Лифта Княжево-Копитото - можем ли да го спасим???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Лифта Княжево-Копитото - можем ли да го спасим???

Мнениеот unbekannt » Сря Юни 29, 2005 10:53 pm

Здравейте, пичове!Аз съм от Княжево и да си призная ме вълнува съдбата на лифта Княжево-Копитото!Отскоро съм доста запален по планинското колоездене и мисля, че не само аз съм заинтересован от това съоръжение.Следя безумното покачване на цените на симеоновската кабинка и като княжевец все по-често се питам, няма ли да продадат най-сетне лифта до Копитото, та тея кретени от Симеоново да имат конкуренция и да се осъзнаят малко с цените?Историята на лифта Княжево-Копитото е доста дълга...Като начало ще спомена, че той е най-старият кабинков лифт в България, построен през 1969г. от австрийска фирма.След един ветровит ден в средата на 90-те години на миналия век обаче, няколко кабинки се бяха отворили/не съм сигурен дали нямаше и паднали такива, защото тогава съм бил не повече от 10-годишен/ в движение и оттогава това прекрасно съоръжение не функционира, а само се руши с течение на времето.Столична община опита да го продаде на търг преди около 3 години/ако не греша/, на безумната начална цена от 1 000 000лв.!!! - вярно е, че не бива да се продава на безценица, ама все пак лифтът е доста стар и след всичките тези години на упадък се нуждае от ОСНОВЕН ремонт!Та от няколко години никой не се сеща, че това прекрасно съоръжение седи и тъне в разруха...Призивът ми към вас е да се обединим/отделните клубове или и аз не знам, защо не просто да направим някаква кампания със обяви в нета или медийна - обяви и стаии във весниците, или пък със стикери по улиците/ и да предизвикаме малко медиен шум около лифта.Защото ако София иска олимпиада, тя се нуждае от РАБОТЕЩИ лифтове.А ако ние искаме приемливи цени на лифтовете, се нуждаем от конкуренция между лифтовите компании!!!Писал съм мейли до кого ли не - бТВ-репортерите, Господари на ефира, дори до Владо Береану от К1, но все без резултат...Е, надявам се да съм предизвикал интерес у вас и ЗАЕДНО да постигнем положителна развръзка!Това е засега от мен, чакам предложенията и отзивите ви!
unbekannt

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Сря Юни 29, 2005 11:21 pm

Ще проуча...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Cveti » Сря Юни 29, 2005 11:43 pm

Хм...не знам дали само вдигането на шум ще е достатъчно.Хич не съм наясно как стават тия неща и не искам и да съм,но си мисля,че общината ще го продаде,ако има изгода от това.А и който го купи трябва да вкара там наистина много пари,а доколко ще му се върнат?Сложна работа.
Или трябва някой да инвестира в това-я по някоя програма,я от някой фонд за нещо си-още по-сложна работа.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот Zozka » Чет Юни 30, 2005 12:00 am

би било прекрасно ако се получи нещо :thumbu:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Юни 30, 2005 12:48 am

[quote="Zozka"]

би било прекрасно ако се получи нещо :thumbu:
[/quote]
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 30, 2005 8:39 am

Един от вариантите е Асоциацията и/или общината да кандидатстват за грант от ЕС фондовете, като посочат, че лифта ще се позва специализирано за МТБ и за развиване на спорта ...Има безкрайно много условности, но ако общината е мераклия може и да стане
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 30, 2005 9:19 am

Предложението на NovemberCharlie е т.нар. "царски път" (да не се бърка със С2) - не е невъзможно, но както е известно, изисква нЕкои допълнителни усилия по нашите ширини...

Друга подобна възможност е да се кандидатства за ежегодната субсидия на Shimano да речем. Или пък да се мисли за някакъв спонсорски пул...

При всички случаи обаче трябва първо да се проучи ЗАЩО нищо не се прави досега (примерно ЗАЩО част от паричките от РВД, които се наляха в реконстукцията на "Копитото", не са били вложени в лифта), ЧИЯ е собствеността, КОЙ КАКВИ АПЕТИТИ проявява и още един куп подобни дреболии...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот GECKO » Чет Юни 30, 2005 9:20 am

Ами аз да вкарам малко реализъм в ситуацията...

значи лифта е в окаяно състояние и единственото функциониращо нещо по него са стълбовете, че и те даже имат нужда от известен ремонт а иначе никой не се наема да го ремонтира защото ще излезе невероятно скъпо да се оправи.... то има да се чистят дървета да се качи горе нова инсталация (защтото настоящата е просто унищожена от ръжда), новата инсталация би искала ново захранване (защото линията която захранва Копитото така и така вече е прекалено натоварена от хотела и кулата а е и доста стара), а да и нов трафопост трябва саответно да се сложи на лифта (говоря от тази гледна точка тъй като това съм забелязал като електротехник и това ми се е набило в главата) трябват му и нови въжета.... бе отчайваща работа, ииначе е една благородна идея и на мен ми се иска да го видя да работи отново но се съмнявам някой да инвестира в това предвид, че средния българин би си спестил 2-3лв (което смятам е нормалната цена за кабинка) и би се качил до Копитото пеша (не че е фактор но то си е нисичко).

Може би трябва да се направи някоя иновация от сорта на кабинките (които вече май ги и няма) да се сменят от седалки (че кой знае ако го органицираме ние може да се накачат специални носачки за колела като по филмчетата) а седалките ще изключат и нуждата от по-мощно захранване (с което цената пада драстично) но все пак остава въпроса по ремонта на станциите... изобщо скъпа работа но...
Няма невъзмжни неща!!!

Аз лично ще се радвам да го видя пак да работи предвид местожителството ми на 10мин въртене от станцията :liplick:
Аватар
GECKO

Мнениеот GECKO » Чет Юни 30, 2005 9:34 am

TOYAGA предполагам,че от хотела и техническата поддръжка на копитото биха инвестирали в такова саоражение, а може и в момента от хотела да са готови да направят известна инвестиция (все пак това би олеснило достъпа до хотела драстично и с "градски транспорт") въпроса е само да се намерят още инвеститори защото най-вероятно ако им се представи сметката на тези от хотела може да им се стори солена, а ако има с кой да си я 'делнат може и да се включат.... замо дето станаха много променливите в цялата работа
Аватар
GECKO

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 30, 2005 9:38 am

[quote="TOYAGA"]

Предложението на NovemberCharlie е т.нар. "царски път" (да не се бърка със С2) - не е невъзможно, но както е известно, изисква нЕкои допълнителни усилия по нашите ширини...

Друга подобна възможност е да се кандидатства за ежегодната субсидия на Shimano да речем. Или пък да се мисли за някакъв спонсорски пул...

При всички случаи обаче трябва първо да се проучи ЗАЩО нищо не се прави досега (примерно ЗАЩО част от паричките от РВД, които се наляха в реконстукцията на "Копитото", не са били вложени в лифта), ЧИЯ е собствеността, КОЙ КАКВИ АПЕТИТИ проявява и още един куп подобни дреболии...

[/quote]

Моля да се има предвид, че варианта, който предлагам, освен това, което каза доайена, ще отнеме и доста време - няколко години.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Чет Юни 30, 2005 9:58 am

На мен ми се струва, че лифтът е изцяло за смяна, като се запази само трасето ;) Разбира се, това е съвсем непрофесионално мнение.
Като слухове съм чувал, че собстветикът (представен ми като общината) се опитва да му намери купувач, но с условието това да бъде лифт, а не примерно станциите му да се превърнат в хотели или заведения, а по средата нищо. И май засега няма навитаци :D Разбира се, това са само слухове...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 30, 2005 10:15 am

Ама аз не съм "доайен"... :V::V::V:

@ GECKO

Именно подобно нещо имах предвид, когато споменах инвеститорския пул. Идеята на подобни сдружения е включването на страни с общ интерес - пряк икономически (като този на хотелиерите примерно) или индиректен (маркетингов, рекламен и т.н.)...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 30, 2005 10:21 am

скромността краси човека:D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот GECKO » Чет Юни 30, 2005 10:44 am

[quote="TOYAGA"]

@ GECKO

Именно подобно нещо имах предвид, когато споменах инвеститорския пул. Идеята на подобни сдружения е включването на страни с общ интерес - пряк икономически (като този на хотелиерите примерно) или индиректен (маркетингов, рекламен и т.н.)...
[/quote]

:offtopic:

@ TOYAGA Извинявам се не съм запознат с икономическата терминология.

