко доуточнение Към Всички Участници -
1. Шнорхела и неопреновият костюм се добавят към задължителната екипировка, предвид метереологичната прогноза за дните около състезанието.
2. Колела с карбонови компоненти няма да бъдат допускани за участие поради горе споменатата причина.

Забелязвам елементи на подривна дейност от страна на "Cholla"... :rofl:
Прогнозата за времето не е чак толкова лоша.

Не плаши хората бе да не желаш само ти да участваш. Ще не ти спра полета от USA :evil: ... май. :evil:
Аватар
nicky bike

Мнениеот nicky bike » Пон Сеп 14, 2009 10:38 am

Срока за записване се удължава до сряда (16.09.2009г.)

За феновете на палатковия туризъм собствениците на х.Партизанска песен, подсигуряват срещу предварителна заявка закуска и вечеря плюс ползване на санитарен възел, на съвсем приемлива цена - 10лв. на човек.
Аватар
nicky bike

Мнениеот tanya » Чет Сеп 17, 2009 12:32 pm

Къде точно ще се проведе техническата конференция в събота?
Изображение
Аватар
tanya

Мнениеот mrPesh » Чет Сеп 17, 2009 1:46 pm

Ще помоля организаторите за корекция в списъка с участниците. В списъка срещу нашите имена пише град Севлиево , а ние сме от Велико Търново.

" 25 Петър Николов Севлиево 11.05.1979
26 Пламен Петков Севлиево 26.12.1968
"
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот nicky bike » Чет Сеп 17, 2009 3:14 pm

Техническата конференция ще бъде в посетителски информационен център Узана.
Ще бъде поправена грешката.Моля да ни извините. ;)
Аватар
nicky bike

Мнениеот Popa » Чет Сеп 17, 2009 6:25 pm

Малиииии :bigeyes: , като гледам кои са се записали за участие- доста интересно ще бъде ;) .Пожелавам успех на всички участници :peace: Най важното е да си изкараме добре. :beer: :beer:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот botroid » Чет Сеп 17, 2009 6:57 pm

Айде на състезанието вееееееее! Да се окаляме като биволи! :nuts: За целта няма да ви са нужни никакви конференции, само желание да сте като малаче у дълбока кална локва :D
Аватар
botroid

Мнениеот tanya » Чет Сеп 17, 2009 9:01 pm

botroid написа:Айде на състезанието вееееееее! Да се окаляме като биволи! :nuts: За целта няма да ви са нужни никакви конференции, само желание да сте като малаче у дълбока кална локва :D

Че какаво лошо има да се окаляш като малаче? Пък техническата конференция си е необходима. Все пак трябва да знаеш къде са най-дълбоките локви, които трябва да целиш.
Изображение
Аватар
tanya

Мнениеот did » Чет Сеп 17, 2009 10:09 pm

Таня, спори само с хора, спорът с които води до нещо позитивно.
Аватар
did

Мнениеот nicky bike » Пет Сеп 18, 2009 1:41 pm

Състезанието се превръща в международно.Имаме записан белгийски състезател.Стягайте се, времето е подходящо за планинско колоездене... няма мухи :D И се нагласете за много бира. :beer:
Аватар
nicky bike

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив