[quote="Admin"]
Доколкото забелязах, статията е от 1997г. Това до голяма степен обяснява частта за аеро-колелата при спускането. Тези, чиито интерес към планинското колоездене датира още от онези години сигурно ще си спомнят, че тогава имаше едни карбонови колела на Spinergy с 4 лъча, които бяха доста популярен продукт във високия клас (поне в Щатите, за Европа не знам, но пък тук имаше други производители на подобни) и струваха едни прилични 800-900 долара

Разбира се, освен аеродинамичността, за техни плюсове се сочеха и липсата на кривене поради хлабина в спиците (но всички знаем до кой момент) и дори теглото и здравината. Да не говорим за готиния външен вид
Доколкото знам, в момента Spinergy продължава да прави такива колела, но само за шосейни велосипеди. Марката все още се слави със страхотните си продукти за планински велосипеди, но те са си със спици. Не се сещам и за много други, които да правят аеро-колела за маунтин байкове, особено пък във високия пазарен клас. Така че статията едва ли е много актуална по отношение на планинското колоездене днес
[/quote]
Признавам си, не съм гледал от кога е статията:I, но това го постнах, просто защото ми стана интересно твърдението, пък по филмчета, които съм гледал, никъде не съм забелязал използването на такива капли. Както и да е, мисля че изяснихме нещата:beer: