Обиколката на Витоша 2009

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Обиколката на Витоша 2009

Мнениеот stan4o » Пон Юли 06, 2009 9:19 pm

Здравейте,на всички които са "претърпели" обиколката на Витоша :D Ако има някой мераклия за тази неделя (12.07.09) нека пише , за да се уговорим нещо , бих се радвал ако има желаещи , след карането ще има малко :beer: за разпускане
DJ Stan4o
Аватар
stan4o

Рейтинг: 1205

Мнениеот sten4o » Сря Юли 08, 2009 11:12 pm

Ами мераклии ще се намерят-аз например стига да не е проблем, че не се познаваме :D . Обаче,ако трябва да се вслушам в съветите на azsa-bachinito, някои са ми трудни за изпълнение- например за ранното ставане и JPS-а. Иначе другите условия горе-доло ги покривам. Абе ако трябва и рано ще се става и бих се радвал ако се съберем повече хора,хем да е по-весело,хем да има 1-2-ма дето са минавали маршрута. А за разпускането накрая....то се знае :beer:...а може и по средата :beer:
Аватар
sten4o

Мнениеот nyky » Чет Юли 09, 2009 1:06 pm

На мен отдавна ми се иска да мина този маршрут. Досега обаче не съм намерил човек, който да познава пътя и в същото време да поддържа по-умерено темпо. :banghead:
Станчо, бих се присъединил с удоволствие в неделя, стига да кажеш, че знаеш пътя и няма да ти е проблем ако карането се проточи примерно 12 часа. :D
Иначе прогнозата за почивните дни е твърдо дъжд, особено в неделя. Другата седмица (от вторник нататък) времето ще бъде хубаво. На мен не ми е проблем да карам през работните дни.
Аватар
nyky

Мнениеот stan4o » Пет Юли 10, 2009 12:23 am

хубаво е ,че има желаещи и... до последно си държа на "обиколката..." , но ако има промяна във времето :dontknow: .... ще му мислим тогава , а за 12 часовия момент ..... няма перфектни хора ;)
по принцип имам и друг вариант,който е под въпрос , но както казах ... до последно съм за "обиколката..." :beer:
DJ Stan4o
Аватар
stan4o

Мнениеот sten4o » Пет Юли 10, 2009 11:24 pm

Както изглежда се заформя каране в неделя, но за мое съжаление няма да присъствам, тъй като имам ангажимент :bawling: . Да кажа за всеки случай, след като се намесих в разговора. От понеделник нататък обаче мога всека ден.
Станчо, хубаво е че държиш на "обиколката" и ти пожелавам хубаво време и приятна компания.
Ако все пак има желаещи да отвържем кучетата някой ден през идната седмицата, моля свиркайте :beer:
Аватар
sten4o

Мнениеот silvertm » Сря Юли 15, 2009 11:02 pm

Някой има ли информация в какво състояние е мостът преди Железница?
И въобще някой минавал ли е трасето след съботно-неделния потоп, за да разкаже?
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот nyky » Пет Юли 17, 2009 9:51 am

Някой иска ли да врътнем обиколката с лежерно темпо през почивните дни ??? :bouncy:
Аватар
nyky

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Юли 17, 2009 10:39 pm

До Ники.
Да, хайде да я врътнем в неделя, 19.07.
Очакваме и други желаещи, разбира се.
телефонът ми е: 0889 38 86 19
email: iradev [at] gmail.com
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Мнениеот nyky » Съб Юли 18, 2009 9:06 am

Супер! Времето се очертава подходящо, с ветрец и облачета. Ако всичко се развива по план, ще ти се обадя следобед.
Аватар
nyky

Мнениеот deather » Съб Юли 18, 2009 9:41 am

И аз бих дошъл, но досега не съм я карал обиколкота.Ако е лежерно темпото бих дошъл :beer:
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот nyky » Съб Юли 18, 2009 9:55 am

И аз не съм я карал, ЛЕЖЕРНОТО темпо е задължително условие!
Ориентировъчен план: тръгване в 07:00 от бул. България, в 19:00 финал. Естествено, ще опитаме да "свалим" времето под 12 часа! :D
Аватар
nyky

Мнениеот marsa » Съб Юли 18, 2009 10:31 am

Аз се колебая дали да не се присъединя утре. Единствения проблем е, че съм на работа вечерта от 8, и ако се забавим ще закъснея.

