kuRssss

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

kuRssss

Мнениеот barbarossa » Чет Дек 04, 2003 7:05 pm

:D:D:D едно нещо ми хрумна днес... гледам вестника с обявите... гледам гледам всякакви курсове... само курс по велосипедизъм дето няма и ме фана адски яд... сега ходя на един курс по пещерно дело и катерене и си правя съпоставка, неможе ли аджеБА, да има и подобен курс по велосипедизъм... като курсантите се въвеждат във всичките му термини и начини на каране и т.н. + практически упражнения.. демек да се събере дружинката и да си кара здраво из планината,,, хем кеф хем науКА :+))) разбира се говоря за лятото щото сега никой нема се навие да върти педалите:+) просто ми е интересно какво мислите по въпроса;):8D::D:)[:p]
Аватар
barbarossa

Рейтинг: 1700

Мнениеот Cveti » Чет Дек 04, 2003 9:42 pm

Аз намирам идеята за интересна.
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот MOTuKATA » Чет Дек 04, 2003 11:18 pm

a puk az bix kazal 4e za tova trqbva da se zaeme nqkoi s mnogo nervi,turpenie i vreme!trudno ste se namirat "y4enici"!no vse pak e izpulnimo
MOTuKATA

Мнениеот SMITH » Пет Дек 05, 2003 12:34 am

abe mai nikoi nqma da se navie da plati za ne6to koeto moje da nau4i sam!karaneto ne e tolkoz trudno ne6to 4e da ima kursove.moje bi e po-podhodq6to da se razprostrani mtb-bg.com i v nego da ima ne6to kato statiq za na4inae6ti v koqto da ima nekvi pinizi(suveti) i da se ot4ita kolko hora sa q pro4eli taka 4e seki kato vidi 4e ne e nqkva rabota za baluci i toi da q pro4ete,a to mai takiva statii ima na dosta mesta, stiga da znae6 eng. i da si zainteresovan.i tuka nqkude ima6e ne6to takova mai.

ЕдИтЕд БаЙ сМиТ
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот Cveti » Пет Дек 05, 2003 10:25 am

Мисля,че има какво да се научи от едно такова мероприятие,а и както казва барбароса,ще бъде приятно.Маршрути,поддръжка на велосипеда,техники за каране.Виж,не се бях замисляла за заплащането наистина,и кой ще е склонен да плати.То на нас всяко излизане с Админа си е един вид курс-води ни по супер готини местенца (не че аз запомням пътя:D),разговорът се върти около колелата и научаваш по нещо от всеки,учиш се да караш и си прекарваш страхотно.Добре,че не ни иска пари.:D
Cveti

Мнениеот bikerider » Пет Дек 05, 2003 10:59 am

[quote="GOA"]

Мисля си че ще има повече ученици за курс по вело монтьоризъм. Дори аз бих бол 1 от тях - всичко уча от личен опит а сум сменил само 3 колела. ОБАЧЕ на тези които си изкарват хляба с това по фургончета и гаражчета няма много да им допадне идеята. А те май са най-добрите "учители"

Ako se nau4i6 da me4tae6-
jivota se prevru6ta v nepriqtno i bezsmisleno zaduljenie
[/quote]

не съм съгласен - като правило тези по фургончетата (като изключим Колодрума) са динозаври, които живеят още в 70-те години на миналия век. Виждал съм хора които просто НЕ ЗНАЯТ как се монтира двукоронна вилка и пресукват тръбите при монтажа...

Иначе за ку... опссааа - курса :D - идеята не е лоша, само дето ивентарът ще е адски скъп, ако искаш качествен курс. Едно е да научиш човек да взима завой на скорост с рамка с нисък център на тежестта, друго е да го учиш например на Behemoth (нищо лично към никого, ScreamBoy :D:8D:)

[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот TheUndertaker » Пет Дек 05, 2003 12:06 pm

[quote="barbarossa"]

:D:D:D едно нещо ми хрумна днес... гледам вестника с обявите... гледам гледам всякакви курсове... само курс по велосипедизъм дето няма и ме фана адски яд... сега ходя на един курс по пещерно дело и катерене и си правя съпоставка, неможе ли аджеБА, да има и подобен курс по велосипедизъм... като курсантите се въвеждат във всичките му термини и начини на каране и т.н. + практически упражнения.. демек да се събере дружинката и да си кара здраво из планината,,, хем кеф хем науКА :+))) разбира се говоря за лятото щото сега никой нема се навие да върти педалите:+) просто ми е интересно какво мислите по въпроса;):8D::D:)[:p]
[/quote]

Хи хи яка идейка . Но ти препоръчвам да ползваш безплатните курсове когато караш с някой по-добър от тебе все се учиш , когато щъкате из планината в групичка гледаш как карат и другите пак се учиш .Общо взето каране му е майката ,примерно с участието си на едно състезание можеш да научиш МНОГО за доста неща от колоезденето .А до въпроса някой да се захване за съжаление наистина добрите в БГ са малко ,че да им се занимава и с обучение :) пък и няма такава база в Бг все още нещо като МТБ парк или нещо от рода .Надявам се това да се промени с времето , все пак и аз съм ученик , ма кога ще достигна учителя си няма да е тази година .

[b]nqma ni6to po ne6tastno ot 4ovek vqrva6t na sobstwenite si izmislici![/b]
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот did » Пет Дек 05, 2003 1:54 pm

Чудна идея!:8D::8D::8D:

Бързо кой с каквото може да помогне по въпроса!

Аз, например, от чаркалъци и ремонти твърде малко разбирам. Мислих си в какво съм най-добър и веднага обявявам, че набирам доброволци за курс по губене в гората. Правил съм го в 60-70% от случаите, когато съм карал. Както се казва, безпроблемните ми карания се броят на пръстите на ръката на невнимателен стругар. Умея да се губя дори по маршрути, които се карат по коларски път. И на асфалт съм се губил. Тренирал съм ориентиране 2г. за целта (сериозно). Особено съм добър в губене при пешеходен туризъм в Пирин. Това е любимото ми занимание и вече съм отказал окончателно поне 10 човека от ходене в планината. Въобще, който мрази гладкото и спокойно каране и никога не се е изгубил като хората, за да му се вдигне адреналина, бързо да се записва! Иначе, ***си скуката!

Всичко туй - сериозно! Хич не си мислете, че без необходимата квалификация и опит е възможно 4 пъти да тръгнеш по маршрут от хижа А към някакво село В и четирите пъти изненадано да се окажеш на съвсем друго място - C,D,E и F, което идентифицираш чак като видиш някоя табела за изход от селото. Майсторлък се иска и аз съм готов да ви науча как се прави НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Място на провеждане на изгубванията - неизвестно къде в Родопите, около Пловдив.
За Софийските гори не отговарям, там не съм се губил.

Спонсор на курса - Институт по Картография и незнамквоси към БАН, на тях разчитаме всички!

Междувременно, аз да питам, дали пък някой няма да организира курс по намиране на път след губенето, щото по тая втората част не съм много добър?

Безисходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tuba » Пет Дек 05, 2003 4:18 pm

e shtom e taka az moga da poema kurs
po prebivane na ravno seki moje da se
prebie po strymna i tqsna patechka s
mnogo kamyni ama mojete li po ravno
ili daje na asfalt karaiiki bavno
i bez mnogo iurkane (s materiqli na
klienta lepenki bintove shini za
schupeni kosti i tn. si osigorqvat
horata sami)
A i namiraneto na pyt go vladeq moga
da namerq pyt ili pytechka daje kydeto
nqmam i sled N nabroi dola gorichki
shipkovi hraski i oshte kakvo li ne
garantiram izlizane na asfaltov pyt
v radius nai mnogo 100km ot jelanata
tochka.
tuba

Мнениеот Cveti » Пет Дек 05, 2003 5:27 pm

[quote="did"]

Чудна идея!:8D::8D::8D:

Бързо кой с каквото може да помогне по въпроса!

Аз, например, от чаркалъци и ремонти твърде малко разбирам. Мислих си в какво съм най-добър и веднага обявявам, че набирам доброволци за курс по губене в гората. Правил съм го в 60-70% от случаите, когато съм карал. Както се казва, безпроблемните ми карания се броят на пръстите на ръката на невнимателен стругар. Умея да се губя дори по маршрути, които се карат по коларски път. И на асфалт съм се губил. Тренирал съм ориентиране 2г. за целта (сериозно). Особено съм добър в губене при пешеходен туризъм в Пирин. Това е любимото ми занимание и вече съм отказал окончателно поне 10 човека от ходене в планината. Въобще, който мрази гладкото и спокойно каране и никога не се е изгубил като хората, за да му се вдигне адреналина, бързо да се записва! Иначе, ***си скуката!

Всичко туй - сериозно! Хич не си мислете, че без необходимата квалификация и опит е възможно 4 пъти да тръгнеш по маршрут от хижа А към някакво село В и четирите пъти изненадано да се окажеш на съвсем друго място - C,D,E и F, което идентифицираш чак като видиш някоя табела за изход от селото. Майсторлък се иска и аз съм готов да ви науча как се прави НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Място на провеждане на изгубванията - неизвестно къде в Родопите, около Пловдив.
За Софийските гори не отговарям, там не съм се губил.

Спонсор на курса - Институт по Картография и незнамквоси към БАН, на тях разчитаме всички!

Междувременно, аз да питам, дали пък някой няма да организира курс по намиране на път след губенето, щото по тая втората част не съм много добър?

Безисходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
[/quote]

[:p]:DМи направо ме спечели!Обади се като го почнеш курса.Тубата си мисли,че владее пребиването по равно,но аз мога да ви науча на още по ефектен трик!Спец съм по него,даже на последното каране демонстрирах блестящо изпълненние.Състои се в следното:карате си,някакси минавате през по-трудните места и когато решите спирате и при слизането от колелото за всеобщо изумление се хвърляте по очи в най-дълбоката кал.
Cveti

Мнениеот tuba » Пет Дек 05, 2003 5:39 pm

e ne ako mi kajesh che s tozi
trik ospqvash da si nanesesh
povredi po teb ili koleloto
(izpomacvaneto do smyrt ne se broi
vinago moga da copna v lokva ako iskam:xx(:)
napravo se zapisvam na kurs pri teb :B)::D[:p]
tuba

Мнениеот Alien » Пет Дек 05, 2003 7:09 pm

[quote="Cveti"]

[:p]:DСъстои се в следното:карате си,някакси минавате през по-трудните места и когато решите спирате и при слизането от колелото за всеобщо изумление се хвърляте по очи в най-дълбоката кал.
[/quote]

Дам, това падане беше много добро, ако говориш за онова в един четвъртък преди няколко седмици. Неповторимо :D:D.

"The very first essential for success is perpetually constant & regular employment of violence."
Adolf Hitler
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот barbarossa » Пет Дек 05, 2003 8:31 pm

като заговорихте за падане.. оня ден си купих каска MET uni и ако бях с нея преди няколко месеца сигурно сега щях да си усещам другата половина на лицето... пък тогва се пльоснах на един завой под копитото със съвсем бавна скорост ама още ми държи влага... ТАка че слагайте каски иначе не карайте... сериозно го препоръчвам:D;)
Аватар
barbarossa

Мнениеот Cveti » Пет Дек 05, 2003 8:50 pm

[quote="tuba"]

e ne ako mi kajesh che s tozi
trik ospqvash da si nanesesh
povredi po teb ili koleloto
(izpomacvaneto do smyrt ne se broi
vinago moga da copna v lokva ako iskam:xx(:)
napravo se zapisvam na kurs pri teb :B)::D[:p]
[/quote]

Е не,повреди не можеш да си нанесеш,но можеш да изхабиш тоалетната хартия на screamboy в опити да си позачистиш ръцете и командите.Останалата кал си стои по теб.:)
Cveti

Мнениеот barbarossa » Пет Дек 05, 2003 11:04 pm

хубаво де почти всичките ми приятели са върли противници на колоезденето... и аз кво в повечето случаи си карам сам и ми е адски тъпо... барем да нема на кой да се похвала как съм се утепал:D:D:8D: ехххх еххх щастливци сте вий младитеее и в калта си лягате и има с кой да я споделите:+)[:p]:):D:o) па некой ден кат съ опрай времето аре да повръткаме педалите задружно гледам че тук вече си има групички които го правят туй начинаниЙЕ:B):[:p]
Аватар
barbarossa

Мнениеот Cveti » Съб Дек 06, 2003 10:48 am

[quote="barbarossa"]

хубаво де почти всичките ми приятели са върли противници на колоезденето... и аз кво в повечето случаи си карам сам и ми е адски тъпо... барем да нема на кой да се похвала как съм се утепал:D:D:8D: ехххх еххх щастливци сте вий младитеее и в калта си лягате и има с кой да я споделите:+)[:p]:):D:o) па некой ден кат съ опрай времето аре да повръткаме педалите задружно гледам че тук вече си има групички които го правят туй начинаниЙЕ:B):[:p]
[/quote]

Ми избирай си ден и час и се включвай...Групичките не са с постоянен състав.
Cveti

Мнениеот axelmax » Нед Фев 15, 2004 1:52 am

kakav stil karate i kade
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Black » Пон Фев 16, 2004 11:43 am

pi6ete me i mene za sam
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 17, 2004 12:48 am

[quote="bikerider"]
Виждал съм хора които просто НЕ ЗНАЯТ как се монтира двукоронна вилка и пресукват тръбите при монтажа...
[/quote]

aide aide
edno si baba znae edno si baba bae
nli taka kaza w edna druga tema za nrs-a :)

eh teq presukwaniq :) karai powe4e :) hehe
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Plamen » Сря Фев 18, 2004 1:17 pm

Аватар
Plamen

Рейтинг: 1200

Назад към Архив