Koe shte mi preporuchate?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Beginner » Пет Апр 23, 2004 9:15 pm

[quote="axelmax"]

kupuvai stom si reshil posle da ne sajalqvash mnogo
[/quote]

dobre de , nali F4/F5 e s hubava ramka?ako e na dobra cena(i e dostatichno golqmo) shte vzema nego.ne vidqh drugi dobri alternativi na FS kolelo :(.pone ne i v moq cenovi diapazon.prosto mnogo durja na amortisiorite i predpo4itam kofti ramka i qk amortisior pred super ramka bez amortisior.
Beginner

Рейтинг: 1200

Мнениеот F1-MAN » Пет Апр 23, 2004 9:33 pm

Внимавай дали компонентите са ти хубави, защото скапани курбели(предни венци), главини и капли могат да ти създадат доста ядове, особено, ако си по-тежък.
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот Beginner » Пет Апр 23, 2004 9:56 pm

tejuk sum dosta (za sega).kurbeli shte smenqm mai kakvoto i kolelo da si vzema ot po-niskiq klas :D.mnogo skupi4ko mi idva tva F4 a za F5 nqma i smisul da 4akam.Eh da polu4avah po-golqma zaplata kato nishto shtqh da si vzema qk bike.ama poneje jiveem v bg........ shte mi se naloji da si vzema nqkoi Sprint kato kompromisno reshenie.jivot i zdrave ako se oredq nqkoi den na po-dobra rabota(eventulanbo v 4ujbina) togava shte mu mislq za dobra i ka4estvena ramka.sega shte se spra na posredstvena ramka , a nqkoi drugi vajni neshta koito ne sa bezobrazno skupi za men shte gi smenq - spira4ki , amortisiori(zadni) , kurbeli , gumi , i tn.

ako nqkoi moje da dade po-dobro posredstveno reshenie ot tova koeto sum si izbral ..................:(
Beginner

Мнениеот F1-MAN » Пет Апр 23, 2004 10:12 pm

Попитай все пак дали ще могат да ти сглобят F4 целия с Acera и без дискова, трябва да излезе около 600лв. Мисля, че ще е по-здрав от Sprint. Иначе аз съм 80-85кила и курбелите Acera за една година не са мръднали.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот axelmax » Пет Апр 23, 2004 11:23 pm

:De dobre nekoi ste mi kaje li zasto nemoje da si vzeme drag expert tai kato e e sas dore koeto nema da mu se nalaga da smenq ,stabilen amortesior ,koito sasto nema da smenq ,glavini ,kapli,gumi ,koito sa dosrta po dobri ot na nekoi sprint,spirachki i sedalka mkoito sa dosta dobri ,za sedalkartaneznam zavisi ot kade go vzemash,tvarda zdrava ramka ,verno ne e meka ama BEGINNER vav svoi post che misli da si vzeme po nisak klas meka ramka ,a zasto pri polojenie che moje da kara tazi ramka izvestno vreme i posle da sio vzeme samo ramka sas amortesior ,a ne dasi kupuva
amortesior ,gumi ,kapli,glavini,kurbelli,che napravo kolelo mai ste izleze

beginner aide ne se vodi po vanshen vid ako e skapo koleloto togava moje ,kakvo mu e na expert-a na mene lichno strasnno mi haresva:D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 23, 2004 11:55 pm

@ Beginner

Слушай кво ти казва axelmax. Aко ще ставаш MTBiker, насочи се към сносна твърда рамка със сносни компоненти, каквато е Drag Expert или Sprint Apollo. Ако ли не - взимай някаква шарена FS-чалга и се вози из града като другите чалгаджии...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 8:54 am

dobre a nqma li ne FS-chalga?ot bulgarskite? po-evtinite?MTBiker veroqtno shte stana(estestveno ne profesonalist) ama tvurda ramka ne iskam.Ina4e ne vijdam zashto kazvate 4e sprint apolo e dobro kato samo ramkata mu stava , vsi4ko drugo e v puti po-zle ot Stealth da kajem, 4e na vsi4koto i otgore appoloto e dosta po-malko , ima veroqtnost da mi stane ama znae li se?drag experta po-go biva ot appoloto ama e i mnogo po-skup , nqma zadna diskova spira4ka(pribavqme 200 lv kum cenata).sedalka shte si vzema selle royal look 2011 dge , ako mi ostanat pari moje da se zamislq i za look 2007 hg.

