XVenture Race - 19.Юли.2007

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

XVenture Race - 19.Юли.2007

Мнениеот ZlatnataChovka » Вто Юли 10, 2007 11:21 pm

Здравей!

http://www.xventurerace.com/index.html

Ясно и точно - тренирам планинско колоездене среден клас XC, имам двигателна култура в отношение катерене спускане плуване, справям се добре с ориентиране, не съм карал курс по първ мед. помощ и знам добре английски, обожавам планината и предизвикателствата, не давам гаранции за определена степен на успех.

Търся луда глава за участие заедно, без значение момиче или момче.

Ако някой съсщо търси, да ми се обажда скоропостижно на 0886 463 143, за да помислим вариант за участие.

Хайде :)
Луд съм! Аз, ако не бях луд, до сега да съм откачил...
Аватар
ZlatnataChovka

Рейтинг: 1306

lele

Мнениеот bi » Пет Юли 13, 2007 6:24 pm

Имай предвид, че познанията по ориентиране трябва да са доста добри.Без никакъв проблем трябва да се справяш с картата, компаса та дори ако се наложи да се ориентираш само по азимут.
Като човек който тренира гребане или каякинг ще ти кажа , че не е шега работа бая ще се помъчиш особено ако и трасето не е късо.
Скално пускане ще опитам чак другия месец, тъй че немога да ти кажа.Но се изисква доста добра подготовка. това са 300 километра.
Имам познат който от нова година се беше заканил !Но добре се справя с повечето дисциплини. Адреналина ще е голям .Дано си изкараш добре!
Успех! ;)
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот Methuselah » Пет Юли 13, 2007 6:31 pm

А дано си намериш някой, но не за това пиша.
Че можеш някои работи - можеш, но какво общо има факта че говориш английски? Доколкото знам състезанието е само в БГ, а пък ако нямаш против съотборника да е чужденец, как очакваш да го прочете?
Не се заяждам, просто не разбирам.
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот caspar » Пет Юли 13, 2007 7:33 pm

Ebin priqtel sa6to si tarsi saobornik. Pi6i na PM da ti dam telefona mu.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Giggles » Пет Юли 13, 2007 10:59 pm

Здрасти :) когато за първи път чух за състезанието, веднага реших да участвам на всяка цена. От 8 години тренирам ориентиране, смея да твърдя, че имам доста медали и международни участия, участвам и на лекоатлетически маратони, обикалям и планините, веднъж се включих в един 24-часов поход в Стара планина и го завърших успешно. Катеря сериозно около 3 години, също и спелеология и карам колело - ХС и DH. За гребането нямам голям опит, само 2 рафтинга :) Разполагам с лична седалка, колело, каска, чувал. И.. момиче съм :) Ще ти пиша ЛС до 1-2 дена ако твърдо реша, защото за сега се колебая. А в сайта на състезанието има форум, защо не поразпиташ и там, може да намериш сродна душа :)
We dream it, we make it, we break it, we fix it, we create. We destroy.
Jake Burton
Аватар
Giggles

Рейтинг: 1257

Мнениеот bi » Съб Юли 14, 2007 3:59 pm

Giggles написа:Здрасти :) когато за първи път чух за състезанието, веднага реших да участвам на всяка цена. От 8 години тренирам ориентиране, смея да твърдя, че имам доста медали и международни участия, участвам и на лекоатлетически маратони, обикалям и планините, веднъж се включих в един 24-часов поход в Стара планина и го завърших успешно. Катеря сериозно около 3 години, също и спелеология и карам колело - ХС и DH. За гребането нямам голям опит, само 2 рафтинга :) Разполагам с лична седалка, колело, каска, чувал. И.. момиче съм :) Ще ти пиша ЛС до 1-2 дена ако твърдо реша, защото за сега се колебая. А в сайта на състезанието има форум, защо не поразпиташ и там, може да намериш сродна душа :)

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ти си моя идол!
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Юли 14, 2007 6:10 pm

Моят приятел Драго от София ми писа за негов познат, който е записан за състезанието, но неговият партньор в последствие отпаднал. Ще ти пиша по-подробно на ЛС.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот kapitango » Съб Юли 14, 2007 8:00 pm

Жалко, че разбрах толкова късно за това състезание. И аз бих се включил.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Рейтинг: 1200

Мнениеот ZlatnataChovka » Нед Юли 15, 2007 11:31 pm

Мерси много за личните съобщения! Ще бъде отговорено на тях ;)

В сайта на самото състезание Съм пуснал тема, но няма резултати ;)

Балгодаря за вниманието и така :bowdown:
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот Alien » Пон Юли 16, 2007 7:23 pm

