[quote="radio"]
По въпроса с педалите. Аз също преди време си взех едни платформени, подозирам, че става въпрос за идентични и намен левият почна да ми пука и скърца. Отварях го понаместих гайката и контрагйката и после за известно време спря. Но пак започна да пука. Проблемът е, че тези педали не са с капсуловани лагери и вътре съчмите се правят каквото искат. Аз реших проблема с WD40. 5 лв. флакончето, мисля че 500 мл. Пръскаш от двете страни на педала, без да го отваряш и да правиш нищо и си караш с кеф. След време пръскаш пак. Още не мога да ти кажа, колкож време държи, но със сигурност е повече от седмица.
[/quote]
мисля че си абсолютно прав! педалите са добри, много са сигурни и удобни, нямам забележки, а са от най-евтините, струват около 16-17 лв.
Аз вд-то си го имам и точно вчера след драгалевци освен стандартното къпане и сапунисване, и отмиване на маслото с bikeClean на BikeLine (Motorex), преди да го смажа, го напръсквам добре с wd40 и после само смазвам веригата и движението с друг продукт на Motorex.
Та педалите ги пръснах добре с ведето и ми после като тествах сичко беше ок. Ще видим колко време ще държи, но аз така или иначе след всяко спускане го къпя колелото и наново цялостно почистване после.
А иначе по-повод на коментара на MIH след като си разменихме няколко съобщения отностно вилката, стигнахме до заключението, че той с неговите много добри идеи за тунинга, ще ъпгрейтне тази седмица вилката, а а з утре, че съм свободен ще занеса байка в БАС да фикснат вилката и после ще се видим за да направим сравнение и ще ви кажем кой е по-добрия вариант - hand made или класически сервиз

))
Бихте ли ми препоръчали от къде да си взема силиконов валволин за тръбите на вилката и дали е по-добре да се използват чорапи, които иначе развалят гъзарския вид на вилката

;)