PLS vigte kvo vi pitam :

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

PLS vigte kvo vi pitam :

Мнениеот Shady™ » Съб Дек 04, 2004 10:05 am

Be sa sum s team edition i mi predstoi kopuvane na glavini :) F/R no misalta mi e slednata :
Moga li da si napravq zadnicata (toest ramkata) za 12mm os !!! Ako da kagete napravo kude i da q nosq !!!
Vse pak kagete nekvi $$ za toq tunning !!!
P.S znam 4e e dosta slogno (ako vuob6te stava) Taka 4e ne iskam da mi se naliva akul a da mi se kage dali nqkoi moge dami napravi 12m os otzat za team edition i kolko pari 6te mi se iskat i kude da otida :)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Съб Дек 04, 2004 1:57 pm

защо ти е?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Shady™ » Нед Дек 05, 2004 1:38 am

[quote="axelmax"]

защо ти е?
[/quote]

e se edno da me pitash sshoto ti e marzocchi kato imash zoom ;)
ne 4e taka mi e kato zoom ama iskam the best !!!
az izkam bike za dropove ama sa mi ostava Ramka i vilka drugoto sum go zel ;) i ponege se o4ertava purvo vilka da zimam iskam ramkata kato 6te q karam dulgo pone da e s tunning i da e s 12mm os tda da durgi o6te pove4e na dropove osven 4e e s 24` MAG 30DH :)
Аватар
Shady™

Мнениеот thefatcat » Нед Дек 05, 2004 3:01 am

1-во Според мен с XC рамка не може, да се "кара ДРОП"
2-ро защо просто не си купиш главина за 12 мм ос и като си земеш рамка да си я сложиш
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Shady™ » Нед Дек 05, 2004 10:00 am

[quote="thefatcat"]

2-ро защо просто не си купиш главина за 12 мм ос и като си земеш рамка да си я сложиш
[/quote]

Ti me ubi s tva XC ramka be ;) !!! rva si e ramka za DJ,TRAIL(shto pa ne) i za XC stvava da ama da e XC ramka ;( Btw az izkam taq ramka da mi e s 12mm os ta za sledvashtata da ne zimam pak na novo glavina :) :) :)
Are be nikoi li nz kude moge (ako meoge de ) da si napravq i kvi $$ !!!
Are po seriozno ... bez da mi se naliva akul za: za kvo mi e ramkata 6to iskam 12 mm os ima li vilka kva mi spicata ma kapa4kata ti nqma da podhogda na 12 mm os ...... ;) iskam 12mm os ako moge i tva e !!! A ne nqkvi drugi saveti i mneniq !!! :)
No offence !!!:beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот reaper » Нед Дек 05, 2004 10:59 am

[quote="Shady™"]

[quote="thefatcat"]

[/quote]

Ti me ubi s tva XC ramka be ;) !!! rva si e ramka za DJ,TRAIL(shto pa ne) i za XC stvava da ama da e XC ramka ;( Btw az izkam taq ramka da mi e s 12mm os ta za sledvashtata da ne zimam pak na novo glavina :) :) :)
Are po seriozno ... bez da mi se naliva akul za: za kvo mi e ramkata 6to iskam 12 mm os ima li vilka kva mi spicata ma kapa4kata ti nqma da podhogda na 12 mm os ...... ;) iskam 12mm os ako moge i tva e !!! A ne nqkvi drugi saveti i mneniq !!! :)
[/quote]

Айде като за начало да почнеш да пишеш на кирилица, а?:(!: Аман от подобни на теб същества! не стига, че на латиница, ами допускаш и такива грешки, които напълно ти обезмислят текста.
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Рейтинг: 1700

Мнениеот Shady™ » Нед Дек 05, 2004 11:39 am

[quote="reaper"]

[quote="Shady™"]

[quote="thefatcat"]

[/quote]

[/quote]

Айде като за начало да почнеш да пишеш на кирилица, а?:(!: Аман от подобни на теб същества! не стига, че на латиница, ами допускаш и такива грешки, които напълно ти обезмислят текста.
[/quote]

Be huu za greshkite(6te se oglegdam za tqh,6toto burzo pisha i ne gledam posle kvo sum pisal) ama me drazni kirilicata.. predpo4itam da pisha na engl ama kato nqkoi hora ne mogat da 4etat/govorqt angliiski .. i se nalaga taka
Btw sa bih pisal na BG ama
Flex type-a neshto se bugna a toq KREDOR mi izvegda site-a mu a ot dolu onova za kirilica v momenta ne mi e on (mai 6toto ne sum logged on)
ma are ot men da mine ve4e 6te pisha ot sl topic na BG sa dovolen ?! ;)
Аватар
Shady™