na stealtha mi haresva 4e predniq amortisior e dobur , skorostite sa super, kaplite sa dobri , a spicite spored mene sa vurha, zadniq amortisior neznam dali e dobur , vqrno spira4kite ne sa koe znae kakvo no moje i da ne sa 4ak tolkova zle, kurbelite neznam kakvi sa no te puk ne sa mnogo skupi i podmqnata ne e problem.vunshniq vid e stresirasht , ama po-dobre ot vectora , a ako q nqmashe taq 4upka stealthskata prosto ramkata shteshe da e mnogo dobra i iz4istena i nakraq ramkata si kazva dumata - 21"(moqt kolega si vze Drag TheBomb no mu e leko malko! toi e malko nad 190sm , ne siakm da stane taka s mene).v ponedelnik mi e rojdenniq den i kvito pari subera shte sa za podmqna na kofti 4asti ot sprinta :).puk nqkoi hubav den kato subera pari shte si smenq samo ramkata i shte imam vsi4ko ostanalo za da si sglobq dobro kolelo.
Beginner

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 9:05 am

btw mrazq 4alga :D
Beginner

Мнениеот Windstream » Съб Апр 24, 2004 10:48 am

@Beginner
Бе твоя си работа, след около месец пак ще си говорим, като ти се разхлопа задното окачване ;) Всъщност точно това е едно от най-слабите места на евтините FS рамки - връзката на рамото с предната част е с втулки които доста бързо сдават багажа. При някои модели (примерно стария Бехемот) е възможна замяната на въпросните втулки с капсуловани лагери, но при Стелта тоя номер най-вероятно няма да мине - ушите на рамото през които минава оста май са прекалено тесни. За всеки случай си ги премери преди да вземеш байка - ако са около 10мм дебели значи си уцелил джакпота (само че подмяната срува около 50лв).

Компонентите на Стелта са сравнително нисък клас но на първо време ще те издържат, само не ги юркай много.

Вилката... ми става, като за евтино колело. Имай предвид обаче че ще трябва и маншони й да купуваш (около 15лв), вярно че няма да изглежда толкова добре, но поне няма да се пълни с вода и боклуци.

Каплите не ми изглеждат кой знае колко надеждни, по-добре си потърси нещо изпитано - Remerx Grand Rock, Remerx Jumbo, Remerx Dragon, някоя Beretta...

Спиците... да, хващат окото, но само дотам. За какъв дявол са ти САМО по 24 на колело на FS байк? Колко време мислиш че ще издържат, осбено ако си по-тежък? Разбирам да бяха нещо от рода на DT Swiss, ама те... С други думи очаквай много проблеми с колелата.

Спирачките - само като ги погледна с какви дълги лостове са и лошо ми става - такива се слагат за да компенсират донякъде слабата работа на притискащия механизъм. Айде задната може и да държи (при спиране задницата на байка "олеква" заради преместването на цетъра на тежесста напред), но на предната в никакъв случай недей разчита. Тъй че и там в бъдеще ще се наложи upgrade.

Пък за Аполо-то не знам в каква окомплектовка и за каква цена си го гледал, но аз съм го виждал с комбинация от Deore и Alivio (и двете са над Acera-та) за около 600. Вилката беше Suntour XCP75, пак със 100мм ход, но доста по-добра от това нещо дето се мъдри отпред на Стелта (щото съм абсолютно убеден че това не е последния AMS модел на ZOOM).

Айде стига че пак ферман стана, дано съм ти поотворил очите поне малко :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 11:06 am

Windstream , osven da te vzema kato si kopuvam koeloto da go ogledash i posle da mu napravim neotlojnite upgreidi :D , puk posle shte te 4erpq :D.
Beginner

Мнениеот axelmax » Съб Апр 24, 2004 11:32 am

neznham zasto ne vzemesh predvid che ako vzemesh experta nema da podmenish nisto osven ramakata ,az ot skoro sam sas preden amortesior i e golqma razlikata vavv povedenieto vapraki che enai niskiq klas na suntour i vibraciite veche gi osestam po zavsem drug nachin ,oste poveche che karam poveche na pedali i centara na tejesha se premestva na pred i taka zadnicata olekva dosta i kato minavam prez nekoq dupka otpred mi e konfortno i otzad se podobrqva osestaneto
spirachkite kato sa diskovi golema rabota ako sas logan ,rst ,i promax podobre da si bezteh ,ti si darjish na vanshniq vid i tova si e kakto reshish ,no znai kolelo prednaznacheno za MTB netreba da e krasivo a zdravo no ,povecheto sa dosta hubavi na vid

@windstream kade si vijdal apolo sasdeore i alivoi sas xcp 75 za 600leva
Аватар
axelmax

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 11:46 am

alexmax , prav si ama ne mi se shte da smenqm ramka,osven tova toq bike nqma da e predimno MTB , a shte e Free Ride i nqma hi4 da go tormozq.v na4aloto shte go polzvam za fitnes , posle shte mu mislq.spira4kite promax predpolagam na leki traseta shte durjat , posle shte gi smenq s Shimano.da durja si i na vunshniq vid makar ne 4ak tolkova mnogo kolkoto izglejda , pove4e durja na zadnoto oka4vane i ve4e si namerih zaden amortisior -
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=162

veroqtno shte e tova no shte gledam da e na po-dobra cena 4e toq e-magazin prodava mnogo skupo.a moje i da se zamislq i za ka4estven gazov amortisior.

za tova mi davaite reshiniq sus mnogo dobro zadno oka4vane.
Beginner

Мнениеот Windstream » Съб Апр 24, 2004 1:46 pm

[quote="Beginner"]

Windstream , osven da te vzema kato si kopuvam koeloto da go ogledash i posle da mu napravim neotlojnite upgreidi :D , puk posle shte te 4erpq :D.
[/quote]

Не става, колега, не че не бих ти помогнал, но просто не съм в България :D
[quote]

veroqtno shte e tova no shte gledam da e na po-dobra cena 4e toq e-magazin prodava mnogo skupo.
[/quote]

Хмм, а знаеш ли официалната му цена във Веломания (щото другаде няма да го намериш)? Я по-добре погледни [url=http://www.mtb-bg.com/reklama/velomania_newproducts_archive02.htm]тук[/url] (в долния край на страницата) преди да си правиш такива генерални изводи.
Аватар
Windstream

Мнениеот Windstream » Съб Апр 24, 2004 1:49 pm

[quote="axelmax"]

@windstream kade si vijdal apolo sasdeore i alivoi sas xcp 75 za 600leva
[/quote]

Е, ти пък сега, чак пък дотолкова да помня - много ме надцени ;) Мисля че или на Каймакчалан беше, или в "СтоКа" на спирката на 94 на Левски между Попа и НДК. Само че беше доста отдавна... [:p]
Аватар
Windstream

Мнениеот F1-MAN » Съб Апр 24, 2004 1:55 pm

Този амортисьор, който си си харесал няма да влезне на никой Sprint за 600лв, просто е много дълъг. А и какъв е смисълът на рамка за 100-150 лв да сложиш амортисьор за 200лв. A и както казах, при твойта тежест курбелите и т.н + рамката(особено на втулки) ще си отидат(или ще имаш доста ремонти) след няколко карания в планината(е на един приятел подобна рамка вече държи две години ама почти не кара в планината и тежи 45 кила). Т-Rex и F4(с малко по-добър монтаж) са може би единствените сносни колела с FS за тези пари. И пак- Appolo-то(в bike center-a го има с deore и мисля сносна вилка за 690лв) и Expert са най-добрия избор за тези пари. И преди ти казаха- по добре да смениш само рамката, с някоя по-хубава като събереш пари, отколкото да смениш почти всички компоненти + рамката.
А, ХС-то е най-малко тормозещия стил, а за FR се искат по-солидни колела.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 1:58 pm

hmmm , damm qvno v amortisiorite nqma razlika , podvedoh se ot cenite na drugi produkti koito moi kolega e kopuval ot velomaniq, ima nqkoi neshta deto sa mnogo po-evtini vuv velomaniqta.a vsushtnost tezi ceni aktualni li sa?jalko 4e ne si v bg shtoto malko neshta razbiram ot tiq deto mi gi prikazvash , vse pak sum su beginner :D. - "FS рамки - връзката на рамото с предната част е с втулки които доста бързо сдават багажа. При някои модели (примерно стария Бехемот) е възможна замяната на въпросните втулки с капсуловани лагери, но при Стелта тоя номер най-вероятно няма да мине - ушите на рамото през които минава оста май са прекалено тесни. За всеки случай си ги премери преди да вземеш байка - ако са около 10мм дебели значи си уцелил джакпота (само че подмяната срува около 50лв)." ne razbrah mnogo mnogo koe po-to4no trqbva da premera? i kude sa vtulkite?
Beginner

