Муха в главата...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот тучо чучо » Пет Яну 23, 2004 2:48 pm

@ mr.jungle

Добреее, благодаря за вниманието!
Аз съм ходил на Марциганица, но с автобус от Асеновград http://free.bol.bg/tu4o_4u4o//04_Dobrostan_June03.jpg Докато пътувахме, прецених, че терена е идеален за колоездене и включих въпросния маршрут в плана с бъдещите такива. Нямам притеснения за първия ден, а по-скоро за втория, тъй като не съм минавал през никоя от точките до Хвойна. От там насетне имам някаква представа за терена, защото съм карал по част от маршрута.
Сега като прегледах по-внимателно картата, смятам, че няма място за "притесненията ми"- не е непроходимо:)
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот тучо чучо » Пет Яну 23, 2004 3:12 pm

@ did
За спускането не се притеснявам, ама НИКАК:D! За стръмни изкачвания също, стига да няма много големи прагове, които да не могат да се прегазят/качат с колело...
Иначе от Чудните мостове нагоре съм карал до Глухите камъни (оттам към х.Изгрев) по пътеки и коларски пътища- много е готино, но наистина не е за всеки. От четиримата, които бяхме само двама карахме през по-голямата част, другите бутаха... А и не е за подценяване труднооткриваемата маркировка.
Абе, както казах преди малко в другия ми пост, нямало е нужда да се притеснявам- очертава се мнооооооого добро каране!:8D:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Пет Яну 23, 2004 3:37 pm

[quote="тучо чучо"]

@ did
... А и не е за подценяване труднооткриваемата маркировка ...
[/quote]

Аз като говорех за проблеми над Чудните Мостове, по-скоро в главата ми се въртеше един случай преди няколко години, когато пак през втората половина на май месец (когато ще бъде и тази година мероприятието) с жена ми се губихме пешеходно няколко часа по зле маркираните пътеки и накрая ни валя СИЛЕН СНЯГ под върха. Дано поне тая тръпка със снега не се налага да я преживяваме тоя път, че едва ли някой ще си носи подходяща екипировка за подобни условия!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mr.jungle » Пет Яну 23, 2004 7:55 pm

Въпросче.Лъки-Пашалиеца преэ Югово ли ще се минава ?
mr.jungle

Рейтинг: 1205

Мнениеот nOPa » Съб Яну 24, 2004 5:17 pm

a we pi4 az sum navit da sa vkliu4a ama nqaamm net i ne moga da sledq redovno toz forum are ako tova NE6to se slu4i da mi signalizira6 na maila [email protected] ili ako ti se nabuva da mi furli6 edin sms na 098998192 ama 1 2 sedmici po rano .dano tva da stane :8D:
nOPa

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пон Яну 26, 2004 2:53 pm

[quote="did"]

[quote][i]Originally posted by mr.jungle[/i]

[/quote]

Точно това е неизвестното в маршрута! Всъщност, пътеката от Кръстова Гора излизала доста близо до Югово, но минаването през ханчето би означавало да се иде до Хвойна по главен натоварен асфалтов път:})::})::}): и оттам, през Павелско, да се катери Пашалиица, което е абсолютно безсмислено, предвид общата посока на маршрута. Има някаква пряка туристическа пътека Лъки-Пашалиица, за която аз разбрах, че щяла да се катери. Точно там не е ясно доколко ще може да се кара и докато не се провер, тази неизвестност остава. По принцип в пътеводителите преходът Марциганица-Пашалийца го дават около 6 часа, а като се има предвид, че половината е спускане, което с колело става много по-бързо, вероятно този участък ще може да се мине за 3-4 часа, даже и ако се налага катеренето да е с колело на рамо.

@ nOPa - :8D: няма проблеми!

P.S. Сега в един старичък пътеводител видях, че има и някаква маркирана пътека с.Югово-Пашалийца (дето в по-новите карти липсва), а има и вариант през с.Дряново (като катеренето до селото става по път, после е туристическа пътека). Ясно, проблема не е дали е проходимо, а откъде да се мине. Да оставим хората, от които зависи, да проверят и решат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mr.jungle » Вто Яну 27, 2004 9:40 pm

Да бе аэ эа тая пътека питам Югово -Пашалиица щото съм виждал ,че има маркировка, но не съм минавал.
После обаче един колега по педали ми каэа, че има някаква направо от Лъки, но била УЖЖААААСССССС.Аэ лично нямям пртенции, просто от любопитство питам.Важното е да се кара/носи, тика ,влачи и.тн/.Или както вика Бат Марян-напред с главата, паэи краката.АРЕ УСПЕХ[quote="did"]