Мнениеот thefatcat » Нед Дек 05, 2004 12:31 pm

[quote="Shady™"]

[quote="thefatcat"]

[/quote]

[/quote]

ХАХАХАХАХАХА ти тая рамка и за DH ще я изкараш
Ontario-то е за all mountain и XC, а climber-a e за DJ/Trial.:crazy:
Ако си решил да слагаш 12мм ос, трябва да разшриш диаметара на дупките на които се захваща самата главина, което обаче изобщо не е за препоръчване, защото така намаляваш доста от здравината на рамката, поради простата причина че самата задница е много тънка точно там, където се захваща оста.:confused: Освен това главините с 12 мм ос мисля че бяха доста по-широки от нормалните и ако е така няма никакъв шанс да сложиш такава ос.
На това онтарио за чии хуй ще му слагаш такава ос? 12мм ос се слага, за да се намали усукването при каране на DH, а при тебе няма абсолютно никакъв смисъл. По добре си купи нормална главина, па като сменяш рамката я продаи и си земи с 12мм ос. Освен това всички рамки с голяма ос се продават с главина.
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Мнениеот thefatcat » Нед Дек 05, 2004 12:36 pm

И едно малко допълнение:
Къде си виждал DJ/Trial рамка да се предлага в 18",20" и 22" вариант ?
Аватар
thefatcat

Мнениеот tailor » Нед Дек 05, 2004 3:40 pm

Тук се получава малко объркване.
Поради закъснения при производството на рамки, в началото на годината, беше пусната ограничена серия
Ontario [size=67][b][i]Team Edition[/i][/b][/size] на тази рамка ->[url=http://free.bol.bg/helixs/ontario/ontarioTIME1152.jpg][img]http://free.bol.bg/helixs/ontario/ontarioTIME200.jpg[/img] [/url],
кята обаче не е същата като тази -> [url=http://dragbicycles.com/en/images/climber_bike.jpg][img]http://free.bol.bg/helixs/ontario/climber200.jpg[/img][/url].
В момента ONTARIO [size=67][b][i]Team Edition[/i][/b][/size] се произвежда с тази рамка -> [url=http://dragbicycles.com/en/images/ontario_team_bike.jpg][img]http://dragbicycles.com/en/images/ontario_team2.jpg[/img][/url]

Най-често главините с 12мм ос са с ширина 150мм, а тези рамки са с 135мм разстояние между ушите. Разбира се има и 135мм главини с 12мм ос.

[quote]Originally posted by Shady™
Moga li da si napravq zadnicata (toest ramkata) za 12mm os !!!
[/quote]

Няма невъзможни неща - трябва ти бормашина с 12мм бургия :naughty:

[quote]...Taka 4e ne iskam da mi se naliva akul... [/quote]

Въпреки това - НЕ ГО ПРАВИ!!!
Аватар
tailor

Мнениеот axelmax » Вто Дек 07, 2004 1:17 pm

@Shady™-после кои ще ти купи тунинговааната рамка?

помисли и затова
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Вто Дек 07, 2004 3:54 pm

[quote="thefatcat"]
Освен това всички рамки с голяма ос се продават с главина.
[/quote]

нещо си в грешка.
първо има няколко стандарта на 12мм ос - 135мм и 150мм разстояние между ушите.
второ 150мм стандарта е нов стандарт, но все пак стандарт - рамките за 12x150 главини се продават без главини. ако си видял рамка с главина, то е било от чисто търговски съображения, нищо повече.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Дек 07, 2004 4:00 pm

@Shady: Силно ти препоръчвам да се откажеш от подобни преработки. Не искам да звуча назидателно, но рамките се проектират от [b]инженери[/b] (@инженерите: :chef:) да издържат определени натоварвания. Като си струговаш рамката единствения ефект, който ще постигнеш е отслабване на здравината на ушите - нещо, което никой инженер не е предвидил, че някой може да иска. Това ти го гарантирам. Все пак говорим за алуминий, не стомана.
Това което ще се получи е ефекта на великана с глинените крака и в най-добрия случай те чака доста неприятно пребиване горе. Рамката няма да издържи и това е. А и ще си загубиш гаранцията.

Да не говорим за това, което axelmax казва - ако ти не се пребиеш, а продадеш рамката, някой друг може да се пребие с тая рамка. Надявам се си помислил и за това.