Колкото до сдруженията с пряк икономически интерес - те са ясни, но не виждам кой би инвестирал с рекламна цел. Ти спомена Shimano но не вярвам да се намери някой чак толкова голям инвеститор, по-скоро ако може да се намери някой български инвеститор (въпреки, че "български" и "инвеститор" са до голяма степен самоизключващи се понятия) който да е запознат с пряката полза от този лифт... колкото до големите, те най-вероятно получават такива предложеня ежедневно та се съмнявам да се заинтересуват в тази инициатива когато могат да опънат плакати на Уислър за същите пари (за Shimano конкретно), но трябва да се опита все пак може и да ни излезе късмета с някой по-голям инвеститор с по-скоро спортна насоченост (за да се справи с тази частта спомената от Admin за "да има нещо посредата") но предвид липсата на писти в този краи на планината кръгът на възможни такива инвеститори драстичко се смалява.....

охх не знам до колко мисля в правилна посока но... бе сигурен съм, че може да се измисли нещо просто на мен не ми идва конкретна идея.
Аватар
GECKO

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 30, 2005 11:32 am

[quote="Admin"]

На мен ми се струва, че лифтът е изцяло за смяна, като се запази само трасето ;)
[/quote]

To4no taka e zashtoto tozi lift e stroen po mnogo stara tehnologiq s noseshto i tegleshto vuje ot koeto sledva 4e sa za smqna stulbove, stancii, kabinki t.e. vsi4ko
A zamislqli li ste se 4e tezi ot hotela moje bi ne iskat lifta da raboti!!!
Kakto se znae tozi hotel e dosta mafiotski i tam debilite moje bi iskat da si hodqt s kurvolqcite na spokoistvie. Pomislete kolko narod shte ima ako zaraboti lifta.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Alien » Чет Юни 30, 2005 11:55 am

Вие нещо много насериозно приехте тези идеи... чакайте малко, за какви спонсори, за какви пет лева става дума. Защо си мислите, че някого го бОли фара за лифта? Нямам никаква представа колко ще струва един ремонт на този лифт, но ми се струва, че ще е поне няколко милиона. Както казаха няколко човека - лифта няма нищо друго освен стълбове. Не знам как виждате да се съберем 1000 байкара и да почнем да пращаме писма към Шимано да ни спонсорират, ей така, с няколко милиона. Не ме разбирайте грешно - аз съм от хората, които най-много искат този лифт да проработи, но помислете реално. Ние с цените в Симеоново не можем да се оправим пък камо ли с продажбата и реконструкцията на Княжевския лифт. Според мен няма да стане НИЩО!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 30, 2005 11:58 am

Споменавайки Shimano, нямах предвид спонсорство от типа на това на Marzocchi в Уислър примерно (макар че защо не - всичко зависи от качеството на проекта и неговата защита), а за кандидатстване за ежегодната [b]Shimano Cycling Concept Award[/b]. Вярно е, че подобни инициативи се субсидират с относително малки по размер суми (тазгодишната бе 12 500 EUR), но по-добре нещо, отколкото нищо...

А иначе nikitzo е напълно прав, че "Копитото" е просто по-луксозна от "Тихия кът" е*алня и никой от потенциалната му клиентела не би желал да бъде видян/разпознат от тълпи щъкащи туристи...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 30, 2005 12:21 pm

Един по-евтин вариант-бусче с ремарке за байковете. Примерно тръгва веднъж на час от Бояна и ходи до копитото. Такса - 3 лева.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Юни 30, 2005 12:30 pm

[quote="NovemberCharlie"]

Един по-евтин вариант-бусче с ремарке за байковете. Примерно тръгва веднъж на час от Бояна и ходи до копитото. Такса - 3 лева.
[/quote]

Силно добър вариант. Може да се говори например с частниците от маршрутката Овча Купел - Златни мостове.
Вярно по замърсяващо е от лифта, но е капка в морето на фона на е*алниците дето всекидневно ходят до хотела горе.
Инвестиции - никакви. Полза - огромна. Лифта е повече от морално и материално остарял, за да се мисли за възстановяване.

Аз бих платил и 5 лева за такова нещо. Пък ако се намери и някой ентусиаст със собствен бус и ремарке, мисля че ще направи добри пари.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот GECKO » Чет Юни 30, 2005 12:38 pm

@ TOYAGA може да си прав за Копитото но все пак смятам, че на тях ще им е значително по-добре да вкарат повече пари от туристи от колкото да си пазят постоянните клиенти които го ползват като е*алня а не като готин хотел за какъвто има потенциял, но това не е по темата...

@ NovemberCharlie идеята за бусчето може да бъде реализирана но предвид че има инфраструктура аз предпочитам да се возя в една идея по-екологично чист, захранван от електричество лифт, от колкото да умирисват планината с изгорели газове няк'ви бусчете, то не стига че из София смърди пък и горе :indiffe:
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Чет Юни 30, 2005 12:44 pm

[quote="GECKO"]

@ TOYAGA може да си прав за Копитото но все пак смятам, че на тях ще им е значително по-добре да вкарат повече пари от туристи от колкото да си пазят постоянните клиенти които го ползват като е*алня а не като готин хотел за какъвто има потенциял, но това не е по темата...
[/quote]

Нямам нищо против идеализма ти, но това не го прави нещо друго.

[quote="GECKO"]
@ NovemberCharlie идеята за бусчето може да бъде реализирана но предвид че има инфраструктура аз предпочитам да се возя в една идея по-екологично чист, захранван от електричество лифт, от колкото да умирисват планината с изгорели газове няк'ви бусчете, то не стига че из София смърди пък и горе :indiffe:
[/quote]

Е ти предпочиташ. Хубаво. Хората с пари обаче не предпочитат да си влагат парите в умрели занимания. Сметни каква ще е възвращаемостта на такава инвестиция. "Социалните" времена отминаха - живеем в пазарна икономика. Единствения фактор вече е царицата-парица.
Аватар
bikerider

Мнениеот unbekannt » Чет Юни 30, 2005 1:52 pm

Сааааа, вижте кво - тия, които казвате, че онея от хотела може да не искат работещ лифт...Ма кои са тея бе?!?Временни богаташчета, които на 30 някой ги гърми насред някое кръстовище...и после идва някой нов, но най-важното е че те са там с ебалниците им за прекалено къс период от време!От друга страна България иска олимпиада 2014г., нали?Е, РАБОТЕЩИ лифтове ще и трябват...И освен тва ако се стремим да ходим в Европа, такива публични домове от време оно трябва да са на изчезване!Вярно, че инвестицията, която би глътнал лифта е доста голяма, но който иска, ще намери начин, който не иска, 100 оправдания ще си намери...
И днес не били социални времена...я вижте кой е на власт бе!!!И кво и да не са социални времена?!?В Швейцария да не би като не са социални времена лифтовете да спират???НЕ, РАЗБИРА СЕ, БАЧКАТ СИ И ТО С ПЪНА ПАРА!!!И НОВИ СЕ СТРОЯТ ДАЖЕ!!!Та дайте да не обсъждаме що досега нищо не са направили, а да пробваме да измисливм нещо конструктивно, за да се направи нещо оттук нататък и лифтът да заработи отново.Съгласен съм че 1000 байкъра сме нищо като цифра, но ако медийте заговорят за това, ще се създаде шум, хората ще заговорят затова и няма начин да не се постигне желания ефект!Вижте примера на Божков и базите на ЦСКА - притиснаха ли медиите ВМ, онея си размърдаха мързеливите ***** и апортираха базите...Тва е!А нямало да има туристи, които да се возят, ако заработел...На хората, които го говорят това, ще им кажа че имат слаба памет!Нима лифтът не беше перманентно пълен, когато работеше?!?Нима няма достатъчно гости на града, които биха искали да го ползват, нима Копитото не е прекрасна изходна точка за каране през Платото, минаване през Черни връх и пускане към Драгалевци???И след като сме пазарна икономика, някои май не включват, че стане ли частен този лифт, и започне ли работа, ще разбие монопола на държавната кабинка в Симеоново - точно както стана с бТК и мобилните оператори - тая тромава компания най-накрая се видя до стената, длъжна да направи подобрения, да стане по-гъвкава и да предложи нови услуги!Та така и с лифта би станало - колкото повече РАБОТЕЩИ лифтове с различни собственици има на Витоша, толкова по-евтино ще си качвате байкърските задници(в това число и моя) в планината!Тва е, помислете си и да видим кво можем да направим 1000-те байкър като за начало...После шума и общественото недоволство биха свършили останалото!Та така, давайте да измислим нещо и действаме!
unbekannt

Мнениеот Cveti » Чет Юни 30, 2005 2:22 pm

[quote]От друга страна България иска олимпиада 2014г., нали?[/quote]

Още от сега си представям изумените физиономии на олимпийските състезатели при първия им сблъсък с [color=red]работещите [/color]лифтове-драгалевския и романския.
:rofl::rofl:
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 30, 2005 2:28 pm

[quote="GECKO"]

@

[/quote]

Първо не е задължително буса да е 100 годишен . Второ като не щеш бусче има вариат като по морето - автовлакче с елекрокар. И трето, ти да не мислиш че в България 100% от ел. енергията се произвежда от вятърни/ слънчеви/ водни централи? Да не говорим за загубите по трасетата. Тъй, че екологичността на ел. енергията евинаги е под въпрос.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот GECKO » Чет Юни 30, 2005 2:55 pm

Ехх как всички ми се нахвърлиха за детУ съм оптимист...

@ NovemberCharlie - аз нямам проблеми и да въртя до Копитото но въпроса не е в това а в това да се оправи лифта, най-малкото защото е на достатъчно добро място (както е споменато вече) а и за времето за което някоя дизеларка ще качи 10 човека лифта може да качи 20 велосипедиста заедно с колелата и няма някоя бабичка да ти овиква за дето качваш колелото в транспорта

@ bikerider - чуствам се брутално срязан за дето съм оптимист... явно не може да да съм такъв :I а на тема пазарна икономика.... ако сегашното правителство колкото и "социялно" да е то оправи лифта, направи някое друго хубаво саоражение по другите ни планини и организира добре нещата около спорта дали няма да се "копува" по-добре от нас на следващите избори?

Нека да поспрем с личните предпочитания и да се насочим към основната тема а? Все пак на всички би ни било по-приятно да се качваме по-лесно до Копитото, нали?

Edit: действията посочени от мен по-горе не са пряко свързани с правителството а по-скоро с търсенето на подходящи изпълнители които да свърщат тази работа като популяризира туризма в страната (все пак това е работата на правителството - да се грижи за хората, или греща?)

Edit2: е разбира се правителството хич не го интересува лифта но поне си оставам с надеждите

Безнадежден оптимист OUT :spin:
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Чет Юни 30, 2005 3:15 pm

[quote="GECKO"]

Ехх как всички ми се нахвърлиха за детУ съм оптимист...

@ bikerider - чуствам се брутално срязан за дето съм оптимист... явно не може да да съм такъв :I а на тема пазарна икономика.... ако сегашното правителство колкото и "социялно" да е то оправи лифта, направи някое друго хубаво саоражение по другите ни планини и организира добре нещата около спорта дали няма да се "копува" по-добре от нас на следващите избори?

[/quote]

Ма кой те реже бе, човек. Казвам си мнението.
Чудесно е, че си оптимист, ама с гол оптимизъм лифт не се строи. Нито се пуска публикация в медиите.

Искам да кажа, че не отчиташ реалностите, а не да те режа, кастря и всякак. Не съм ти ментор или какъвто и да е, че да ти давам тон в живота.
Мен ме вълнуват тия неща не по-малко от теб, само че съм реалист, щото съм се нагледал на супер-проекти провалени поради липса на покритие на елементарни изисквания на инвеститорите. Опитай се да изработиш проект за реконструкция на лифта и да го защитиш пред финансова институция.

