@Beginner
Бе твоя си работа, след около месец пак ще си говорим, като ти се разхлопа задното окачване

Всъщност точно това е едно от най-слабите места на евтините FS рамки - връзката на рамото с предната част е с втулки които доста бързо сдават багажа. При някои модели (примерно стария Бехемот) е възможна замяната на въпросните втулки с капсуловани лагери, но при Стелта тоя номер най-вероятно няма да мине - ушите на рамото през които минава оста май са прекалено тесни. За всеки случай си ги премери преди да вземеш байка - ако са около 10мм дебели значи си уцелил джакпота (само че подмяната срува около 50лв).
Компонентите на Стелта са сравнително нисък клас но на първо време ще те издържат, само не ги юркай много.
Вилката... ми става, като за евтино колело. Имай предвид обаче че ще трябва и маншони й да купуваш (около 15лв), вярно че няма да изглежда толкова добре, но поне няма да се пълни с вода и боклуци.
Каплите не ми изглеждат кой знае колко надеждни, по-добре си потърси нещо изпитано - Remerx Grand Rock, Remerx Jumbo, Remerx Dragon, някоя Beretta...
Спиците... да, хващат окото, но само дотам. За какъв дявол са ти САМО по 24 на колело на FS байк? Колко време мислиш че ще издържат, осбено ако си по-тежък? Разбирам да бяха нещо от рода на DT Swiss, ама те... С други думи очаквай много проблеми с колелата.
Спирачките - само като ги погледна с какви дълги лостове са и лошо ми става - такива се слагат за да компенсират донякъде слабата работа на притискащия механизъм. Айде задната може и да държи (при спиране задницата на байка "олеква" заради преместването на цетъра на тежесста напред), но на предната в никакъв случай недей разчита. Тъй че и там в бъдеще ще се наложи upgrade.
Пък за Аполо-то не знам в каква окомплектовка и за каква цена си го гледал, но аз съм го виждал с комбинация от Deore и Alivio (и двете са над Acera-та) за около 600. Вилката беше Suntour XCP75, пак със 100мм ход, но доста по-добра от това нещо дето се мъдри отпред на Стелта (щото съм абсолютно убеден че това не е последния AMS модел на ZOOM).
Айде стига че пак ферман стана, дано съм ти поотворил очите поне малко