За времето искам да кажа - не си мислете, че ще ви е съществен проблем темпото на каране, за 12 часа това би била 8км/ч средна скорост, по- съществения проблем е умората и колко време ще отиде в почивки. Ако успеем да поддържаме умерено темпо - да не прекаляваме и да не се преуморяваме, то ще можем и да почиваме по- рядко, като да се спре 1-2 пъти за по- дълго, за хапване. В крайна сметка се съмнявам 8-9 часа да се окажат проблем ;)

Я си дайте скайпове и телефони на ЛС ако искате, ако се съберем едновременно в скайп ще е най- добре (моят е c459005328 ).

П-с: И аз не съм я карал, не знам маршрута, нямам GPS, мога да разчитам единствено на отпечатана картата от сайта на обиколката.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот vpravov » Съб Юли 18, 2009 10:44 am

Като се разберете, напишете часа и точното мястото на срещата. Ако не ми "мине котка път", ще гледам и аз да се присъединя. :agree:

@deather Аз съм в Изток. Ако искаш прати тел. на ЛС и ако идвам ще ти звънна да се разберем да се видим на Плиска. :agree:
Последна промяна vpravov на Съб Юли 18, 2009 11:04 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот deather » Съб Юли 18, 2009 10:56 am

Предлагам да се чакаме пред Billa на бул.България, а за час 7:00 мисля, че е добре.Аз ще идвам от Дружба, така че ако има някой от тази посока може да се срещнеме и заедно да отидем :agree:
Аватар
deather

Мнениеот nyky » Съб Юли 18, 2009 11:34 am

deather, аз тръгвам от Младост 1, по маршрут Андрей Ляпчев - Климент Охридски - Околовръстен път. В неделя по това време няма голямо движение и не е неприятно да се кара. Ако не държиш да минеш през центъра, може да караме заедно.
Тъй като ще дойда по околовръстното, за мен по-удобен сборен пункт е детелината на Бояна.

за да не пълним темата с чат, ето моя скайп: nynyky
Аватар
nyky

Мнениеот deather » Съб Юли 18, 2009 8:39 pm

За утре уговорката е 6:50 чакаме до 7:00 на детелината на Околовръстното и бул.България.Засега се очертава да сме 4-5 човека.За всеки случай си вземете дъждобран и някакви дрехи, че може да превали.Каските и ръкавиците са задължителни!!!
Аватар
deather

Мнениеот Asen6o » Съб Юли 18, 2009 9:21 pm

Планирам и аз да дойда.
Моят тел.- 0883 307 301
Аз си записвам телефона на г-н Радев. :)
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот silvertm » Нед Юли 19, 2009 5:19 pm

