[quote="novice"]
bikerider, питаш защо ми е по-голям шок на тази рамка?Ами много просто - 1см по-дълъг шок прави още около 4см движение на задницата.Дори и да не карам тази рамка вън от предназначението и', а именно ХС, мога да я счупя заради свършване хода на шока(и зверският удар произтичащ от това), защото по софийските улици има безброй дупки от по над 20 см дълбочина
[/quote]
Извинявай за директния тон, но защо просто не се научиш първо да караш нормално???? Кой те кара да минаваш през дупките? Ти сигурно си мислиш, че като имаш повече ход можеш да правиш каквото ти скимне с рамката и тя няма да се счупи???? Защо си мислиш, че повечето ход е панацея и можеш да се пуснеш по Париж-Дакар???? Защо си мислиш, че повече ход ще те спаси от зверско продънване? Като искаш да се спасиш от продънване, вземи си хубав амортисьор с пружина според ТВОЕТО тегло и въздушна камера и толкова.
Направо ти го казвам - ще осакатиш колелото заради някакви твои "притеснения", които произтичат от някакви твои "страхове", че ще я счупиш XC рамката ако я блъскаш като изрод.
Ами давай тогава, инсталирай й паращут, белким дето се вика да не се пребиеш като скочиш от баира...

:dunno:
Не мога да разбера, казваш че, нещо трябва да се кара. Ми карай го бре, нали затова си го купил. Ти хем искаш да караш нещо докато имаш РАМ ДъХъ , хем го имаш, хем ама не - с повече ход да е. И просто ще си осакатиш колелото и парите ти ще отидат на вятъра, щото после можеш да му вземеш някой и друг лев да си помогнеш за РАМЪ-ДЪ-ХЪ.
Да ама не... баааси....
Не ти се бъркам в личния живот, но ми се струва, че си намислил нещо, което идва повече от буйното ти въображение отколкото от здравия ти разум... твоя работа.