Какво мислите за "търговията"

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Black » Сря Апр 28, 2004 9:17 pm

XTR imate li vsi4ki gymi izlo6eni v saita 6oto imam hora koito tarsat gymi za BMX
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 28, 2004 11:45 pm

Ами като е толкова евтино по Америка, поръчвйте си го от там, за какво е цялата пушилка????
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Сря Апр 28, 2004 11:52 pm

[quote="hlebarka"]

Ами като е толкова евтино по Америка, поръчвйте си го от там, за какво е цялата пушилка????
[/quote]

na mene mi e vse edno otkade ste si vzimam chastite ,i zatova tazi tema na nekoi do bolka poznata ste mi pomogne da razbera nekoi nesta .za koito nemoga sam da se seta ;)

tuka ne se karame vse pak a obsajdame neka taka da si ostane :)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот C_Mo » Чет Апр 29, 2004 1:51 am

[quote="Black"]

XTR imate li vsi4ki gymi izlo6eni v saita 6oto imam hora koito tarsat gymi za BMX
[/quote]

има ги.
Аватар
C_Mo

Мнениеот PtD » Пет Апр 30, 2004 12:13 am

[quote="hlebarka"]

[/quote]

Е, за какво е, щото ни се иска и тука да струва колкото в Америка (пък понеже стандартът е по-нисък, искаме и по-малко да струва, а-а-ама-ха!) :D

Трябва да назначим едно "муле" да контрабандира вело-части през океана [:p]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Пет Апр 30, 2004 12:42 am

ste mu uvisne korema ,i nema da moje da mine metal detektora
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот screamBoy » Пет Апр 30, 2004 5:59 am

a i ko shte se nawie da mu plashtat zelena trewa za cherna rabota?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот velco » Пет Апр 30, 2004 2:19 pm

[quote="screamBoy"]

a i ko shte se nawie da mu plashtat zelena trewa za cherna rabota?
[/quote]

Е па много ще се навият да им се плаща с "трева" :D:D:^:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Апр 30, 2004 2:23 pm

[quote="axelmax"]

ste mu uvisne korema ,i nema da moje da mine [b]metal[/b] detektora
[/quote]

Kakvo,niakoi mai ima nujda ot moite metal detektorski special powers mai?:D:D[:p],samo svirnete i pravi svetkavi4ni proverki:8D:;)[:p][:p]:D:D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Windstream » Чет Май 06, 2004 4:35 am

След като одобрението на големия шеф беше получено темата е преместена тук. За в бъдеще всички теми които са постнати във форум "Други", но по един или друг начин са свързани с планинското колоездене, също ще бъдат местени. Надявам се така затрудненията предизвикани с въвеждането на новите три форума донякъде да бъдат компенсирани.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот MAN6 » Чет Май 06, 2004 1:07 pm

[quote="Newone"]
... Знаете ли, че средностатистическият байк в Америка, у нас едва ли не е скъпа екзотика? ...
[/quote]

taka li? bydi po-konkreten, molq!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Чет Май 06, 2004 1:20 pm

[quote="xtr"]

[quote="KiZZo"]

За цените не знам дали са високи ама нямаше да е лошо ако човек поне можеше да ги види в интернет. Да вземат да си направят свястни сайтове продавачите - инвестицията е еднократна, после някой може да поддържа всичко отделяйки съвсем малко време ...
[/quote]

http://www.bas-bg.com/bike/bike_index.php
ето ти сайт с цени.
[/quote]

da, a syshto i wse taka loshiq dizain i nawigaciq... :) (kakto i mnogo drugi podrobnosti;) )
wajno e jelanieto, nali :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот HellRaider » Чет Май 06, 2004 4:10 pm

e mnoo qsno che v USA vsichko e po-evtino
ta tam benzina primerno e po-evtin ot mineralnata voda ...
kolite motorite lodkite ............. vsichko e po-evtino
nqma ne6to koeto da e po-skypo tam ot kolkoto v Evropa
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот C_Mo » Чет Май 06, 2004 4:32 pm

[quote="MAN6"]

[quote="xtr"]

[quote="KiZZo"]

За цените не знам дали са високи ама нямаше да е лошо ако човек поне можеше да ги види в интернет. Да вземат да си направят свястни сайтове продавачите - инвестицията е еднократна, после някой може да поддържа всичко отделяйки съвсем малко време ...
[/quote]

http://www.bas-bg.com/bike/bike_index.php
ето ти сайт с цени.
[/quote]

da, a syshto i wse taka loshiq dizain i nawigaciq... :) (kakto i mnogo drugi podrobnosti;) )
wajno e jelanieto, nali :)
[/quote]

То не е за тази тема ама кажи конкретно какво не е добре... пък може и да се оправи...;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот screamBoy » Чет Май 06, 2004 6:36 pm

само 1 нещо не е наред ... в цените десетичната точка трябва да е 1 позиция вляво ...
или в моята заплата да е 1 позиция вдясно ... по кой от 2та начина си избираш да коригираш :D
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Newone » Пет Май 07, 2004 3:37 pm

[quote="MAN6"]

[quote="Newone"]
... Знаете ли, че средностатистическият байк в Америка, у нас едва ли не е скъпа екзотика? ...
[/quote]

taka li? bydi po-konkreten, molq!
[/quote]

Според списание MBAction средната цена на байка на техния читател е 1700$
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот MAN6 » Съб Май 08, 2004 2:46 pm

[quote="Newone"]
Според списание MBAction средната цена на байка [size=134]на техния читател[/size] е 1700$
[/quote]

prawish li razlika mejdu towa, koeto napisa toku-shto i onowa ot predniq pyt- "средностатистическият байк в Америка"

wsyshnost az sym typak...:o)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот M1010X » Съб Май 08, 2004 3:06 pm

едва ли под "средностатистически байк" е имал предвид и колелата с 28" гуми с никелирани калници за разходка в парка. както и ти би трябвало да не включваш в това тукашните колела за разходка... и велорикшите... и тротинетките...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот MAN6 » Нед Май 09, 2004 10:36 am

[quote="M1010X"]

едва ли под "средностатистически байк" е имал предвид и колелата с 28" гуми с никелирани калници за разходка в парка. както и ти би трябвало да не включваш в това тукашните колела за разходка... и велорикшите... и тротинетките...
[/quote]

o-hoooooo, g-n Profesore... Stoite si w temata za wektorite!
(ne se wprqgai, no prekalqwash)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот M1010X » Нед Май 09, 2004 11:25 am

кажи, колега. темата за векторите не е актуална вече... докато цените са :)

бтв, така или иначе си правиш труда да натискаш w вместо v за в, защо не почнеш да пишеш на кирилица? много по-лесно ще ти се четат (а и не само твоите) постовете.

бтв^2. с две изречения, и вече прекалявам... напредък :) преди успявах само с едно хехе

(не се впрягай, но съм гладен)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот bio » Нед Май 09, 2004 11:52 am

По принцип ми бяха ясни доста от "икономическите" причини за по- високите цени (данъци, такси, мита, бюрокрация и т.н.). Просто не ми е ясно едно тъпо правило ... защо нещо струва толкова колко можеш да му вземеш. Наистина просто е глупаво ... мисля че в "цивилизованият" свят има закони който те ограничават и не можеш да продадеш една стока с 50% над производствената цена ... Наистина не знам как стои тоз въпрос, но е глупаво човекът, който е произвел един продукт и е вложил, както умствен така и физически труд да печели по-малко от прекупвача.
Много от вас ще си помислят, че отправям нападки срещу търговците ... не напротив не искам да се конфронтирам с никой. Аз също си пазарувам и съм наясно с "живота".
Не ми са ми ясни още две неща.
1. Защо ... например ... аз обичам да обиколя няколко магазина и тогава да си купя нещо .. и го вземам от най-евтиното място. Нали това е основен принцип на пазарната икономика .. имаш право да закупиш една стока от където ти е най-изгодно. Та да се върнем на въпроса. Защо продавачите ми се сърдят ??? Мое право като купувач е да избирам. Защо си викат "ебахти тъпака загуби ми 1 мин и нищо не си купи". Мисля си че това отношение е породено от "икономическта обстановка" в България .. и че хората са изнервени от недоимъка и т.н.
2. НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО КАТО СИ КУПИШ ЕДНО КОЛЕЛО ТО СТРУВА 500 лв, А АКО ГО КУПУВАШ НА ЧАСТИ ИЗЛИЗА НАПРИМЕР 1500 лв ?? При търговията с компютри има подобно нещо, но ... там тази разлика е от порядъка на 10%.
Междудругото българските онлайн магазини за велочасти са доста кадърно направени. Предлгането не е както по хамериканските ама както казаха хората "Апетитът идва с яденето".
Наздраве!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот AgentOrange » Нед Май 09, 2004 3:22 pm