Giggles написа:Здрасти :) когато за първи път чух за състезанието, веднага реших да участвам на всяка цена. От 8 години тренирам ориентиране, смея да твърдя, че имам доста медали и международни участия, участвам и на лекоатлетически маратони, обикалям и планините, веднъж се включих в един 24-часов поход в Стара планина и го завърших успешно. Катеря сериозно около 3 години, също и спелеология и карам колело - ХС и DH. За гребането нямам голям опит, само 2 рафтинга :) Разполагам с лична седалка, колело, каска, чувал. И.. момиче съм :) Ще ти пиша ЛС до 1-2 дена ако твърдо реша, защото за сега се колебая. А в сайта на състезанието има форум, защо не поразпиташ и там, може да намериш сродна душа :)

omfg.

asl?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот ZlatnataChovka » Пон Юли 16, 2007 9:00 pm

Все по видимо става че няма да си намеря никой.
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот 4getcredo » Пон Юли 16, 2007 11:10 pm

Alien написа:

omfg.

asl?

Обречен си! :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот ZlatnataChovka » Пон Юли 16, 2007 11:12 pm

Това предложение звучеше диво и тандемско, но момичето се извини, че няма да има възможност да се включи в състезанието.
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот bi » Вто Юли 17, 2007 12:17 pm

Може би догодина.Не е края на света я.Тъкмо ще си по подготвен.
Все пак късмет ако стане нещо. Пък догодина може да сме противници. ;)
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 4:17 pm

Накой да знае кво се случва с извънземния?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот naka76 » Пет Юли 20, 2007 6:01 pm

След първия ден беше жив. И се движише с добро темпо.
Аватар
naka76

Мнениеот Alien » Пон Юли 23, 2007 10:52 am

Ма само до тогава. На първия ден беше добре, въпреки че се лигавехме накрая и въпреки това бяхме едва около 2 часа след първите. Поспахаме принудително 6 часа, след което през нощта се запътихме към Чудните. Горе-долу добре до асфалта към Широка лъка, само с 2 часа сън. И там заради тъпата жълта маркировка, която НЕ трябваше да я има на това място, се изпогубихме, защото мислехме, че пътеката на картата, която търсехме, която в последствие се оказа асфалтов път, е доста по-настрани от мястото, на което ние "изцепихме през гората, за да я засечем по някое време". Тъпо, защото изгубихме 5 часа и в последствие се върнахме отново на асфалта... след това започна мизерията. Бяхме чак към 7-8 часа вечерта на Върбово, където се опитахме да поспим, обаче беше такъв кучи студ, че не стана и трябваше да ходим. Бяхме смазани. Ходене по един шибан безкраен път, който няяяяяма край. Поспахме 2-3 часа покрай него, щото вече не се траеше. Сутринта по някое време стигнахме разклона за Чудните, ама ние нали сме хитри решихме да слезем до Забърдо, за да е по-пряко. Тъпи сте, момчета, зееееми това слизане и после качване. Там вече решихме да се отказваме, щото ако бяхме ходили както трябва, щяхме да имаме само 5-6 часа от Чудните до Въча, където беше Дед Лайна, а преходът отнемал 7-8... абе, ако не се бяхме изпогубили и после тая тъпотия със слизането в Забърдо, ако нямахме толкова БЕЗУМНО много храна, която остана 80%, тоест раниците ни бяха с по 3-4 кила по-леки... може би щяхме да стигнем по-далеч. Но не и да завършим. Изключително тежко и брутално състезание. Проблемът най-вече е в болките в ходилата и стъпалата, всичко друго се преживява. Но вече на стотния километър не се трае, братче... какво да кажа друго, освен че това беше едно от най-най-най-великите неща, които съм правил, несравнимо по-яко от кое да е състезание, на което съм бил, беше велико, гениално и т.н., догодина ще ходя пак и т.н. Просто по-доволен не мога да бъда. Благодаря на Екстрийм Венчъринг за организацията, запознах се там с пичовете и си полафихме доста, Андрей е много готин човек, абе, направо съм на върха на щастието след това състезание. Една огрооооомна мечта по-малко.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот agent_Jekov » Пон Юли 23, 2007 2:16 pm

Браво! :beer: Със сигурност е било много тежко.Имаш ли снимки?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Albena » Пон Юли 23, 2007 4:35 pm

Браво, Alian,
Гордеем се с теб! :bowdown: Сега поне имаш по-реалистична представа за нещата. А тръпката наистина трябва да е била страхотна :D
Не може да не може
Аватар
Albena

Рейтинг: 1220

Мнениеот ZlatnataChovka » Пон Юли 23, 2007 10:32 pm

Здавейте, аз сега се връщам от Боровец, добутах до финала, но декласиран и с доста премеждия по пътя ;) Скоро ще пиша и ще разказвам. Наистина беше страхотно приключение и изключително брутално състезание без съмнение! :idea:
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот ZlatnataChovka » Вто Юли 24, 2007 12:16 am

Здравейте!