Да кажа нещо за маршрута, но със забележката, че аз ходих вчера, събота, т.е. преди днешния лек дъждец.
През по-голямата част маршрутът е нормално караем и до Чуйпетлово няма кой знае какви локви, дори лигите над "Студена" са позасъхнали.
Проблемите, основно с ориентацията, започват при изкачването към "Смильо" след Чуйпетлово - мочурливият разклон е станал почти напълно невидим (отварям скоба за тези, които никога не са минавали маршрута, да обърнат внимание, че точно там, където при изкачването пътят се разклонява привидно в две посоки - направо и остро надясно, - всъщност се разклонява в три посоки. Третата посока е още по-остро надясно през мочура, пътеката почти липсва първите 200 метра, но после се разширява. Но там, където вече е ясно видима пътеката, тя е засипана с изпокършени клони - някой беше чистил преди мен, аз също се забавих тук в чистене около час, но има още доста работа, а не е зле да поиграят и едни градинарски ножици.).
Вторият проблем е след достигане на платото - там, където пътят се разклонява и започва спускането към Ярлово. Точно на разклона маркировка всякаква липсва и объркването е лесно, защото за "несвикналото око" пейзажът изглежда еднакво скучен. А спускането е леко наляво и надолу - към седловината на рекичката. Този път си е обичайно и стабилно заблатен, като на едно място гумата ми затъна в кал (не във вода) на около 15 см от главината, което ме накара да бъда доста по-внимателен и да предпочитам да си пренасям колелото през локвищата.
Изкачването Ярлово-Ярема - непоносима жега, кал, камъни и почти никъде сянка. Убеден съм, че лошите велосипедисти, след като умрат, биват принуждавани да минават по този път отново и отново - около 8 км :D Ако някой се е забавил по пътя и го е хванала жегата, която аз лично много трудно понасям, съветът ми е да спре за половинчасова почивка в Ярлово някъде на сянка и после да продължи. Аз направих грешката да тръгна веднага и на половината път се сдухах от жегата, поради което ми се наложи да слизам тук-там да бутам.
За да избегна моста над Железница, аз се спуснах чак до реката и там се изкачих до пътеката (с бутане) по каменистия път. Към Бояна пътят е лесен и почти изцяло през прохладна гора :) Забележката ми е, че дървените мостчета в участъка Железница-Бистрица на много места ги е хванала липсата. Аз познавам много добре тоя участък, но на ключови за ориентацията места маркировка липсваше.

Предложение за минаващите маршрута несъстезателно - ако при достигане на разклона към Симеоновските езера все още не сте капнали от умора, може да продължите с леко и приятно изкачване към Драгалевския манастир (след спускане на двете серпентини към рекичката, тя се пресича и се продължава направо, а не надясно и надолу). Тази пътека е хубава и приятна, макар че има два каменисти участъка, на които ще трябва да поносите колелото 100-200 метра. В края си пътеката се пресича от пътеката "Бай Кръстьо" и излиза точно над манастира. Спускате се по асфалтовите серпентини през манастира към "Воденицата" (където може да хапнете), излизате на павирания път отдолу, карате нагоре по него до достигане на разклона надясно за Информационен център по околна среда (зависи къде точно сте излезли на паважа, но е на не повече от 300-400м, а може и точно срещу него да излезете, ако сте поели по черния път наляво над "Воденицата") и точно преди паркинга пред него има пътека надолу и надясно. След около 300м пътеката се слива с маршрута на 100-те км в посока към Бояна. Предимството на това отклонение е, че напълно се избягва от циганията над Драгалевци, която става все по-застрашителна.
silvertm

Мнениеот winger » Нед Юли 19, 2009 11:34 pm

По принцип е работа на организаторите да сложат хубава маркировка и предполагам ще го сторят непосредствено преди състезанието. А иначе аз успях от железница до драгалевци да стигна по маркировката, която е "100" със жълта боя написана на дървета, камъни, постройките разни без да объркам пътя нито за миг. Ако и в другите участаци от обиколката най-първата маркировка, тази с жълтата боя и надписа "100" е така, както на железница-драгалевци, то смятам, че всеки с познания за ориентиране и планината ще може да се оправи. А отделно организаторите миналата година бяха сложили на всеки разклон бели вързопчета в посоката, в която трябва да завиеш и тогава въпреки, че минавах за първи път по трасето не съм го сбъркал. Но все пак тряя да знаеш кво правиш в планината и да имаш некви познания ;)
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот deather » Пон Юли 20, 2009 1:04 pm

А като тръгнеме от Кладница към яз.Студена там къде трябва да свиеме за да заобиколиме язовира, защото вчера стигнахме до бариера и пазача не ни пусна да минеме, защото надолу имало резиденция, а сега като гледам описанието на маршрута трябва да се мине точно по този път.Как става номера с преминаването?
Аватар
deather

Мнениеот zikzuk » Пон Юли 20, 2009 1:23 pm

Доколкото знам за самото състезание разрешават да се мине покрай язовира. Така съм чел от постовете тук, не съм участвал. :peace: :dontknow:
Аватар
zikzuk

Мнениеот silvertm » Пон Юли 20, 2009 1:50 pm

deather написа:...стигнахме до бариера и пазача не ни пусна да минеме, защото надолу имало резиденция...