За реалностите - не казвам хубави ли са или не, но са реалности. За да ме разбереш, ще ти цитирам една поговорка: "Акъл не ми давай, пари ми дай". Важи с пълна сила в случая. С което нищо не искам да кажа, освен че всички ние знаем КАК ТРЯБВА да е, само че никой от нас не може да го реализира, дори и 10000 човека да сме, щото не сме подготвени. Такива проекти се правят от специалисти, които лапат пари и така нататък.
Само с искане не става: "бате дай няколко милиона, айде бе бате, че ми се кара горе"... Опитай се да си представиш РЕАЛНО как да стане това. Какво - заем от банка ли? Или да ходим да молим Черепа да ни даде пари за лифт? Че тия хора и банки да не би да съществуват, за да финансират такива проекти? Не разбира се, те финансират проекти, но само ясни такива и защитени нагледно с аргументи какво ТЕ ще спечелят като финансират проекта. Айде стига с тия призиви към държавата. Държавата не съществува за да се "грижи" за гражданите си - това време отмина. Парите не растат по дърветата. Ако имах 100 милиона и аз нямаше да дам пари ей така за някакъв си лифт при положение, че той де факто не съществува щото е в руини, а "някакви си" велосипедисти искат лифт. Кой друг ще се качва на този лифт? Колко ще са тези хора? Имаш ли представа как се прави икономическа обосновка на проект от такъв мащаб?

Относно мен самия - защо си мислиш, че те режа и те атакувам? Аз просто те призовавам да мислиш реалистично.

@Edit: в подкрепа на NovemberCharlie мисля, че такива утопии като реконструкция на този грохнал лифт (което е все едно да се построи нов) следва да се преценят като нереализируеми. И ще ти кажа защо. Защото дори някой да оправи лифта, то ще бъде не заради нас. Давам ти пример със Симеоновския лифт - да се направят 5 отворени кабинки за колела е въпрос на МИЗЕРНА сума в сравнение с инвестицията, която ти искаш някой друг да направи за Княжевския. Е да виждаш някой да я прави? Цялата ти аргументация важи и за там, но там се вижда много ясно защо всичко което казваш е с пожелателен уклон. Хубав цитат от Матрицата за завършек: "Има разлика между това да знаеш пътя и да вървиш по него.". На думи и теория всичко е лесно.

Едно реално и лесно реализируемо предложение даде NovemberCharlie: микробус с ремарке. Да ама не, екологията екологична дело на всеки. Е... малко не мога да те разбера.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 30, 2005 3:17 pm

В случая аз говорех за про-байкърско решение на проблема. Иначе като турист-пешеходец (защото понякога съм и такъв) също бих искал лифта да работи.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 30, 2005 3:31 pm

@ unbekannt

По-полека с емоциите в тези жеги!;) Ентусиазмът ти е похвален, но е примесен със прекомерната доза идеализъм, излишен плам и розова мъгла, характерни за всички на твоите години. Бих те посъветвал да прецениш нещата малко по-трезво, но си знам, че няма да ме послушаш... :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот flow » Чет Юни 30, 2005 3:46 pm

бахти откак чета тоq форум само за зени и лифтоже се распражqте:D

помните ли какжо стана с халите
имаше доста шум ма никои не ги бараше.
така и за лифта- когато му доиде жремето. ако доиде

мозем само да се надqжаме да изберат балгариq за олимпqдата за да напражqт екстри дето да останат и за нас. и тука ще е като при гарците,докато не стане qсно че игрите ще са тук никои нqма да си поклати дедожиq
от тоq шум нqма нузда

а ГЕЦКО е некаж раичо георгиеж (whickeda :) )
move like a river
flow

Мнениеот bikerider » Чет Юни 30, 2005 4:15 pm

[quote="flow"]

бахти откак чета тоq форум само за зени и лифтоже се распражqте:D
[/quote]

Тва е от лятото и изборите, ако питаш мене :D

[quote="flow"]

помните ли какжо стана с халите
имаше доста шум ма никои не ги бараше.
така и за лифта- когато му доиде жремето. ако доиде