[quote="GECKO"]
Ехх как всички ми се нахвърлиха за детУ съм оптимист...
@ bikerider - чуствам се брутално срязан за дето съм оптимист... явно не може да да съм такъв

а на тема пазарна икономика.... ако сегашното правителство колкото и "социялно" да е то оправи лифта, направи някое друго хубаво саоражение по другите ни планини и организира добре нещата около спорта дали няма да се "копува" по-добре от нас на следващите избори?
[/quote]
Ма кой те реже бе, човек. Казвам си мнението.
Чудесно е, че си оптимист, ама с гол оптимизъм лифт не се строи. Нито се пуска публикация в медиите.
Искам да кажа, че не отчиташ реалностите, а не да те режа, кастря и всякак. Не съм ти ментор или какъвто и да е, че да ти давам тон в живота.
Мен ме вълнуват тия неща не по-малко от теб, само че съм реалист, щото съм се нагледал на супер-проекти провалени поради липса на покритие на елементарни изисквания на инвеститорите. Опитай се да изработиш проект за реконструкция на лифта и да го защитиш пред финансова институция.
За реалностите - не казвам хубави ли са или не, но са реалности. За да ме разбереш, ще ти цитирам една поговорка: "Акъл не ми давай, пари ми дай". Важи с пълна сила в случая. С което нищо не искам да кажа, освен че всички ние знаем КАК ТРЯБВА да е, само че никой от нас не може да го реализира, дори и 10000 човека да сме, щото не сме подготвени. Такива проекти се правят от специалисти, които лапат пари и така нататък.
Само с искане не става: "бате дай няколко милиона, айде бе бате, че ми се кара горе"... Опитай се да си представиш РЕАЛНО как да стане това. Какво - заем от банка ли? Или да ходим да молим Черепа да ни даде пари за лифт? Че тия хора и банки да не би да съществуват, за да финансират такива проекти? Не разбира се, те финансират проекти, но само ясни такива и защитени нагледно с аргументи какво ТЕ ще спечелят като финансират проекта. Айде стига с тия призиви към държавата. Държавата не съществува за да се "грижи" за гражданите си - това време отмина. Парите не растат по дърветата. Ако имах 100 милиона и аз нямаше да дам пари ей така за някакъв си лифт при положение, че той де факто не съществува щото е в руини, а "някакви си" велосипедисти искат лифт. Кой друг ще се качва на този лифт? Колко ще са тези хора? Имаш ли представа как се прави икономическа обосновка на проект от такъв мащаб?
Относно мен самия - защо си мислиш, че те режа и те атакувам? Аз просто те призовавам да мислиш реалистично.
@Edit: в подкрепа на NovemberCharlie мисля, че такива утопии като реконструкция на този грохнал лифт (което е все едно да се построи нов) следва да се преценят като нереализируеми. И ще ти кажа защо. Защото дори някой да оправи лифта, то ще бъде не заради нас. Давам ти пример със Симеоновския лифт - да се направят 5 отворени кабинки за колела е въпрос на МИЗЕРНА сума в сравнение с инвестицията, която ти искаш някой друг да направи за Княжевския. Е да виждаш някой да я прави? Цялата ти аргументация важи и за там, но там се вижда много ясно защо всичко което казваш е с пожелателен уклон. Хубав цитат от Матрицата за завършек: "Има разлика между това да знаеш пътя и да вървиш по него.". На думи и теория всичко е лесно.
Едно реално и лесно реализируемо предложение даде NovemberCharlie: микробус с ремарке. Да ама не, екологията екологична дело на всеки. Е... малко не мога да те разбера.