Има дивечовъдна станция.
Бариерата, доколкото знам, е за автомобили, велосипеди и дори мотори не ми е известно да спират, пък и то за самия язовир може да се мине от немалко места, но оттук е най-удобно. Няма логика да ви спират. Поне мен досега нито веднъж не са ме питали къде отивам и какво ще правя. Минавам под бариерата, пазачът ми кима за "добър ден", или пропуска, и толкоз.
silvertm

Мнениеот Asen6o » Пон Юли 20, 2009 6:49 pm

Обиколката вчера беше уникална! :agree:
Поздрави на колегите! :beer: :bowdown:
Искам снимки, моля. (=
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот veskoz » Вто Юли 21, 2009 8:44 am

zikzuk написа:Доколкото знам за самото състезание разрешават да се мине покрай язовира. Така съм чел от постовете тук, не съм участвал. :peace: :dontknow:

С колегата я правихме преди 2-3 седмици. Човека на бариерата даже ни я вдигна и ни пожела приятен преход. Явно си е до чичага. :dontknow: Попаднали сте на кисело сухарче :D
Или иска нещо да глътне. Не виждам причина да не пускат. Отделен е въпроса, че видяхме и коли и умело къширани въдичари :nono: Колеги въдичари там е забранено. И аз искам да меткам, ама правилата са си правила. Нека ги спазваме. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот MartinBG » Вто Юли 21, 2009 8:59 am

deather написа:...стигнахме до бариера и пазача не ни пусна да минеме...

Преди 2-3 месеца имах подобен проблем, но от другата страна на язовир Студена (правех обиколката наобратно). След 10-15 минутна "дискусия" ме пусна да мина, но "за последно".
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот ivan_radev1 » Вто Юли 21, 2009 11:25 am

Да, Asen6o е прав. В неделя обиколката се получи много добре. Наистина имахме проблем с чичака на бариерата, но с малко лутане в гората и носене на колелетата се оправихме. Поздрави на колегите и до нови срещи!
Ето снимки:

http://www.iradev.snimka.bg/album.php?album_id=402280
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот deather » Сря Юли 22, 2009 9:32 pm

Някой иска ли да направим обиколката в Неделя пак с лежерно темпо?
Аватар
deather

Мнениеот тучо чучо » Чет Юли 23, 2009 10:52 am

Има голяма вероятност да завъртим маршрута в неделя, но няма да се мотаем по време на карането. По-скоро ще се мотаем по кръчмите в селата по маршрута. :eyebrow: Тръгваме в 7:30 ч. от автогара Овча купел.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот nikolce » Чет Юли 23, 2009 11:14 am

Да Ви питам, тези които минахте маршрута миналия уикенд, по колко километри карате дневно? Питам, защото аз минавам по 20-22км градско дневно, и в неделя исках да дойда, даже си писахме по скайпа, ама ме хвана шубето че няма да издържа :erm: , и се отказах.

Извинете за офф-а, ама може да има и други хора, които се чудят като мен дали ще им стигнат силите.
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот deather » Чет Юли 23, 2009 2:23 pm

Аз минах маршрута в неделя.Сутринта и мене ме хвана шубето малко ама тръгнах :agree: Аз карам от 3 месеца по-сериозно и с хубаво колело, като досега съм изминал 650 км.Бях изминал 500 км г/д преди обиколката като не карам всеки ден и преди обиколката най-тежкия ми маршрут беше Младост-Герман-Германски манастир-Кокаляне-Редута и връщане в Дружба като това е 65 км по спомен и съм се качвал 3-4 пъти до Златните мостове и я направих обиколката обаче случихме на перфектно време :agree: Ако всеки ден минаваш по 20 км дневно според мен едва ли ще ти е проблем обиколката.Ако искаш в неделя да я врътнеме :beer:
Аватар
deather

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив