Черни връх

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Черни връх

Мнениеот bestbg » Вто Май 25, 2004 8:51 pm

Днес както си карах из квартала с един приятел и един пич с едно колело(МТБ) го срещнахме и ни каза че в неделя ще се качва групичка до Черни връх... някои от вас ще ходи ли?
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот screamBoy » Сря Май 26, 2004 3:15 am

незнам
обаче в събота лифта покрай писта Зелената работеше
някой ползвал ли го е без снаг да каже става ли за каране оттам надолу ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот robotec » Чет Май 27, 2004 3:52 pm

Mmmda po zelenata prez lqtoto stava gotino spuskane, ima variqnt da minesh i po sinqta tam sushto e gotino probvai i shte vidish :)
robotec

Рейтинг: 1240

Мнениеот _5v » Нед Юни 06, 2004 2:27 pm

Аз вчера 05.06. бях на Черни връх.

Тръгнах от София през нощта.
В 1:15 бях при камъка на А.Константинов пред народния театър "Иван Вазов".
По бул."България" до кв.Бояна.Улиците са осветени,валеше дъжд,а към Бояна спря.
По "Панорамен път" до "Златните мостове".Монтирах фара и полека-лека се възкачих на "Златните мостове".Спирах на няколко места да си почивам и да ям.В 5:30 пристигнах.
От "Златните мостове" до х."Кумата" има два варианта за изкачване-единия по шосето,а другия,който и аз предпочетох е по туристическата алея. Тук вече се бута нагоре.На много места по алеята имаше стърчащи камъни. В 7:00 на хижата тъкмо бяха станали.Аз изпих два чая и се изсуших на печката.в 8:00 тръгнах нагоре към "Конярника",а от там към Черни връх.До "Конярника" може да се кара на места,но от там нагоре се бута[:p]до местността Три кладенци.От там нататък почти си е равно.Може да се кара,макар че има камъни на места.Като стигнах Три кладенци обаче,времето стана много лошо.Мъглата се сгъсти до 15м видимост, валеше проливен дъжд и духаше вятър.Както и да е,стигнах до заслона "Самара" и влязох вътре да си почина малко.Чудех се дали няма да го обърне на сняг,тук надморската височина беше към 2100м.Тябваше да се стегна и да го избутам до Черни връх.Тръгнах следвайки пътеката и коловете,чиято номерация постепенно намалява.Тук се бута и има много камъни:xx(:.Като наближите кол №10,който е точно под върха,движете се малко по-вляво,защото точно между коловете 7 и 5 ще берете ядове.
В 12:00 бях на върха.В чайната се подсуших и ядох обилно.Чудех се по кой път да тръгна да се спускам.Първоначалния ми план беше да се спусна към Скопарник,Купена и Ярлово.Заради това бях тръгнал толкова рано.Поради лошото време реших да се спусна към кв.Драгалевци по класическия маршрут.
В 13:30 започнах да се спускам от Черни връх към Драгалевци.:DМислех си че това спускане ще бъде върховно,обаче....От Черни връх до Алеко се спусках по пътя,който е чакълен и заради това карах по-бавно защото ме беше страх да не спукам гума.На някои места надолу имаше сняг та се принудих да ходя.На няколко места спирах, защото ме заболяха ръцете да натискам спирачки.След Драгалевския манастир надолу усетих че и спирачите са се поизхабили, така че вече не бях на 100% сигурен във велосипеда си и се принудих да карам по-бавно.Е, не всеки велосипед може да издържа на такова екстремно спускане.Надявам се че има и други хора,които са се спускали от Черни връх и съм готов да чуя техния опит.
_5v

Рейтинг: 1200

Мнениеот velco » Нед Юни 06, 2004 3:42 pm

Звучи страхотно. Ще гледам и аз да го пробвам това качване, евентуално със спускането до Ярлово.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот F1-MAN » Нед Юни 06, 2004 9:28 pm

[quote="_5v"]

Аз вчера 05.06. бях на Черни връх.

Тръгнах от София през нощта.
В 1:15 бях при камъка на А.Константинов пред народния театър "Иван Вазов".
По бул."България" до кв.Бояна.Улиците са осветени,валеше дъжд,а към Бояна спря.
По "Панорамен път" до "Златните мостове".Монтирах фара и полека-лека се възкачих на "Златните мостове".Спирах на няколко места да си почивам и да ям.В 5:30 пристигнах.
От "Златните мостове" до х."Кумата" има два варианта за изкачване-единия по шосето,а другия,който и аз предпочетох е по туристическата алея. Тук вече се бута нагоре.На много места по алеята имаше стърчащи камъни. В 7:00 на хижата тъкмо бяха станали.Аз изпих два чая и се изсуших на печката.в 8:00 тръгнах нагоре към "Конярника",а от там към Черни връх.До "Конярника" може да се кара на места,но от там нагоре се бута[:p]до местността Три кладенци.От там нататък почти си е равно.Може да се кара,макар че има камъни на места.Като стигнах Три кладенци обаче,времето стана много лошо.Мъглата се сгъсти до 15м видимост, валеше проливен дъжд и духаше вятър.Както и да е,стигнах до заслона "Самара" и влязох вътре да си почина малко.Чудех се дали няма да го обърне на сняг,тук надморската височина беше към 2100м.Тябваше да се стегна и да го избутам до Черни връх.Тръгнах следвайки пътеката и коловете,чиято номерация постепенно намалява.Тук се бута и има много камъни:xx(:.Като наближите кол №10,който е точно под върха,движете се малко по-вляво,защото точно между коловете 7 и 5 ще берете ядове.
В 12:00 бях на върха.В чайната се подсуших и ядох обилно.Чудех се по кой път да тръгна да се спускам.Първоначалния ми план беше да се спусна към Скопарник,Купена и Ярлово.Заради това бях тръгнал толкова рано.Поради лошото време реших да се спусна към кв.Драгалевци по класическия маршрут.
В 13:30 започнах да се спускам от Черни връх към Драгалевци.:DМислех си че това спускане ще бъде върховно,обаче....От Черни връх до Алеко се спусках по пътя,който е чакълен и заради това карах по-бавно защото ме беше страх да не спукам гума.На някои места надолу имаше сняг та се принудих да ходя.На няколко места спирах, защото ме заболяха ръцете да натискам спирачки.След Драгалевския манастир надолу усетих че и спирачите са се поизхабили, така че вече не бях на 100% сигурен във велосипеда си и се принудих да карам по-бавно.Е, не всеки велосипед може да издържа на такова екстремно спускане.Надявам се че има и други хора,които са се спускали от Черни връх и съм готов да чуя техния опит.
[/quote]

Ти си луд бе човек, да хванеш сам през нощта да се катериш по планината, според мен си трябва доста смелост.
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот _5v » Нед Юни 06, 2004 10:22 pm

Както и да го планираш този маршрут,трябва да се тръгне през нощта за да разполагаш с повече време за всякакви изненади.
Все пак моята цел беше: театър"Иван Вазов" - кв.Бояна - Златните мостове - х.Кумата - Черни връх - вр.Купена - с.Ярлово - Ярема - с.Железница - с.Бистрица - гр.София
_5v

Мнениеот тучо чучо » Пон Юни 07, 2004 11:42 am

[quote="_5v"]

Както и да го планираш този маршрут,трябва да се тръгне през нощта за да разполагаш с повече време за всякакви изненади.
Все пак моята цел беше: театър"Иван Вазов" - кв.Бояна - Златните мостове - х.Кумата - Черни връх - вр.Купена - с.Ярлово - Ярема - с.Железница - с.Бистрица - гр.София
[/quote]

Еееееее, не!:xx(:
В началото си помислих, че се шегуваш като прочетох, че си отделил почти цяло денонощие за подобен преход...
Четири часа до Златните мостове звучи отчайващо! Пеш стигам за 2,5-3 часа с мотането. С колело, от Люлин до горе, е 1ч. 15 мин., бре!!!
И пробвай следващият път да караш, а не да буташ- ще стигнеш по-навреме.
:xx(:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Пон Юни 07, 2004 11:59 am

[quote="_5v"]

[/quote]

Може и така да е, не познавам и един километър от маршрута, обаче единствения познат ми случай, когато наистинина на някой се е налагало да тръгне нощем с колело беше, когато Naka76 беше решил да ходи да гледа Деветашката пещера с колело за втори път (намира се на около 200км от Пловдив, след Ловеч) и да е там заедно с мен и останалите, дето ходихме с коли.:xx(::xx(::xx(:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот _5v » Пон Юни 07, 2004 7:48 pm

[quote="тучо чучо"]

[quote="_5v"]

[/quote]

Еееееее, не!:xx(:
В началото си помислих, че се шегуваш като прочетох, че си отделил почти цяло денонощие за подобен преход...
Четири часа до Златните мостове звучи отчайващо! Пеш стигам за 2,5-3 часа с мотането. С колело, от Люлин до горе, е 1ч. 15 мин., бре!!!

И пробвай следващият път да караш, а не да буташ- ще стигнеш по-навреме.
:xx(:
[/quote]

:)Следващия път вместо към Златните..свивай към караулката на Владая, а от там направо за Олимпиадата!!!:D:D:D
_5v

Мнениеот screamBoy » Пон Юни 07, 2004 11:09 pm

точо чучо това е от театъра Вазов ... от там до Бояна са около 50-70мин и още около 100-120мин до Златните в приятна метеообстановка
съвсем ок си е времето ако е правил по-дълги почивки :))
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот тучо чучо » Вто Юни 08, 2004 11:04 am

[quote][

:)Следващия път вместо към Златните..свивай към караулката на Владая, а от там направо за Олимпиадата!!!:D:D:D

[/quote]

Ееее, готин...:D;)
Аватар
тучо чучо

Мнениеот robotec » Пон Юни 14, 2004 11:36 am

_5lv.
Ti si extremist exzorsis be chovek ... ne trqbva tolkova da se natovarvash faida nqma, bih razbral takova natovarvane ako ima nqkva cel naprimer edin 3000-4000 hilqdnik,..
robotec

Рейтинг: 1240

Мнениеот BuxpeH » Нед Юни 20, 2004 7:29 pm

[quote]5lv.
Ti si extremist exzorsis be chovek ... ne trqbva tolkova da se natovarvash faida nqma, bih razbral takova natovarvane ako ima nqkva cel naprimer edin 3000-4000 hilqdnik,..[/quote]

A kak mislish da se kachish na 3-4 hiljadnik, na sobstven hod, bez predi tova da si kachil njakolko pyti cherni vryh za da znaesh kakvo e??
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Назад към Архив