Какво трябва да има едно колело за да бъде максимално безопасно?Разбира се най-важното е колоездача да кара безопасно,но кои са елементите,които ще му помагнат?Аз се сещам за тези,а ако пропусна нещо допълнете,а ако има нещо излишно кажете.Не говоря за нещата по велосипедиста,а за частите по колелото.
1.Изрядно техническо състояние!
2.Две спирачки ако едната откаже другата да е на помощ(по възможност и двете дискови,за да не им повлияе дъжд).
3.Преден фар(постоянно светещ,дори и през деня) и задна СТОП светлина с вградени мигачи.
4.Тромби
5.Две огледала за задно виждане-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!За да се знае винаги какво става зад колелото!
Последното вече е задължително за мен:
От 6-години си карам из Пловдив,много трафик-свикнал съм.Преди 2-месеца си отидах на село там една кола няма.Сложих си MP3-плеяра в джоба и звъка на MAX.И изведнъж правя ляв завой и изведнъж си хвърча във въздуха.После разбрах,че една лада 2107 ме е блъснала с 40 км/ч.Тогава бях с 28-цолови гуми и не успях остана на колелото.Иначе имам доста опит и ако бях с 26-цоловото колело нямаше да падна.За щастие се отървах с една навехната дясна китка.После стоях 10-дена с шина на китката.От тогава не съм се качвал на колело,а иначе си карам през цялата година,даже на сняг и лид ми харесва повече от асвалт и пясък.И сега мисля пак да се качвам и да наваксвам,защото на ден си правех по 10-километра,а сега съм изгъбил форма и това много ми се отразява-чувствам се ужасно,а преди ядях повече от 120-килограмовата си баба и тежах 50 кг,а сега нямам и апетит.Колелото ми липсва:bawling:От тогава карак кола с 90 км/ч мотор балканче с 60 км/ч,а съм на 14-години.
Карайте внимателно!!!!