Ето, че и аз се завърнах жив и като цяло, невредим от XVenture Race 2007! Всичко, което мога да кажа за състезанието, идеята, организацията и реализацията е - БРАВО! Разбирасе, както всеки тръгва да казва, имаше някой неточности, но според мен само смъртта е перфектна. Е, за радост такива случаи няма! Всичко беше изпълнено добре и състезанието протече много качествено.

За броя на записаните отбори аз знаех, че са 47, мисля, че тук някъде видях и други числа. Стартирали от тях са 39, а за броя на завършилите - мисля, че са 6, като шестият е слязъл с лифт. Но за тази информация не гарантирам - последно се чух с Андрей в неделя вечерта, като той ми каза, че първи са Гърците, след тях - Румънците, след това два отбора от Пазарджик ( Пирад и Старите коне ) и на пето място са българи отново - Софианци. Шестият отбор бил легнал на връх Мусала, поради проблеми с краката на единият участник и щял да слезе на другия ден с лифта.

Както си личи от тази информация, състезанието беше брутално, както, в крайна сметка и самите Тони и Андрей казват в предварителното интервю по BTV.

Още с пристигането ми пред хотел Финландия в Пампорово, там ме завари оптимистична и авантюристична атмосфера, която не спря и до самият край. Вечерта беше някак странна, в очакване на приключението, което щеше да започне в ранни зори на следващия ден ( понятието "ранни зори", разбирасе, има различни переспективи според случая, като ние променихме тези переспективи доста в разгара на състезанието по-късно ).

Вечерта трябваше да попълня декларация, че, ако умра проблема си е мой, багажът ми беше проверен от едно симпатично същество, след което можех да си взема стая и да поспя. Каква стая! За 20 лева стая в 4 звезден хотел - в общи линии съвсем отговаряща на това - с минибар, вана, простотии. Е, аз нямах време за тези екстри - изпих малко сокче, хапнах от собствените си провизии, защото всичко друго бяха изяли ( аз пристигнах чак вечерта с такси от Пловдив ) и си легнах.

ЧЕТВЪРТЪК, 19 юли 2007

5 сутринта. Аз лежа в леглото, току-що и напълно безпричинно събудил се и решавам да поспя още малко. Не ми се спи, но заспивам. Явно добре - в 6 писукащата ми аларма дразнещо раздира съня ми, за да ми подскаже, че е време вече да съм пред хотела в готовност за инструктаж, общи приказки и старт в 7 сутринта. Скачам ( или по-скоро извличам се от леглото ), хапвам някаква закуска набързо, затягам раницата, чието тегло щях по-късно да разбера, бе твърде голямо ( 16-17 кг ) и слизам към фоайето, за да си взема байка. Дават ми го и излизам навън, за да се запозная с партньора си, който се намери съвсем случайно - обади ми се само един ден преди това, за да ми каже, че неговия човек се е отказал и дали искам да учавстваме. Мога само да се радвам - това участие ми донесе много уроци и идеи, а и много хъс за догодина. Разбирасе, един от тези уроци е да не решавам 24 часа преди състезанието, че не е зле да видя за какво иде реч. Запознаваме се и малко след това ни викат на кратък брифинг. "Всички чувате ли ме добре?" - започва Андрей от XV Club, като продължава с детайлите на цялото трасе, по което следва да се състои състезанието. Разбираме, че от Пампорово следва да се насочим по избран от нас маршрут с помощтта на дадените ни карти на Родопи и Рила - към пещерата Дяволското гърло, отстояща на няколко километра ( и по-малко ) от гр. Триград. Там ни очаква изкачване със самохват в самата пещера, по продължението на най-високият пещерен водопад на балканите ( около 60 метра отвес ). След Дяволското гърло трябва да се насочим - отново пеша - към местноста Чудните мостове. Там ще спуснем тролей ( стоманено въже, по което се спускаш на колелца, обяснено най-простичко ) - от единия мост до другия. След това трябва да се върнем отново на първия мост и да слезем по него до долу чрез рапел - вертиаклно спускане по въже с алпийска екипировка. От Чудните Мостове пътят ни трябва да продължи пеша както и до там - този път към язовир Въча. "На 21-ви, събота, 6 часа е дедлайн" - казва Андрей, като обяснява, че всеки отбор, неявил се на язовира до този момент бива декласиран и неможе да продължи състезанието по регламент. Според него до там ще могат да стигнат повечето отбори, защото почти 3 дни са напълно достатъчни за изминаването на почти 150-те километра пеша. На язовир Въча има и така наречената тъмна зона ( Дарк Зон ), според която между 7:30 вечерта и 6 сутринта неможе да се работи по прминаването на препятствието, организирано там - гребане със собственоръчно изработен сал. И така, всеки отбор, пристигнал в този отсек, може да си прави сал, но може да започне плуване с него едва на следващия ден в 6 стуринта. За изработката на сала ще ни бъдат предоставени по два бидона, десет дъски и тридесет метра въже, обяснява Андрей. той добавя, че има само 20 бидона общо, което е направено нарочно и така, пристигналите по-късно отбори ще трябва да изчакат връщането на варели, за да могат да започнат своите салове. С така изработения сал трябва да се премине разстояние от около 3 км в язовира. След това се ходи още около 2 до нова точка, където се записва отбора и взима колелата си. С тях се отправя към язовир Батак. Вариантите в общи линии са два, но като цяло отново самият отбор трябва да избере най-добрият за него път до язовира. На язовир батак се оставят колелата - продължава Андрей - и има плуване. Трябва да се изплува до островчето в язовира и обратно, като се плува със раниците. Там също има тъмна зона, според която през нощта не може да се плува ( от съображение за сигурност ). След приключване на плуването успешно, отборите взимат отново колелата си и се отправят към язовир Белмекен. Може да минете през Велинград - казват ни - по принцип вие си решавате... но като цяло, няма от къде другаде да минете - засмива се Андрей. На яз. Белмекен се оставят колелата и следва отново преход пеша - по посока хижа Заврачица. Не се минава през хижата, а се изкачва връх Мусала, където има пункт за записване на пристигналите отбори и медицинска помощ в случай на нужда. От връх Мусала следва спускане към комплекса Боровец и финал пред хотел Рила. Сега имате двадесет минути, за да се дооправите и да обсъдите маршрута и точно в 8 часа стартирате - завърша брифинга Андрей.