Edit: виж ако наистина държиш да караш Climber с 12x135 главина, можеш да си изработиш нови уши, да резнеш старите и да завариш новите. доста работа и разкарване по фрезисти и заварчици е. И пак се съмнявам, че ще ти заварят ушите напълно успоредни едно на друго.
Втория момент е с главината - с каква главина искаш да караш? Ако не се лъжа, единствената 12x135 главина на пазара тук в момента е Shimano Saint (има ли такава Formula?), демек ще ти трябва и Shimano Saint спирачка ако искаш диск отзад, щото главината е на CenterLock. Но доколкото си спомням май искаше да караш v-brake отзад, така че това едва ли да ти е проблем.
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Вто Дек 07, 2004 9:59 pm

Бе 10х за инфото ма днес разбрах и бе з друго 4е няма да стане :( Но ако има стандарт за 12мм ос 135мм 6те стане работата :) Ще бъда с QR 20mm с автомат за 20 ос така но иначе не мога да събера 150мм 12 ос :( И иначе за здравината..
незнам ... то кжо пре4и ако е 12ос 135мм с ажтомат ? Няма да и има нищо на рамката! :) А за SAINT-a : в BIKE CENTER-a in mladost има такава 12ос 150мм ама днес ходих и не ми стаа..... не влиза !! А за цена незнам ако някои се интерсува но в Screambikes e 149лв а в BAS 199лв , но мися че в Bike Center-a ще е най-евтино :)
Та така !!! Ако някой има инфо къде има 12ос 135мм и кжи $$ да ми каже !!! Па и да ми каже ако е 135мм 12 ос какво ще стане на рамката, като то нормалните главини са си 135мм :)
Аватар
Shady™

Мнениеот marshall__ » Сря Дек 08, 2004 12:11 pm

[quote="Shady™"]

Бе 10х за инфото ма днес разбрах и бе з друго 4е няма да стане :( Но ако има стандарт за 12мм ос 135мм 6те стане работата :) Ще бъда с QR 20mm с автомат за 20 ос така но иначе не мога да събера 150мм 12 ос :( И иначе за здравината..
незнам ... то кжо пре4и ако е 12ос 135мм с ажтомат ? Няма да и има нищо на рамката! :) А за SAINT-a : в BIKE CENTER-a in mladost има такава 12ос 150мм ама днес ходих и не ми стаа..... не влиза !! А за цена незнам ако някои се интерсува но в Screambikes e 149лв а в BAS 199лв , но мися че в Bike Center-a ще е най-евтино :)
Та така !!! Ако някой има инфо къде има 12ос 135мм и кжи $$ да ми каже !!! Па и да ми каже ако е 135мм 12 ос какво ще стане на рамката, като то нормалните главини са си 135мм :)
[/quote]

opredeleno ti se obesmislq cqlata rabota ako pitash [ i ] men.. opredeleno zdravinata nqma da bude sushtata kato proektiranata purvonachalna s normalna os

[quote] Ще бъда с QR 20mm с автомат за 20 ос така но иначе не мога да събера 150мм 12 ос [/quote]
- ? da ti kaja, [color=red] ne e 20mm a 12 [/color] i pak ne zacepvam kakvo iskash da kajesh s tova - nemoga da sabera 150x12 - razbirase, ramkata ti e 135mm ot uho do uho..
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот jivkonik » Сря Дек 08, 2004 2:50 pm

[quote="Shady™"]

Па и да ми каже ако е 135мм 12 ос какво ще стане на рамката, като то нормалните главини са си 135мм :)
[/quote]

Пич ти май не четеш!!! bikerider ти го обясни - като разпробиеш ушите на рамката, където ти влиза сегашната главина, която е с по-тънка ос ще отнемеш част от матеряла. Като боднеш в разпробитите дупки новата главина с 12 мм ос тя ще влезе, ще покараш някое и друго време и в един прекрасен момент на първия -втория дроп ще се скърши рамката точно на местата, където ти се закача задната главина!!! Защото там е останало по-малко материал в следствие разпробиването и съответно якостта става по-малка?:deal: Да не говорим, че и при спиране може да ти се случи това - доколкото разбрах си с 203мм хидравлики на Hayes отпред и отзад? Ако не знаеш при спиране в следствие на силите които се получават има едно голямо желание на оста да излезе от ушите - затова хората измислиха QR20 стандарта, за да захванат по-здраво осите към вилките. Може да я откършиш там като нищо! А проектантите на рамката са изчислили точно матеряла на това място с оглед да издържи на нормални натоварвания - това е рамка за ХС в най-добрия случай лек FR ако се не лъжа?! Да я караш на "Агресивен DH" както се гласиш да правиш, при това с ИЗПИЛЕНИ части и намалена здравина си е чиста проба опит за яко пребиване!!! Не мислиш ли?!:crazy::crazy::crazy:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Shady™ » Сря Дек 08, 2004 3:02 pm

@jivkonik
Да разбрах от Windstream !!! Пък и от bikerider но прибързах с пост-а :( Ясно е че няма да си имаm 12 мм ос :( :banghead: 10х за инфото и помоща :) :beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот thefatcat » Сря Дек 08, 2004 8:19 pm

[quote="bikerider"]

[quote="thefatcat"]
[/quote]

нещо си в грешка.
второ 150мм стандарта е нов стандарт, но все пак стандарт - рамките за 12x150 главини се продават без главини. ако си видял рамка с главина, то е било от чисто търговски съображения, нищо повече.
[/quote]

Имам предвид, това че там от където можеш да си купиш рамка с такава ос може и да си намериш главина за нея. Обикновенно е така(освен ако не зимаш диретно от производителя):drunk:
Аватар
thefatcat

Мнениеот bikerider » Чет Дек 09, 2004 10:42 am

[quote="thefatcat"]

[quote="bikerider"]

[quote="thefatcat"]
[/quote]

нещо си в грешка.
[/quote]

Имам предвид, това че там от където можеш да си купиш рамка с такава ос може и да си намериш главина за нея. Обикновенно е така(освен ако не зимаш диретно от производителя):drunk:
[/quote]

демек точно както казах - търговски съображения ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Дек 09, 2004 11:02 am

[quote="Shady™"]

[/quote]

абе, то Saint всъщност е 10x135, тоест ще ти влезе в рамката без пилене...
а самата ос на лагерите е 20мм, само закрепящята "ос" е 10мм.
Тоест ако искаш яка ос, просто си взимаш Saint и газиш. Единствения проблем е спирачката - ще трябва да я смениш. По принцип има преходници като [url=http://www.dtswiss.com/index.asp?fuseaction=hubs.bikedetail&id=31]този на DTSwiss[/url], за да монтираш IS ротор на CenterLock, но Шимано отново са се направили на пичове и Saint главините са с уголемена версияя на CenterLock и не може да се монтира IS ротор. Демек нямаш никакъв избор за заден диск...
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 09, 2004 12:13 pm

@bikerider
Хммммм това за SAINT-a не го знаех !!! Това е добра идея но не мися (поне за сега, пък и поначало) да си сменя HAYES-a за SAINT и иначе това с главината е е много добре...10х135 а вътре и 20мм ос - COOL :)) а ти нали ми беше казал че може на тая главина SAINT да се качи друг обтегач освен SAINT и кой е той и как става номера :) ? а за HAYES на SAINT казваш че 100% не става или пак има някакъв обиколен начин да стане :)
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Чет Дек 09, 2004 12:26 pm

[quote="Shady™"]

@bikerider
Хммммм това за SAINT-a не го знаех !!! Това е добра идея но не мися (поне за сега, пък и поначало) да си сменя HAYES-a за SAINT
[/quote]

Малко хора не мислят като тебе по въпроса :thumb:
Иначе всичко това си го пише на страницата на Шимано.

[quote="Shady™"]
и иначе това с главината е е много добре...10х135 а вътре и 20мм ос - COOL :))
[/quote]

Абе има и 10x135 главина за IS ротор - [url=http://www.go-ride.com/prod_hubs.html#Anchor-HADLEY-33993]Hadley[/url], но цената е просто как да кажа... хм... много солена. Не че не си струва парите до всеки цент де... после ако решиш да минеш на 12x135 само отвиваш двата преходника накрая и ги сменяш с 12мм преходници.
Разбира се може да се окаже, че има някоя евтина 10x135 Formula, но не съм се интересувал, щото не бих дал и една стотинка за жълто прасе като Formula.

[quote="Shady™"]
а ти нали ми беше казал че може на тая главина SAINT да се качи друг обтегач освен SAINT и кой е той и как става номера :)
[/quote]

Имах предвид на оста да се сложи гайка, вместо Saint обтегача да стяга главината към рамката и да се ползва обикновен обтегач със стандартно ухо.

