от did » Сря Юли 07, 2004 10:14 am
Уффф!
Просто не мога да си представя че хора с подобна нагласа тръгват да се качват в планината. Аз пък си мислех, че там е мястото, където всички се поздравяват, дори и да не се познават. Мислех си, че точно голямата вероятност да изпаднеш в беда в планината карат хората да си помагат във всякакви ситуации... Мислех си, че ходим горе точно за да се разтоварим. Мислех си, че когато човек е високо в боровата гора и има очи да я гледа, нищо не е в състояние да го ядоса. Мислех си, че лифтовете са част от планината, а не от градския транспорт. Мислех си.... Вече не знам какво да мисля!
Що така бе, хора! Какви са тия приказки за отмъщение? Като счупиш някоя глава това ще ти оправи ли рамката, ще подобри ли отношението на лифтаджиите към велосипедистите, ... А?
НЕ!
Тогава, [b][color=red]ЗАЩО[/color][/b]? За да изпиташ за кратко заблуждаващото чувство на удовлетворение след такова отмъщение??? Никому не пожелавам да живее с такъв товар!
Въобще не е важно кой е прав, кой колко лева е приготвил, кой какво си е мислел и защо не си е платил, кой е страхливец. Истината в такива случаи винаги има поне две страни. Всъщност, истина няма, има версии, основани на лошо наспиване, кофти предварителна нагласа, нерви, неприятно стечение на обстоятелствата... Повтарянето 100 пъти на една версия може и да я направи истина в твоите си уши, може и някой друг да повярва, но това не е решение на проблема, нито пък начин да изкараш натрупаната емоционална чернилка след такъв инцидент.
Хайде да я даваме по спокойно, а, по-дзен;)!
Q. b. f. f. f. s.