Да бе аэ эа тая пътека питам Югово -Пашалиица щото съм виждал ,че има маркировка, но не съм минавал.
После обаче един колега по педали ми каэа, че има някаква направо от Лъки, но била УЖЖААААСССССС.Аэ лично нямям пртенции, просто от любопитство питам.Важното е да се кара/носи, тика ,влачи и.тн/.Или както вика Бат Марян-напред с главата, паэи краката.АРЕ УСПЕХ[quote="did"]
[quote="did"]
[quote][i]Originally posted by mr.jungle[/i]
Въпросче.Лъки-Пашалиеца преэ Югово ли ще се минава ?
[/quote]
Точно това е неизвестното в маршрута! Всъщност, пътеката от Кръстова Гора излизала доста близо до Югово, но минаването през ханчето би означавало да се иде до Хвойна по главен натоварен асфалтов път:})::})::}): и оттам, през Павелско, да се катери Пашалиица, което е абсолютно безсмислено, предвид общата посока на маршрута. Има някаква пряка туристическа пътека Лъки-Пашалиица, за която аз разбрах, че щяла да се катери. Точно там не е ясно доколко ще може да се кара и докато не се провер, тази неизвестност остава. По принцип в пътеводителите преходът Марциганица-Пашалийца го дават около 6 часа, а като се има предвид, че половината е спускане, което с колело става много по-бързо, вероятно този участък ще може да се мине за 3-4 часа, даже и ако се налага катеренето да е с колело на рамо.
@ nOPa -

няма проблеми!
P.S. Сега в един старичък пътеводител видях, че има и някаква маркирана пътека с.Югово-Пашалийца (дето в по-новите карти липсва), а има и вариант през с.Дряново (като катеренето до селото става по път, после е туристическа пътека). Ясно, проблема не е дали е проходимо, а откъде да се мине. Да оставим хората, от които зависи, да проверят и решат.
[/quote]