glavina za 24 spici spesho

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

glavina za 24 spici spesho

Мнениеот axelmax » Пет Апр 30, 2004 4:04 pm

ste si vzimam cross t-rex ama nesto me pritesnqvat kaplite

kade moga da namera takava glavina s tolkova spici , treba da znam dali da si go vzema stoto ako nema hubavi glavini,nema da ima smisalda si go vzimam ako treba da smena glavinite sas kaplite
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот MOD » Пет Апр 30, 2004 7:34 pm

Успокоите топката малко ...
Благодаря Ви предварително ..
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Rag » Пет Апр 30, 2004 8:55 pm

@Axelmax
Във Веломанията на Кирков има наплетени Crosser XRP airline1 lite с по 24 спици, но за главини не знам - иди да видиш. Ако искаш, аз със удоволствие ще ти продам моите 2 наплетени капли с по 24 спици и движения XRP в много добро състояние за 60 кинта(във Веломания са 79лв).
Иииии, на пазар го обърнах....
Rag

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пет Апр 30, 2004 10:06 pm

@rag malko estranno che prodavat takiva kapli a glavini ne prodavat /hodih vav velomaniq na kkirkov/,a inache kak se spravqt dali lesno se krivqt i drugi defecti ,a ako ima polojitelni kachesva koito sa ti napravili vpechatlenie pishi

nema si vzimam takiva kapli ,mersi osven ako ne si vzema celo kolelo sas takiva kakto ste stane sas t-rex-a
Аватар
axelmax

Мнениеот Rag » Пон Май 03, 2004 8:30 pm

Ами ок са, но това са вторите капли, с които карам през живота си:D. Иначе съм ги подлагал на доста изпитания, досега не са мръднали. Общо взето съм доволен, все пак са по 40 кинта наплетени.. Само да не бяха с 24 спици...
П.С. Аз тежа 74кг
Rag

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пон Май 03, 2004 11:32 pm

az sam 64 kg i mna mene mi se iskashe da sa s po 36 spici kakto sa na crosser x-pert-a ama neise inache sas tezi x-act koleoto ima mnogo qk face :D
Аватар
axelmax

Мнениеот DeMoN » Сря Май 05, 2004 5:22 pm

Az na moq t-rex mu skusah nqkolko spici.Nqkoj da ima?
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Рейтинг: 1700

Мнениеот Ozzie » Нед Май 09, 2004 12:18 pm

Алекс да ти кажа и аз бях скептичен към 24-те спици, но сега съм на друго мнение. Както знеш (или си разбрал) карам Т-Рекс. Държат се добре. Освен това като че ли имат задоволително ниско тегло. Останах изненадан когато свалих предната гума. Така че не се притеснявай за шините и главините. Задния амортисьор е общо взето най- клапавото нещо в цялото колело. Само една пружина, която при спускане има гадния навик да подрънква. Не искам да споменвам как беше при едно спускане по път от наредени траверси :I. Предния амортисьор понеже е само пружина и еластомер "рита" при обратния ход. Но това не е болка за умиране като се има предвид модела и производителя. Друго за колелото- според хора които разбират повече от мен е доста леко за т.н. клас DH. Не мисля обаче че някои би се пуснал с такова колело в сериозно състезание по DH, освен ако не е запален ентусиаст :) Иначе определено колелото има убийствен :o) фасон с дисковите спирачки, двукоронната вилка с тръби 37,5 мм. Със сигурност съм обрал погледите на поне половината хлапета в махлата:D. Друг е въпроса какво колело точно търсиш и как мислиш да го караш. btw мислех да ти пиша на мейла с подробности, но май ще се рамине. :8D:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот DeMoN » Нед Май 09, 2004 2:11 pm

Vij sq zadnata glavina e xrp[nekoj da ne si pomisli 4e sum se obrkal s xtr - vsi4ko e to4no].Ta vuprosniq 4ark malko ili po skoro mnoo me nervi.Purvo zabelqzah 4e kat natina zadna koleloto moje da murda s po 1 cm napred ili nazad ,vsu6tnost ob6to 1 cm.Ta sled mnoo 4ovurkane razbrah kade e problema- 4asta kum koqto se hva6ta diska ima vutre6ni zubove , a samata glavina vun6ni.Ta ei tez zub4eta ne6to ne pasvat to4no[ ima luft ] i za tui taka stava.Dobre oba4e 6te kajete vie tva samo pri teb.Da ama ne.Onq den karah edin ZX 5 s predna diskova- i toi taka, i toi s glavina xrp.Oba4e ne bolka za umiralka samo det suzdavanqkvi leki vibracii kat natisne6 zdravo za pergel. Pri4na da si smeni6 glavinata moje da stanat skusani spici.I az imat t-rex ,i az skusah dve spici otzadi slojih obiknovenni za6tot sled mesc oporito tursene , ne namerih novi.Ta re6enieto za men e slednoto smenqm zadna glavina i kapla i si zimam joy tech glavina za disk spira4ka i remarks jumbo 6ina ste mi struva 60-70 lv..A i 6te imam edna rezervna 6ina i rezrvni spici za otpred.PLus tova ti ne si vzima6 koleloto sus skusana spic.A i moite mi rtazpoloviha obtega4a predi da si otidat- mnoo zdravi.A Ozzie e prav otnosno vida - naistina e stra6no gotin za taz cena.Edina put si karam s edin moi priqtel s kolelo za 1800lv[Ramka f4 montaj lx predna hidravli4na i vilka junior t] i nqkolko lapeta mi vikat -''tvojto kolelo mno qko'' i ne go poglejadat drugoto:DAmejdu drugoto joytech sa mnoo hunavi glavini ot klasa deore ako ne se laja
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Мнениеот axelmax » Нед Май 09, 2004 8:36 pm

i na mene mi se ebava zadnata zlavina i me drazni mnogo i ako si namera garancionnata karta ste hoda da mi q smenqt ,no koleloto za vanshen vid e super

joytech sa taivanski glavini i ne sa mnogo zdravi tezi koito sam vijdal az

a videshte li noviq cross cyclone vav metro
Аватар
axelmax

Мнениеот Ozzie » Сря Май 12, 2004 9:40 pm

Абе май го видях, ама цената му беше доста над 600 лв. и се зачудих кое освен монтажа Deore вдига цената. Не съм искал да ми го свалят, 'шото не ми беше интересен. А колкото до "обратните" вилки... ами ще видим. По ми е любопитно кога ще направят байк с предно окачване "Telelever" т.е. в стил моторите на BMW. Ако някой следи света на мотоциклетите, ще разбере за какво говоря.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Ozzie » Сря Май 12, 2004 9:48 pm

пфуууу аман... на човек като му се спи и не гледа къде пише... горното го бройте към topic-а на Demon "fun from Cross- again" :) 'бе майната му, здраве да е. Алексмакс човече карай си колелото със здраве. Върви учудващо леко за теглото си :o) а това със задната главина почва да ме дразни, но дали и в сервиза ще могат да направят нещо божа работа.:?:
Аватар
Ozzie

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 12, 2004 9:49 pm

[quote="Ozzie"]

Абе май го видях, ама цената му беше доста над 600 лв. и се зачудих кое освен монтажа Deore вдига цената. Не съм искал да ми го свалят, 'шото не ми беше интересен. А колкото до "обратните" вилки... ами ще видим. По ми е любопитно кога ще направят байк с предно окачване "Telelever" т.е. в стил моторите на BMW. Ако някой следи света на мотоциклетите, ще разбере за какво говоря.
[/quote]

BMW от доста време разработват и произвеждат самостоятелно МТВ-велосипеди с предно Telelever-окачване...

[img]http://www.bmwaccessoriesandlifestyleimages.com/lifestyle/images/p32-Q6S%20bike-299.jpg[/img]
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Чет Май 13, 2004 1:47 pm

...и предполагам, че единствения начин да се сдобиеш с тая сладка рожба е да си купиш толяя-я-я-ям и скъп джип BMW с багажник за велосипеди, та да ти го дадат като черешка върху тортата...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Чет Май 13, 2004 2:02 pm

[quote="did"]

...и предполагам, че единствения начин да се сдобиеш с тая сладка рожба е да си купиш толяя-я-я-ям и скъп джип BMW с багажник за велосипеди, та да ти го дадат като черешка върху тортата...
[/quote]

Нищо подобно - можеш да поръчаш "сладката рожба" при всеки официален търговец на BMW. Отделен е въпросът, че цената е малко.. хм... солена за това, което ВСЪЩНОСТ представлява "рожбата" и трябва да си наистина заклет почитател на баварците, за да се изръсиш яко само и само на велосипеда ти да пише BMW...

BTW, положението е същото и при велосипедите на всички останали автомобилни марки - рядко се случва някой от тях да си заслужава парите поне донякъде.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот did » Чет Май 13, 2004 2:08 pm

Със сигурност гъзарията изисква жертви:D:D:D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот velco » Чет Май 13, 2004 2:26 pm

Ех, значи засега ще се задоволим само с боята :D
http://www.giant-bicycles.com/uk/050.00 ... 20.000.asp
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот MOD » Чет Май 13, 2004 2:27 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="did"]

[/quote]

BTW, положението е същото и при велосипедите на всички останали автомобилни марки - рядко се случва някой от тях да си заслужава парите поне донякъде.
[/quote]

може би с изключение на част от велосипедите на Пежо ... е така
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот TOYAGA » Чет Май 13, 2004 2:44 pm

@ MOD

[quote]може би с изключение на част от велосипедите на Пежо ... е така[/quote]

Да, но само донякъде - лично според мен българските представители на велосипедите Peugeot имат твърде необосновано високо мнение за продукцията си (всъщност обикновена low-tech-ширпотреба, каквито по-принцип са и автомобилите на едноименната компания), което на свой ред води до напълно неадекватно ценообразуване...

@ velco

[quote]Ех, значи засега ще се задоволим само с боята[/quote]

Мда, ще се наложи да се задоволите :D
Аватар
TOYAGA

Назад към Архив