Най-безопасното колело?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Най-безопасното колело?

Мнениеот Leader » Вто Яну 31, 2006 8:56 pm

Какво трябва да има едно колело за да бъде максимално безопасно?Разбира се най-важното е колоездача да кара безопасно,но кои са елементите,които ще му помагнат?Аз се сещам за тези,а ако пропусна нещо допълнете,а ако има нещо излишно кажете.Не говоря за нещата по велосипедиста,а за частите по колелото.
1.Изрядно техническо състояние!
2.Две спирачки ако едната откаже другата да е на помощ(по възможност и двете дискови,за да не им повлияе дъжд).
3.Преден фар(постоянно светещ,дори и през деня) и задна СТОП светлина с вградени мигачи.
4.Тромби
5.Две огледала за задно виждане-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!За да се знае винаги какво става зад колелото!

Последното вече е задължително за мен:
От 6-години си карам из Пловдив,много трафик-свикнал съм.Преди 2-месеца си отидах на село там една кола няма.Сложих си MP3-плеяра в джоба и звъка на MAX.И изведнъж правя ляв завой и изведнъж си хвърча във въздуха.После разбрах,че една лада 2107 ме е блъснала с 40 км/ч.Тогава бях с 28-цолови гуми и не успях остана на колелото.Иначе имам доста опит и ако бях с 26-цоловото колело нямаше да падна.За щастие се отървах с една навехната дясна китка.После стоях 10-дена с шина на китката.От тогава не съм се качвал на колело,а иначе си карам през цялата година,даже на сняг и лид ми харесва повече от асвалт и пясък.И сега мисля пак да се качвам и да наваксвам,защото на ден си правех по 10-километра,а сега съм изгъбил форма и това много ми се отразява-чувствам се ужасно,а преди ядях повече от 120-килограмовата си баба и тежах 50 кг,а сега нямам и апетит.Колелото ми липсва:bawling:От тогава карак кола с 90 км/ч мотор балканче с 60 км/ч,а съм на 14-години.
Карайте внимателно!!!!
Leader

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Вто Яну 31, 2006 9:06 pm

Всяко нещо в колелото трябва да е технически изправно, щото иначе може да стане лошо...
Освен това трябваше да уточниш за какво каране става въпрос - из града или в планината? Щото фарове, тромби и звънци в планината са по-скоро излишен товар (освен в някои специфични случаи).
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Leader » Вто Яну 31, 2006 9:09 pm

Става въпрос за каране в село.
Leader

Мнениеот nikitzo » Вто Яну 31, 2006 9:29 pm

[img]http://www.eshop-gorgona.com/catalog/images/pom.kolela.jpg[/img]
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот batman » Сря Фев 01, 2006 9:27 am

Най-безопасно е колелото на снимка. Държиш го в ръчичка, гледкаш и нищо лошо не може да ти се случи! Сега сериозно: (5.Две огледала за задно виждане-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!За да се знае винаги какво става зад колелото!) Ако са панорамни огледалата като на двуетажен автобус - най-добре! :D

Бтв, подозирам, че ника е тенденциозен, както и "правописа" на криещия се под него, който се опитва да вкара допълнителна аграрност към въпросните колелета.

... дано да бъркам... ;)
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот RaveUnit » Чет Фев 02, 2006 1:22 am

batman - re ;)
по темата - за да е едно колело безопасно трябват само 10 негри да тичат наоколо и да обезопасяват ситуацията. Или 14 виетнамци (щото са с по-слаба физика).
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот ThEUfO » Пет Фев 03, 2006 11:03 am

Или 50 българи, защото са с по-слаба психика от виетнамците...
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 11:13 am

най-безопасно е изправното колело с подходящи за стила на карача компоненти.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот 21 » Пет Фев 03, 2006 11:23 am

и задна СТОП светлина с вградени мигачи
И задна чистачка по възможност...:bigeyes:
21

Рейтинг: 1210

Мнениеот Phantom » Пет Фев 03, 2006 3:00 pm

[quote="batman"]

Най-безопасно е колелото на снимка. Държиш го в ръчичка, гледкаш и нищо лошо не може да ти се случи!

... дано да бъркам... ;)
[/quote]

Не бъркаш.По безопасно колело няма.Само ми е интересно защо хората скачат с парашут,като могат да гледат снимка от самолет?
Иначе за изправността на колелото съм съгласен.
И трябва да караш така,такаче да можеш да следиш какво се случва около теб.
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Мнениеот Psyho » Съб Фев 04, 2006 7:35 pm

[quote="Phantom"]

Не бъркаш.По безопасно колело няма.Само ми е интересно защо хората скачат с парашут,като могат да гледат снимка от самолет?
Иначе за изправността на колелото съм съгласен.
И трябва да караш така,такаче да можеш да следиш какво се случва около теб.[/br]
[/quote]

Ae dude, за изправноста като си съгласен що тогава задната ти главина е в такова състояние, дай поне да затегнем малко оста или да я сменим направо, поне докато смениш самата главина.
Сега по темата, освен на снимка, най-безопасното колело е никаквото колело.
Изображение
Psyho

Назад към Архив