[quote="did"]

[quote][i]Originally posted by mr.jungle[/i]

[/quote]

Точно това е неизвестното в маршрута! Всъщност, пътеката от Кръстова Гора излизала доста близо до Югово, но минаването през ханчето би означавало да се иде до Хвойна по главен натоварен асфалтов път:})::})::}): и оттам, през Павелско, да се катери Пашалиица, което е абсолютно безсмислено, предвид общата посока на маршрута. Има някаква пряка туристическа пътека Лъки-Пашалиица, за която аз разбрах, че щяла да се катери. Точно там не е ясно доколко ще може да се кара и докато не се провер, тази неизвестност остава. По принцип в пътеводителите преходът Марциганица-Пашалийца го дават около 6 часа, а като се има предвид, че половината е спускане, което с колело става много по-бързо, вероятно този участък ще може да се мине за 3-4 часа, даже и ако се налага катеренето да е с колело на рамо.

@ nOPa - :8D: няма проблеми!

P.S. Сега в един старичък пътеводител видях, че има и някаква маркирана пътека с.Югово-Пашалийца (дето в по-новите карти липсва), а има и вариант през с.Дряново (като катеренето до селото става по път, после е туристическа пътека). Ясно, проблема не е дали е проходимо, а откъде да се мине. Да оставим хората, от които зависи, да проверят и решат.
[/quote]
mr.jungle

Рейтинг: 1205

Мнениеот axelmax » Сря Яну 28, 2004 9:36 pm

a be hora tova sastezanie za koga se ochakva stoto veche nezdarjam ste pregoria
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот did » Чет Фев 05, 2004 1:29 pm

Ето и датата:

22 до 24 май 2004г.

Ще пеем "Вър[b]Т[/b]иии-и-и, народе възродеее-е-ниии-и-и...":D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Чет Фев 05, 2004 2:22 pm

a veche ima li oknchatelen marshrut:?:did ako koga ste ima i poveche info za nostuvkite kade ,kolko ste struva :?:badi kolkoto moje po izcherpatelen mersi predvaritelno

marian
Аватар
axelmax

Мнениеот did » Чет Фев 05, 2004 3:25 pm

[quote="axelmax"]

a veche ima li oknchatelen marshrut:?:did ako koga ste ima i poveche info za nostuvkite kade ,kolko ste struva :?:badi kolkoto moje po izcherpatelen mersi predvaritelno

marian
[/quote]

Стига нервничи бе, момче! Как аз да съм конкретен, като конкретни неща още никой не знае! Каквото науча, казвам го. Сега да взема да си измислям ли? Прочети пак темата и ще разбереш, че не съм от организаторите на състезанието, просто отвреме навреме научавам по нещо. Когато всичко се изясни, самите организатори ще направят необходимото мероприятието да се популяризира. Сигурно имат предвид и този форум. Не случайно съм кръстил темата "Муха в главата"... Просто я поддържам да бръмчи по малко, да сте в течение колкото съм и аз. Ето, сега, днес разбрах датата и понеже тя е най-важната да се освободи и организира човек, поствам я веднага! Като стане ясен маршрута, и него ще конкретизирам. Трябва да се мине, огледа, маркира... Това не може да стане сега, в снега. Има достатъчно време! Маршрута е почти окончателен, може само леко да се измени в определени подетапи, което по-горе обсъдихме. Спането пък мисля че е ясно къде ще е още от първия ми пост в тая тема...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Чет Фев 05, 2004 8:04 pm

mersi za infoto vsichko sam prochel :D:D:D, no kak da gi istria stoto sega videh che te sa ednakvi
Аватар
axelmax

Мнениеот MOD » Чет Фев 05, 2004 8:14 pm

Супер са датите .. това означава, че повечето хора не биха имали проблем с участието си ...

Между другото, опитай да чуеш и някаква ориентировъчна такса за участие [:p]:D:D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот did » Пет Фев 06, 2004 10:35 am

[quote="MOD"]

...опитай да чуеш...[:p]:D:D:D
[/quote]

:D:D:D:D:D:D:8D:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот SaviEm » Нед Фев 08, 2004 9:29 pm

ima li mqsto za o6te 2 dushi kam vas "dvamata" s [b]nadnormeno[/b] teglo silni alkoholni otkloneniq no s golqm entusiazym [:p]:D
SaviEm

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към Архив