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 2:04 pm

a na tozi behemot shte se nalaga li da mu smenqm neshto? - http://www.mtb-bg.com/reklama/velomania ... hive07.htm

mislq e dosta dobur?
Beginner

Мнениеот F1-MAN » Съб Апр 24, 2004 2:30 pm

Нядявам се да не си се обидил по-някакъв начин обаче мисля че така стоят нещата.

Това спроред мен вече е друга работа. Аз съм със същия монтаж(не съм с дискови) и за сега намам никави проблеми. Отзад маслен, отпред също(не знам колко е здрав, обаче мисля че е доста по-добър от Zoom, все пак е 500лв.), лагери на рамката. В този си вид доста ми харесва повече,стига да успееш да събереш толкова пари.
А, втулки са тези неща, които се намират между движещите се части на рамката. Тъй като са пластмасови е износват горе-долу бързо. А когато е на лагери е по-добре, зашото металът се износва доста по-бавно, а и триенето при движение е по-малко.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот axelmax » Съб Апр 24, 2004 2:30 pm

spored men moje zadniq amortesior i kakto pishe tam moje da ti go smenat srestu zaplastane i po tozi nachimse uvelichi hoda bna zadnicata drugo mai ne
Аватар
axelmax

Мнениеот Beginner » Съб Апр 24, 2004 2:42 pm

ne ne si me obidil , taka ili ina4e koleloto shte si go vzema sus kreditna karta i shte plashtam ponosimi mese4ni vnoski , vuprosa e 4e se oskupqwa mnogo i behemota shte doide kum 1500lv i vnoskite mu vse pak stavat visoki.mai nqma da moga da si go pozvolq.opredeleno nqi-mnogo mi haresva.da vtulkite gi razbrah kude sa , zashto na sprinta ne mogat da se smenqt?otvorihte mi o4ite ve4e :D samo 4e finansiite me spirat a az si durja na FS , T-Rex-a mi e maluk , behemota e skup , f-4 sushto, ostanaha sprint-ovskite bikove s nezabavno podmenqne na nai-slabite i nai-evtinite mu mesta.a ina4e za spicite , ostanah s vpe4atlenieto 4e tezi spici sa mnogo zdravi.
Beginner

Мнениеот Windstream » Нед Апр 25, 2004 12:59 pm

@Beginner
Погледни си мейла.
Аватар
Windstream

Мнениеот Beginner » Нед Апр 25, 2004 1:18 pm

aaa mersi windstream , zna4i ako0 sum razbral trqbva da izmerq debelinata na 4erniq material?ili kolko e golqma dupkata kudeto vlizat vtulkite?tam kudeto si go ogradil v 4erveno krug4e , a otzad ?kurbel trqbva li da smenqm ? ako trqbva , kakuv da sloja?drugo neshto vajno?
Beginner

Мнениеот axelmax » Нед Апр 25, 2004 2:10 pm

ne iskam da ti dosada ama ne pravi tazi greshka BEGINNER
Аватар
axelmax

Мнениеот Beginner » Нед Апр 25, 2004 2:27 pm

nqma izbor , ograni4en sum vuv finansiite.tuka edin mi predlaga daje i kradeno vector za 100lv ne moga da povqrma 4e kradut taka , kazva mi ti samo mi kaji kvo kolelo iskash i maksimum za 100lv ti go davam.da napravq li greshkata da si vzema kraden behemot 2004-ta? za 100lv???
Beginner