[quote="bio"]

...не ми е ясно... ...Наистина не знам... ...Не ми са ми ясни... ...НЕ МИ Е ЯСНО...
[/quote]

Абсолютно си прав! :D:D:D:D:D:D:D
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Newone » Нед Май 09, 2004 5:29 pm

[quote="MAN6"]

[quote="Newone"]
Според списание MBAction средната цена на байка [size=134]на техния читател[/size] е 1700$
[/quote]

prawish li razlika mejdu towa, koeto napisa toku-shto i onowa ot predniq pyt- "средностатистическият байк в Америка"

wsyshnost az sym typak...:o)
[/quote]

Абсолютно правя, но не ми се пишеха пет реда ограничителни условия.Все пак тук/в този форум/ и ние не сме представителна част от населението на Бг и не коментираме масовия потребител, а по-скоро хобистите.Смятах, че е ясно.Вече ще бъда по-конкретен.:8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот velco » Нед Май 09, 2004 6:00 pm

[quote="bio"]

По принцип ми бяха ясни доста от "икономическите" причини за по- високите цени (данъци, такси, мита, бюрокрация и т.н.).
[/quote]

В това отношение България не се различава много от EU или USA (макар че в USA sales tax е обикновено доста по-малка от VAT).

[quote]
Просто не ми е ясно едно тъпо правило ... защо нещо струва толкова колко можеш да му вземеш.
[/quote]

Просто хората смятат, че икономика, основана на този принцип е по-жизноспособна и осигурява сравнително по-голямо "благоденствие" на обществото, сравнено с алтенативните опити за икономическо устройство.

[quote]
Наистина просто е глупаво ... мисля че в "цивилизованият" свят има закони който те ограничават и не можеш да продадеш една стока с 50% над производствената цена ... Наистина не знам как стои тоз въпрос, но е глупаво човекът, който е произвел един продукт и е вложил, както умствен така и физически труд да печели по-малко от прекупвача.
[/quote]

Закони има, но те се отнасят за продукти с над определен пазарен дял и "злоупотреба" с монополното положение. Друг е въпросът, че напоследък те не се спазват никъде (напр. AT&T беше разцепена на няколко компании в края на 70-те и и беше забранено да развива някои дейности, докато Microsoft успешио обжалва решението за разцепване, беше символично "наказана" и подължи да си работи с между 75-85% margin).

[quote]
Защо продавачите ми се сърдят ??? Мое право като купувач е да избирам. Защо си викат "ебахти тъпака загуби ми 1 мин и нищо не си купи".
[/quote]

Ами щото такъв продавач е Ганю.

[quote]
2. НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО КАТО СИ КУПИШ ЕДНО КОЛЕЛО ТО СТРУВА 500 лв, А АКО ГО КУПУВАШ НА ЧАСТИ ИЗЛИЗА НАПРИМЕР 1500 лв ?? При търговията с компютри има подобно нещо, но ... там тази разлика е от порядъка на 10%.
[/quote]

Много просто - защото могат. А могат защото търсенето далеч надвишава предлагането. Основен икономически закон - при отсъствие на регулация, цените са на нива определени от търсенето и предлагането.

Даже няма нужда да броим, че само две-три фирми осигуряват предлагането.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Предишна

Назад към Архив