Отборите плъзват по поляната пред хотел Финландия - всеки бърза, за да довърши нещо - тоалетна, раници, вадят се карти и около тях разпалено започват дебати по отношение на най-добрия начин за преминаване през препятствията. Ето, че наближава и старта на състезанието.

Вече е 7:57, когато изглежда всички екипи са готови и нервно обикалят маркирания с голям трансперант "XVenture Race" старт.

Очаквайте продължение...
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот Yavkata » Вто Юли 24, 2007 6:05 am

Хайде събуждай сеее, Златна Човке! Ставай, че имаш да пишеш продължение! Дано не ни мъчиш като с разказа за Ком - Емине. Нямам търпение да дочакам продълженито. :bowdown:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 24, 2007 8:22 am

ПАЗАРДЖИК РУУУУУЛЗ! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 24, 2007 8:28 am

:eek3:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Alien » Вто Юли 24, 2007 9:37 am

@ZlatnataChovka - eee ти си изпуснал цялото шоу вечерта преди партито. Субрахме се там в една от залите у хотело, след което Андрей започна с разясненията около състезанието. Бяха едни грандиозни спорове, викания и т.н., а когато се разбра, че трябва да носим проклетите потници непрекъснато, настана ебаси пазарът. Всички спореха, някои доста грубо, докато накрая Андрей не се показа демократичен и каза: "Това е положението. Който не иска да го носи, няма да участва." :) Последваха и други неща, беше доста забавно. :) Как да е, след това последва едно неочаквано пишрество навън, ядене, пиене, на корем. Музика, готини хора, абе всичко беше чудно. :) Само да не трябваше да ставаме в 6 на следващия ден, за да ходим 300 км. :Д
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот dimitrov » Вто Юли 24, 2007 6:05 pm

Alien ,поздрави от Свиленград евала за куража и решимоста да участваш в това сериозно състезание ,догодина и аз съм там само трябва да си намерия партньор щото тука в провинцията хората се интерисуват от други неща и на такива като мен им викат откачалки.Как е ухото на RAM AM.
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 24, 2007 6:46 pm

dimitrov написа:Как е ухото на RAM AM.

Още същия ден го изкриви
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Arcantos » Вто Юли 24, 2007 7:11 pm

Класиране нещо ???
Arcantos

Рейтинг: 1205

Мнениеот kapitango » Вто Юли 24, 2007 7:39 pm

Догодина и аз ще участвам. Дано не ми мине котка път.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Класиране

Мнениеот Katiopa » Сря Юли 25, 2007 9:44 pm

ето го и класирането - http://www.xventurerace.com/forums/viewtopic.php?t=151

там има и други интересни неща около състезанието :)
Аватар
Katiopa

Следваща

Назад към Мероприятия - архив