Мнениеот axelmax » Нед Апр 25, 2004 3:10 pm

E
ako za 100 leva ste ti dade behemoht vzimai ,o makllko se otplesnash

izvinemaite a mama mu da e*a na toq gaden narkoman ,a pa nego ste mu v****m buhalka vav g**a sled neq oste edna ,gadnite kopeleta kradat a nie sabirame i se lishavame ,ama na takiva mizernici smart ili osakatqvane posle ako maika mu ne iska da go gleda go dovarshvam i edin kradec po malko ,no edin ubiec poveche:D

znam che e primanlivo ,no nedei vzimai tova kolelo znam che ste ima drugi koito ste go vzemat i ste te qd malko ama kakto si reshih

idva mi edna ideq dali da ne se npravi forum za otkradnati kolela ,na koito hora na koito sa im otkradna li kolela da saobstavat ili nesto podobno
Аватар
axelmax

Мнениеот Beginner » Нед Апр 25, 2004 3:35 pm

ami tam e rabotata 4e ne stava duma za narkoman.stava duma za organizirani hora deto deistvat po zaqwka a i magazin imat daje i tam prodavat kradenoto.wqrno ot edna strana e mnogo kofti da si kupish kradeno , dosega nikoga ne sum go pravil ama kato znam 4e ve4e 1 komputer mi gepiha i suvsem skoro mi sviha gumite ot kolata i posle mi stroshiha predno lqvo stuklo samo za da mi otkradnat panela na cd-to deto za nishto ne stava ama .......................... prosto se 4uvstvam oshteten.za 100lv imam pravo na kakuvto i da e izbor.vsi4ko deto se prodava v bg.da kajem Drag Dragomir ili kvoto i da e.sigurno nqma da si vzema kradeno , ama se izkushavam da ti kaja 4estno!moje na gadjeto da i vzema nqkvo evtino kolelo shtoto tq puk gorkata puknat lev nqma(oshte e u4eni4ka i roditelite i ne se grijat za neq).
Beginner

Мнениеот axelmax » Нед Апр 25, 2004 4:01 pm

kakvo da ti kaja ,i nmene ste mi e dobre i izgodno da si vzema kradeno ,no mi9 e kofti

znaesh kak se shustva chovek kato mu gepat nesto i si preceni ,nema da izravnish nestata nikoga po otnoshenie na mne mi sviha az ste si vzema kradeno ,koeto e mnogo poevtino

za gadjeto ima kolela za po 120 leva novi i amrtesior oste 40-50 i koleloto si gotovo

a imali climber sas lx che sam zainteresovan i az da vzema kradeno kolelo:D
Аватар
axelmax

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 25, 2004 4:02 pm

Недей, както го купиш крадено, така могат и да ти го вземат, а и може го откраднато от някой от нас:V:.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Windstream » Нед Апр 25, 2004 4:44 pm

@Beginner
Трябва ти да знаеш ДЕБЕЛИНАТА на черните планки през които минава оста на ОКАЧВАНЕТО (а НЕ тази на задното колело), колко е диаметъра на дупките през които тази ос минава тебе вече не те интересува - това е проблем на този които ще ти слага лагерите. Тази дебелина е важна защото ако е прекалено малка лагерите ще стърчат и ще има опастност цялото рамо да се измъкне от тях (или пък те от него).

За краденото колело - не се подлъгвай да го вземаш, вярно че е голямо изкушение (още повече че вече са те крали и имаш някакво право на "компенсация"), но я си представи че някой си го познае? Ако този някой още си пази гаранционната карта байка автоматично си се връща при него, а ти оставаш с пръст в устата, 100 лв по-малко в портфейла и ако си късметлия няколко синини от ченгетата + криминално досие (щото в крайна сметка ти ще излезеш виновния, крадците едва ли ще ти дадат документ за покупката). Още по-лошо ще е ако въпросния някой реши да се саморазправя с теб, което всъщност е твърде вероятно...

@axelmax
:D:D:D
Аватар
Windstream

Мнениеот Beginner » Нед Апр 25, 2004 5:27 pm

da nqma smisul ot kradenoto , utre imam rojden den , ako rodninite se setqt 4e imam RD i pratqt nqkoi lev shte e dobre.osnovno raz4itam na kreditnata karta koqto sega si poru4ah , sled 1 sedmica nadqwam se da pristigne i vednaga si kupuvam bike.ve4e mi e qsno za tiq wtulki , shto vuobshte gi slagat ........ bulgarska mu rabota.
Beginner

ПредишнаСледваща

Назад към Архив