[quote="Shady™"]
а за HAYES на SAINT казваш че 100% не става или пак има някакъв обиколен начин да стане :)
[/quote]

Не съм се занимавал специално с въпроса, но ми се струва, че просто няма място за шлици и за 6-те дупки при oversize CenterLock както му викат. Не и без странично отместване (TOYAGA :?:).
Освен това дори някой инженерен гений да измисли преходник, мисля че ще е бая скъп. Шимано са се постарали да не повтарят грешката със CenterLock (има място за преходник, което им обезмисли монополната стратегия) и са си написали домашното тоя път.
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 09, 2004 12:56 pm

@bikerider
Добре а я кажи най-евтината главина като SAINT която 10х135 и вътре 20мм ос и на която мога да си кача HAYES-a ? И какви пари е и да е възможно да си я зема а не да я гледам по сайтове само :)
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Чет Дек 09, 2004 1:15 pm

[quote="Shady™"]

@bikerider
Добре а я кажи най-евтината главина като SAINT която 10х135 и вътре 20мм ос и на която мога да си кача HAYES-a ? И какви пари е и да е възможно да си я зема а не да я гледам по сайтове само :)
[/quote]

Oсвен Hadley - ChrisKing, Hugi FR, Atomic Aircorp... поредени по-скъпотия :D Не претендирам за изчерпателност де. А за 20мм вътрешна ос съм сигурен само за ChrisKing (19.5мм).

За сайтовете - ми те са за това бре - да купуваш, не само да гледаш ;)
Ако ти трябва още информация пусни един PrivateMessage.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Дек 10, 2004 12:52 am

Ъъъм, да ви кажа, преди карах Formula DH36-1, тя е точно 10x135 :8D:

Забравих да спомена, че е IS.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Дек 10, 2004 10:54 am

[quote="PtD"]

[/quote]

A така. Shady - действай :slaphap:
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Пет Дек 10, 2004 11:45 am

[quote="PtD"]

[/quote]

какво означава преди ?! Смисал счупи ли я или какво ?! Ако да кажи ми за колко време как, бе кажи ми минусите и Междудругото аз от отдавна съм си я харесал тая главина и FORMULA DC 32 / DC 91 (най-високия клас на формула преди DH-a 20мм ос дето е !!! Мисълта ми е следната: има ли Formula DH36 още и от къде и колко пари и има ли нещо подобно предно ? или трябва да си взимам DC 91 за отпред !!!
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Пет Дек 10, 2004 10:13 pm

[quote="PtD"]

[/quote]

Btw какво е IS и това ли имаш предвид:
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=476

ако е това защо пише че е : 'за 150мм/12мм ос'
Аватар
Shady™

Мнениеот PtD » Съб Дек 11, 2004 5:35 am

В смисъл, че остана без зъбки и се наложи да я пенсионирам. Това не значи, че е лоша главина - преди нея си отиде един DT Swiss Onyx по същия начин. Какво да се прави като не изчисляват главините за trial :dunno::rofl: Даже Chris King гаранцията не покрива trial :nono:

А за размера - предполагам, че може да се произвежда и в повече от една разновидност. Аз я карах на RAM HT 2003, ако това ти е от полза да прецениш дали ще влезе в твоята рамка.

IS = International Standart = Международен стандарт = Avid, Hayes, Hope, some Shimano, Magura, etc.

Редакция:
На [url]http://www.formulahubs.com/dh_dc36_36_1.html[/url] се виждат вариациите на главината, моята е DC36-1 с QR-10. Давам резервни части за нея, или я предлагам безвъзмездно за музея на жертвите на trial-a :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Shady™ » Съб Дек 11, 2004 10:13 am

A това обяснява всичко....твоята е не е DH DC 36 a DC 36-1 !!! и то пак има някакви модели на тая бе ... QR 10 QR 12 and QR 5 !!! Ама сигурен ли си че е все едно SAINT само че е FORMULA ?Всмисал като параметри за широчина на остан и т.н. ? И можеш ли да ми кажеш цена на която си я взел ти и от къде и от къде мога да си я купя в момента и колко е сега ;)
А и има ли нещо подобно такова предно или да се взимам FORMULA DC 91
http://www.formulahubs.com/dc91_32.html
за от пред и това е ?!Има ли нещо в стил DC 36-1 F :) Понеже знам че Глвините вървят комплект : предна и задна (смисал от една серия, не че ги продават на веднъж ;) )
А и какво ще рече зъбки ? Има 1 идея какво имаш предвид ни ... даваи да видя каво е реално :)
Аватар
Shady™

Следваща

Назад към Архив